7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Stěhování národů a světová politika

Pane prezidente, o vaši knihu o migraci Stěhování národů byl enormní zájem, už před Vánocemi byla beznadějně vyprodaná. O jejím zásadním poselství se již psalo v mnoha médiích a vy sám jste nesčetněkrát hovořil o tom, co všechno nám hrozí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 5.1.2016 22:41

Migrační krize je požehnáním pro

rusofilní odpad typu pružinského či ovara. Na čem jiném by se teď dalo tak krásně zviditelnit?

J. Kanioková 5.1.2016 20:15

Semo tamo i na Zdravý Rozum dojde..

Spor o pauzy na modlení skončil vyhazovem 190 muslimů - http://echo24.cz/a/iwYR2/spor-o-pauzy-na-modleni-skoncil-vyhazovem-190-muslimu

S. Donát 5.1.2016 20:48

Re: Semo tamo i na Zdravý Rozum dojde..

Zaplaťpříroda. Snad se Zdravý Rozum objeví častěji...

J. Šimek 5.1.2016 20:54

Re: Semo tamo i na Zdravý Rozum dojde..

Pěknej zdroj, takovej Klausovskej :o) Něco přímo ze Sputniku nemáte?

B. Rybák 5.1.2016 23:20

Re: Semo tamo i na Zdravý Rozum dojde..

Bylo by dokonce něco přímo z Mezinárodní vesmírná stanice (International Space Station – ISS)! Američani tam Rusko velmi chválí!

D. Stirský 5.1.2016 20:12

Projev pana Piťhy jsem si poslechl.

Řekl bych toto. Díky moderní dopravě, internetu, mobilním telefonům a sociálním sítím se náš svět strašlivě zmenšil. A lidé migrovat budou, ať se to někomu líbí či ne. Budou se postupně mísit i jednotlivé rasy - myslím, že nyní jsme na počátku. Nevyvraždíme-li se v nějaké válce, pak se splní to, co je v mnoha sci-fi povídkách: Bude jeden světový stát s jednou vládou, ne hned, ale za pár set let ano. A jakmile začneme cestovat k jiným planetám, náš svět se opět ještě zmenší. Věřím, že mám třeba šanci se dožít toho, že bude prokazatelně zjištěn život, byť v primitivní formě, na nějakém měsíci či planetě mimo naši Zemi. A pokud jde o rodinu: Pokud vím, je jen málo těch, kteří by zpochybňovali její důležitost. Avšak zrona katolický kněz by se měl na téma rodiny a její důležitosti vyjadřovat velmi, velmi opatrně. Až bude mít farář RKC manželku a 5 dětí, pak ano.

J. Kanioková 5.1.2016 20:17

" jeden světový stát s jednou vládou"

Nevěřím

D. Stirský 5.1.2016 19:53

K nezamestnanosti a k EU

Žijeme v době, kdy klasické profese zanikají. V TESCU si nákup markuji sám, na nádraží nejsou výpravčí, jsou plně automatizované fabriky, čekám jen, kdy se objeví elektronický lékař... A teď co s lidmi? Není to počátek komunistického snu "každý dle svých schopností, každému dle jeho potřeb?" A tak, jsouce bezradni, vymýšlíme různé úřady a další úřady, které ty první kontrolují. Existují, dle mého názoru, určitě tři oblasti, kde jsou lidé potřeba: vzdelávání (třeba třídy s 10 žáky), sociální služby (v prapůvodním významu slova sloužit - péče o nemocné, staré, postižené) a věda s výzkumem. Jenže většina lidí půjde raději dělat nějakého poradce, bankovního či unijního ouřadu než aby, vulgárně řečeno, utírala zadky a měnila prochcané pleny seniorům v LDN. A EU? Těžkopádný moloch, kterému skoro nikdo nerozumí, takový stát nestát kafrající do všeho. Mně by vůbec nevadilo, kdyby se začalo uvažovat o Spojených státech evropských jako o federaci zemí, kde společná by byla obrana, zahraniční politika a měna. Vše ostatní by si řídily a spravovly jednotlivé země samy, paradoxně by tak měly větší suverenitu, než mají dnes, když ani toho cukru si nemůžeme vyrobit, kolik bychom chtěli a v Bruselu se řeší pověstná křivost banánů a dětské pleny.

S. Donát 5.1.2016 20:57

Re: K nezamestnanosti a k EU

Společná obrana snad, ale společná měna a společná politika v tak různorodých zemích je podle mého cesta do pekel.

B. Rybák 5.1.2016 22:22

Re: K nezamestnanosti a k EU

Přesně tak! Románské a germánské ... národy mají natolik odlišnou mentalitu, že nemohou mít společnou ani měnu, ani zahraniční politiku (proto se kdysi rozpadla Francká říše!

J. Mrázek 5.1.2016 16:28

Vánoční zamyšlení v katedrále sv. Víta

http://gloria.tv/media/QrketPv4z4U

A omlouvám se, je to hodně silné poselství .

J. Kyselková 5.1.2016 17:07

Re: Vánoční zamyšlení v katedrále sv. Víta

Není na místě se omlouvat, ale svůj hlas k tomuto poselství přidat.

J. Krásenský 5.1.2016 18:15

Re: Vánoční zamyšlení v katedrále sv. Víta

Díky.

J. Urban 5.1.2016 22:50

Re: Vánoční zamyšlení v katedrále sv. Víta

Silné. A pravdivé.

J. Schwarz 5.1.2016 13:33

Ona ta nezaměstnanost

nemá příčinu jen ve vysokých sociálních dávkách a neochotě pracovat. Politici pořád vymýšlejí nové regulace a povinnosti, které mají "zvýšit bezpečnost" občanů a vůbec je všemožně chránit nejčastěji před nimi samotnými. Proto povinnost nosit přilbu málem i do postele, auto musíte mít nabito "bezpečnostními prvky" , totéž platí pro obydlí... A bez těchto úžasných vymožeností vám už postavit domek nepovolí, nové auto neprodají... Takže levně se už ani žít nedá, nehodláte-li se tedy propadnout do nějaké "vyloučené lokality" nebo nepřestanete pracovat a nestanete-li se vagabundem. Pak najednou pro vás přestanou původně tvrdě vynucovaná pravidla platit a pokud v tom "umíte chodit" nikdo z vás nevyrazí žádnou pokutu a pokud někoho nezavraždíte jsou na vás všichni krátcí. Pokud se však chcete živit prací, jste ochoten pracovat ale až tolik toho neumíte pak máte problém vyžít, když jsou vám zákonem vnucovány zbytečné serepetičky jakoby jste byl střední manažer nebo aspoň profesor. Pitomci vítají migranty - prý zaplní volná pracovní místa v profesích kde nechtějí domácí dělat - možná ano, ale jen proto že migrant dostane spoustu veřejné podpory - narozdíl od domácího občana - navíc, takže z toho vyžije. Ten domácí mu to naopak platí. Vydělají na tom jen podnikatelé v oborech s nízkými mzdami.

R. Szewczyk 5.1.2016 13:50

Re: Ona ta nezaměstnanost

jen blb si myslí, že dávky jsou vysoké,no dobře, nebudu tvrdý, jen člověk na pomezí demence si myslí , že dávky jsou vysoké,,,,,,nicméně navrhuji , aby se ty dávky přičetly k minimální mzdě, tzn. že cca do 15tis hrubé mzdy , nejsou žádné odvody, ani daně, a druhak , zrušte socialní dávku zvanou důchod v souběhu s výdělkem, garantuji vám, že nezaměstnanost klesne tak ke dvěma , dvěma a půl procentům, a výkon ekonomiky vzroste tak o tři procenta,

P. Vaňura 5.1.2016 14:23

Vy automaticky předpokládáte, že člověk, který nedokázal

dokončit základní školu může "z fleku" konat práci, kterou dělá pracující důchodce. Mohu Vás ujistit, že to není pravda.

Většina lidí je nezaměstnaná buďto proto, že pracovat NECHCE a dávky jim stačí nebo je nezaměstnatelná, protože neexistuje práce, kterou by zvládli na požadované úrovni! Pak je tu ještě kombinace obou možností.

Komunisté měli plnou zaměstnanost, klidně nahnali doktora k lopatě a bezdomovci také nebyli, neboť je zavřeli pro příživnictví.

Termín "dávky jsou vysoké/nízké" je subjektivní.

Existuje MNOHO takovýchto příkladů, např. "přebytek akutních lůžek." Těch lůžek je z hlediska lékařské péče NEDOSTATEK a "přebytek" je dán neochotou zdravotních pojišťoven ta lůžka ZAPLATIT!

J. Mrázek 5.1.2016 16:32

Můj kolega zažil plačící pošťačku

Ta u okénka za plat 10 000 vyplácela sociální dávky rodině, která se dokáže dávkami živit a ne špatně. Nabrali si invalidu, prarodičům podstrčili do opatrovnictví děti a chodí si pro příspěvky nejen na bydlení, auto, nemohoucnost a to v částce 130 000 měsíčně. Kde máte ty nízké dávky ???

M. Valenta 5.1.2016 13:13

Tak nevím.

Založte si stranu nebo buďte zticha, toto hlásal pan Klaus celý svůj politický život. A teď chce aktivitu. Zajímavý obrat. Já také nechápu co sleduje paní Merklová benevolencí k uprchlíkům, ale také nechápu co sleduje Klaus svým neustálým omlouváním ruských svinstev.

P. Vaňura 5.1.2016 13:28

Pokud se Německo definitrivně zbláznilo je logické,

že každý prozíravější politik hledá možnou podporu kde se dá.

J. Mrázek 5.1.2016 16:34

Tak nevím.

Při Vašem věku bych předpokládal určitou nenulovou činnost levé i pravé mozkové hemisféry. Nicméně, plésti se je lidské ...

J. Kyselková 5.1.2016 17:55

Re: Tak nevím.

Pane Valento - Václavu Klausovi se podařilo postavit stranu s plnou zodpovědností. Možná dožily pravicové ideály. Možná jsme paralyzováni korektností a nadvládou diktované multikulturnosti s celým světem. Strany jsou slabé, bojácné, nechtěné - viz Strana Miloše Zemana - ten dělá, že o ní radši neví. Babiš kuje, ponejvíce z odpadu.

VK zažil co to je - stát na špici 10 milionového národa - proto chápe, jak náročné je místo Putina.

Z. Švrček 5.1.2016 10:00

To není moc optimistické

I když snaha o střízlivost tomu rozhodně nechybí. Obávám se, že skutečnost je horší, že v zemích EU žije dostatek frustrovaných lidí, kteří se ke svaté myšlence Europeismu přiklonili jako k něčemu, co jim zlepší zpackané životy a tak se žádné rázné činy při výměně elit konat nebudou. A i kdyby si lidé nebezpečí vzali vážně, nebudou se nic převratného konat ani tak. Lidé jsou skutečně spíše zmateni a uchylují se k statu quo - ke svému pohodlí, sociálním jistotám a teplu domovů. Starost o vše ostatní rádi přenechají svým vládcům. Tedy - uvědomění si vlastního ohrožení pak přijde až tehdy, když už budou ohroženy právě ony hodnoty statu quo.

To ovšem znamená, že podporovaná a organizovaná výměna voličů se záměrem a za účelem konečného vytvoření jednotného evropského "Státu" pod vedením dnešních elit (to Klaus šacuje správně), bude pokračovat až do bodu nevratných změn. Poté bude dokončena islamizace, protože muslimové přece nebudou vděčně poslouchat nějaké evropské křesťanské jelimany, kteří si o ismamizaci sami řekli, dnešní elity budou zlikvidovány a jede se dál, s jiným lidem, jiným náboženství a jinými hodnotami, protože ty staré si necháme zaniknout před pohodlnými a nepředvídajícími nosy. Bude to trvat, ale pokud něco neučiníme hned teď (tím myslím v řádu jednoho, dvou let), bude to naše budoucnost, i když postupná.

J. Šimek 5.1.2016 10:52

Re: To není moc optimistické

Už je vyměněno zhruba 1% voličů, to se vlivu té výměny asi nedožijete :o)

J. Šimek 5.1.2016 9:54

Lidé jsou pasivní, to jste vždycky chtěl.

Stačí si vylistovat vaše téze o tom, jak veškeré politické aktivity mají vycházet jen z politických stran a pro lidi jsou svazy zahrádkářů. Váš cíl se naplnil.

Z. Švrček 5.1.2016 10:03

Re: Lidé jsou pasivní, to jste vždycky chtěl.

Jste asi žil celých posledních 25 let někde jinde, že zrovna tohle Klausovi přičítáte?

M. Prokop 5.1.2016 10:39

Re: Lidé jsou pasivní, to jste vždycky chtěl.

Lze přece žít zde a nechápat nic z dění ....

J. Šimek 5.1.2016 10:48

Re: Lidé jsou pasivní, to jste vždycky chtěl.

Ale copak? Nedokážete sundat růžové brýle?

Politické strany, dle veřejně dostupných výroků VK, jsou platformou pro sdružování lidí za účelem prosazování světonázoru do všech stránek života veřejnosti. Pro ostatní jsou církve a svazy zahrádkářů.

Těžko ukecáte, že tohle není základní politický postoj VK :o)

P. Manda 5.1.2016 10:54

Re: Lidé jsou pasivní, to jste vždycky chtěl.

pochopitelně, rozhodovat mají volení.

J. Šimek 5.1.2016 11:02

Re: Lidé jsou pasivní, to jste vždycky chtěl.

a já rozporuji současné volání VK po aktivitě nevolených ...