3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V 4.11.2008 6:50

Re: Nesnasim Tlusteho

me ty jeho eskapady tedy nijak nerozhodily, ale i kdyby, hodnotil bych je jako nepodstatne, kdyz nekdo trochu pouziva hlavu a ma odvahu, tak to u me prebije i nejake ty mozne vystrelky. Sice volim ODS ale s jejim zakladnim pristupem k vecem verejnym povetsinou nesouhlasim, ale co delat kdyz nic jineho lepsiho neni.

jarda 4.11.2008 14:28

Re: Nesnasim cb

nesnáším cb, je to pěkný hajzl, ale tady o tom se s ním také shoduji.

J.B.Marconi 4.11.2008 6:32

Zelená daňová smršť.

asi plní státní kasu. 1. EKO poplatek při nákupu nové elektroniky a bílé techniky. 2. EKO dodanění za spotřebování energií. Cca 30kč/MWh !! tato daň je dále zdaněna 19% DPH - asi magická 30ti kačka  ;-(. 3. EKO zdanění prodeje starého auta. 4. Výkup solární el. energie za +/- 13 kč/kwh a její prodej za 3 Kč - to je skutečné ZELENÉ PERPETUM-DEBILEZelené stopy z řepkových polích najde každý sám v bionaftě, nad zeleným větrem v peněžence také každej zapláče sám. Zdražení potravim pozná také každý sám. Doufám, že se i v nadcházejících volbách bude volič chovat stejně ekonomicky jako ve volbách stávajících a vyžene ty zelené mozky z parlamentu. Tím nemyslím na lampasáky. Kam se pane ministře Kalousku asi posunuje občanům den daňové svobody ???   Asi do zelených luhů a hájů.

Jura Jurax 4.11.2008 9:23

Re: Zelená daňová smršť.

No, jenže socani se v kampani zaměřili a velké peníze prokampaňovali na to, aby voličům vtloukli do hlavy, že poplatky u lékaře jsou fuj a národ bude díky nim zbídačen. Jak vidno, povedlo se jim to, neboť sázka na blbost voličů je u nás sázkou na jistotu. Proti Zeleným bouřit nemuseli, ti pro ně (najmě uvážíme-li KSČSSD) nejsou zaznamenáníhodným soupeřem.

Teď ještě aby někdo nacpal prachy do kampaně, která by vtloukla voličům do hlav Vámi uvedené pravdy. Protože nepředžvýkaná a halasně nevytrubovaná fakta bohužel mnozí voliči nechápou a nevidí. A protože zatím najmě veřejnoprávní televize zeleným khmerům více než fandí, což pak zpětně dokládá nevalnou úroveň jejích redaktorů.

Ivan 4.11.2008 12:23

Re: Zelená daňová smršť.

Jura Jurax stále trpí stejnou nemocí z poplatků. Pokud tak uvažují i ostatí modří fandové, bude ODS po příštích vobách na hranici 10%.  Když např. ODS v Brně propaguje Venclíka, bývalého novináře z bolševické předlistopadové Rovnosti, který je zcela profláknutý svou korupční aférou (soud ji zametl pod koberec, ani přímé slovní požadování úplatku nahrané na kameru nebylo považováno za důkaz) tak se nemůže divit, že dostane  11% hlasů jako KSČM. Občané, na rozdíl od Juraxe, blbí nejsou (leda těch 11% voličů ODS). Když má organizace ODS ve svém čele profláknutého lháře, který není schopen přiznat ani projetí jednosměrkou v protisměru v opilosti, poslance Šejchu. Když v případu Škrlová státní zástupce a soudce nevyšetřuje motiv týrání Ondřeje,  nevyšetřuje, odkud měla nezaměstnaná Škrlová peníze na pronájem vily, za čí peníze byla kamera sledující Ondřeje (žádná "chůvička", ale profesionální kamera za 150000Kč) a občanům je přitom jasné, že se jedná o natáčení pedofilní sadistické pornografie a hnutí Svatého Grálu je jen zástěrka. Není to třeba taky tím, že onen poslanec byl také členem hnutí? Když občané vidí "podnikatelské" aktivity bývalé primátorky za ODS, nyní soudkyně ústavního soudu, Lastovecké, tak by museli být na hlavu padlí, aby volili ODS. A takových případů je plná republika.

Historik 4.11.2008 15:47

Jako třeba "upřímý Standa" a "kakaový Kraus..."

O hospodaření samotného Paroubka na pražském magistrátě nemluvě.

Oni bohužel kradou všichni napříč stranami.

jc 4.11.2008 3:28

..dlouhodobe...

...na tom budou lepe ti kdo maji Eura.......tolik bych si troufnul predpovedet.....

quasimodo 4.11.2008 4:26

Re: ..dlouhodobe...

Z čeho vaše odvážná dlouhodobá předpověď pramení? Sleduji euro od jeho vzniku (98) a za deset let vůči koruně spadlo z 38,5  na 25. A růst HDP eurozóny je nyní témeř 0% a před tzv. "finanční krizí" taky nebyl nic moc

Ivan 4.11.2008 12:28

Re: ..dlouhodobe...

A dolar spadl vůči koruně ještě více. Euro vůči dolaru naopak výrazně posílilo. Co to ovšem má společného s tím, jestli zavedení eura je dobré nebo špatné, autor jaksi nezmiňuje.

Euro znamená mnohem větší dlouhodobou stabilitu. Při útoku spekulantů na korunu se může stát, že ten kurz eura vůči koruně bude přes noc třeba 40Kč za euro a za pár dnů třeba 18Kč za euro. Problémem je především nestabilita kurzu, ne jeho absolutní hodnota nebo její pomalý vývoj.

Karla 4.11.2008 13:25

Re: ..dlouhodobe...

a já se s vámi vsadím, že  dolar se vrátí. Euro je dlouhodobě nadhodnocené z důvodu, že by se velmi těžce obhajovalo jeho zavádění. Stačí se podívat na Velkou Británii, které si svou měnu neustále drží. Nemylte se Ivane, nejsou hloupější než vy.

quasimodo 4.11.2008 19:11

Re: ..dlouhodobe...

Aby mohl  spekulant s prodejem koruny nějak spekulovat, tak ji napřed musí nakoupit, ne? Při tom nakupování bude posilovat - tak ji prostě spekulantům prodejte v době, kdy je silná.  Hovoříte o dlouhodobé stabilitě - jenže dlouhodobě (co je delší než desetiletá existence eura) euro klesá takovýmto způsobem http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-czk.en.html

Proč si tedy těčh deset let nikdo pořádně nezaspekuloval? To jsou spekulanti tak líní?

cb 4.11.2008 6:45

Re: ..dlouhodobe...

Koruna poskytuje nasi ekonomice stupen volnosti navic.

Robin 4.11.2008 9:18

Re: ..dlouhodobe...

Hlavně, že je ten stupeň volnosti navíc platný Zlotému, Forintu, Libře nebo Islandské koruně. Ono se už brzo ukáže jak dopadne Slovensko ve srovnání s námi. Slovinsku se také prorokovala katastrofa, která zatím nepřišla. A Poláci chtějí Euro právě proto, aby dopady krize byly menší. Tak já nevím. Jsou okolo nás všichni hlupáci a my ti chytří nebo je to naopak? Že by naše ekonomika byla nějak vyjímečná si nemyslín, takže za b) bude asi správně.

Jura Jurax 4.11.2008 9:30

Re: ..dlouhodobe...

No, a proč bychom nemohli být za chytré? Ono kolem toho eura nejde jen o věci čistě ekonomické, ale též hodně o politiku.

Robin 4.11.2008 11:13

Re: ..dlouhodobe...

Asi jako Kuba nebo Severní Korea? Uděláme tady skanzen a budeme z toho žít. Víte, fascinují mne věty typu "K Euru přistoupíme, až to bude pro nás výhodné".  Z dlouhodobého hlediska pro nás Euro výhodné bude a z krátkodobého tahle situace nikdy nenastane. Vždy budeme čekat na ještě výhodnější stav, který ovšem nikdy nenastane. Minimální doba na přijetí se uvádí 3 roky, a který ekonom nebo politik může říci, za které 3 roky bude Koruna na vrcholu?

quasimodo 4.11.2008 11:31

Re: ..dlouhodobe...

Maďarský  forint je prostě inflační měna, platí to už od 80. let, totéž se dá říci o zlotém (v 90.letech byl tuším revalvován na "nový zlotý"- ty země nikdy neuměly svou měnu udržet jako silnou či dodržovat rozpočtovou kázeń. Současný problém Maďarska je hlavně v tom, že je zadlužené - nabralo si x půjček a není schopno splácet- vyjedený krám. V tomto stavu hospodaření jim ani euro nemůže pomoci - spíš by takové země v rámci EU působily na další znehodnocení eura. K tomu přidejte Itálii (co byla schopna vyvádět s lirou atd.) - tyto devalvační tlaky budou v EU hradit ty země, které se budou chovat zodpovědně - kdo taky jiný, že?

Emil XX 4.11.2008 21:33

Re: ..dlouhodobe...

R^R^R^

Ladislav N 4.11.2008 3:05

Vidíte, toto je první pozitivní důsledek světové finanční krize, že zelení by se mohli spakovat a skončit. (smích)

 ;-)R^ !!

vlasta 4.11.2008 1:45

Dobrý,

akorát neměl na konci Tlustý mluvit o vaně teplé vody. 

quasimodo 4.11.2008 2:11

Re: Dobrý,

mě to v tom přijde dost trefné. Kdo z tu vanu nebo vytápění omezí?

cb 4.11.2008 6:45

Re: Dobrý,

Zeleni se nekoupou.

runner 4.11.2008 10:14

Re: Dobrý,

To máte pravdu, od vany k výřivce je už jen krůček.

Gaston 4.11.2008 0:34

Chytrák Tlustý

předstírá, že vlivem "zeleného" vidění světa se nic dobrého neuskutečnilo. Možná by si o tom mohl popovídat s obyvateli zničených vesnic a měst na severu Čech a s obyvateli dalších ohrožených měst těžbou uhlí. Nic není černobílé. A jestli jsou zelení oponenty průmyslové lobby, pak by se měl ve vlastním zájmu radovat. Protože jestli pricip nesdílí, nemá ani nárok být demokratem.

Vlasta.on 4.11.2008 1:15

A jestli jsou zelení oponenty průmyslové lobby..........

Četl jsi to vůbec blbečku? Až nebudeš mít co žrát, taky budeš bojovat proti "průmyslové loby"? Jseš blbej,jak daleko vidíš. Co tě živý, blbe!

Hmmm 4.11.2008 5:02

Re: A jestli jsou zelení oponenty průmyslové lobby..........

a kdepak, vážený přispěvateli, zůstala "pravicová" slušnost? Že by to byla jenom legenda?

Nebo doma, na Šumavě, jste slušní (mezi sebou), a když se vydáte na vandr, už tak slušní nejste? Čtyři věty, ve třech z nich urážka (a navíc i s prohřešky proti jazyku mateřskému)! 

Tak kdo je tady BLB??

conqueror 4.11.2008 1:19

Re: Chytrák Tlustý

Gastone, jako demokrat říkám že váš příspěvek je v pořádku. Nic to ovšem nemění na tom že jste napsal nesmysly.

cb 4.11.2008 6:47

Re: Chytrák Tlustý

V cem pomohli zeleni obyvatelum severnich Cech? Tim ze bojovali proti dostavbe Temelina  a verejne se strachovali o pracovni mista severoceskych horniku? To mate tak kratkou pamet?

Kotec 4.11.2008 12:55

Re: Chytrák Tlustý

Značné posílení zeleného myšlení mezi obyvatelstvem v letech 1989 - 1992 odstartovalo odsíření severočeských elektráren. Koneckonců i jedna z prvních demonstrací r. 1989 proti režimu byla primárně orientovaná zeleně (Teplice). Krátkou paměť tak asi máte vy. Nebo nesprávně slučujete zelené hnutí jako celek a stranu zelených.

koule 4.11.2008 14:29

Re: Chytrák Tlustý

K zelenému myšlení nás v letech 1989-1992 nepřiměli zelení, ale už v roce 1984 Západní Němci v dohodě z Mnichova, kterou nás donutili podepsat snížení emisí z elektráren. Proto znečištění ovzduší v Severních Čechách kulminovalo v roce 1986 a pak šlo dolů. Nepřikládejte zeleným zásluhy,které nemají!

Emil XX 4.11.2008 21:42

Milý Gastone, už KOMUNISTÉ se rozhodli, že nahradí uhlí jádrem

a omezí těžbu hnědého uhlí. Žádné zelené k tomu nepotřebovali. Jistě, uhelná mafie byla silná i za komunistů a nechtěla a nechce se vzdát. NAOPAK, kdzž se rozhodovalo o Temelínu, situovali se zelení do role "ochránců českých horníků."

Pamatujte si, JEDINOU alternativou jaderné energetiky bylo a je pokračující spalování fosilních paliv. Nejmenší emise CO2 na hlavu má v Evropě jaderná Francie. "Ekologické" Dánsko je má výrazně větší a to bez ohledu na to, že Francie elektřinu vyváží. Francouzi ale, na rozdíl od nás, udržují doma pro své občany a své firmy nízké ceny elektřiny, "evropské" ceny platí jen pro export. EU se to sice nelíbí, ale Francie to měnit nehodlá.