1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomas Pansky 8.8.2008 21:39

Re: Re: Modry ptak s rudou hvezdou v hrudi ...

Pane Vacku, budu odpovidat Vam, kteryzto jediny jste se podepsal jmenem.  Skoda, ze krome osobnich invektiv neuvadite zadna fakta nebo nazory, ktere by prinesly trochu svetla do problemu nebo nastinily reseni.  Pravo na nazor (at dobry ci spatny) ma kazdy (snad jeste).  Skoda ...  

trochta 12.8.2008 15:00

Re: Re: Modry ptak s rudou hvezdou v hrudi ...

Jsem tomu rád, že jste již Vámi zmiňované odborníky navštívil.Adié

badaxe 8.8.2008 12:24

Re: Modry ptak s rudou hvezdou v hrudi ...

Myslím že si nevidíte do pusy. Pokud bychom postupovali striktně dle původního zákona nedostala by žádná církev nic. Ten zákon totiž řešil restituci majetku fyzických osob, nikoli organizací, následně se na to začalo (i lidoveckou vymočeností) nabalovat další a další které ještě také odškodnit a dnes je tam i církev (je mi fuk jaká, neb jsem ateista a platit vám desátek se mi nelíbí). Tahle snaha domoci se majetku patří k církvi víc než víra, bohužel, pokud vím o kostely se stará stát (nikoli věřící), duchovní opět platí stát, stejně tak i výdaje církve. zkuste se podívat kolik těch věřících reálně je a proč tedy platí stát duchovní i z mých daní. Proč si církev nevybere (třeba formou daně jako v Rakousku) od svých věřících? proč obtěžuje mne a nenechá mne abych své peníze dal na užitečnější věci? A když píšete že většina občanů si přeje odluku církve od státu, zapoměl jste také napsat že většina si také přeje aby církvi nebylo vraceno buď nic, nebo jen budovy přímo spjaté s jejím činěním )tedy třeba kostely.

Jako občana mne neděsí Tlustý a další, děsí mne naopak to s jakou bezohledností se církev dere o majetek na nějž nemá nárok.

Karel 8.8.2008 14:45

Re: Re: Modry ptak s rudou hvezdou v hrudi ...

Velice hezké.

                      Bod jedna - církve žijte si za své prostředky (proto vám nic nevrátíme). Bod dvě - až si nahospodaříte,tak to opět sebereme (neb máte žít za své a majetek nepotřenujete). Bod tři - nazpět k bodu jedna.

Pavel 8.8.2008 1:19

Nechápu,

k čemu má katolická církev dostávat nějakou restituci. Nechápu z jakého důvodu by tak měla být zvýhodněna oproti ostatním církvím, když majetek, který ji byl zabaven byl často v minulosti získán dnes již nepřijatelnými metodami, často souvisejícími s tehdejším dominantním postavením katolické církve.

Bohata 8.8.2008 1:04

Řešení jako ve Francii by bylo ideální

Církev katolická byla v našich zemích vždy spojena se státem a těžila z nevolnictví i roboty zrušené až v roce 1848.Tak jako po Hitlerově režimu zůstalo neco užitečného(na př ježdění vpravo),tak i po komunistech zůstalo něco záslužného a to zbavení církve katolické majetku.