20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Rakve a lyžaři

Domnívám se, že je ta otázka poněkud předčasná. My ještě ani nevíme, sportovní terminologií řečeno, jak dlouho ten „mač“ potrvá. Takže lze hodnotit jen přípravu a zahájení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mokrý 29.3.2020 10:17

Von je tak trochu provokatér. Asi si tím léčí nějakej mindrák.

K. Kik 29.3.2020 10:13

Perfektni článek, s každou větou naprostý souhlas.

D. Mach 29.3.2020 9:48

Jen jedna informace o tom, kam zmizelo naše nedostatkové zboží :

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cinska-ambasada-skupovala-v-cesku-respiratory-a-posilala-je/r~e9a4e5746ddb11eaa25cac1f6b220ee8/

D. Mach 29.3.2020 9:44

... a tím chcete říct co? Že nemám pravdu? No to mě svým blábolením jen těžko přesvědčíte.

Jinak ta mantra "všeci kradnú" není moje. Ale to dobře víte.

R. Polášek 29.3.2020 9:43

EET v podstatě není nic jiného než vyjádření trendu všeobecné digitalizace.

Byla jen otázka času, co by bylo dřív, jestli marginalizace placení v hotovosti a tím převedení téměř všech nebo úplně všech plateb do bezhotovostního styku, který je neanonymní a který stát může velmi snadno totálně do posledního haléře sledovat a tím danit nebo jakožto předvěst tohoto trendu EET ušité na hotovostní platby podnikatelům.

D. Mach 29.3.2020 9:42

Je vidět, že ho opravdu sledujete jen koutkem oka. Kdybyste hodil očko celé, možná byste viděl víc. Ono dělat zahraniční politiku v době, kdy nevíte hodiny, co zase hradní opilec prohlásí, nebo co si dohodne někde za dveřmi bez předešlé dohody Budelíp, je těžké.

R. Polášek 29.3.2020 9:36

Ovšem dnešní majitel, v jehož prospěch těch deset miliard ročně odtéká, od Někoho tu českou spořitelnu koupil a tomu Někomu za ni řádně zaplatil domluvenou cenu. Proč by tedy těch 10 miliard ročně, coby to své zhodnocení toho nákupu, neměl inkasovat? Toho původního majitele, jestli to byl český stát nebo nějaký český překupník či český fond z kupónovky, nechce se mi to hledat, nikdo s nabitým revolvérem u hlavy nenutil prodávat, sám se pro vidinu "rychlých prachů" rozhodl Českou spořitelnu prodat.

Proč tedy nadáváte dnešnímu majiteli, který drží Č.S. dlouhodobě, bezesporu do ní investuje a rozvíjí ji tak, že ji může ke svému prospěchu využívat spousta našich občanů a dává živobytí spoustě našich českých zaměstnanců. Proč nenadáváte původnímu majiteli, který v ní pouze viděl ty "rychlé prachy" a rychle ji tak "střelil" někomu, kdo v nějakém výběrovém řízení nabídl nejvyšší cenu? A tím ty budoucí zisky vyvedl ven z ČR.

R. Polášek 29.3.2020 9:20

JJ, tak to u nás dopadá, když ještě dnes v době šíření koronaviru zabednění tupci podporují švindl a podvody těch šmejdovkých podnikatelů. Kdyby ti šmejdi dodržovali zákony a odváděli daně, tak jsme my zaměstnanci nemuseli tolik platit. Ideální by bylo, kdyby ti šmejdi všichni v době koronaviru zkrachovali a šli na pracák, zatíženi pořádnými dluhy. Které by spláceli tak do konce svého produktivního života, aby si už nemohli dovolit vyskakovat a znova získat příležitost takhle krást jako před EET.

Bohužel se s snimi sveze i spousta těch poctivých podnikatelů. Ale to se asi nedá nic dělat. Maximálně až ekonomika ožije, ty poctivé podporovat nákupem u nich.

J. Vlček 29.3.2020 9:07

Neumí. Foto hodně napoví.

P. Gábriš 29.3.2020 8:59

Němče, Němče, slušněji neumíte???

J. Vlček 29.3.2020 8:56

Pane Müllere, snad právě proto, že jste se o práci těch normálních zaměstnanců ani nezmínil, ale hned jste vyrukoval se závisti a nenávistí, mě nenechalo v klidu. Nepatřím už ani k jedné z těchto skupin pracujících, takže by mi to mohlo být jedno, ale není.

Všichni, co jsme tu, očekáváme od státu to, či ono, a bereme to jako samozřejmost. Stát jsme ale přece my všichni, nebo se pletu? Kde má stát brát na ty naše samozřejmosti, budeme-li se vyhýbat placení daní, bude-li se zvýhodňovat tu jedna skupina, tu druhá a třetí, před ostatními? Proč zvýhodňovat skupinu soukromníků (i když si jich vážím), proč skupinu nepřizpůsobivých, proč kdejakou zbytečnou neziskovku, atd., atd.? To mi prostě vadí.

Za výmluvami, že EET přidělává soukromníkům práci, že je stát šikanuje atd., spatřuji pouze skrytou nepoctivost a snahu těch, co takto bědují, vyhnout se placení daní, nebo si je upravit k obrazu svému.

Ve vyťukání ceny zakázky do škatulky EET jsem totiž u opravářů, které jsem měl u sebe v domácnosti, žádné zdržení nezaznamenal.

Nemíchejme tedy dohromady zbytečnou byrokracii s poctivým placením daní. A co se týče řádu, dávám mu rozhodně přednost před neřádem, jinými slovy, upřednostňuji pořádek před chaosem a anarchií.

V. Šťastný 29.3.2020 8:18

Kdo Petříčka alespoň koutkem oka sleduje ví, že je to nemehlo bez vlastního názoru, které před sebou postrkuje násadou od smetáku Poche. Podle toho také naše zahraniční politika vypadá.

V. Šťastný 29.3.2020 8:16

Nápodobně.

D. Müller 29.3.2020 3:59

Nevyčítám vládě, že nakupují za to, co nyní mohou. Tahají za kratší konec provazu. Co se stalo nelze odestát.

Měl jsem na mysli, že jsme se skrz všechna nařízení motivované "dobrými úmysly" prošetřili k průšvihu s nulovými zásobami a nakonec i k mnohem vyšší ceně. A stejné je to s mým vztahem k EET. Je to nástroj, který nám zejména pomůže se "prokontrolovat" a "propokutovat" k nižší motivaci k drobnému podnikání. Ale budeme šťastní a plácat se po zádech, že nám v těch uzavřených nebo nevzniklých provozovnách neunikne ani koruna.

M. Němec 29.3.2020 3:09

Emeritní hovado a všeználek Vlk zas plácá pátý přes devátý.

Všechno je blbě, vláda , tojsou pomalí blbci. Asi se u psaní těch pitomostí zlobou poslintá. Von má totiž vzteklinu a všechno , co se děje u nás a ve světě, ho rozčiluje. Nechceš už odejít do houští a tam tiše skonat ?

Kdyby byl Vlk předsedou vlády, to by to zřejmě vypadalo úplně jinak.

Myslím si, že vím jak : všechno by bylo totálně vprdeli.

Táhni Vlku, ty šašku na čtvrtou.

L. Masar 29.3.2020 3:05

Nepodcenujme je. Jeden z clanku na vase tema - znecisteni ovzdusi - v LA Times:

"We don’t have direct evidence of that with COVID, but I would be surprised if air pollution did not affect risk for COVID infection and the severity of illness.”

Na coz ja bych reagoval:

"I don’t have direct evidence of you being left-wing moron, but I would be surprised if you really were not ..."

Zveda se mi z tech darebaku zaludek, uz dlouho ta nevolnost trva a pretrvava.

P. Grigar 28.3.2020 23:25

..ano, vláda pod tlakem nakupuje za násobky cen. Tržně se zde zachovali pouze občané, kteří si raději ušijí ochranné roušky doma, než by za ně dali v obchodech desetinásobek ceny z ledna 2020. Jednorázová rouška z papíru z 6 na 60 Kč, filtrační třídy FFP2 z 25 na 260 Kč. Firmy s takovou nabídkou se v dobách epidemie nechovají dle mého tržně, ale jako hyeny.

P. Grigar 28.3.2020 23:17

.. a kde jsou vaše argumenty, pane Machu? Omíláte zde jen svoji oblíbenou mantru, že všeci kradnů a nicneříkající kecy o Orwellovi nebo dotačních podvodech..

D. Müller 28.3.2020 21:59

Pane Vlčku, všiml jste si, že jsem se zaměstnanců a jejich pracovního úsilí ani nedotkl? Ta dělící čára vytanula na mysli vám. Je to další skvělý marketingový krok sociální demokracie a hnutí ANO. Rozděl a panuj. Místo toho, aby snížili zaměstnancům odvody a daně, tak označí drobné podnikatele šmahem za zloděje. A vyhloubí mezi oběma skupinami příkop.

Dám vám drobný příklad. Chtěl jsem pro známé v našem městečku otevřít krámek se včelařskými potřebami. Nedá se na tom moc vydělat natož uživit, měla to být spíše taková sezónní sousedská výpomoc. Ale pustil jsem to z hlavy, nepotřebuji aby mi někdo z FÚ skákal po hlavě a stopoval, jestli jsem mu dal do pár vteřin účtenku. A tak krámek není. A daň z něj také není.

Existují dvě cesty k výběru určité hodnoty daní. Zlepšit prostředí, tak aby lidé mohli lépe pracovat, podnikat, byli kreativní, mohli rozvinout svůj potenciál nebyli zatěžováni zbytečnostmi. Pak budou růst výdělky a také daně. Nebudou třeba vybrány dokonale, ale porostou. Kontrolní mechanismy pak nastavíte cíleně na určité konkrétní subjekty. Anebo druhá cesta. Svážete lidi předpisy, zavedete přísné evidence, uvrhnete na ně kontroly, nařídíte na vše možné povolení. Budete mít vše pod kontrolou. Budete mít řád. Budete pak mít i dokonalý výběr daní, nic vám neunikne. Ale růst firem a kreativita je podvázána, omezena. Jsou to dva různé koncepty. Bohužel již dlouhou dobu jdeme tou druhou cestou. Ona je také pro "vrchnost" snadnější a více si toho užijí. Já tomu nakloněn nejsem.

Nakonec právě dnes je vidět jak se nám ten druhý přístup nevyplácí. Vše jsme sešněrovali, bez povolení, schválení, výběrových řízení apod. nikdo nic nerozhodne, nezařídí. Máme dokonalou evidenci, dosáhli jsme zdánlivého omezení korupce atd. Ale máme prd na skladech. Vláda najednou nakupuje za násobky cen a nekouká vlevo vpravo. Ale v dobách klidu máme pocit, že jsme zabránili nekalostem a nikdo nevydělal ani o pětník více. Máme tedy řád a ráj... tak si ho užijte.

J. Jurax 28.3.2020 21:53

Taky pravda.

D. Mach 28.3.2020 21:09

Když nemáte argumenty, tak je zbytečné se pokoušet o diskusi. Pan Müller má naprostou pravdu. Celé EET má jen prokázat, že všeci malí podnikatelé kradnú a důkazem mají být smyšlené částky o výběru, které ministryně Schillerová stejně neumí vysvětlit. Je to jakási snaha o organizování "hodin nenávisti" v duchu orwellova románu 1984. A samozřejmě to má odvádět pozornost od dotačních podvodů. Vy jste důkazem. Ale nelekejte se! Těch co naletěli je v této diskusi více.

D. Mach 28.3.2020 20:51

Mluvili o znečištění na čínských tržnicích. Ale to se vám moc nehodí do vašeho pohledu na svět.

D. Mach 28.3.2020 20:48

Co to dělají v těch Proletářských listech za rozhovory? Ani není jasné s kým. Nějaký odborník na zahraniční polituku řekne bez nějakých souvislostí, že Petříček je nemehlo ... no je to prostě jejich proletářská úroveň. Howgh!

J. Jurax 28.3.2020 20:45

No, ono je to gefreiter. Frajtr je to v českém vojenském slangu. A byla to i hodnost v byvším vojště rakousko-uherském.

J. Vlček 28.3.2020 19:30

Pane Müllere, nevím o jaké závisti a nenávisti mluvíte a komu se ji snažíte podsouvat, přičemž je naopak každému jasné, koho nenávidíte vy.

Co je špatného na tom, aby daňové podmínky platily pro všechny, a nikdo nebyl zvýhodňován oproti druhému?

Oni totiž ti, co ráno vstávají a jdou něco kloudného dělat, nejsou jenom ti, jichž se týká EET. Myslíte si snad, že ti co chodí pracovat do nejrůznějších podniků, závodů, obchodů, školských, zdravotnických a nevím jakých všech zařízení, že se chodí do zaměstnání válet, nebo se vykecávat? Myslím, že mají všichni co dělat a o daních se s nimi nikdo nebaví, ty jsou jim strženy automaticky. Neplacení daní a daňové podvody jsou leckde považovány za zločin první kategorie.

Je-li tedy někdo lačný někoho zničit a zdeptat, jsou to takoví jako jste vy, kteří chodíte řvát na náměstí a říkáte tomu chvilky pro demokracii.

P. Khail 28.3.2020 19:26

Tak si vzpomeňte na SA a jejich zakladatele a velitele Ernsta Röhma. Velmi podobný typ ideologie a se svou sexuální orientací se veřejně nechlubil.

K. Salajka 28.3.2020 19:19

Nepodceňujte protagonisty Nové zelené dohody. Zrovna dnes už v radiu někdo ujišťoval, že "odborníci" zjistili, že šíření koronaviru napomáhá znečištěné prostředí. /Asi si nevšimli jak se vyčištil vzduch v Lombardii a ve Wuchanu v posledních dvou měsících/. Ti darebáci prostě jen změní taktiku.

Jinak skvělý článek a drsnost je na místě !

J. Jurax 28.3.2020 19:04

Nicméně nejspíš existuje. Co myslíte, volil by homosexuál DSSS?

P. Grigar 28.3.2020 18:49

.. mordyje, pane J.Johne,teď to vidím, já si vás zaměnil s R.Johnem. Omlouvám se velice.

P. Grigar 28.3.2020 18:38

..paní Tulejová, znám mezi OSVČ slušné lidi, stejně jako ty, které za slušné nemám. A ti slušní mi říkají totéž co vy. Jeden to shrnul velmi výstižně: 20 let buduju dobré jméno rodinné firmy(10 lidí..) a přece to teď jedním vrzem nepo..ru sobě i svým dědicům.