18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
To sned ne 28.8.2008 9:50

Re: No,tak tohle......

Fištejne jdi radit do Izraele a nám tady nevykládej pohádky. Jsme už stejně US protektorátem a  protektor OD SS grupenfürer Miro von Topol musí naše velké bratry poslouchat, jínak bude odvelen jako rotný v záloze do Iráku.

Magor Milda , Mgr. 27.8.2008 22:11

Re: Re: Klaus je omezen jenom na to, co se naučil ve škole nebo na stážích,

je to asi dobře, že politikové formátu Klause mohou sice komunikovat, ale ne rozhodovat. Já měl na mysli to přizpůsobování se naší politiky na rostoucí tlaky, které od nás něco žádají. Naše ekonomika má tradičně struktury, které jsou dnes typické pro ekonomiku německou, jenom je mnohem menší. Takže se vyplatí, pečlivě sledovat, co se v Německu děje a vyvarovat se chyb, které se tam staly. Zejména problematiku t.zv. Gastarbeiterů bychom měli znát a podle toho reagovat. Ohrožen je zejména sociální systém nekontrolovaným přívalem jeho konsumentů.

Kamjdu 27.8.2008 17:12

Re: Sám to řekl -

Tak to není. Klaus sebestředný materialista a pragmatik bez schopnosti empatie má na míle  daleko k idealistickému náhledu na svět a na naši roli v něm. Je to pokrytec a darebák, když se do této role nyní pasuje. Soudný člověk dobře vidí, že tím chce zakrýt jiný svůj záměr.

Kamjdu 27.8.2008 16:53

Ani zdaleka neví co o sobě vypovídá.

Sebestředný, falešně sebevědomý, amorální, lživý, pokrytecký dědek. Slušný občan se musí stydět za takovouto reprezentaci státu. A bude ještě hůř. Nutno ovšem přiznat, že pro omezené lidi umí vytvářet zdání výjimečnosti a vyvolenosti.  Máme mezi sebou hodně idiotů a i těch akademických. Nejvíc se jich kumuluje tam kde je moc.

gogo 27.8.2008 10:47

Re: stále mu to myslí

pane já čumím vy jste fakt do Klause zamilovaný. Já byl celej život na holky a to je mi už 63 vy jste ještě mladej vy to ještě věřím rozchodíte! Prosím vás zamyslete se !!!

emil 27.8.2008 8:06

Re: Re: Re: Re: Tak nevím

Svíčku pod peřinu si vezme jen debil. Jestli to děláš, mnohé to vysvěluje.

vvm 27.8.2008 0:43

Re: Re: Re: Tak nevím

mel by ses jit opravdu schovat,vzit si svicku pod perinu a ucit se cist

M. 26.8.2008 20:56

Re: Klaus je omezen jenom na to, co se naučil ve škole nebo na stážích,

Chlape, docela dobrý: ne nadpis a ne jednotlivosti, ale celkový náhled na generační konflikt dnešních a zítřejších "elit".

M. 26.8.2008 20:51

Re: Re: Mrzi

:-D:-D:-DR^R^

Dikec!

Anděla 26.8.2008 20:28

Polské rakety si

nedovoluje komentovat. Proč ale komentuje vše ostatní?

H.K. 26.8.2008 19:50

Re: Klaus je omezen jenom na to, co se naučil ve škole nebo na stážích,

 A to je dnes především růst obyvatelstva chudých zemí, daný mimo jiné i lepší lékařskou péčí, omezováním válek a konfliktů a rozvojovou pomocí průmyslových zemí.

Klaus je omezen jenom na to, co se naučil ve škole nebo na stážích,

nějaké skutečně pronikavé myšlenky od něho nečekejte.

Co by s tím měl, podle Vašeho názoru, V.K. udělat? Já Vám věřím, že od něho se řešení nedočkáme.

Karel K 26.8.2008 19:46

Sám to řekl -

Cituji Klause: "(můj pohled je)  vysoce ideový a vysoce idealistický ". Co dodat? Není divu, že když kouká tak vysoko, tak to nevidí do hloubky. Klaus prostě ještě věří na ruské bajky.

   Rusové dnes prohlásli obě své nové kolonie jako "samostatné". Jak dalece jsou samostatné,  je vidět z toho, že tam jsou  - a zůstanou - ruští vojáci patrně až do další perestrojky.  Kdy zase začnou "osamostatňovat" nás?

Magor Milda , Mgr. etc. 26.8.2008 19:28

Klaus je omezen jenom na to, co se naučil ve škole nebo na stážích,

nějaké skutečně pronikavé myšlenky od něho nečekejte. Jeho svět je ten dosavadní, stávající se už minulostí. To, co se ve světě dnes děje, se vymyká jeho schopnostem, to pochopit. Extrapolace je standartní metoda, nefunguje však tam, kde se něco podstatného mění. A to je dnes především růst obyvatelstva chudých zemí, daný mimo jiné i lepší lékařskou péčí, omezováním válek a konfliktů a rozvojovou pomocí průmyslových zemí.

Egypt třeba začíná mít problémy s výživou svého rostoucího obyvatelstva. Indie, Čína, Filipiny, Malajsie, všude denně vzrůstá počet obyvatel. Tím vzrůstá i spotřeba energie a potravin, konflikt se přiostřuje. Informační revoluce informuje denně všechny účastníky na internetu o životě v mnoha zemích, ti chudší proto ví, že mohou jenom získat, půjdou li do rozvinuté země. Toto přelévání populace dělá politikům, kteří si uvědomují její důsledky starosti, protiopatření jsou však zatím neúčinná. Brzo ta vlna dorazí i k nám, proto je opravdu lepší, pozvat si Vietnamce, které jsme si předem vybrali, než muslimy, kteří mají spadeno na náš sociální systém a dávky. S Rusy si zase zaděláváme na problémy s územní integritou, pozor! Mohli by jednou hrát roli bývalých Sudeťáků, pátou kolonu v zemi. Úskalí má ta imigrační politika mnoho, nelze ji brát na lehkou váhu.

tatina 26.8.2008 19:22

Re: Hlavne ze rozumi vsemu od klimatu po chemii

Tak to jste mne tedy rozesmál.Dám ruku,či obě dvě,že jste toho o právu přečetl tak desetinu,co pan president,a troufáte si drze tvrdit,že někdo něčemu nerozumí.Přečetl jste si i LS?Taky určitě ne,takkoho hcete kritizovat?Vy jste ten kašpar a ještě že jen v podhradí.Nesaháte panu prresidentovi ani po palec na noze.

P.S. 26.8.2008 18:59

Re: Re: S Ruskem by s ním moc nesouhlasil

Máte to lehce popletené: Švejnar není Švejcar.

Nový 26.8.2008 18:10

stále mu to myslí

Bohužel takových politiků je  málo !

PetrH 26.8.2008 17:56

Re: Hlavne ze rozumi vsemu od klimatu po chemii

Takže už jsme kolonie Rady EU, to tím chcete říct?

H.K. 26.8.2008 17:46

Re: Je to opravdu tak jak tvrdí V. Klaus?

Podle mého soudu jen jednotná politcká. ekonomická a vojenská politika EU, ... 

Jak si představujete politickou jednotu EU? Kdo by měl určovat zahraniční politiku EU? 

ruská armáda  využilo Saakašviliho postupu k k tomu, aby nejenom vypudila gruzínské jednotky mimo hranice Jižní Osetie, ale vtrhla na území Gruzie (ovládané gruzínskou vládou). ...za vážné provinění Ruska a zde je vina Ruska za špatnou situaci na Kavkaze velká. Co je to za blábol?

H.K. 26.8.2008 17:34

Re: Hlavne ze rozumi vsemu od klimatu po chemii

...narizeni Rady EU plati bez ohledu na podpis nejakeho kasparka na Hrade.  

 To chcete říct, že o tom nerozhoduje parlament a prezident?

JK 26.8.2008 17:02

Re: Re: Mrzi

Tys toho tak slysel. Leda na Novinkach v diskusi.

JK 26.8.2008 17:01

Hlavne ze rozumi vsemu od klimatu po chemii

Ale evropskemu pravu ne. Takze nevi, ze narizeni Rady EU plati bez ohledu na podpis nejakeho kasparka na Hrade. Timhle zablokovanim doprovodneho zakona jenom dal zkomplikoval situaci chemickym vyrobcum.

Jenda 26.8.2008 16:45

Re: Re: Takže imigraci bych viděl jako vinu evropské sociální a ekonomické politiky.

Pro prisedsi z Mauretanie rozhodne.

Ludva 26.8.2008 16:26

Velká tragédie to byla

hlavně pro komunistické papaláše, kteří museli od válu ve prospěch dalších komunistických papalášů. Jako třeba pánové Ruml a Mlynář starší. Ale zase jejich synci na tom založili svou kariéru. Ono se takoví neztratí nikdy.

Zebra 26.8.2008 16:06

A vy furt říkáte, že Klaus neumí přiznat žádný svůj nedostatek !

A přitom tady je to samý nevím, neznám, neumím. BTW, zadívejte se na ten text tak z půlmetru a vyzobejte očima slůvka začínající ne.. Takovou koncentraci negace jsem nečet a neslyšel ani nepamatuju. Nestudoval von Gromyka ?

emil 26.8.2008 15:09

Re: vagni mlhy

Víte, já nechci nikomu nic dokazovat, já jsem se jen zapojil do diskuze. Je mi jen trochu líto, že když člověk řekne něco jiného, než si myslí druhý, je okamžitě napadán a dehonestován. I to bohužel svědčí o úrovni diskutujících.

orange 26.8.2008 15:09

Re: Takže imigraci bych viděl jako vinu evropské sociální a ekonomické politiky.

Takže podle vás a Klause existuje jen jediné řešení, zavést sociální politiku na úrovni Mauretánie.8-o

emil 26.8.2008 15:05

Re: Re: Tak nevím

Omlouvám se vašemu rudému mozku. Jsem hlupák, nic nechápu a před vaší genialitou se raději jdu schovat.

emil 26.8.2008 15:04

Re: Re: Tak nevím

Opravdu je ode mne velká drzost mít jiný názor než máte vy. Ve vašem napadení jsem také nenašel ani jeden argument, přesto nekřičím o vaší zbabělosti. Mně osobně připadá, že se staví pan prezident do role tatíčka. A to ze mne nedostane ani váš blábol, ani bláboly těch, kteří jsou pod vámi. Rozhodně vy prosazujete nemít vlastní názor a nechvalně známé heslo," kdo nejde s námi, jde proti nám". A to už snad bylo a snad kromě vás už to nikdo nechce.

AD 26.8.2008 14:38

Re: Mrzi

myslite ze jsem zaostali jako VB, Dansko a Svedsko ?

Frant. Lukeš 26.8.2008 14:37

Je to opravdu tak jak tvrdí V. Klaus?

        1) Situaci v Gruzii: můj názor je, že katastrofální situaci (obsazení část Gruzie ruskou armádou) zapříčinil vskutku Saakašvili svým rozhodnutím vyřešit problém pokusem o obsazení Jižní Osetie. Přece se nemohl domnívat, že ruská armáda, která v Jižní Osetii byla dislokována tomu bude přihlížet? Vývoj, který nastal musel předpokládat i velitel roty, neřku-li vrchní velitel gruzínské armády. To snad Saakašvili očekával, že mu USA či státy EU přijdou s vojskem na pomoc? Saakašviliho postup byl zcela neodpovědný. Ovšem je zde i skutečnost, že ruská armáda (resp. politické vedení Ruska) využilo Saakašviliho postupu k tomu, aby nejenom vypudila gruzínské jednotky mimo hranice Jižní Osetie, ale vtrhla na území Gruzie (ovládané gruzínskou vládou). Toto a skutečnost, že se ruská armáda navzdory různým dohodám a ujištěním nestáhla rychle z Gruzie na území Jižní Osetie považuji za vážné provinění Ruska a zde je vina Ruska za špatnou situaci na Kavkaze velká.

     2)  Sjednocování EU: mám zato, že právě situace v Gruzii ukazuje jak vážným nedostatkem je, že EU nen politicky jednotná (federalizovaná). Skutečnost, že rrůzné státy mají na situaci v Gruzii různý názor má za následek, že EU není sto zaujmout rázné stanovisko representující 450 milionů obyvatel Evropy. To Rusko ví a proto si počíná sebevědomě až drze. Ví, že si to může dovolit. Konečně ani USA nezaujaly rasantnější stanovisko než EU. Je myslím zřejmé, že pokud EU či USA nebudou ochotny sáhnout k vojenskému zákroku, pak je možné uvažovat především o ekonomické formě nátlaku či boje a v tomto směru je EU bez jednotného postoje vůči Rusku v oblasti ekonomie na tom špatně. Momentálně má Rusko jako dodavatel energetických surovin výhodu proti EU. Podle mého soudu jen jednotná politcká. ekonomická a vojenská politika EU, které může vyplynout pouze z politické jednoty, prakticky federalizované EU, má šanci na úspěch při jednání s Ruskem. Kde by byly USA rozdrobené na 51 státečků?