1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 23.4.2009 12:29

Českým vojákum kromě uniforem by se měli dát i dřevěné flinty a bílé prapory..

Zatím to byl jediný jonnas, kdo si všimnul a připomenul, že se tá hrdá a statečná Česká armáda chová tak jako češi. Prchá když se ukáže nepřítel na dostřel. Jen několik snajpru  si tajně zastřílelo do živích terču, aby to potom mohli zapírat. Jak známo snajpři se nestaví k nepříteli aby je bylo vidět. 

Statečná česká armáda už několikráte nechala své Britské kolegy ve štychu.  Přesně tak by se Česká armáda zachovala při obraně ČR. Vždy jen hrstka českých lidí je ochotna bojovat a riskovat svůlj život. Možná že aní všem českým vlastencum a vlastenčíkum nestojí za to, aby za tu republiku riskovali. Ti se vyžívají spílánim jiným.

Jeník 23.4.2009 12:58

Re: Českým vojákum kromě uniforem by se měli dát i dřevěné flinty a bílé prapory..

Vážený, odkud myslíte ,že to ta naše armáda odkpoukala?Stačí zalistovat v paměti a zjisdtíme , že i ti hrdinová z bridské armády nás nechali napospas Německu před druhou svět. válkou a vůbec jim nevadilo nedodržení uzavřených smluv, Jinak ale se domnívám, že pro tak malý stát, jako jsme my, je armáda na nic a jak vidíme , akorát slouží cizákům. S námi si mocnosti stejně udělají co budou chtít.Proč si myslíte , že nechtějí šířit jaderné zbraně.Na ty státy by pak už nemohly.To je také jeden z důvodů, který ale moc nezmiňují.

gnomon 24.4.2009 18:49

Re: Českým vojákum kromě uniforem by se měli dát i dřevěné flinty a bílé prapory..

i postoj politiků je obdobný. Válečné hrdiny rozdělovali ponejprv na ty z východní fronty, potom zase je zavrhli a vyzdvihují ty ze západní fronty. Všicni ať na západě nebo východě bojovali  za války za svobodné Československo a nedostávali žádný velký žold. Generálovi Klapálkovi, který bojoval na obou frontách (u Tobruku, na Dukle i Slovensku)  český prezident odmítl udělit  státní vyznamenání. Na válečného hrdinu, generála Svobodu se současní politici edívají s despektem. Československému občanu, agentu Abwehru  Oskaru Schindlerovi odsouzeného za válečnou zradu  je ve Svitavech postaven pomník, je oslavován a já se vůbec nedivím, že současní čeští vojáci, bojující jen za žold jsou nespolehliví neboť nevědí za jakou republiku vlastně mají bojovat.