11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Politik musí rozhodovat s ohledem na budoucnost

Je snadné být po bitvě generálem... a proto se nechci pouštět do zjednodušujících hodnocení a odsudků. Zprávy přicházející z okolního světa spolu s mediálním věštěním katastrofy, to vše lidi vystrašilo a vláda na začátku prostě jednat nějak musela.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 26.5.2020 23:14

Politik vždy rozhoduje s ohledem na budoucnost. Svou o příštích volbách.

P. Brich 26.5.2020 17:21

Po bitvě je každý generálem, včetně mně. Překvapil mě ale chaos po počátečním úleku, že se tu najednou objevilo něco, s čím už pár měsíců před tím bojovali v Číně a přeneslo se do Itálie. Následně to bylo zavlečeno k nám lidmi, kteří ačkoliv to věděli, zajeli si zalyžovat do ohnisek nákazy. A nikdo jim to nezakázal, ba ani je neupozornil, že tam jedou na vlastní riziko a jejich návrat bude do karantény, která nebude prodloužením jejich placené dovolené, nýbrž dovolenou neplacenou, na vlastní náklady. Největší starostí místo toho bylo Čapí hnízdo, boj za lidská práva v Tibetu, proti Putinovi, Koněvovi na podstavci, apod. Ačkoliv počet státních úředníků neustále narůstá, hygienické stanice byly nejspíš paralyzovány (potichu byla vyměněna hlavní hygienička pro nedostačující vzdělání!) a nepřipravovaly se na možnost epidemie. Strategické zásoby se nevytvářely, takže nebylo dostatek ochranných prostředků ani pro zdravotníky v první linii, atd.

A tak vláda vyhlásila nouzový stav, vše se začalo řídit (a řídí dosud) centrálně a zatáhla za záchrannou brzdu. Jsme sice premianty v počtu zemřelých "na koronavirus", ale v důsledku toho vláda nyní rozhazuje miliardy jako karnevalové konfety - oč lacinější by byla prevence v podobě náhrady neuskutečněných dovolených v ohniskách infekce.

Doufejme, že ze zkušeností budou vypracována bezpečnostní pravidla, abychom příště nebyli zaskočeni a vyděšeni chaotickým vyhlašováním často nesmyslných zákazů. Obzvlášť, když jsme "předvařováni", že to příště už bude na podzim. Nebo si už máme začít šít roušky? A bude to každoročně?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/covid-ma-jen-obri-reklamu-neni-to-mor-varuje-predni-cesky-onkolog-107132#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=kwbA1aR9Pzi-202005261011&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

P. Brich 26.5.2020 17:14

Někdy je do ráje třeba hnát lidi i klackem!

P. Brich 26.5.2020 17:12

Á, vachmajstr putimské četnické stanice P. Victorin a jeho závodčí I. Pávek nepřestávají na sebe upozorňovat, že by měli obdržet medaili za odhalení ruských špionů Švejka a Pružinského!

F. Houžňák 26.5.2020 15:42

I vy si ji můžete založit.

F. Houžňák 26.5.2020 15:41

Asi se jim nezdají negativní, jako vám.

F. Houžňák 26.5.2020 15:40

EU hodlá od blízkého budoucna dávat peníze ze svého rozpočtu - do kterého platí všichni - pouze těm, kdo budou dělat politiku, tedy zelenou politiku, podle představ Macrona a Merkelové.

V. Kain 26.5.2020 15:38

Babiš má tu kliku,že má pod palcem přes Schillrovou erár a může si podle libosti korumpovat voličskou základnu.Nic jiného(pozitivního) pro společnost nedělá ani co se za nehet vejde.Ovšem těch negativních stránek je mnohem víc,které ovšem jeho voliči nevím proč nevidí.Asi jsou zasaženy slepotou.

I. Schlägel 26.5.2020 13:49

Chcete vyslovit občanský nesouhlas s politikou vlády? Založte si vlastní stranu. Dobrej matroš.

R. Langer 26.5.2020 12:30

No, úplně stejně, jako ten váš. :-D

P. Dvořák 26.5.2020 11:34

Kdepak, vypovídá o tom, že opakování je matka moudrosti. Neboť vaše pindy jsou vždy "nové, svěží, neotřelé" počteníčko.

Vám nepomůže ani lékař.

P. Victorin 26.5.2020 9:45

Jirka = Troll

J. Nevrkla 26.5.2020 9:38

Samozřejmě rozumné názory. Nevím, ale myslím, že EU nebude jen tak pokračovat. Mnoho lidí teď hodně narazí a bude zivorit, ochota vydávat peníze na voloviny a ne lidem bude rychle klesat, očekávám revoluční nalady, těžko to bude jen tak pokračovat. Pokud tedy nezavřou lidem ústa nějakými neuvěřitelnými dluhy. Ale o to to později bude dramatictejsi.

J. Jirka 26.5.2020 9:19

Jděte k lékaři! Pomůže vám.

D. Zítko 26.5.2020 9:15

Rozumné názory a odpovědi. Kdo má úsudek zakalený averzí proti všemu co nějak souvisí s Klausem bude samozřejmě proti, nejlépe, když to ani nepřečte...

P. Victorin 26.5.2020 9:13

Pane Pávku, děkuji a ... Přátelsky zdravím!

PS Favorizuji ale Vaše vlastní názory :-)

P. Victorin 26.5.2020 9:11

Pane Dvořáku, možná nejste troll, ale váš příspěvek je "naprosto o ničem"...

D. Polanský 26.5.2020 9:01

Nojo, to už musíte s kůží na trh, tam filozofovat již nestačí.

D. Polanský 26.5.2020 8:59

Myšlenky jsou to navenek sympatické, jenomže vyslovované bez jakékoliv konkrétní odpovědnosti. A takových a podobných myšlenek již bylo a bude.

P. Dvořák 26.5.2020 8:59

Tedy opravdu, s vámi bych chtěl v jídelně pravidelně sedávat u oběda.

J. Moravec 26.5.2020 8:54

Zdá se mi že se pan Strejček začíná radikalizovat. Možná by měl založit nějakou novou stranu, jak radí, to by od něj bylo férové, ale asi taky dost riskantní.

T. Hraj 26.5.2020 8:47

Dobré postřehy i závěry z nich.

I. Pávek 26.5.2020 8:33

Když jsem postřehl IVK tak jsem to nečetl. A tak dám na vaší statečnost, kterou zde projevujete čtením těch moudrostí a úctou k vašemu názoru s vaší přípiskou souhlasím.

P. Victorin 26.5.2020 8:03

/dokončení/

1) Z hlediska ekonomického, pokládám za nestoudnost, že někdo, kdo jako ministr financí za epochální, přelomové tzv. ekonomické transformace státu, materiálně a finančně poškodil své poctivé spoluobčany tím, že zorganizoval nesmírné nemravné osobní obohacení mezinárodního finančního podvodníka Viktora Koženého na jejich úkor, ať z chabého úsudku, či účelově s cílem vlastního nemravného materiálního prospěchu z "vytunelování ČR", po roce 1994 neodstoupil z veřejných funkcí, nýbrž ctižádostivě pokračoval v politické kariéře, kterou dovršil dosažením státní funkce nejvyšší, ve které prokazatelně eticky a rozumově neobstál; namátkou - viz mezinárodní ostuda kvůli přistižení prezidenta ČR při krádeži protokolárního pera v Chile v roce 2011, obelhávání spoluobčanů o údajné "úspěšnosti", jím řízené kuponové privatizace, která kromě nepochybné mimořádné úspěšnosti pro výše zmíněného podvodníka, pro nově vzniklý demokratický stát a jeho poctivé občany byla objektivně naprostým fiaskem, a v neposlední řadě, před konečným odchodem z prezidentské funkce, symptomatická celoplošná prezidentská amnestie všem usvědčeným a nezávislými soudy řešeným profesionálním finančním podvodníkům.

2) Z hlediska veřejného zdraví a to nejen občanů ČR, údajné "hrdinství" dnešního reprezentanta IVK, spočívající v přiznaném demonstrativním odmítání užití ochranné roušky při koronavirové pandemii, považuji za projev patologické mysli, nehodný podpory zakladatele a šéfa IVK, kterou však svému, zjevně deviantně jednajícímu podřízenému, Václav Klaus senior, bohužel, zřejmě dopřává.

P. Victorin 26.5.2020 8:02

Autor, který je členem Institutu prof. Ing. Václava Klause, CSc., dr. h. c. mult. /IVK/, kromě zcela nepřínosného rozumování o ekonomii, pochopitelně nepříznivě ovlivněné mimořádnými opatřeními vlády kvůli koronavirové pandemii, s pýchou rovněž oznamuje - "Roušku nenosím. Přiznávám, že demonstrativně. Je to pro mě principiální záležitost. Nejenže o efektivnosti tohoto vládního příkazu nejsem vůbec přesvědčen... – považuji nařízení povinně nosit roušku za symbolický průlom nové ideologie „coronavirismu“ do našich životů. A tomu se snažím vzdorovat... /citace/".

Samozřejmě vím, že kvůli svému, zdvořile vyjádřenému legitimnímu občanskému názoru k předmětnému interview, který jsem připraven doplnit nezpochybnitelnými věcnými argumenty, se zde opět stanu terčem útoků některých zdejších "trollů", nekriticky obdivujících a všemožnými způsoby, překračujícími platná diskuzní pravidla i obecně uznávané "dobré mravy". Přesto ale pokládám za správné, svůj názor na předmětné interview zde jasně vyjádřit.