30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: O volbě prezidenta i o Sobotkově vládě

Určitě, není na tom co měnit. Vidím svou roli někde jinde než v pokusu vstoupit podruhé do téže řeky. A ona už to ani není tatáž řeka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Donát 19.2.2017 10:28

Re: Kdopak asi

Není nad to si po ránu vždycky takhle pěkně ubliknout, jako to dělá pan Rudolf. Asi má potom hezčí den :)

P. Vaňura 19.2.2017 10:25

Taková malá otázka, kolik stojí v britské hospodě jedno

pivo?

I. Mertl 19.2.2017 10:10

Re: Já z té elity znám čtyři vědce. O třech z nich si nejsem

Nepovídejte, pane Vaňuro! To víte, Vás, proboha, nikdy nikdo za elitu ani "elitu" označit nemohl!

P. Manda 19.2.2017 8:09

Re: Nechápu

proč jste zde vy ?

J. Vlček 19.2.2017 8:05

Re: Kdopak asi

Je třeba vás, pane Rudolfe, hned po ránu politovat. Ačkoli vás Václav Klaus vůbec nezajímá, IVK je pro vás jako červený hadr pro býka, přesto nevydržíte bez kontaktu s nimi ani den. Vy nemít Psa, tak se užerete nudou. Ještě, že máte k sobě ženskou, která je na tom stejně jako vy, kterou navíc užírá stesk po rodné zemi. Nebojte se, ona se vám jistě za chvíli ozve, abyste si zase společně zanotovali váš intelektuální dvojzpěv.

M. Moravcová 19.2.2017 7:47

Re: Velká Británie - minimální mzda a nekuřácké hospody

Vy jste obdivovatelem nějakého státu jen když tam vše funguje podle vašich představ na 100%? Tak to se netrefíte asi nikdy a asi by to byla i nuda, ne?

P. Rudolf 19.2.2017 7:05

Kdopak asi

rektálnímu alpinistovi Panenkovi ty otázky psal? Weigl? Jakl? Nebo osobně sám ON?

P. Rudolf 19.2.2017 7:01

Re: Skvěle dlouhé

Tu druhou větu, tak, jak je napsaná, vám ochotně věřím. Tutově o vás.

M. Šurgot 19.2.2017 0:33

Velká Británie - minimální mzda a nekuřácké hospody

Tak teď to,mu nerozumím. Je Václav Klaus obdivovatelem Velké Británie, nebo není?

Protože v tomto rozhovoru kritizuje minimální mzdu a antikuřácký zákon.

Přitom je ve Velké Británii zavedena minimální mzda, která se poměrně pravidelně valorizuje, tedy zvyšuje a kupříkladu zahraniční pracovníci v UK, mezi něž jsem i já dva roky patřil, spoléhali na to, že jim musí zaměstnavatel platit minimální mzdu. Což byla v průměru měsíčně až tisícovka liber, podle počtu odpracovaných hodin a já zažil libru za 38 Kč. Takže minimální mzda v UK byla na české koruny cca 38 tisíc!! A nevím, proč by s tím měla mít Velká Británie nějaký problém. Druhá věc jsou ze zákona ve Velké Británii nekuřácké hospody a bary. Perfektní záležitost. I po celovečerním sezení v hospodě jste po příchodu domů nesmrděli jako žumpa, nemuseli házet oblečení do pračky. Kdo kouřil, chodil kouřit ven a nikomu to nevadilo. A že by v UK hospody kvůli nekuřáckému zákony zívaly prázdnotou?! Tak to ani náhodou, naopak každý víkend praskaly ve švech...

No a poslední věc - v každé hospodě vystavují za každé pivo účet, tištěný z pokladny. I v té nejmenší... Nikde neexistuje účtenka, psaná ručně.

Tak co na to všechno řekne Václav Klaus?! Určitě nic. Samozřejmě nečte diskuze pod články, to za prvé. A za druhé, i kdyby četl, tak by neřekl nic, protože se mu zkrátka občas fakta nehodí do krámu... A tak nevím, byl někdy Václav Klaus v Británii v hospodě, četl někdy o našich lidech v Británii a kolik si tam vydělají...Myslím že ano......

E. Erat 18.2.2017 22:36

Re: Skvěle dlouhé

Ano, jako váš příspěvek. Pravda je kratší, ale o ničem. Pouze o Vás.

V. Kain 18.2.2017 20:01

Re: Nebyla zodpovězena otázka EET.

Tady jsme bohužel díky našim politikům které si opakovaně volíme byli vždycky papežštější než papež.Když se něco provalilo,tak se to svedlo na Brusel.

P. Vaňura 18.2.2017 19:54

Já z té elity znám čtyři vědce. O třech z nich si nejsem

schopen vzpomenout na nic pozitivního. Kdyby lidé znali ten svět podrazů a prasáren naší "elity," nestačili by se divit!

P. Vaňura 18.2.2017 19:50

Nevím, vědci, které znám se o něm moc pozitivně nevyjadřují!

F. Houžňák 18.2.2017 18:12

Pana Drahoše znám osobně, tedy už je to přes

20 let, co jsem s ním naposled mluvil, a je to solidní, realistický, přemýšlivý člověk, teď nepochybně i se zkušenostmi z řízení velkých institucí. Můžu vřele doporučit.

P. Válek 18.2.2017 17:36

Nechápu

proč tento rozhovor je tady? Kdo chce a čte PL si ho může přečíst tam.

F. Žůrek 18.2.2017 17:21

Re: Opět skvěle,

Mám podobný názor jako Vy. V. Klaus využil toho, že občané za těch 40 let nepoznali nic jiného, než komunismus. Přišel s populismem a to se jemu velmi vyplatilo. Znal dosti dobře Západ a všechny kapitalistické praktiky, jak rychle zbohatnout, třeba na kupónové privatizaci. K tomu mu pomohla prováděná politika, jeho ODS. Pak odešel z ODS a pomohl položit tuto politickoui stranu na lopatky. Ale to on zase nikdy nepřizná.

Můj dojem je, že V. Klaus již přestává rozumět nové době, nové složité situaci ve světě. Složitým otázkám se raději vyhýbá anebo se vyjádří bez jasného názoru. Podle něj: "On dopředu snad všechno věděl", ale přitom vůbec nic vůči tomu raději nedělal. Staral se jen o sebe a to jemu nakonec stačilo. Rád ze sebe dělá "nadprofesora", jezdí po světě, má svůj institut ..

J. Laták 18.2.2017 16:59

Re: Opět skvěle,

Ve jménu známých komunistických praktik baví našeho prezidenta zesměšňovat nejen novináře, inteligenci, ale také hodnoty, jako je třeba ušlechtilost, nebo posvátné tradice. Již před samotnou volbou prezidenta se mu podařilo rozhádat celou republiku. Nu a co, zfanatizovat stádo uvyklé na pivní socialismus a kulturu umaštěných brad se v Čechách dařilo všem režimům, tak proč by to nevyzkoušel jeden mocichtivý a lstivý psychopat, zvláště když lidmi cloumá panika ze stěhování národů a zvůle fangličkářů vyniká. Chci jen upozornit na to, že prezidentovo směřování v cizích službách tomuto národu ukazuje krátkou mílí do pekel. Když už se lidé dostaví k volbám, naučili se volit menší zlo, protože kultivovaní lidé do politiky za žádnou cenu nechodí, takže strategické pozice opakovaně obsazují lidé postrádající etické rozměry.

J. Laták 18.2.2017 16:51

Re: Opět skvěle,

Ríšo, snad si nemyslíš, že to je chyba akademika Drahoše. Snaž se a uvidíš, že něco vyčmucháš .. :-)))

R. Morava 18.2.2017 16:06

Re: Opět skvěle,

Já samozřejmě uznávám a vážím si lidí Akademie věd. Pana Drahoše moc neznám. Na výsoké škole jsem potkal hodně pedagogů, kterých si jako odborníků vážím, jako pedagogů méně a přesto bych jim nedal řídit ani Trabanta a o tom jak hlídali své vnuky se vypráví veselé příhody. Jeden z mých nejschopnějších kolegů v práci je na tolik zvyklý věřit technickým údajům, že věří i skoro všemu co se píše v novinách, že u nás nemáme žádné migranty a nemusíme se tak bát a že všechno co je mimo mainstream politiku je fašismus. Dobří manageři pak někdy nejsou ti nejlepší odborníci, ale ti co dovedou komunikovat s lidmi. Znám případy od přátel z lékařské fakulty kde byli učitelé jak malé děti, vztahovační...Přesto by možná profesoři udělali víc práce než naši zkorumpovaní hloupí politici.

Třeba Klaus ani Zeman ale hloupí nejsou! A hlavně politik musí umět získat davy a motivovat je a mít odvahu dělat rozhodnutí. Za starých časů vznikala šlechta spíš z odvážných bojovníků než z nejchytřejších lidí. Z mých vysokoškolských učitelů by takový byl možná jeden. Ale abych Vám udělal radost začnu profesora Drahoše sledovat.

J. Kyselková 18.2.2017 15:33

Re: Nebyla zodpovězena otázka EET.

Oprava slova "drastický" stačí protože někdo je náloží KH a EET nadšen.

J. Kyselková 18.2.2017 15:04

Nebyla zodpovězena otázka EET.

Nedočkala jsem se názoru VK.

Chápu, že zpátky na stromy už nepoženeme, ale musela být použita na podnikatele metoda EET online nejdrastítější ? A nadávky do "zlodějů" ?

Za první rok povinného Kontrolního hlášení plátců DPH se za administrativní chyby v korunových hodnotách (i dodavatelů) zaúčtovalo 89 milionů korun p o k u t od podnikatelů !! Žádná dovolená, nemoc - 5 dní termín !! a padej ! Platí i účetní, jen Babiš ne !

Nervy, represe, exekuce, likvidace.

J. Jelínek 18.2.2017 14:18

Re: Opět skvěle,

Ještě jste zapomněl na samozvance a zaprodance, ale přesto - co to je ta pátá kolona našeho státu? Je to "takzvaný" prezident Zeman a jeho hradní ekipa? Nebo "takzvaný" IVK coby sdružení Putinových řiťolezců?

I. Mertl 18.2.2017 14:05

Skvěle dlouhé

skvěle nenové, skvěle nudné.

J. Vlček 18.2.2017 11:42

Re: Opět skvěle,

Pane Fridrichu, podle vás tedy ti, co se vymezují vůči prezidentu Zemanovi, jsou ti praví Češi, zatímco většina Čechů, kteří Zemanovi dali přednost před dementním knížetem jsou Čecháčci. Není vám ani trochu divné, že Zeman vadí nejvíce pražské kavárně, všemožným neziskovkách, nejrůznějším existencim takzvané páté kolony našeho státu?

Vy se divíte, že lidé ztratili veškeré iluze o samozvaných elitách, ať už z vědeckého, uměleckého, politického, či nevím ještě z jakého prostředí? Stačila jejich přemoudřelá výzva k občanům této země, jak se máme stavět k imigrantům a z "moudrosti" těchto elit občané měli hned jasno, že se k nim neobrací s výzvou elita, ale spíš nejrůznější jelita, ať už byla označena jakýmikoli tituly.

Takže nemějte obavy, že až se najde někdo, kdo svými vědomostmi, svými postoji k nejrůznějším otázkám dnešní doby, svojí moudrostí, přesvědčí občany této země, že chce hajit jejich zájmy, že mu občané nedají svůj hlas. Zatím se žádný jiný vážný kandidát, než současný prezident Zeman, nenašel. Být vámi, rozhodně bych šetřil tím vaším Čecháčkovstvím.

R. Tesařík 18.2.2017 11:19

Re: Opět skvěle,

Vy plédujete za Drahoše...zatím nevím nic o jeho názorech..

J. Fridrich 18.2.2017 10:09

Re: Opět skvěle,

Ale jsou i u nás kvalitní lidé.. Jenže někteří z nich sami do naší zprofanované politiky jít nechtějí - a ani se do té naší "arény" nehodí.. Také by opravdu moudrý a noblesní člověk tomu průměrnému Čecháčkovi jaksi nevyhovoval - on má radši toho svého zemana Zemana - ten je jejich, protože je jako oni.. Je zajímavé, ovšem pro naši podivnou zemi charakteristické, že o slušném, schopném a solidním kandidátu na našeho presidenta - tedy předsedovi Akademie věd České republiky, panu prof. Ing. Jiřím Drahošovi, DrSc., dr. h. c.- se příliš nemluví, neuvažuje... Prostě není to člověk do Blesku, Aha - tedy není náš, čecháčků - nemá aféry, nepije, nesprost'ačí, asi by ani nedělal po světě ostudu - tak co s ním....

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Draho%C5%A1

https://www.novinky.cz/domaci/418826-predseda-akademie-ved-jiri-drahos-zvazuje-kandidaturu-na-hrad.html

E. Erat 18.2.2017 9:07

Re: Opět skvěle,

I já se připojuji k názoru pí. Moravcové.

J. Myslivec 18.2.2017 9:03

Re: Opět skvěle,

Rovněž souhlasím! Díky.

J. Myslivec 18.2.2017 9:02

Re: K tomu rozpočtu:

Raději si přečtěte znova odpověď na tuto otázku! Opravdu je přebytek dobře?

D. Stirský 18.2.2017 8:53

K tomu rozpočtu:

Mám pocit, že ať by SZÚ dopadl jakkoli, vždy by to bylo špatné Špatný by byl deficit, přebytek i vyrovnané saldo. Zde platí, že kdo chce bít psa, vždy si najde hůl. Přebytek je dobrý výsledek - zvláště bude-li se opakovat.