29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ROZHOVOR: O Orbánovi

Maďarský premiér Viktor Orbán říká, že jeho cílem vlastně není liberální demokracie západního střihu. Nechme stranou současné dění v Maďarsku, ale zaměřme se na to, že to je stát, který má velmi blízko k České republice. Hodnotově zřejmě ne, ale minimálně geograficky ano.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 30.11.2014 6:37

Dokonala demonstrace chudoby dnesnich

intelektualu, kteri tak dlouho hlasali pragmatismus, zadne planovani dopredu, zadnou ideologii a ted jsme se dostali k logickemu konci techto splnenych prani, jako soucet toho vseho - zadny program. Neni to tak, ze program dnes uz neni mozny, to jen primitivove neschopni hlubsiho abstraktniho uvazovani nejsou schopni s nim prijit. Krome toho, tu cast populace na kterou se obraceji by stejne neco takoveho jako program nezajimalo, jejich mysle jsou stejne melke a rozhrkane a tudiz neschopne hlubsiho uvazovani jako tech, jez si voli jako sve politicke predstavitele.

Eraticke udalosti, ktere se nedaji kontrolovat, nova temata, ve svete kolem nas, prece byly vzdy, v kazdem case, ten nas nynejsi neni nejak zvlast vyjimecny. Program politicke strany prece ma byt natolik vseobecny, aby v sobe obsahoval zpusob pristupu k reseni i takovych zalezitosti, ktere vyvstanou neocekavane. Pan Robejsek si plete program celanarodni politicke strany s programem komunalnim, na urovni mest a obci, kde se program spravne sestava z nejakych konkretnich vyctu toho, co se udela, co se hodla udelat. Narodni politicka strana nema provozovat komunalni styl politiky, ale ma provozovat statnicky styl politiky.

J. Kanioková 29.11.2014 22:41

Pan Robejšek, jako vždy,

naprosto přesně analyticky a hlavně objektivně.

Dík.. Nelze než s ním souhlasit..