6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Kubeš 30.9.2010 17:01

Schwarzenbergovy chyby

Dobře chápu postoj Václava Klause. Kníže Schwarzenberg se léta pohyboval po celé západní Evropě, navíc je aristokrat, a tak je možné se přesvědčit o tom, jak se po celá staletí choval jeho rod. Takové věci se neodpouštějí, obzvláště v Čechách, a když nějaký čecháček může na někoho hodit ze zálohy bláto, tak to udělá. Jestli mě něco děsí, tak to je opakování Benešových chyb s hloupou vazbou na Rusko, které hlava našeho státu nepokrytě propaguje. Diplomat západního střihu se jistě k podobným aktivitám nehodí a také není dostatečně servilní, na rozdíl od hradních oblíbenců.

P. Vandas 30.9.2010 17:40

Re: Schwarzenbergovy chyby

Mluvíte mi z duše, pane Kubeši.

V. Pavel 30.9.2010 17:51

Re: Schwarzenbergovy chyby

Pane Kubeši! Předložil jste realistický náhled na situaci! Obrňte se před následnými primitivními agresemi Klausofilů!

K. Janyška 30.9.2010 11:04

Kajan

Absolutně Vám rozumím, pane prezidente, ale zlobí mně, že jste vypustil ze svého slovníku slovo  socialismus ! Není většího a hrůznějšího případu v tomto smyslu, než právě Evropská unie ! Dzp.

J. Skotnica 30.9.2010 15:54

Re: Kajan

Mohu se taky podepsat?

D. Streit 30.9.2010 10:15

Klaus má pravdu

A nesmíme zapomínat, že je podle Ústavy hlavou státu. Loajalita má být ctí ministra zahraničí.

Hin sa hukáže:

http://streit.blog.idnes.cz/c/157690/Klaus-vi-ze-Schwarzenberguv-soudny-den-nastane.html

P. Vandas 30.9.2010 11:33

Re: Klaus má pravdu

Podle ústavy tvoří zahraniční politiku vláda a ač i  prezident má své místo v zahraniční politice státu, je třeba vědět, že spočívá nikoli v tvorbě zahraniční politiky, ale v reprezentování státu navenek a v uzavírání a podpisování smluv se zahraničními partnery.Především je z ústavy jasné, že na přípravách a vyjednávání smluv podíl nemá, ten má pouze vláda. S ohledem na Lisabonskou smlouvu, se problematika zahraniční politiky jeví ještě složitěji. Jsou vůbec vztahy k EU, vztahy zahraničně politické? Jakou v nich má úlohu prezident, naše ústava zatím neupravuje.

J. vavruška 30.9.2010 7:57

Ach, ten češki jazik...

Češki je těški, říkával náš spolužák z Burundi... Pro redaktory Lidovek je asi taky "těški", když dokážou napsat, že " mají vyjadřovat postoje vlád, které je do Bruselu vyslal_i_"

Soudruzi redaktoři Lidových novin! Vláda je podstatné jméno rodu ženského (vzor žena), a tedy podle shody přísudku s podmětem dycinky a jedině "vlády vyslali".

Jak je vůbec možné, že negramoti dělají v novinách rozhovory? Není to snad práce vyhrazená profesionálům?

J. vavruška 30.9.2010 7:58

Re: Ach, ten češki jazik...

.. vlády vyslaly ... v zápalu psaní jsem to opsal stejně špatně jako ti redaktoři.

Kletě! Negramoti by neměli psát ani do diskusí! Proto končím. Howgh :-)

J. Krásenský 30.9.2010 9:23

Re: Ach, ten češki jazik...

Ale jen pište. Kdyby měl psát jen ten, co nikdy žádnou chybu neudělal, je tu vymeteno jak z počátku registrace. Chybu lze spáchat snadno: z neznalosti, změnou pravidel, z roztržitosti, rozčilení, trémy a rozechvělosti, úpravou textu - následnou změnou podmětu (z mužského životného na jiný) i z ne zcela zvládnutým používáním klávesnice ke psaní (psaní rukou a na klávesnici je jiné). Výsledek je stejný. Stává se, že chyba je tak kouzelná, že čtenář (či lépe diskutér) ji jen s velkým sebezapřením  nevrátí protivníkovi s náležitou ironií. Sranda musí být. Není dobré podle chyb hodnotit myšlenky či postoje pachatele. Chybovat je lidské a vede k pokoře. Hezký den a nebojte se.

P. Vandas 30.9.2010 11:22

Re: Ach, ten češki jazik...

 Já bych to viděl také tak,vždyť ta chybička, co se vloudila je vskutku roztomilá. Nenechte se zastašit a to, ani sám sebou. Pravdu má můj předřečník, kdybychom se museli sami vylučovat pro chyby, nikdo by zde už nediskutoval.

P. Vandas 30.9.2010 14:23

Re: Ach, ten češki jazik...

 Naopak pane Vavruška, v záchvatu zbytečných emocí nad vlastní nedokonalostí, jste použil vzácný příklad možností českého jazyka. Zoufalým výkřikem, "Kletě!",  jste naopak upoutal mou pozornost. Tento nádherný archaizmus, ve mně vzbuzuje zvědavost, odkud má svého původce? Je to Jaromír Erben? Mácha? Ulehčete mé zvědavosti.

M. Prokop 30.9.2010 16:41

Re: Ach, ten češki jazik...

Játo mám ze starých Vilímkových vydání Verneovek, místy z Rady a Žáka.

P. Vandas 30.9.2010 17:39

Re: Ach, ten češki jazik...

 Díky, pane Prokope, mně to přišlo povědomé, avšak staré Verneovky jsem nevzpoměl.

V. Pavel 30.9.2010 17:53

Re: Ach, ten češki jazik...

Prokope! A primitivní agresivitu máte odkud? Od sudiček?

J. vavruška 30.9.2010 23:39

Re: Ach, ten češki jazik...

Někde jsem to četl, ale kde to jen bylo? Sám nevím. Bylo to za mého mládí (sedmdesátá léta) a již tehdy to bylo tak trochu v nadsázce, k vyvolání atmosféry starých knih.

V. Pavel 30.9.2010 6:20

Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Mé názory na Václava Klause jsou zde známy. Jsem proto velmi častým terčem více i méně zlých osobních výpadů některých zdejších účastníků, kteří oproti mně Klause obdivují, či aspoň uznávají jako "myslitele" a státníka. Samozřejmě, že tím nic nezmění ani na svém Idolovi na pražském hradu a ani na mých názorech. Poslední ukiázkou Klausovy mimořádné osobní a státnické ubohosti, je veřejný osobní výpad na našeho ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Něco takového od Hlavy státu nemá v civilizovaných státech skutečně obdoby.

V. Kain 30.9.2010 7:35

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Nevím kam pana Schwarzenberga zařadit,ale jeho podpora aby se Turecko a nebo Kosovo stalo členy EU se mi moc nezdá.Jen bůh ví pro koho pan hrabě pracuje.Vy to víte?

V. Pavel 30.9.2010 8:35

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Kaine! Pokud ministr Schwarzenberg zastává některá diskutabilní stanoviska, rozhodně to neomlouvá hanebný veřejný osobní výpad Hlavy našeho státu! K vaší závěrečné řečnické otázce, na kterou není na místě raději odpovídat, vás proto poukazuji na někoho obeznámenějšího s podřízeností funkce ministra rezortu, kterou kníže zastává.

V. Váňa 30.9.2010 8:15

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Vážený pane,

velice s Vámi nesouhlasím. Vyjádření prezidenta, že některému z ministrů své země nedůvěřuje, není podle mého soudu nic nemravného ani státnicky ubohého. Rovněž nesouhlasím s tím, že v civilizovaných státech nemá něco takového obdoby.

Ostatně i Vy jako jeho zapřísáhlý odpůrce musíte uznat, že v naprosté většině kontroverzních názorů měl Václav Klaus pravdu.

A ukazuje se, že i euroskepticismus má své pragmatické kořeny.

Pokud by EU zablokovala podmínku, kterou si V. K. stanovil pro podpis Lisabonské smlouvy, svědčí to pouze o jediném: revidují se výsledky II. sv. války. A pak nemáme v EU co dělat.

V. Pavel 30.9.2010 8:31

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Váňo! Podkládáte mi nesmysly, pokud jde o vámi uváděná má uznání údajných "zásluh" Václava Klause! Jedinou skutečnou státnickou zásluhu, kterou jmenovanému přiznávám v kladném slova smyslu, je správný postoj k někdejšímu slovenskému vydírání ohledně další existence našeho společného státu po Listopadu 1989. Tehdy Klaus, oproti Havlovi a některým dalším iracionálně uvažujícím politikům, prosadil jediné rozumné stanovisko - nenechat se vydírat a urychleně zrušit společný stát! Bohužel, veškeré jiné veřejné Klausovo působení, bylo již pro náš stát vždy kontraproduktivní! Nehodnotím, zda z neschopnosti jako špatného ekonoma, či účelově, z nemorálních záměrů. Závěrem opakuji, že v civilizovaných státech státníci opravdu veřejně nikoho osobně nenapadají a je zcela vyloučené, aby tak činili dokonce vůči některému členu vlády. Natož Hlava státu!

V. Váňa 30.9.2010 9:11

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Vážený pane,

předně bych Vás rád požádal, abyste mě neoslovoval tak, jak jsem slýchal na vojně. To, že se mnou nesouhlasíte, neznamená, že mě nemůžete oslovovat slušně. Raději mě tedy neoslovujte, prosím.

Dále bych byl rád, abyste si znovu přečetl můj příspěvek. Tak přijdete na to, že Vám nepodkládám uznání jakýchkoli zásluh pana prezidenta, nýbrž uznání, že ve svých kontroverzních názorech měl z větší části pravdu. A to není totéž, to se na mě nezlobte.

A pokud jde o Klausovo vyjádření ohledně ministra zahraničí, není na něm nic osobního. Naopak jde výhradně o názor prezidenta na působení K. S. jako ministra.

Kontraproduktivními lze možná nazvat pouze Kalusova vystoupení proti EU, avšak jak se začíná ukazovat (stejně jako při hysterii s globálním oteplováním a zejména s jeho příčinami), byl jejich obsah bohužel ještě více pravdivý, než jsme si dokázali představit i my, Klausovi přívrženci.

V. Pavel 30.9.2010 10:27

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Váňo! Oslovovat vás zde budu vždy s mírou zdvořilosti která nejlépe odpovídá mému náhledu na vás! Za žádných okolností však nemusíte mít obavy, že někdy překročím tzv. "dobré mravy". Kapišto? Nyní však již k věci. Klausovo vystupování proti EU je hloupé a poškozuje skutečné zájmy občanů našeho státu. Samozřejmě dokážu pochopit, že část občanského spektra tvořená zejména primitivy, s Klausem souhlasí. Pokládám to sice za smutné, avšak za přirozené. Praktická zkušenost z historie nás učí o určité "primitivitě davu". Chápete?

V. Mlich 30.9.2010 13:50

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Váš názor nic nemění na skutečnosti, že zájmy občanů ohrožuje právě současný model evropské unie a Klaus je jeden z mála politiků, který to chápe a navíc nemá problém se za svůj názor postavit vahou celé své funkce.

Ta zmínka o knížeti vůbec nebyl žádný osobní výpad. Novinař se jen zeptal "důvěřujete mu" a on popravdě odpověděl, že ne. Jinak ani nemoh, neboť je to zřejmé každému soudnému člověku.

V. Pavel 30.9.2010 15:25

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Mlichu! Váš názor, na který samozřejmě máte právo, naprosto nesdílím! Oceňuji však nestandardně kultivovnou formu se kterou ho vyjadřujete!

V. Mlich 30.9.2010 15:48

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

A co říkáte na to pomazánkové máslo? Jeětě, že nás unie chrání před námi samotnými, abychom nějaké břečce neříkali rum anebo nedejbože nějakému sajrajtu máslo.

V. Pavel 30.9.2010 15:55

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Pane Mlichu! Ze zásady blbosti neřeším! Jistěže EU někdy bazíruje i na blbostech! Proto je potřebné, abychom jako plnoprávný členský stát přestali s Klausovým poštěkáváním zvenčí, kterým sami sebe diskriminujeme ze společenství a začali konstruktivně v rámci našich kompetencí prosazovat uvnitř EU hodnotné názory a stanoviska! Klaus nás ze společenství svým hloupým vystupováním, bohužel, vylučuje! Signifikantní bylo jeho zmaření našeho předsednictví EU, kdy se spikl s Paroubkem na svržení naší vlády.

M. Prokop 30.9.2010 16:42

Re: Další projev Klausovy státnické "úrovně".

Přesné.