5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Nejen o uprchlících, kvótách a české ekonomice

Evropa čelí statisícům uprchlíků. Přitom lidé z OECD po léta tvrdí, že s ohledem na demografii starý kontinent migranty potřebuje. Kvůli ekonomice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 17.9.2015 9:47

Pan Klaus se vrací do politické hry,

ať už k tomu má důvody jakékoliv, dnes říká pravdu a vyslovuje jasné názory, tedy takové, které si většina jen myslí. Průzkumy veřejného mínění tomu dávají za pravdu. A to, co se nepodařilo nacistům, totiž zlikvidovat český národ, tj. z části ho poněmčit a z části poslat za Ural a ty nepodajné zlikvidovat, se může hravě podařit tzv. demokratickému Německu. Mám vážnou obavu, že nás opět ženou do náručí Rusům. Tam se náš poměrně malý národ ztratí jako nic. A Rusů také ubývá, byl by to jistě opravdový přínos pro zmenšující se ruský národ. Takže v určitém horizontu zase nové velké stěhování národů. Doufám, že se hluboce mýlím. Budu rád, nazve-li mě někdo bláznem a moje úvahy za plácání. A bude mít pravdu. Jenže historie takové situace zná, jen jsme propadli iluzi, že to jaksi v dnešní době není možné, a doufám, že není.

A víte, co mně ještě vrtá v hlavě. Proč ti mladí, silní a zdatní Syřané nebo Iráčané nevytváří zahraniční armádu, podobně jako Čechoslováci nebo Poláci za II. sv. v., a netouží osvobodit svou vlast od těch, kteří tento exodus do země zaslíbené (historicky velmi nepřesné přirovnání) vyvolali.

P. Dvořák 17.9.2015 10:27

Re: Pan Klaus se vrací do politické hry,

Jen chvilku počkejte. Již brzy ti silní a zdatní Syřané nebo Iráčané vytvoří zahraniční armádu a když budou trochu slušní, tak potom těch našich pár vojáků aspoň poskládají do řádky jako zajíce po honu.

Spíš si myslím, že je nechají se válet v příkopech podél cest.

F. Kusák 17.9.2015 12:33

Re: Pan Klaus se vrací do politické hry,

No, to je bohužel to druhá možnost, máte pravdu, i to může nastat!