26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Nejcennější, co nám politici ukradli

Je celkem jedno, zda v čele Unie stojí nastupující Belgičan Charles Michel nebo odstupující Polák Donald Tusk. Naopak Polák v čele Unie představoval pro státy V4 možná i překážku loajality.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 6.8.2019 10:36

Re: eutanazie

Ještě více než o lidech je to o fungujícím a spolehlivém právním státě. A to tady nemame. So geht das.

B. Rameš 6.8.2019 10:27

Chce to na sobě trochu pracovat

Takto je to jen směsice několika, při hlubší úvaze často si odporujících, myšlenek (mám jisté podezření, že nikoli vždy vlastních) v obalu vaty, více či méně obratných pokusů vyhnout se podstatě problému a několika nehorázností. Takže - vlastně taková standardní politická proklamace.

Uvidíme, kterou cestou se autorka vydá - buď trochu procvičit logiku a kritické myšlení, nebo zapracovat na propagandistických technikách a rétorice.

V. Hájková 6.8.2019 10:18

Re: Rukopisy IVK

Samozřejmě autorka těchto blábolu hned po studiu nastoupila do IVK - jako analytička

H. Lukešová 6.8.2019 10:17

Re: eutanazie

Jenže kdybychom přistoupili na možnost provádění eutanazie, kdo by ji prováděl? Lékaři? Ti přece v rámci své práci nesmějí nikoho zabíjet ani největší zločince. Ve Spojených státech popravy nejhorších vrahů nesmějí provádět lékaři, no tak se někdy stalo, že popravovaný pořádně trpěl, protože popravčí neuměli popravu odborně provést. Ale zpátky k nám. Kdo by tedy měl provádět eutanazii. Příbuzní nemocného?

B. Rameš 6.8.2019 10:13

Re: eutanazie

Všechno se dá zneužít. Kámen. Lék na srdeční ischemii. Jehlice na pletení. Všechno. To není argument.

H. Lukešová 6.8.2019 10:04

Re: eutanazie

Jenže eutanazie se u lidí dá zneužít, rodina se bude chtít zbavit dědečka či babičky kvůli majetku, tak je nějakým způsobem nechají utratit. Koneckonců i nacisté v Německu prováděli eutanazie svých postižených lidí, během kterých se naučili vyhlazovací metody, které posléze "úspěšně" využili při likvidaci milionů lidí ve koncentračních a vyhlazovacích táborech.

R. Gramblička 6.8.2019 10:02

Re: Rukopisy IVK

?

H. Lukešová 6.8.2019 9:53

Re: Stačilo

........že na.......

H. Lukešová 6.8.2019 9:50

Re: Stačilo

Dáma si nevšimla, žena klávesnici máme hlásku "ů". :-)

R. Langer 6.8.2019 9:49

Re: eutanazie

Na eutanazii nic špatného není, je to zase jenom o lidech.

R. Langer 6.8.2019 9:48

Re: Stačilo

Cha cha, zase tady nějaký EUrobolševik ostatním nadává do komoušů. Uklidni se, soudružko, ať ti nepraskne žilka. :-D

H. Lukešová 6.8.2019 9:43

Re: Stačilo

......pan Vlček......

H. Lukešová 6.8.2019 9:42

Re: Stačilo

Jak víte, že je pan Vintr komunista? Kvůli tomu, že nesdílí Vaše názory? Každý normální člověk v dnešní době odsuzuje komunisty. Myslíte si upřímně, že když napíšete, Bureš je darebák, že jste nějaká hrdinka? V dnešní době odsuzovat staré komunisty není hrdinství...Kdo volí komunisty? Pár stalinistů a těch není moc.

Hrdinství je však odsuzovat komunisty jiné, neomarxisty, kteří stejně jako komunisté potlačují svobodu slova, prosazují pouze jeden jediný názor, jsou pro masovou imigraci lidí z afroasijských zemí, většinově muslimů.

M. Valenta 6.8.2019 9:33

Rukopisy IVK

Linda s Hankou by to nesvedli lépe. Blahopřeji autorce.

Z. Rychlý 6.8.2019 9:21

Re: Stačilo

Pro bolševika Hájkovou každý komunistou!

J. Lukavsky 6.8.2019 9:12

eutanazie

"zato si pohrávají s legalizací vraždění pod novým názvem eutanazie" Už jste měla někdy povinnost se starat o trpícího, nevyléčitelně nemocného? Nám kdysi dávno umírala milovaná teta na rakovinu, prosila doktora "aby to už skončilo", ale musela si to protrpět až do konce. Když nám odcházel nedavno pejsek tak jsme připravovali jeho uspání, ale předběhl nás a všichni jsme si oddychli. Není to nic veselého asistovat při zdlouhavém umírání. Zvířeti to můžete zkrátit, člověku nikoli. Spíš by mě zajímal názor na eutanazii od nějaké zdravotní sestry co slouží pár let u "ležáků". J.L. end

D. Polanský 6.8.2019 8:46

Chce to argumentovat

a ne nadávat. To prý umí každý.

D. Polanský 6.8.2019 8:45

Ne vrah, ale zavražděný je vinen

je to mexické přísloví, které je potřeba chápat v zcela jiném kontextu než uvádíte. Když se budu často v noci procházet po neosvětleném parku, je dost pravděpodobné, že to časem schytám.

V té vášní pro národ bychom neměli zapomenout, že kdyby nebylo 2. světové vláky, dnes tu máme mix Čechů a Němců a částečně i Židů a jakési blouznění o českém národě by působilo přinejmenším přehnaně. Já vím, válka byla. Přesto se podívejte pozorně kolem sebe, jak se nám to nenápadně začíná zbarvovat. Nemám z toho vůbec radost, ale jak chcete tomu zabránit? Hesly? Podívejte jak nám najednou stoupl počet obyvatel o půl milionu. A to lamentujeme, že dětí je málo. Za pět let nás bude 11 milionů, a to vykřikujeme, že migranty nepřijímáme. Opravdu nepřijímáme?

K. Janyška 6.8.2019 8:42

Re: NÁRODNÍ STÁTY.

Jenže do toho přišla socialistická revoluce a přesvědčení o tom, že lidský svět lze zorganizovat. A nastala další etapa blbnutí lidstva. SSSR, Hitlerovo Německo, Jugoslávie, Čína, Indie,ČSSR a další a další státy a velkostáty prostě zhltly malé národy a jejich státy v domění, že je to navždy.

Avšak civilizaci obchodem nelze zastavit. No a tak ona trhá a dělí dál. Dělí, dělí a bude dělit tak dlouho, až se spontánní síly, které jsou v této věci přítomny, vyváží. Další a další desítky a stovky národních států na světě čeká vznik. A mezi nimi bude platit celosvětová negativní, tedy zákazová, smlouva domluveného nepovoleného jednání a tak bude lidský svět v budoucnu vypadat.

Bude stát na stejném principu, jako jednotlivci. Ty řídí jediné právo pravé, zákazové právo soukromé. A nic jiného. Tak to nesobní vývoj nezměnitelně zařídil, neboť i v lidském světě platí tytéž principy, které platí v celém vesmíru. A ty jsou nezměnitelné.

Mimochodem, jen za posledních zhruba 30 let vznikly nových národních států desítky, včetně České republiky a Slovenska. Z důvodů. které jsem popsal... Dzp.

K. Janyška 6.8.2019 8:42

NÁRODNÍ STÁTY.

Vývoj lidského světa je tažen objevem obchodu a neosobní civilizací, tedy zejména vyšší a vyšší individualizací a subjektivizací jednotlivců právě z účinků z obchodu a interakcí bezpočtu jiných spontánních sil, zejména pak neustále se rozšiřujícího od civilizovaných více k civilizovaným méně spontánního řádu lidské interakce a lidského světa. A ne lidským rozumem. Ten je vývoje produktem, ne autorem. Naopak je plně omezen právě onou interakcí a jejími vývojovými následky.

Co vyplývá z této danosti ? Právě to, že civilizovaní lidé svojí samostatnou činností a různými neřízenými a evolučními aktivitami vyprodukovali národy a jejich národní státy. Samozřejmě, že se jim v jisté době zdálo, že spojením těchto entit a různých jiných skupin nabydou jejich státy na síle a také nabyly. A protože si to mysleli i jiní, a byla to pravda vznikly samovolně obří říše a slepence, které vládly dávnému lidskému světu.

Civilizace je však nezastavitelná a skupiny uvnitř těchto velkostátů se začaly emancipovat z různých důvodů, převládaly však ekonomické a "soudrženecké". To spolu s nájezdy necivilizovaných skupin, všemožnými dějinnými podmínkami a mocenskými vazbami a zvraty a zájmy vládců vedlo ke světu, jaký známe posledních nemnoho století.

V. Hájková 6.8.2019 8:33

Re: Stačilo

Tak jste si komouši ulevil svým scvrklým ŽLUČOVODUM? :-))))))))))))))))))))))))))

B. Hančl 6.8.2019 8:27

Re: Stačilo

Blběnko, ty musíš mít velmi těžký život.

P. Dvořák 6.8.2019 8:24

Pěkně řečeno.

"Zákeřným ohrožením je neustálé omílání mýtu o „čecháčkovství“."

Nejčastěji ho používají ti, co by měli stát stejně tak daleko, jak daleko se rozhodli žít, když stáhli ocas mezi nohy a vzali kramle.

P. Dvořák 6.8.2019 8:22

Re: Stačilo .

Takže jste příznivec nebo aspoň fandíte komu?

Z. Rychlý 6.8.2019 8:20

Re: Stačilo

Dryáčnice ??? Neurážejte dryáčnice. Evidentní kráva s velkou tlamou. Hrome, teď jsem zase urazil krávy!

V. Hájková 6.8.2019 8:19

Re: Stačilo

To jsem moc ráda- že máte jasno! Vy budete patřit k těm - co se mohou vzteknout , když si dovolím napsat jaký byli a jsou komouši dobytek že? :-))) A nedej bože když napíši pravdu o podvodníku a fízlu - jako je trestně stíhaný BUREŠ :-))))

Z. Rychlý 6.8.2019 8:17

Moudré úvahy.

Mladá ženská - a takové pěkné psaní. Nadějné !!

J. Vlček 6.8.2019 7:58

Re: Stačilo

Paní Hájková, ono stačí číst vaše příspěvky zde na Psu, obvykle nejvíc řádíte v diskusi k úvodníku, a má každý jasno, o jakou dryjáčnici se ve vašem případě jedná, narozdíl od paní Lipavské a jejích nanejvýše rozumných názorů.

M. Krátký 6.8.2019 7:51

Re: Ta autorka mi mluví z duše.

Souhlas a děkuji autorce

V. Hájková 6.8.2019 7:17

Stačilo

si od sl. LIPAVSKÉ přečíst pár řádku a pusobilo to na mě - jako bych poslouchala V. Klause :-)

Nemýlila jsem se - prostě vaše oddanost IVK kde jste zaměstnána jako analytička - Z VÁS TRČÍ JAKO SLÁMA Z BOT! :-)