28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Nebezpečná situace kolem vlády

To je zvenku těžko rozsouditelné. Je fakt, že deklarování této neochoty bylo naprosto zřetelné u TOP 09. Na tom téměř udělala svoji kampaň. Zásadní to bylo i u občanských demokratů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 4.11.2017 17:08

Jsou borci, kteří si v délce působení v politice

nezadají ani s Lenártem, a to byl vytrvalec. Ale podívejte se na Kalouska, Sobotku, Zaorálka, Marka Bendu a další, to jsou vytrvalci. A jsou tam stále. Lenárta jistě porazí.

Š. Hašek 4.11.2017 23:19

Re: Jsou borci, kteří si v délce působení v politice

Případ od případu.

Stran mladého Bendy - stačí ho porovnat s mladým Stropnickým či premiérem Sobotkou. Dost asi vede. Já ho nikdy nekroužkoval, ale akceptoval na volební listině.

J. Karlík 4.11.2017 9:26

Tse Tse

musela kousnout ODS už před volbami, když vsadili na program antiBabis. Teď nechtějí ztratit tvář, tak trucuji. Včera v ČT byl rozhovor s voličem zřejmě ODS a znalcem ústavy, který říkal, že nezvolil stranu proto, aby připravovala nové volby, ale aby plnila vol. program. Vždy se dají nalézt shodné body různých programů, ale politici hledají v čem se s jinými stranami rozcházejí. Pokud máme poměrný systém, musí strany po volbách hledat tutu shodu. ODS se chová jako trucovity spratek a chce nás tak přesvědčit přesvědčit o své zásadovosti. ANO nabízí vytvoření programu přijatelného pro relevantní strany, nevím na co si ODS, se svými 12% hraje? Profesor se teteli blahem, ze ANO nemůže sehnat podporu, par dni po volbách. To je zodpovědná politika? Po volbách připravovat další? O Kalouskovi se ani nechci zmiňovat, tomu už o nic nejde.

P. Lenc 4.11.2017 10:06

Re: Tse Tse

Jistě pane Karlíku, sebevražda se dá páchat různým způsobem, vaše rady jsou opravdu vpravdě knížecí.Po kýblech špíny vylité na ODS nejen Babišem se má, jak jsem nejen četl, ale i slyšel, ODS "obětovat" v zájmu "státnosti". A to jsem slyšel od lidovce, jehož strana dobře věděla, tak jako ČSSD s kým jde do vlády.A nyní by těmto politickým prostitutům měla dělat ODS stafáž?Mimochodem, kohopak jste volil, ODS to asi nebyla.

F. Kusák 4.11.2017 11:51

Re: Tse Tse

Ale, obráceně, pane Lenci. Koho jste volil Vy, že by to bylo ANO 2011? Taky si myslím, že jsem vedle. Jedno je jisté, že každý má právo na názor, podepře-li ho alespoň nějakými argumenty a není-li v rozporu s obecně přijímaným právem. Která pravda je ta pravdivější se těžko posuzuje.

P. Lenc 4.11.2017 14:44

Re: Tse Tse

Já pane Kusáku volil ODS, netajil jsem se tím již před volbami.Názor samozřejmně mít můžete, ale to neustálé vnucování ODS do koalice nebo podpory Babiše je podivné.A často od lidí, kteří ODS nemohou ani cítit.Zvláštní, že?

J. Karlík 4.11.2017 16:27

Re: Tse Tse

Nikomu neradim, pouze opakuji názor úst. právníka z ČT. Můj názor byl před volbami _ ODS zatím ne, musí si ujasnit, co vlastně chtějí. Volil jsem je jenom jednou, při jejich premiéře.

Po volbách vidím, že ODS stále ještě ne. Kdo skočí do vody musí počítat, že se namočí. Kdo chce dělat politiku, musí v poměrném systému hledat koaličního partnera. Jinak hlasy jeho voličů propadnou. S tou sebevraždou i s kýbli špíny přeháníte. On s těmi kýbli někdo začal.

P. Bolec 4.11.2017 17:02

Re: Tse Tse

Když srovnáte ty kyble špíny oboustraně, tak musíte přiznat, že ODS vede.

D. Polanský 4.11.2017 17:10

Re: Tse Tse

Nevede, má zdrcující náskok.

D. Polanský 4.11.2017 17:10

Re: Tse Tse

A kohopak Vy? Když chci od někoho tuhle informaci, tak je slušné říct, koho jsem volil já. Já Realisty.

F. Navrátil 4.11.2017 9:16

Menšinová vláda a její podpora

Ani Babiš, ani Zeman nejsou nakloněni koaliční vládě. Stejně jako minule nebo předminule by to skončilo chaosem a vládou v troskách. Oba tlačí na menšinovou vládu ANO s jednorázovou parlamentní podporou, což se jeví jako nejpravděpodobnější. Druhou alternativou jsou předčasné volby, které si polovina stran nemůže dovolit. Výhrůžku Zeman o dlouhodobé menšinové vládě neschválené parlamentem lze brát jen jako nátlakový argument, aby strany neblbly a domluvili se na uvedeném řešení. Proto také obligátní plky estrádního ústavního právníka Kysely o porušování ústavní zvyklosti lze chápat jako vycpávku zpráv České televize.

Z. Koutecký 4.11.2017 11:29

Re: Menšinová vláda a její podpora

Menšinová vláda je zatím jediná alternativa. Ostatní strany čekají na stanovisko OLAF, které by je mohlo zbavit Babiše. Bez Babiše ztratí ANO hodně jak na své razanci, tak na svém volebním potenciálu. Ovšem OLAF se k zaslání konečné zprávy v případu Čapí hnízdo moc nemá. Jednou však bude muset své šetření nějak uzavřít. Do té doby tu budou pokusy s menšinovou vládou. Pak je tu ovšem volba prezidenta. Pokud Zeman nebude znovu zvolen a do 8. března 2018 nebude stát Babiš před soudem, tak nový prezident pravděpodobně Sněmovnu rozpustí. Jak dopadnou následné předčasné volby je otázka. Myslím však, že v té době již stanovisko OLAF bude asi známé, protože dva roky k prošetření případu Čapí hnízdo je i na OLAF trochu více, než si může dovolit. A jeho stanovisko by výsledky voleb hodně ovlivnilo.