29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Naše nadšení pro EU skutečně ochladlo

Naše nadšení skutečně ochladlo, velmi ochladlo. Až z toho mrazí. A z jakého důvodu? Není to moc složité. Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají, říkávaly naše babičky a měly pravdu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 7.7.2018 21:23

Re: otroci z kolonií jim došli,

Na práci?

K. Janyška 7.7.2018 21:16

Re: PROČ JE EU SOCIALISTICKÝM NESMYSLEM A ZLOČINEM,

Vraťme se teď k názvu eseje a zdůvodněme ho. Kdo má všech pět pohromadě, všechno našel unitř. Kdo ne tomu nemá žádný smysl cokoliv dalšího povídat.

Snad až na termín rudočerní. Od roku 1931 je církev svatá přesvědčena o správnosti socialismu, neboť přijala do své doktríny tzv. sociální spravedlnost, takto socialismu právě středobod. Od té doby se sice všemožné druhy socialistů perou navzájem, ale táhnou ve skutečnosti za jeden organizační provaz. Nutí je k tomu uznání řídící autority, coby podle nich jediné možné varianty uspořádání lidského světa a jedné možnosti, která lidstvo může přivést ke štěstí.

Hluboce, ale opravdu hluboce, se mýlí. V případě náboženských fanatiků je to dokonce pohrdání dílem božím. Kdyby to tak Bůh chtěl, udělal by to tak a možnost zorganizovat lidský svět by lidem poskytl. On to však neudělal... Dzp.

K. Janyška 7.7.2018 21:16

Re: PROČ JE EU SOCIALISTICKÝM NESMYSLEM A ZLOČINEM,

Tato neobkročitelná podstata musí každého, kdo se o zorganizování lidského světa snaží příkazy, varovat. Nejde to, není to možné, musel by nejprve umět zrušit vesmír a naučit se ho sestavovat, tedy nekonečně složité řády, příkazem (tedy lidským rozumem, který je ovšem produktem vývoje, takže to není možné už z tohoto důvodu), ne omezeními. To je každému, aspoň trochu málo zorientovanému člověku jasné. EU je tedy silou anticivilizační a může existovat jen na základě 3 předpokladů.

1.Všichni lidští obyvatelé a všechny národy Evropy se prohlásí dobrovolně, podtrhuji dobrovolně, za Němce a vznikne německý superstát, který budě řízen klasickými metodami. Bude mít i svoji velkou armádu a policii.

2.Momentální vývoj bude pokračovat navzdory názorům Evropanů na EU a bude postavena silná eunijní policie a armáda k potlačování odporu a nesouhlasu. Takový stav známe ze Sovětského svazu a každý ví, jak to s ním dopadlo.

3. Evropská unie bude stát na stejném principu, na kterém stojí spontánní řád lidského světa v Evropě, tedy na negativní multismlouvě mezi státy pro dosažení konsensu a garantování principu, já pán - ty pán.

3a. Žádná Evropská unie prostě nebude.

K. Janyška 7.7.2018 21:14

Re: PROČ JE EU SOCIALISTICKÝM NESMYSLEM A ZLOČINEM,

Jednoduše proto, že to není mírovými cestami možné. Historickými vazbami a vzájemnou všemožnou sounáležitostí osazené skupiny lidí, kteří si říkají národ, dokonce až paradoxně na tom trvají i v USA, kde je national skoro všechno, totiž se této vlastnosti ani vzdát nemohu. Je vrostena v jejich historii a v jejich myslích, tedy v systému tzv. pravidel jejich správného chování. Proto není znám případ, kdy by se někdo dobrovolně vzdal své národní identity.

Národy a jejich národní státy, není zatím dáno, že co národní stát to jeden národ, se staly jedinými možnými správci zemského povrchu, a každý vidí, že skoro o každý metr svého území jsou ochotny bojovat. Ale co je nejpodstatnější pro existenci lidského světa, že se staly největšími prvky jeho spontánního řádu, který je samotnou podstatou jakékoliv možnosti, aby lidský svět vůbec existoval. Přičemž vzájemné vazby prvků spontánního řádu jsou výsostně omezující, tedy negativní, tedy zákazové. On jediný umožňuje lidem a jejich organizacím, včetně národních států, sledovat nekonečné množství účelů a cílů svých jednání tak, aby při tom nenarážely do ostatních, tedy, aby lidí se stejným neosobním sebezáchovným úkolem vůbec přežití.

K. Janyška 7.7.2018 21:14

PROČ JE EU SOCIALISTICKÝM NESMYSLEM A ZLOČINEM,

ZEJMÉNA RUDOČERNÝCH SOCIALISTŮ.

Jak známo, vývoj lidského světa je tažen civilizací jednotlivců obchodem, tedy jejich vyšším a vyšším osamostatňováním. Takoví lidé jsou pak už dlouhá tisíciletí tahouny dalšího jeho vybavování technickými prostředky, neboť svojí nekoordinovanou aktivitou vygenerovali neosobně a nezáměrně spontánní řád lidské interakce a lidského světa, který je svými evolučně vyvinutými pravidly řídí a nutí k efektivním a produktivním druhům jednání.

A přinutil je založit evoluční cestou bez původního záměru vlastní správní jednotky, národní státy.

Pomiňme tu eskapádu historických událostí, které vedly k dnešku a podívejme se na to, co je. Co vniklo a co dál vzniká. Jen za poslední 3 dekády vznikly desítky nových národních států a nikdo se jich, tedy každý toho svého, nechce vzdát. Jak to ? Vždyť EU je přece prý jakousi novou lepší formu lidského světa. Tak proč ne ?

M. Moravcová 7.7.2018 19:07

Re: Najdě te si něco vaňavjejšího

sice netuším, co jsem vám udělala, ale ta štěkna Netzer nad vámi tady sprostě uráží kdekoho. A začíná si. Patříte do stejné líhně jako ona?

V. Patkoš 7.7.2018 18:44

Re: Najdě te si něco vaňavjejšího

V tom případě jsi vskutku kolosální kráva.

T. Major 7.7.2018 18:33

Základ bylo vydělat co nejvíc prachu. Na takových blbcích jako jste vy všichni. A potom to včas zbalit, prodat a odstěhovat se pryč z tohohle blbostánu pryč. By, by.........

M. Moravcová 7.7.2018 17:45

Re: Nějaký Chrastina

tak to abyste se nedíval do zrcadla, mohl byste zeblít sám ze sebe

M. Moravcová 7.7.2018 17:42

otroci z kolonií jim došli,

no tak si teď musí na práci přivézt další. A schovávají to za solidaritu.

M. Moravcová 7.7.2018 17:41

Re: Najdě te si něco vaňavjejšího

Pitomým hovadům a štěknám se nevyká

F. Doušek 7.7.2018 17:19

Pane Chrastino,

skvělá analýza.

Nedivím se vytočené Netzer.

P. Kmoníček 7.7.2018 17:03

Re: Nějaký Chrastina

Pane Hašku, co novičok,co před prvními prezidentskými volbami vůči panu Swarzenbergovi a ve druhých vůči panu Drahošovi a další a další lhaní, o kterém Vy, podle Vašich příspěvků také víte? Ta sice neproběhla soudními řízeními, ale i bez toho potvrzují co máme na Hradě. Paní Němcová a k ní se přidavší udělali jediné co udělat měli a mohli. A na tom trvám.

S. Netzer 7.7.2018 16:09

Re: Najdě te si něco vaňavjejšího

Tykejte si svým soudruhům, hovado.

V. Kotas 7.7.2018 16:04

Re: Ano, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Ten to nepochopí a není sám, bohužel.

V. Kotas 7.7.2018 16:02

Re: Najdě te si něco vaňavjejšího

Starej se o to, co máte v tom germásku, pod vedením bezdětná svazačka z NDR. Nás nech na pokoji, my se vám do toho nemícháme.

S. Netzer 7.7.2018 15:52

Re: Statistiky zločinů spáchaných migranty a náklady

Tajné informace nemám.

Ty mají jen ti "přemýšliví".

:-P

P. Vaňura 7.7.2018 15:39

Statistiky zločinů spáchaných migranty a náklady

na tu verbež hovoří jasnou řečí, ač se to establihment snaží pokud možno utajit!

J. Kanioková 7.7.2018 15:24

Souhlas s autorem,

sice pár detailů vnímám trošku jinak, ale EU = RVHP II.

Pokud si někdo předem dělal nějaké naděje, tak snad už vystřízlivěl.

J. Kanioková 7.7.2018 15:20

Nesouhlasím

EU = RVHP II. a stejně blbě dopadne... !

Š. Hašek 7.7.2018 15:09

Re: Nějaký Chrastina

Soud konstatoval, že paní Kaslová nezná články dědečka a konstatoval, že formulace presidenta Zemana nebyla přesná. Ale já bych zvysoka také ignoroval někoho, kdo udělal z věty "případ". Ten Peroutka psal jinčí věci!!! Horší, opakovaně, z přesvědčení (nebo pro peníze, je to jedno).

Mezi námi řečeno - já po tom špektáklu pí Kaslové jsem se začetl důkladně do Peroutky, články z let 1938. A vyšlo mi z toho, že ho president tituloval ještě jemně. On mu nenadával, on jen poukázal, že se Peroutka "obdivoval německé civilizovanosti a navážel se do Židů" a mohl mlčet a psát o výletu na Kokořín. Docela fuj, račte načíst! V době, kdy Norimberské zákony platily hodně dlouho. Na Němce byl, je a bude spoleh do budoucna (volně citováno)!!!

Četl jste Peroutku? Sám jste naznačil, že ani náhodou. Paní Kaslová je hloupá nána, ale paradoxně způsobila větší znalost "obdivovatele Německa", než nějaká kampaň či povinná četba na všech školách republiky.

Pane Kmoníčku, děkuji Vám za "nahrávku", za toho lháře. Malinko jste si totiž naběhl na vidle, totiž.

Š. Hašek 7.7.2018 14:55

Re: Ano, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Nejsem komunistický nostalgik. My nestraníci za Husáka jsme zvyklí na uštěpačné soudružské povykování.

Jsem občan ČR, mám svoje pojetí obecných hodnot. Jen je vtip v tom, že to moje pojetí není vůbec v souladu s pojetím hodnot nějakých "novohodnotářů kolem ŠabatMerkelové". O štrasbrusele ani nehovořím.

Asi tak, pane Jelínku. Zkráceno.

M. Mikulec 7.7.2018 14:29

Re: Velky souhlas

Prostackum jako Vy, Netzer, prece staci hltat zpravy z masmedii. Pro premyslive je tenhle rozhovor s panem Chrastinou.

S. Netzer 7.7.2018 13:44

Re: Najdě te si něco vaňavjejšího

Nic vaňavjejšího nepotřebuji hle dat. Zrůdy vašeho druhu mi plně stačí.

Nechávám se „obveselovat zrůdama“ jako za dávných dob při hostinách.

:-P

A. Nový 7.7.2018 13:01

Najdě te si něco vaňavjejšího

Proč do té psí župy lezete, krasavice inteligentní, když je vám tak odporná.

S. Netzer 7.7.2018 12:32

Re: Velky souhlas

Copak Janyška! To je zdejší folklór.

Mně ale pijí krev články takových polointeligentů jako je tenhle Chrastina, žvanící o "scénáři neoliberálů a neomarxistů" ve vedení EU, "o dovozu exotických onemocnění, z nichž některá ani nedokážeme léčit", o "nechvalně známém" hraběti Coudenhove-Kalergi a podobných nesmyslech.

Ze Psa se stala žumpa na úrovni PL.

V. Kotas 7.7.2018 12:20

Re: Ano, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Jenomže v době vzniku a do sloučení Německa, to bylo trochu o něčem jiném, než je EU dnes.

P. Kmoníček 7.7.2018 12:14

Re: Nějaký Chrastina

Já to vidím malinko jinak. Když soudem uznaný lhář ve Vladislavském sále opět lže a uráží, tak hrdý člověk nemá jinou možnost než odejít. Ovšem to k pochopení některým lidem nestačí.

A. Reček 7.7.2018 12:09

Re: Ano, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Poněkud se mýlíte. Dnešní stav EU je rozdílný od stavu a doby kdy vznikala. Otcové jejího vzniku byli západní křesťanskodemokratičtí politici už v r.1948,kdy Stalin spustil tzv. Železnou oponu. Byli to tehdejší premiéři Schuman (Fr),de Gasperi (It),Stikker (NL), van Zeeland (B), Bech Lux)a Adenauer (D). A prvním jejich krokem byl vznik "Evropské společnosti pro uhlí a ocel" počátkem 1950.Toto se r.1957 změnilo na Hospodářské společenství EHS s centrem v Bruselu. Pak r.1973 přistoupilo k nim několik dalších zemí a vznikla EU s tím, že bude mít vlastní Evropský parlament od r.1978 ve Štrasburku. Na vznik tohoto neměly dřívější kolonie žádný vliv, ale snaha spojit se do společenství států, které bude spolupracovat mezi sebou a nevytvářet konflikty! Toto dílo se vydařilo a už přes 70 let nebyl mezi některými z nich žádný válečný konflikt, což je v historii Evropy unikát! Buďme rádi, že na činnosti EU i my se můžeme podílet!

J. Jelínek 7.7.2018 11:53

Re: Velky souhlas

A když nestačí ani chemtrails, přispěchá pan Janyška se svými kompostérovými fantasmagoriemi. A je vymalováno.