16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Na prezidenta můžu kandidovat ještě sedmkrát

Už do OF jsem vstupoval se zásadní polemikou. Pro havlisty byl rok 1989 de facto pokračování pokusu, který vyvrcholil v roce 1968. Pro lidi mého typu to bylo naopak diametrální popření roku 1968 a nastoupení úplně jiné cesty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 18.7.2018 10:47

Nejhorší chyby Klause v tzv ekonomické transformaci jsou

1.V dnešním světě již dávno neplatí ekonomika na čistě tržním základě. (Hayekovy teorie). Ota Šik měl pravdu.

2. Na první místo postavil peníze. Úspěch člověka měří podle peněz a nevadí mu jak k nim dostal (Kellner). Základní omyl v civilizované společnosti.

3. Jako ekonom velice špatný hospodář. Jeho hospodaření se státním majetkem dopadlo velice špatně. Po privatizaci st. majetku zmizel majetek zato vznikl obrovský dluh na státním účtě.. Úcty hodný ekonomický výkon.

Naše společnost by se měla vyrovnat s polistopadovými politiky za jejich činností a s Klausem na prvním místě a odsoudit je.

M. Valenta 18.7.2018 10:30

Re: Strata pameti

..např. to, že jsem nikdy nevolil komunisty, socany, Babiše, Klause, Zemana, Pitomia a spol.

F. Houžňák 18.7.2018 10:17

Už vám, muži v pozadí a skutečnému organizátoru

všeho, připravují pomník. Něco jak říká starý vtip, "v sobotu máš první zápas."

O. Prokop 18.7.2018 10:04

Proč majiteli chilského chilského péra

pořád leží v žaludku Havel? Co je to to za výraz havlisté? Asi nedosáhl jeho světového renomé. Jinak svoji narcistickou potřebu být u moci nezapře. To bude s panem profesorem CSc legrace.

M. Mikulec 18.7.2018 10:00

Re: Je to šílená Klausofobka, od prvních dnů

Nečekala jsem, že zase vyleze na světlo Boží. Oni jsou opravdu jako metastázy.

J. Kulheim 18.7.2018 9:59

Re: Strata pameti

V.K. ani vás osbně neznám. Nehodlám vás přesvěčovat o ničem, protože lidi, kteří mají krátkou paměť a selektivní myšlení pesvědčit nelze. Vy nejste schopen spočítat kolik je 2+2. Vy se bodete do krve hádat, že je to 22.

Připouštíte, že V.K. udělal také něco dobře. Co jste udělal vy dobrého pro ČR?

K. Janyška 18.7.2018 9:58

Re: Václav Klaus

Ano, byli jsem dobří. Já i on. To já, jako profesionální tzv. Supermanažer OF a předseda OKC OF jsem vymyslel plán na založení Občanské pravice, kterou přejmneoval VK na ODS, a zrealizoval ho návrhem VK na předsedu OF. Bylo mi jasné, že OF rozlomí. Proč tam dal slovo demokratická nevím. Mám podezření, že jako analogii s Demokratickou stranou v USA... Dzp.

J. Kanioková 18.7.2018 9:43

1*

J. Kanioková 18.7.2018 9:42

Je to šílená Klausofobka, od prvních dnů

M. Mikulec 18.7.2018 9:36

Re: Crux sancta sit mihi lux/

Je vidět, že čtete jen nadpisy. Jako v Blesku? :-)

M. Mikulec 18.7.2018 9:35

Václav Klaus

jako první a snad jediný v této republice poukazoval na zlo z Brusele už před 25 lety. Nevím, co mu lze po listopadu 89 vyčítat, když jsme tu po komunistech neměli ani soukromé vlastnictví ani zákony, ani politické strany. To je zásluha Klause, nikoliv těch přiopilých chartistů, co chtěli reformovat komunisty. Naopak Havel a jeho melodyboys se starali o kontinuitu s předlistopadem.

J. Kanioková 18.7.2018 9:24

Souhlas..

J. Kanioková 18.7.2018 9:20

Proboha, ta Klausofobie vás drží..

K. Janyška 18.7.2018 9:15

Re: Co je to spontánní řád lidského světa ? Co je to soukromé

Mimochodem, se Zemanem to je špatné, co ? Vy v IVK to jistě víte... Dzp.

J. Kanioková 18.7.2018 9:15

Přesně, pane Kulheime..

K. Janyška 18.7.2018 9:14

Co je to spontánní řád lidského světa ? Co je to soukromé

právo ? Co je to kompozitivní teorie, tedy Compositive Theory ? Dzp.

M. Valenta 18.7.2018 9:13

The same old Klaus story.

Snad jen tahle úžasná větička: "Rusko nás nijak neohrožuje, mně ani vám tady na Hanspaulce nic nedělá."

J. Kanioková 18.7.2018 9:13

"Poskromnu" .... uff

JAK Klaus "propaguje" Rusko ? Ono jde spíš o to, jak je kdo ochotný a schopný posuzovat skutečnou realitu. A to u vás nevidím.

Že by Klaus ještě znovu kandidoval, možná. Ale určitě tímto textem vtipkuje.

J. Kanioková 18.7.2018 9:04

Proboha,

srovnávat dnešní události či děje s událostmi tak starými, to mi připadá paranoidní.

Dávat si bacha na východní stranu je jistě potřebné, ovšem je to nutno brát na každou stranu. Mě dnes rozhodně víc děsí to, co se na nás valí ze Západu, neomarxismus či "levicový liberalismus", totalitní způsoby z EU, až do nejintimnějšího soukromí. Všelijaké "úmluvy" - Istambulské, Marrakéšské, multikulti, homosexualismus, gender indoktrinace už na školách. Nivelizace rodiny, holt kolektivistické pojetí. Jsou-li mocenské (nejen) elity ztotožněny s takovou invazivní ideologií, pak nemají problém předepisovat jeden "správný" soubor direktiv na člověka a společnost měsíčně. Kdo to neakceptuje, je nepřítel, škůdce, extrémista, rasista a musí být v zájmu veřejného blaha společensky umlčen, zneškodněn. To, co se dnes nazývá liberalismem, je levicová neomarxistická genderbestie.

D. Kugluv 18.7.2018 9:00

Re: Strata pameti

Pane Prokop nektere veci mozna udelal dobre,ale bylo jich poskromnu :) To znamena ze trpite stratou pameti kdyz jste jen na okraj zapomel to, jak pan Klaus propaguje Rusko jak prosazoval to co mame na hrade a nebo zavaznou amnestii Mel byste zajit s tou pameti k doktorovi mozna ze se s tim da jeste neco delat hezky den Jinak vase nazory se me moc libi

M. Prokop 18.7.2018 8:45

Re: pan president lze

Ano.

Nezanedbával bych jedno nebezpečí kvůli druhému. Problém je oboje, Západ i Rusko.

M. Prokop 18.7.2018 8:43

Re: Strata pameti

Já si pamatuji, co vše udělal dobře.

Stran kandidatury, záleží na tom, kdo by kandidoval proti němu. Ale IMHO kandidovat nebude.

D. Kugluv 18.7.2018 8:21

Strata pameti

Ti co by davali prednost Klausove kandidaci na prezidenta rozhodne stratili dozivotne pamet ,kdyz si nepamatuji co vsechno tento clovek zkazil a hlavne plne i s rodinou podporil to co mame ted na hrade hanba

D. Kugluv 18.7.2018 8:14

Re: pan president lze

Souznim s vami pane P. Rychetsky Nikdo by to nemoh napsat lepe. Ano Zeman i Babis jsou castecne jeho dilem hanba.

J. Kulheim 18.7.2018 7:40

Re: pan president lze

Jsem daleko od toho, abych obhajoval Rusko, ani kohokoliv jiného. Snažím se pouze o reálný pohled na současnou situaci v Evropě. Rusko je velké a má svoje geopolitické zájmy, tak jako USA nebo Německo. Má jinou historii, náboženství, atd. Rusko není SSSR. Komunistická ideologie do Ruska přišla ze západu. Kdo nejvíc trpěl pod vládou komunistů, lidé v Rusku resp. SSSR. Odmítám to, že všichni Rusové jsou komunisté,všichni Němci fašisté a všichni Češi zbabělci.

Nevím do jaké míry se podíleli na přenosu komunistické ideologie do zemí, které jste jmenoval. Asi na tom nějaký podíl měli.Pokud vím, tak to nebyl Putin kdo chodil po barikádách na Majdanu. Nebyla to východní Ukrajina, kde se začalo stílet.

Co se stalo nedá se odestát, ale snažím se z historie poučit a být obezřetný. Já jsem psal hlavně o tom co se děje momentálně. Chtěl jsem říct, že komunisté jsou stejní jestli se vyškolili v Moskvě nebo ve Frankfurtu. Usilují o moc a zbavují lidi svobody ekonomické i politické. V konečné fázi to dopadá vždycky špatně.

Když už píšete co Evropě přineslo Rusko, mohl byste napsat čím nás obohacuje současná západní Evropa nebo co nám přineslo v nedávné minulostti Německo. Myslím, že nemá cenu spekulovat jestli by Podkarpatská Rus byly nebo nebyly součástí tohoto státu,atd.

M. Mikulec 18.7.2018 7:10

Kovana soudruzka Perknerova

Snad jeste z Ceskoslovenske socialisticke televize? Neuveritelna drzost. Ani jmeno si nezmenila...

Aspon mohli zmenit ten titulek rozhovoru. Klaus na nejakou kandidaturu kasle. Politika se nepece v Cechach a to je mu jasne.

J. Fridrich 18.7.2018 7:06

Re: pan president lze

Ano pane Kulheim, od SSSR-Ruska, nyní Putina se můžeme dočkat různého.. Nám " pomohli " od Podkarpatské Rusi hned po válce, během války pomohli Polákům od jejich poloviny Polska a za války to zkoušeli i s Finskem, po válce také zbavili starostí se svými zeměmi Litvu, Lotyšsko a Estonsko, v roce 1956 pomohli soudruhům v Mad'arsku s potlačením plíživé kontrarevoluce - u nás pomohli podobně v roce 1968. Neomezili se ale úzce jen na pomoc v Evropě a proto pomáhali také dědečkovi Kim Čong Una v Korei, kousek jižněji pomohli budovat socialismus v Afghánistánu a Vietnamu, v Africe a Angole, Etiopii, nezanedbali ani Ameriku v Nikaragui a na Kubě atd.. Promiňte mi, jestli jsem na některé " pomoci " zapomněl. Na Ukrajinu ale nesmíme zapomenout..

J. Fridrich 18.7.2018 7:04

Re: Pane Klaus,

Ano, vážená paní Šmídová - Véna Klaus je věc Makropulos... Karel Čapek by měl radost..

M. Mikulec 18.7.2018 6:52

Re: pan president lze

Nesystemove strany boduji ve volbach proto, ze dokazi pojmenovat problem, na ktery klasicke strany nemaji zadnou odvahu: slovo Islam nebo muslimove od nich clovek neuslysi. Vyrabeji si umele pseudoproblemy, ktere lidi nezajimaji. Klasicke strany si tak jako byrokrati Vy staci samy. Na tohle fakt neni potreba zadne Rusko.

J. Kulheim 18.7.2018 6:48

Re: pan president lze

Nevím jaké hrozby k nám jdou momentálně z Ruska, ale vím co k nám jde momentálně ze západu. Z Ruska jsou to hibridní hrozby a z Bruselu to, že nám někdo zapálí auto nebo, najede nákladním autem. Neustálé omezování osobní svobody, různá nesmyslná nařízení, imoprt muslimů ap.

Neodvolatelní, nevolení mocipáni potřebují mávat nějakým nepřítelem. Nevolení a nedvolatelní komunisté strašili USA, neokomunisté straší Ruskem. Já si nejsem jistý tím, jestzli je horší Putin nebo paní Merkel. Musel bych si hodit korunou.