26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Koho reprezentuje Zeman

V jaké atmosféře a v jakém stavu naše země spěje k letošnímu 28. říjnu a 17. listopadu?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 3.11.2016 16:35

Re: Nu, Jakl je,

mně je šumák, já ho k ničemu nepotřebuji.

M. Moravcová 3.11.2016 16:33

Re: Údajně 2 muslimky odešli před válkou k nám do ČR.

Ani jedna z aktérek šátkové kauzy prý neuměla pořádně česky, Somálka vůbec, a Afghánka minimálně – nezpůsobilé pro studium.

Somálka, aniž by už byla přijatou studentkou, přinesla formulář k ukončení studia, a to někým předvyplněný, s odůvodněním, že studia zanechává kvůli nemožnosti nosit šátek. V kauze ucítily příležitost pro další byznys proimigrační neziskovky SIMI a META, které to celé rozjely jako „náboženskou diskriminaci“.

P. Vaňura 3.11.2016 16:30

Ta dotyčná muslimka (Somálka) před žádnou válkou

neutekla. Utekla před svou rodinou, protože se, v rozporu s tím, co Korán káže, odmítla provdat za muže, kterého jí vybrala její rodina.

Takže je muslimka jen když se to hodí, kdopak asi je jejím "řídícím důstojníkem"?

S. Netzer 3.11.2016 16:20

Re: Stačí pár malých oprav, autore, a dalo by se s tím souhlasit

Svatá prostoto ...

J. Vlček 3.11.2016 16:13

Re: U některých článků na Neviditelném psu mám potíže ....7

Pane Prokope, jelikož islám není náboženství jako takové, že to je forma světovládné nepřizpůsobivé ideologie nadřazující se nad jakákoliv jiná náboženství, nejvíce pak nad nevěřící, nemá tato ideologie v Evropě co dělat. Že tomu tak je, dokazuje současný stav v zemích západní Evropy.

A to byste chtěl dopustit i v naší zemi? Nemáme zde dost svých nepřizpůsobivých, se kterými si vládní činitelé nevědí rady? Proto vám tak vadí prezident, který na rozdíl od většiny vládních činitelů, je v této otázce zásadový. Koho byste rád viděl na hradě? Snad pana Halíka, Dienstbiera, Karla, nebo někoho dalšího z té řady zájemců o tuto funkci, z kandidátky, kterou nám vygenerovala ta slavná pražská kavárna? Pěkně děkuji za takový výběr.

P. Kmoníček 3.11.2016 16:08

Re: Ano, ještě ten rozhivor mohl mít

A je dobře,že názor pana Jákla byl otištěn.Až někdy v budoucnu se budou rozebírat současné názory některých Jáklů,tak se budou moci jejich potomci oprávněně stydět za 'oranžové pyžamo' a podobné výrazy.

H. Lukešová 3.11.2016 16:05

Re: Stačí pár malých oprav, autore, a dalo by se s tím souhlasit

Neziskovkáři mají nadrcené multikulti fráze, nic jiného neumí, proto tady kafrají celý den "od nevidím do nevidím". Jedná se často o lidi, kteří vystudovali nějaký humanitní obor (kulturologie, sociální antropologie...), tito lidé samozřejmě nemůžou najít nikde práce, šáhne po nich neziskovka či ziskovka no a ta pak káže rozumy. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Ze všeho nejvíc mě berou na nože neziskovky zabývající se migrací a hájící práva migrantů-teroristů, násilníků a vrahů.

H. Lukešová 3.11.2016 16:01

Re: Údajně 2 muslimky odešli před válkou k nám do ČR.

Školní řád jasně stanovil, tedy co jsem slyšela, zákaz pokrývky hlavy, jakýkoliv zákaz pro všechny studenty, proč by muslimky měly mít výjimku? Pro všechny platí pravidla školního řádu stejně. Muslimky nejsou více než jiné studentky.

M. Prokop 3.11.2016 15:15

Re: U některých článků na Neviditelném psu mám potíže ....7

Zapřisáhlý zrovna ne, ale mé přesvědčení, že přizpůsobovat se má přišedší a ne starousedlík, je velmi pevné. Ovšem, přizpůsobovat tam, kde je to nutné. Ne udělat z přizpůsobení buzerační klacek. Jestliže máme svobodu vyznání (včetně mého ateismu), není prostě možné říci, že jedno náboženství je dobré a jiné špatné. Ovšem, je možno a nutno postihovat, pokud by někdo ve jménu jakéhokoliv náboženství chtěl omezovat svobody jiných.

Že někdo nechce jíst vepřové nebo pít alkohol, to je jeho věc. Ale okamžitě musí dostat po papuli, jakmile to začne on, nebo nějaký jeho stoupenec nařizovat jiným.

A pokud se sem někdo chce přistěhovat, tak zaklepe na dveře a počká až a zda bude pozván dál.

M. Prokop 3.11.2016 15:10

Re: Údajně 2 muslimky odešli před válkou k nám do ČR.

Vím o tom jen z médií, takže je velká možnost mýlky. Každopádně, dle mého názoru liberála není možno zaměňovat buzeraci a nutné požadavky. Pokud by nesměly mít na hlavě šátek ve třídě při běžném vyučování, jde o buzeraci. Pokud by ho chtěly mít tam, kde to z hygienických neb bezpečnostních důvodů není možné, je to nutný požadavek a pokud nevyhoví, je nutno je poslat pryč.

O kterou možnost se jednalo, nevím, navíc tedy i s možností, že neměly všechny potřebné "papíry", u nás jich je třeba spousta.

Prostě, zákony a nařízení buďtež míře nezbytně nutné a pro všechny.

Na tom totiž Evropa a později USA vybudovaly své vůdčí světové postavení. Na svobodě větší, než byla jinde.

R. Langer 3.11.2016 15:00

Re: Nu, Jakl je,

To si musíte nastudovat sama, ovšem ne z čínských náborových příruček pro mladé komouše. :-P

J. Vlček 3.11.2016 14:30

Re: Koho reprezentuje Zeman ? Ty, kteří ho volili, tedy i mě.

Pane Janyško, a komu byste ho asi tak v prvním kole dal? To by mě moc zajímalo.

J. Vlček 3.11.2016 14:15

Re: U některých článků na Neviditelném psu mám potíže ....7

Pane Prokope, vy jste zvláštní rozpolcená osobnost. Vy jste na jedné straně zapřisáhly bojovník proti islanizaci Evropy a našeho státu, a na straně druhé si docela rozumíte s lidmi, kteří multikulty vyznávají, a zavrhujete a znevažujete lidi, kteří proti multikulty a islamizaci vystupují. Vaše myšlení mne udivuje.

J. Vlček 3.11.2016 13:58

Re: Stačí pár malých oprav, autore, a dalo by se s tím souhlasit

Paní Václavíková, nejvice direk do naší lodi Republika dělají lidé jako jste vy ve vašich neziskovkách. Ti totiž parazitují na lidech odvádějících řádnou a poctivou práci. Vy v neziskovkách jste tak vytíženi, že neděláte nic, viz třeba vás, která si zde v 11.21 vylévá rozumy nad naší demokracií, a to máte ještě tolik drzosti peskovat ostatní z nedostatku občanské odpovědnosti při volbách.

M. Moravcová 3.11.2016 13:43

Re: Údajně 2 muslimky odešli před válkou k nám do ČR.

souhlas

M. Moravcová 3.11.2016 13:40

Re: Sluníčkažení v akci...

havloidi = sluníčkáři, ovšem ne všichni sluníčkáři jsou havloidi

M. Valenta 3.11.2016 13:40

Re: Četl jsem první odstavec

Tak nevím, to asi patřilo někam jinam.

H. Lukešová 3.11.2016 13:32

Re: Údajně 2 muslimky odešli před válkou k nám do ČR.

pardon ...odešly...To aby mi zlí jazykové nepředhazovali příčestí minulé. Ale jak si pamatuji, opravy jsou čistě selektivní, pan Rudolf popletl pravopis s, z (7. pád a 2. pád)

H. Lukešová 3.11.2016 13:30

Údajně 2 muslimky odešli před válkou k nám do ČR.

A první co je napadne je žalovat českou střední zdravotnickou školu. Tak se chovají jenom zrůdy, to je nějaký vděk. Když chtějí islámovat, měli zůstat doma. ČR zatím není muslimská země. Včera byl Václav Klaus ml. v Událostech a komentářích výborný. Kdyby se Václav Klaus ml. stal předsedou ODS, ve straně by získali vliv lidé kolem Klause ml. tak by opět stálo za to ODS volit, ale zatím je ODS prolezlá sluníčkáři, levicovými liberály. ODS má smysl volit jedině, pokud získá v ODS vliv lidé kolem Václava Klause ml.

V. Kain 3.11.2016 13:24

Re: Myslel jsem, že Jakl je inteligentnější.

Výztižněji to pan Jakl říci nemohl.Přijel jeden vypelichaný neomarxista se svým cirkusem z východu.

H. Lukešová 3.11.2016 13:23

Re: Sluníčkažení v akci...

Sluníčkáři jsou obecně ti lidé vyznávající multikulti a politickou korektnost a ti jsou všude. Jak jsem psala multikulti politkorektníci- levicoví liberálové.

D. Stirský 3.11.2016 13:20

Ano, ještě ten rozhivor mohl mít

titulek "Kdo je Václav Havel?" nebo "Kdo je dalajláma?" On Zeman sice mluví sprostě, je mstivý, ale to nevadí, vždyť je to udatný bojovník a bijec za českou suverenitu.

D. Stirský 3.11.2016 13:16

Myslel jsem, že Jakl je inteligentnější.

V interview je vidět, že "znovinkovatěl", je to takové - no určitě ne z kavárny, ale spíše z putyky. Jeho výrazy jako havlisté, jeho hodnocení dalajlámy - opravdu dosti přízemní. Já mám od dalajlámy jednu knížku, líbí se mně jeho časté poukazování ne nezbytnost soucítění a soucitu, empatie. Myslím, že pan Jakl má černobílé vidění světa - byl-li by dle jeho představ, vypadal by dosti smutně. Ale šéf IVK jej jistě pochválí a nebude se muset mračit.

M. Prokop 3.11.2016 12:46

Re: U některých článků na Neviditelném psu mám potíže ....7

Obávám se, že pan Jakl (možná i vlivem otázek a vědomí, pro jaké médium hovoří) upadl do nemravu, výstižně popsaného panem Nacherem výše.

Černobílé vidění a záměna skutečně nebezpečného protivníka za lidi panu Jaklovi nesympatické, ovšem minimálně nebezpečné.

M. Prokop 3.11.2016 12:43

Re: "Eliminovat" byste chtěl?

Podle příkladu soukromého. Když přesvědčí nějaké lidi, aby jim dali peníze, dobrá. Proč by měli dostávat peníze od státu, to je záhada, jasná jen socialistům všechmožných odstínů, od zelené, přes oranžovou, rudou, hnědou, černou ...

P. Khail 3.11.2016 12:36

Re: Velmi dobré odpovědi.

Takže vy, podle vašeho příspěvku v 0.55, se sám označujete za "rozumbradu" protože máte "jasno" o tom, jaké jsou u nás názorové skupiny (pravdoláskovci). Zajímavé.

M. Prokop 3.11.2016 12:31

Re: Stačí pár malých oprav, autore, a dalo by se s tím souhlasit

Ty "klauszemanisty", vaši posedlost, vynechám.

V Americe vrcholí vzpoura proti skupinovým právům a nadprávům, konečně se naštvali ti, kdo za "utrpení" černochů, hispánců, žen, transexuálů, homosexuálů a kdo ví ještě koho podle tamních levičáků mohou, tedy běloši, spoléhající se sami na sebe a ne na státem přihrané výhody. Že se jejich mluvčím stal zrovna Trump asi není příliš šťastné, ale nikdo jiný asi nebyl.

Co se týče Evropy, líčíte to sice notně růžově, ovšem skutečnost je jiná. Sociálně inženýrské projekty zatím všechny krachují, lidé prostě nechtějí být "sociálně inženýrováni", navíc eurosoudruhy a eurosoudružkami vrcholně nedůvěryhodnými, kteří v tomto zelenorudém tažení za jejich vlastní prospěch ještě dělají spoustu hrubých chyb, kterým říkáte malichernosti a které naštěstí napomohou jejich pádu.

Myšlenka nějaké evropské vzájemnosti tím bude na dlouhou dobu pohřbena.

E. Erat 3.11.2016 12:26

Re: Po zkušenostech

Třeba Václavíková pozve Rudolfa k sobě domů. Pamatuji si, jak jednou takto zvala jednoho přispěvovatele, s kterým taktéž duchovně souzněla. Prý by to mohli probrat osobně. A ten chudák toho měl plné kecky, aby nějak slušně z té nabídky vybruslil. Třeba se Rudolf chytne, naděje neumírá.

M. Bílý 3.11.2016 12:23

U některých článků na Neviditelném psu mám potíže ....7

U některých článků na Neviditelném psu mám (tu menší tu větší) potíže s pochopením obsahu (přesněněji: s alespoň částečným ztotožněním za účelem základního porozumění toho, co chce autor sdělit) u pana Jakla nikoliv.

Přečetl jsem jeho dnešní rozhovor se zájmem a musím konstatovat, že některé jeho názory jsou v mnohém (pro mne) korigující, na př. pohled na Miloše Zemana v prezidentské funci. Měl jsem ho doposud za totálního nevychovance a dál už nic. V pohledu na něj se pan Jakl blíží pohledu pana Dr. Robejška a tak trochu (ne moc) přibrzdím, protože musím uznat, že mají pravdu.

V hodnocení dalajlamy se pan Jakl odlišuje od názoru většiny politiků na něj a jeho názor se blíží mému vnitřnímu pocitu. Trochu jsem si oddechl.

Tam, kde pan Jakl říká, že nouze posledních let nás naučila radovat se z maličkostí musím uvést, že tento postoj (radování z maličkostí) je mým celoživotním krédem, nikoliv až nedávným. Velmi se mi to vyplácí.

P. Khail 3.11.2016 12:12

Re: Po zkušenostech

Zde, cca od 31. minuty:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/216411000371102