3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ROZHOVOR: K 30. výročí vzniku ODS

Za A, nešel jsem na hostivařský sjezd s plánem stát se předsedou OF. Mě tam odchytávali lidé z regionů, dovlekli mě do podzemních šaten a tam mě strašně přemlouvali, abych kandidoval. Myslím, že to bylo symbolické pro celou ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Povolný 12.4.2021 14:16

Správně! Ať žije potentní politický stmelovač na Hradě!

M. Krátký 12.4.2021 14:04

naprostý souhlas R^R^R^ jen ta vaše poslední věta to výrazně kazí - nahradil bych jí takto - známe ho velmi dobře !!!!!!

M. Krátký 12.4.2021 14:00

R^R^R^ a ještě !!!!!! - není co dodat - děkuji R^R^R^

P. Milan 12.4.2021 13:36

Palouš pravičák?

Dnes vtipkujete obzvlášť vydařeně.

Pro klasickou pravicovou stranu (i liberální) v Česku chybí voliči (a nejen v Česku).

So geht das.

S. Donát 12.4.2021 13:20

Ano, mám to podobně. Já mu tedy rozumím i v případě COVIDu, ale z větší části s jeho postojem nesouhlasím.

T. Vodvářka 12.4.2021 13:02

Musíte si rozmyslet, co vlastně chcete. V prvním vstupu jste mne označila jako ubožáka bez argumentů, když jsem je rozepsal (velmi stručně), píšete, že vlastně žádné argumenty nechcete.

Tak o co Vám jde, paní Moravcová? Pěkný den.

O. Buda 12.4.2021 12:36

Výčet událostí i odpovědi nám připomínají, že Ing. Václav Klaus zasloužil se o stát. Lhostejno, co k tomu kdo chce povědět.

M. Moravcová 12.4.2021 12:24

Jen trapné okecávání vlastní nesnášenlivosti. Stačilo napsal nemám rád Klause.

T. Vodvářka 12.4.2021 10:58

Diskusní příspěvky neskýtají velký prostor pro psaní všeho, paní Moravcová. Pokud budete číst pečlivě, psal jsem cosi o symbolech a uvedl, že sice šlo o prkotinu, ale vzhledem k době natolik významnou, že pokud dnes budeme mluvit s někým v cizině, kdo zná pana Klause, pak to pero prostě vyskočí. Politika je těžké řemeslo a někdy stačí jen hloupá věta či podobný čin a vše se zhroutí. Ono by toho bylo více, co pan Klaus zatáhl do politiky ( a o čem cudně ve svém rozhovoru mlčí ), ale to vše přesahuje možnosti diskuse. Já chápu, že některým stále imponuje, chápu je o cosi víc než ty, kterým imponuje současná hlava státu, na druhé straně ale existují jedinci, které pana Klaus po počátečním nadšení po roce 1990 zklamal a kteří sledovali jeho pád z progresivního ekonoma do jedince, který do politiky natáhl kmotry, fingované sponzory atd. (poslední popsané je můj postoj k němu). A nemohu si pomoci, jeho poslední rok při Covidu považuji za jasný signál, že již překročil cosi, co je nepsaným pravidlem elementární slušnosti.

Stačí Vám tato argumentace? Pěkný den, paní Moravcová.

J. Vlček 12.4.2021 10:58

Jsem velmi poučen, a proto mám zřejmě jiný pohled na to, co se v současnosti děje, než vy, pane Valento. Tím vás ovšem nechci ani trochu traumatizovat.

Pokud vám vyhovuje a líbí se vám, jak vaše kancléřka mění vaši zemi k obrazu svému, bez ohledu na obyvatele Německa, pak můžete být jistě spokojen. Pak je vše v nejlepším pořádku. ;-)

M. Valenta 12.4.2021 10:44

Vidím to jinak pane Vlčku, traumatizující může býti především pro slabší povahy střet s nepoučitelnými lidmi Vašeho typu.

J. Vlček 12.4.2021 10:40

Pokud není řeč o covidu, jsem na tom stejně, paní Moravcová; pak i pro mne je to pořád ten starý dobrý Klaus, který má stále co říci. R^

J. Vlček 12.4.2021 10:31

Pane Valento, musí být pro vás velmi traumatizující, že jste se z naší země vystěhoval do takzvaného svobodného světa, a dnes zjišťujete, že pokud si chcete užívat svobody slova, musíte tak činit prostřednictvím internetu ve vaší původní vlasti.

Ani se vám nedivím, že jste tu denním hostem, když si u vás musíte dávat sakra pozor na ústa, abyste přes ně nedostal držkovou. Smutně to zjištění, co? :-P

M. Moravcová 12.4.2021 10:28

Člověk, který vytáhne na Klause pero, které mu patřilo, je ubožák bez argumentů.

M. Moravcová 12.4.2021 10:25

Málokterému českému politikovi rozumím. Vám ano, pane prezidente. Protože mluvíte jasně a srozumitelně. Bez uhýbání. Díky.

J. Vlček 12.4.2021 10:11

Pokud přimyslíme Merku Němců coby českou premiérku, pak je jasné, že čím větší blbec, tím větší ambice. ;-D

M. Valenta 12.4.2021 10:05

Škoda, že tenkrát Palouš nevyhrál, Česko mělo šanci dostat klasickou pravicovou stranu. Bohužel vyhrál člověk, který se v toku času začal stáčel k Východu, zatímco jeho do té doby skrytá nelibost k Západu vyplula na povrch. Dnes je očividné, že změna v extrémistu byla dokonána. Ne náhodou Klaus straní pro-kremelskému Zemanovi a německé AfD, straně ze které vylétají hlášky o rozkvětu českého národa za heydrichiády či o nacizmu, jako pouhém kousku ptačího trusu na německé historii.

Š. Hašek 12.4.2021 9:44

Děkuji za vaši reakci ....... takže byste si podával ruce s tou soudcovskou bandou, která vláčí někoho osm let?! A zákon hovoří o nejvyšším trestu čtyři roky.

Ten "Váš" vyšetřoval měl plakat nad soudci, nikoliv nad Klausem. A nebo vyšetřovat ty soudce. Praštit do toho, to ano.

Opravdu máte sníženou představivost - až na Vás kolega hodí neúplný chorobopis a Vy se budete muset hájit do konce života ...... protože soudci budou popíjet kafíčko ....

Uznávám, že jsem se párkrát u voleb seknul. Ale zde nemyslím ani Klause, ani Zemana.

Š. Hašek 12.4.2021 9:35

Přesně.

" ..... už aby tady byli politici stmelovači, někdo jako Goebbels. nebo Gottwald". ;-)

T. Vodvářka 12.4.2021 9:32

To víte, pane Hašku, každý není schopen dosáhnout diskusní geniality Vaší razance. K tomu, co už tady píšete opakovaně. I já jsem rád, že někteří zde píšící jedinci provádějí samoléčbu psaním a nechodí ke mně do ordinace. (koneckonců je to léty osvědčená varianta upouštění tense).

K poslednímu. Možná se budete divit, ale občas ke mně někdo zaskočí. A sem tam je to třeba i vyšetřovatel. A pokud Vám sdělí, že po amnestii pana Klause měli chuť se vším praštit, protože jejich několikaletá práce, těsně před ukončením skončila v mlýnku na papír, budete mít na věc možná jiný pohled. Urážky v poslední větě na tom nic nezmění.

Výjimečně Vám odpovídám, diskuse zde na NP nemají valný smysl. Hezký den a šťastnou volbu v říjnu.

Š. Hašek 12.4.2021 9:21

Upřímné.

Na lékaře, vysokoškoláka zkoušeného životem ...... no, ehm, takové jednoduchoučké. Jsem opakovaně spokojen, že nedocházím k Vám do ordinace. Připomínáte mně dvě našprtané lékařky, které mi opakovaně říkaly všeliké nesmysly - k těm jsem ale byl přidělen dle zákona, na povinné kontroly. Můj praktický lékař jest jiná sorta.

Třeba názoru na tu amnestii občanů, soudy vláčených po osm let, když maximální trest jim hrozil pět let. Asi máte představivost okresního ideologa od Pirátů.

J. Koubek 12.4.2021 9:15

Já si myslím, že ODS kterou povede Pekarová za pomoci Fialy jde do zapomnění.

Š. Hašek 12.4.2021 9:14

.... za pár let nám u Moravce řeknou, že ODS vlastně ani neexistovala, Klaus rozvrátil zemi (spolu se Zemanem) ..... a všechno zachraňoval Havel s Pithartem.

Přeji tedy presidentu Klausovi v budoucnu další volenou funkci ve státní mašinerii ČR. Pro mě je jasně volitelný. Znám ho totiž hodně dlouho.

J. Vlček 12.4.2021 8:49

Přesně. R^

D. Polanský 12.4.2021 8:24

Problém Trikolóry zatím je, že ani nepotřebuje pomlouvat, škodí si sama. Doteď se alespoň vědělo, že ji vede VKml., teď už se neví nic. A to jaksi málo, alespoň jedno heslo, prosím! Nebylo by?

M. Mařák 12.4.2021 7:17

Takže Trikolóru vlastně svým zákulisním politikařením rozbil Václav Klaus, jak jsem si myslel a jak se k tomu právě opatrně přiznal.

No, ani se jeho synovi nedivím, že mu z toho bouchly saze v bedně a vykašlal se na to. Asi bych na jeho místě jednal stejně.

R. Langer 12.4.2021 6:38

Jo jo, to ostatní politici národ doslova stmelují, to je vidět na každém kroku...

Vy jste dneska snídal vtipnou kaši, co? ;-D

T. Vodvářka 12.4.2021 5:36

Politika je taky o symbolech. Slavné chilské pero - byť je to samozřejmě banalita - je pro naši zem i pro pana Klause daleko významnější, než nějaký almanach ODS k výročí. To pero mělo nedávno taky už 10 let. A slavná amnestie pro darebáky ke konci jeho presidentského mandátu? Koho chce přesvědčit, že nešlo o generální pardon pro kamarády z jeho panování? A zničená dlouholetá práce vyšetřovatelů (to, že se to tak táhlo, nebylo dáno jejich leností, ale právnickými kličkami obhájců a nutností vše dokonale připravit). Pokud chce pan Václav Klaus této zemi prospět, měl by se odebrat definitivně na odpočinek.

J. Basler 12.4.2021 4:57

No, labutí píseň, nevím, už se to říkalo mockrát... Rozdělovat společnost uměl vždy, pamatujete na "havlovky" a "klausovky"? To je let. Starý pán chce pořád být u toho, to je celé. Synka z Trikolóry tak trochu vyštval, tak čekám, co z něj "důležitého" v nejbližší době vypadne. Ale zjevně mu nestačí psát knížečky, které končí velmi brzy v Levných knihách - teď trochu hádám, už jsem v nich hóóódně dlouho nebyl.

M. Fleishman 12.4.2021 1:43

Kecat to by mu šlo, zbytečně před volbamí přilévá oleje do ohně a ještě více rozděluje společnost. Je to labutí píseň, politického impotenta.