26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ROZHOVOR: K 30. výročí vzniku ODS

Za A, nešel jsem na hostivařský sjezd s plánem stát se předsedou OF. Mě tam odchytávali lidé z regionů, dovlekli mě do podzemních šaten a tam mě strašně přemlouvali, abych kandidoval. Myslím, že to bylo symbolické pro celou ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 12.4.2021 7:17

Takže Trikolóru vlastně svým zákulisním politikařením rozbil Václav Klaus, jak jsem si myslel a jak se k tomu právě opatrně přiznal.

No, ani se jeho synovi nedivím, že mu z toho bouchly saze v bedně a vykašlal se na to. Asi bych na jeho místě jednal stejně.

P. Brich 12.4.2021 15:34

Už vám ve Francii zrušili výjimečný stav vyhlášený po Bataclanu a udržovaný kovidem, pane Mařáku?

M. Mařák 12.4.2021 16:32

Ještě ne Pane Brichu, navíc nemáte přesné informace. Jedná se momentálně o nouzový sanitární stav podobného typu, jak skončil dnes u nás, byl schválena parlamentem 23.dubna a platí od 24.dubna 2020. Byl již tuším dvakrát prodloužen v parlamentě. Vláda tady má pohodlnou parlamentní většinu a tak to není složité jako u nás.

Výjimečný stav, o kterém píšete, skončil 1. listopadu 2017.

P. Brich 12.4.2021 16:43

To už je tak dávno?8-o

M. Fleishman 12.4.2021 17:12

To je realita s kterou Papá Klaus zřejmě předem nepočítal.;-D

T. Vodvářka 12.4.2021 5:36

Politika je taky o symbolech. Slavné chilské pero - byť je to samozřejmě banalita - je pro naši zem i pro pana Klause daleko významnější, než nějaký almanach ODS k výročí. To pero mělo nedávno taky už 10 let. A slavná amnestie pro darebáky ke konci jeho presidentského mandátu? Koho chce přesvědčit, že nešlo o generální pardon pro kamarády z jeho panování? A zničená dlouholetá práce vyšetřovatelů (to, že se to tak táhlo, nebylo dáno jejich leností, ale právnickými kličkami obhájců a nutností vše dokonale připravit). Pokud chce pan Václav Klaus této zemi prospět, měl by se odebrat definitivně na odpočinek.

Š. Hašek 12.4.2021 9:21

Upřímné.

Na lékaře, vysokoškoláka zkoušeného životem ...... no, ehm, takové jednoduchoučké. Jsem opakovaně spokojen, že nedocházím k Vám do ordinace. Připomínáte mně dvě našprtané lékařky, které mi opakovaně říkaly všeliké nesmysly - k těm jsem ale byl přidělen dle zákona, na povinné kontroly. Můj praktický lékař jest jiná sorta.

Třeba názoru na tu amnestii občanů, soudy vláčených po osm let, když maximální trest jim hrozil pět let. Asi máte představivost okresního ideologa od Pirátů.

T. Vodvářka 12.4.2021 9:32

To víte, pane Hašku, každý není schopen dosáhnout diskusní geniality Vaší razance. K tomu, co už tady píšete opakovaně. I já jsem rád, že někteří zde píšící jedinci provádějí samoléčbu psaním a nechodí ke mně do ordinace. (koneckonců je to léty osvědčená varianta upouštění tense).

K poslednímu. Možná se budete divit, ale občas ke mně někdo zaskočí. A sem tam je to třeba i vyšetřovatel. A pokud Vám sdělí, že po amnestii pana Klause měli chuť se vším praštit, protože jejich několikaletá práce, těsně před ukončením skončila v mlýnku na papír, budete mít na věc možná jiný pohled. Urážky v poslední větě na tom nic nezmění.

Výjimečně Vám odpovídám, diskuse zde na NP nemají valný smysl. Hezký den a šťastnou volbu v říjnu.

Š. Hašek 12.4.2021 9:44

Děkuji za vaši reakci ....... takže byste si podával ruce s tou soudcovskou bandou, která vláčí někoho osm let?! A zákon hovoří o nejvyšším trestu čtyři roky.

Ten "Váš" vyšetřoval měl plakat nad soudci, nikoliv nad Klausem. A nebo vyšetřovat ty soudce. Praštit do toho, to ano.

Opravdu máte sníženou představivost - až na Vás kolega hodí neúplný chorobopis a Vy se budete muset hájit do konce života ...... protože soudci budou popíjet kafíčko ....

Uznávám, že jsem se párkrát u voleb seknul. Ale zde nemyslím ani Klause, ani Zemana.

M. Moravcová 12.4.2021 10:28

Člověk, který vytáhne na Klause pero, které mu patřilo, je ubožák bez argumentů.

T. Vodvářka 12.4.2021 10:58

Diskusní příspěvky neskýtají velký prostor pro psaní všeho, paní Moravcová. Pokud budete číst pečlivě, psal jsem cosi o symbolech a uvedl, že sice šlo o prkotinu, ale vzhledem k době natolik významnou, že pokud dnes budeme mluvit s někým v cizině, kdo zná pana Klause, pak to pero prostě vyskočí. Politika je těžké řemeslo a někdy stačí jen hloupá věta či podobný čin a vše se zhroutí. Ono by toho bylo více, co pan Klaus zatáhl do politiky ( a o čem cudně ve svém rozhovoru mlčí ), ale to vše přesahuje možnosti diskuse. Já chápu, že některým stále imponuje, chápu je o cosi víc než ty, kterým imponuje současná hlava státu, na druhé straně ale existují jedinci, které pana Klaus po počátečním nadšení po roce 1990 zklamal a kteří sledovali jeho pád z progresivního ekonoma do jedince, který do politiky natáhl kmotry, fingované sponzory atd. (poslední popsané je můj postoj k němu). A nemohu si pomoci, jeho poslední rok při Covidu považuji za jasný signál, že již překročil cosi, co je nepsaným pravidlem elementární slušnosti.

Stačí Vám tato argumentace? Pěkný den, paní Moravcová.

M. Moravcová 12.4.2021 12:24

Jen trapné okecávání vlastní nesnášenlivosti. Stačilo napsal nemám rád Klause.

T. Vodvářka 12.4.2021 13:02

Musíte si rozmyslet, co vlastně chcete. V prvním vstupu jste mne označila jako ubožáka bez argumentů, když jsem je rozepsal (velmi stručně), píšete, že vlastně žádné argumenty nechcete.

Tak o co Vám jde, paní Moravcová? Pěkný den.

M. Moravcová 12.4.2021 14:17

A pero je argument? ;-D;-D

T. Vodvářka 12.4.2021 14:40

Máte málo smajlíků, k Vám by jich sedělo více, paní Moravcová. Takže - psal jsem, pokud budete číst znovu a více pozorně, že je to symbol a svým způsobem banalita, jež je však poměrně viditelná v celém světě. Pak jsem panu Haškovi (a Vám), připsal další argumentaci. Vy mne nazvete ubožákem bez argumentů, pak zase chcete, abych de facto nepsal nic. Nechci po Vás omluvu za to, že vlastně nevíte, co chcete. Někdy stačí mlčet. Čímž končím.

P. Brich 12.4.2021 15:43

Do jaké ciziny jezdíte, pane Vodvářko. Myslím, že už obyvatelé Porýní nevědí, kde leží ČR, natož aby vzpomínali na nějaké plnicí pero v Chile.

To je argument pro caparty dupající si po bábovičkách na pískovišti.

T. Vodvářka 12.4.2021 17:55

Zdravím pane Brichu a přeji hezký podvečer. Když se Vám dvakrát stane (jednou v pensionu v Hochfilzenu v Rakousku a podruhé v Tyrolích v oblasti Val Gardena), že se při družném hovoru s místním majitelem po vyslovení jména Václav Klaus roztáhne jeho úsměv a uslyšíte "Ja, dieser Klaus mit Feder aus Chile", tak celkem bez problémů můžete indentifikovat problém. Myslím, že podobných znalců po světě bude více.

Je to možná dáno tím, s kým v cizině přicházíte do styku. Přeji hezký večer.

P. Brich 12.4.2021 18:28

Vidím, pane Vodvářko, že Vám Klaus způsobil nějaké velké ujímání, když na něj nezapomenete ani při družných rozhovorech s majiteli penzionů v Rakousku.;-( Anebo jste se chtěl zaštítit jeho jménem při sjednávání slevy za plnou penzi?

T. Vodvářka 12.4.2021 18:36

Nerad to říkám, ale mýlíte se, pane Brichu. Nevím, s kým se stýkáte Vy, pokud jste ubytován někde v zahraničí, možná jste zavilý samotář (jako introverta Vás vzhledem k projevům zde na NP netipuji). Já mám ve zvyku povídat si s místními, obohacuje to můj rozhled. No, a když jsem řekl, že jsem aus Tschechische republik, tak jsme se dostali k politice a odtud byl jen krůček k hlavě státu a výše uvedenému výroku. Mohu Vás ujistit, že tamní majitelé pensionů na jméno Klaus nemají třas v kolenou, jako zde někteří diskutující a uplatňují kapitalismus bez přívlastků. Spíše jsem po vyslovení jména našeho expresidenta zahlédl lehce povytažení koutky. Máte ještě nějaký dotaz?

M. Krátký 12.4.2021 20:05

dneska jste si nazul špatně nabroušené brusle, furt vám to ujíždí do osobních hádek - vyspěte se z toho snad se vám uleví R^R^R^

T. Vodvářka 12.4.2021 20:16

Snažím se přiblížit se úrovni zdejších diskutérů.....

P. Brich 13.4.2021 14:19

Mají to ponurý život tamní majitelé penzionů, když se zabývají politikou a navíc ještě v ČR.

Také je lituji, když za posledních více než 5 let nezažili nic veselejšího než chilské pero. Asi jim do smíchu moc není, když se musejí starat o zaopatření těch, co je přicházejí obohatit.

T. Vodvářka 13.4.2021 14:29

Pokud si myslíte, že jste vtipný, tak Vás musím zklamat. Myslím si, že průměrný rakouský či tyrolský hoteliér či majitel pensionu má - na rozdíl od mnoha českých znalců všeho - celkem rozhled a tak nějak vnímá některé věci poněkud klidněji a s přehledem. A i poté, co zazní slovo muslim, nedostane epileptický záchvat.

P. Brich 13.4.2021 17:27

Proti gustu žádný dišputát, říkala babička. Jen ať pak neroztáčejí mantru solidarity.

J. Basler 12.4.2021 4:57

No, labutí píseň, nevím, už se to říkalo mockrát... Rozdělovat společnost uměl vždy, pamatujete na "havlovky" a "klausovky"? To je let. Starý pán chce pořád být u toho, to je celé. Synka z Trikolóry tak trochu vyštval, tak čekám, co z něj "důležitého" v nejbližší době vypadne. Ale zjevně mu nestačí psát knížečky, které končí velmi brzy v Levných knihách - teď trochu hádám, už jsem v nich hóóódně dlouho nebyl.

M. Fleishman 12.4.2021 1:43

Kecat to by mu šlo, zbytečně před volbamí přilévá oleje do ohně a ještě více rozděluje společnost. Je to labutí píseň, politického impotenta.

R. Langer 12.4.2021 6:38

Jo jo, to ostatní politici národ doslova stmelují, to je vidět na každém kroku...

Vy jste dneska snídal vtipnou kaši, co? ;-D

J. Vlček 12.4.2021 8:49

Přesně. R^

Š. Hašek 12.4.2021 9:35

Přesně.

" ..... už aby tady byli politici stmelovači, někdo jako Goebbels. nebo Gottwald". ;-)

V. Povolný 12.4.2021 14:16

Správně! Ať žije potentní politický stmelovač na Hradě!