3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ROZHOVOR: K 25. výročí listopadových změn 1989

Pane prezidente, rozhovor vychází 1. listopadu. Vybavujete si, co jste dělal v tento den před čtvrtstoletím, tedy pár týdnů před listopadovou revolucí? Pracoval jste v Prognostickém ústavu...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Frauknecht 5.11.2014 7:34

Dobrý čtení.

V této souvislosti doporučuji dvoudílný seriál na Finmagu (díl 1.: http://finmag.penize.cz/ekonomika/292384-ctyri-proklate-drahe-omyly).

Hlupoňům se možná trochu rozsvítí :-).

Teď říkali na "Bítu", že Republikáni v USA ovládli Senát. Že by se blýskalo.. :-)))?

P. Vítek 5.11.2014 7:51

Re: Dobrý čtení.

!!!kapitalismus funguje navzdory levicovym hnupum

J. Kanioková 5.11.2014 16:42

K tomu Kohoutovu článku je dobré si přečíst i toto,

byť je to dlouhé. U Kohouta zcela se vším až tak nesouhlasím, ono to bylo PODSTATNĚ složitější.. i o zákulisní vlivy z Hradu. A chyby.. jistěže byly, nikde nebyly zkušenosti s takovou stoprocentní transformací, nikde nebylo znárodnění tak stoprocentní, jako u nás.

Tři roky po měnové krizi: rekapitulace událostí a jejich souvislostí, aby se na některé věci nezapomnělo - http://jdem.cz/wnz35

Z. Baldova 5.11.2014 6:23

za potrhelho sesrata ladi zde F. Vejr

poucovat nekoho o pravopise a napsal PLYVE s tvrdym y muze jen blbec rekl pan doktor ve svejkovi

Z. Baldova 5.11.2014 4:53

Cist tento rozhovor je asi za trest

Odpovedi Klause na otazky jsou prikladem lhare a farizeje a podovdnika Klause

 Zactete se do jeho odpovedi Otazka ktera mu byla na telo na ni odpovida uplne o necem jinem Jen jeden malej priklad on o zadne jeho politicke chybe nevi Pana Havla nenecha spat a porad se o ne otira  stvura Klaus Prikladem jeho farizejskeho chovani je jeho proslov na Havlove pohrbu kde ho nadnasel  a opevoval a v  jeho braku co napsal mu nemuze prijit na jmeno Klausi jste uplna nula a jeste vetsi darebak  a chudak pro celej svet...

F. Vejr 5.11.2014 5:20

Re: Cist tento rozhovor je asi za trest

Baldová, přečetla si poslední vydanou knihu profesora Václava Klause, až příště bude něco psát, aby věděla více o našem přerodu za posledních 25 let.Já si knihu přečtu. Takto ona je jen negativistickou hňupou, která kolem sebe jen kálí a plyve, proto se nedají  její výlevy číst, natož na ně věcně reagovat. Baldová, jak dlouho ji trvalo dochodit základní školu? Co kdyby napsala také něco, nějakou knihu, uvidí jaký to bude kasovní trhák.

F. Vejr 5.11.2014 5:24

Re: Cist tento rozhovor je asi za trest

Vidím že plivat jsem se překlepl.

J. Mrázek 5.11.2014 6:14

Ona plYve tvrdě,je natvrdlá ...

Tady to Y lze tolerovat ... víc, než pastvu a následné zelené lívance od ní čekat nelze ...

Z. Baldova 5.11.2014 6:26

Re: Ona plYve tvrdě,je natvrdlá ...

Ale copak natvdlej Mrazku zase jsem Vam pohla se zluci?? To je ucel aby zblblej clovek z knih podvonika VK  prisel na to co vlastne  VK je za zbabelce a farizeja>>>>>>

J. Mrázek 5.11.2014 6:59

A smrdí ...

Nejen ty lívance... :-)

Z. Baldova 5.11.2014 6:19

Re: zeprej profesor?? ha ha ha zlodej a podvodnik to ano

Ono Vy blbecku je znamo z ceho jste takovej hnup  z tech potrhlejch Klausovejch lezaku vime   hlupaku? Knihy muzete psat Vy a ten Vas soudruh Mrazek jste oba dva  Klausovi pucfleci vime huculo?

P. Čech 5.11.2014 8:36

Re: Cist tento rozhovor je asi za trest

Knihy Václava klause? Nedávno jsem je viděl v prodejně "Levné knihy" za 39 Kč. To  o něčem vypovídá, nemyslíte|? Václav Klaus je to nejhorší, co nás po revoluci potkalo. Otírá se nejen o pana Václava Havla, ale i o pana Kalvodu a Luxe, tedy o mnohem lepší politiky, než byl a je on sám. Hodně také vypovídají jeho zmínky o jeho kamarádech (nejsou tam zmiňováni zdaleka všichni). Dušan Tříska ("bývalý" komunista), Vladimír Dlouhý ("bývalý" komunista). Zde by se dalo pokračovat dlouhým seznamem jmen (Dyba, Stráský atd) - všechno "bývalí" komunisté. To nevypovídá jen o něčem, ale o všem.

F. Vejr 5.11.2014 8:52

Re: Cist tento rozhovor je asi za trest

To jsou špatné argumenty. Viděl jste knihy ve slevě, a to jepro vás argument? Napište kolik knih se prodalo V. Klause a kolik knih se prodalo V. Havla a potom porovnejte. Nechci se pouštět do toho, kdo jakou měl zodpovědnost a co za ním zůstalo a zůstane. Taktéž něco alespoň k některému vámi  jmenovaných. Třeba pan Lux - lidová strana. Aby zvedli ruku pro rozpočet, v době patových vlád uhodil Lux do Klausova stolu se slovy: Buď tady bude pro mé vesničky x milionů, jinak nezvednu ruku ani náhodou, aby nepadla vláda tak je dostal a tak vzniklo porcování medvěda. Bylo by toho hodně co psát. Znáte to je to jako když hrách na stěnu hází.

P. Čech 5.11.2014 9:13

Re: Cist tento rozhovor je asi za trest

To, co zde píšete ovšem není chybou ani pana Luxe, dokonce ani Václava klause. Je to zásadní chybou volebního systému, který předjímá a vyžaduje nutnost tvorby všelijakých, ovšem vždy impotentních stranických, nikým nevolených koalic. Nejen systému volebního, ale systému obecně. Systému, který není demokracií (ani zastupitelskou) - vládou občanů, ale diktaturou menšiny, představované politickými stranami,ev hnutími. Ve volebním systému podle zásad poměrného zastoupení nemůže nikdy žádná z kandidujících stran získat potřebnou demokratickou, nadpoloviční většinu hlasů. To není klad systému, ale zásadní zápor, odporující čemukoliv demokratickému a nedovolující demokracii vůbec vzniknout.

K. Janyška 5.11.2014 10:01

Re: Cist tento rozhovor je asi za trest

Jsou neuvěřitelně kvalitní. Je nejlepším ze všech autorů, kteří se zabývají, oni se vlastně nezabývají, jen kecají, relevantní společenskou vědou a politikou... Dzp.

P. Vítek 5.11.2014 19:01

Re: Cist tento rozhovor je asi za trest

On to bere vedecky.Jemu je jedno,kdo mu pomaha resit veci.Taky me to stvalo,ale nebyli lidi.A ze jeho veci lidi nectou?...cela eu a socialisticka propaganda(jejimi lidmi je ct prolezla)do nej kope uz tolik let,tak se nedivte.

J. Mrázek 5.11.2014 7:07

Při Vašem pohřbu Vás také budu velebit.

A rád !!!!!