29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jsme svědky prudkého skoku zpět

Rok 2021 byl rokem ekonomické dystopie. Jako kdybychom se propadli do světa knihy Atlasova vzpoura a sledovali rozpad a rozklad fungující ekonomiky vlivem neschopných, a tudíž všehoschopných korporátních lobbistů tak, jak jej popsala Ayn Randová.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 31.12.2021 18:11

No, jestli hlavní zásady křesťanství (toleranci, přátelství, pozitivní energii) vůbec máme všichni v genech, tak si to fakt neuvědomujeme. Tedy pokud to křesťanství v praxi kdy mělo tyhle zásady a ctilo je jinak než případně hubou.

Historie kdysi "křesťanského" světa je toho dokonalým důkazem.

Mimochodem, kde jste vzal v pochmurném, zatracením hrozícím a k posmrtnému životu obráceném křesťanství tu pozitivní energii?

V. Čermák 31.12.2021 18:10

Tak ta vaše Moudrá žena na co sáhla, tak podělala...;-DRv

V. Čermák 31.12.2021 18:09

Tak ona je slabá ve všem. Především v té Velké ekonomice státu, která se zcela liší od malé ekonomiky rodiny, kterou ona, otrocky kopírujíc Klause hlásá do světa.....;-D

J. Jurax 31.12.2021 17:59

Ano, je třeba zároveň taky mít na paměti naše zájmy a naši bezpečnost.

Jenže - v tom prvním jde tzv. Západ pod praporcem grýndýlu a boje s kysličníkem proti nám a to druhé nám taky nezajistí. Ani proti Rusku ne. Mráz dnes přichází z brusele.

J. Vlček 31.12.2021 17:55

Pane Juraxi, velký souhlas. R^

Přeji pěkný Silvestr a hodně zdraví do nového roku. :-)

V. Kučer 31.12.2021 17:55

A na Němce bychom nadávali německy.

J. Jurax 31.12.2021 17:53

No, v Germánii dnes zavírají jaderné elektrárny Brokdorf ve Šlesvicku-Holštýnsku, Grohnde v Dolním Sasku a Gundremmingen C v Bavorsku. Tři další zbývající jaderné elektrárny pak odstaví do konce roku 2022. Uhlí si už zakázali a plyn mají z Ruska.

Takže nelze vyloučit, že si tu skutečnou zimu z doby socialistického ráje na zemi zopakujete na stará kolena v novém, též socialistickém a zeleném euroráji v Německu, navíc s blackouty. Ale budete mít možnost se k nám jezdit ohřát a dobít si mobil ... ;-)

J. Jurax 31.12.2021 17:44

Moudrá to žena!R^

"Máme velké štěstí, že jsme na rozdíl od ostatních zemí takzvaného Západu ještě plně nepodlehli módnímu odsouzení průmyslu a příklonu k nehmatatelnému, fiktivnímu, chimérickému kultu služeb. Chleba pro naše lidi nezajistí sebelepší aplikace, sebegeniálnější sítě, on-line marketing ani dotační poradenství, ale reálný vývoj a výroba. To, v čem jsme excelentní – zdravotnická technika, strojírenství, mikroskopy – tisíce produktů založených na brilantním know-how českých vývojářů a na schopnosti velmi levně a velmi precizně vyrábět. Je proto nutné přestat podporovat ze státních peněz měkké a v konečném důsledku škodlivé služby firem, které poskytují kupříkladu genderové audity a které nikoli nepodobné pyramidové hře lákají mladé a schopné lidi na rychlé a levné peníze. Potřebujeme hrdost na práci, která je skutečně vidět. A to nejde v prostředí měkkých, ideologiemi hnaných, dotačních programů." Tohle by se mělo tesat před sídlo vlády, aby to ti pitrýskové měli furt na očích.

A ještě - "Pokud tedy má náš národ překonat vše, co se na nás valí a do čeho jsme se mnohdy sami svou netečností, leností, ignorancí, trestuhodnou důvěřivostí i bezelstnou hloupostí dobrovolně uvrhli, musíme umět jít za všech okolností dál. Nemlčet, i když se zdá, že není, kdo by naslouchal, nepřestat psát, i když se zdá, že není, kdo by četl, nezastavit se." No, doufejme, ale jsem skeptik. Že by eurohujerná a nazelenalá pětikoalná slepená vláda nemlčela a v bruseli ke škodě své země poníženě nelezla kamsi, že by se postavila šílenství grýndýlu a povolenek a budování čtvrté říše etc. mi přijde velice velmi nepravděpodobné. Jak rád bych se mýlil ...

Ale opakuju - moudrá to žena!

J. Vlček 31.12.2021 17:27

Naštěstí teď žijete v ráji německém, tak můžete být šťastná, paní Rybnická.

My jsme naopak rádi, že jsme se německých okupantů zbavili, a posléze i těch, kteří si ty okupanty do naší země pozvali, tak o co jde?

Štěstí na obou stranách. Přejme si ho navzájem. :-)

J. Vlček 31.12.2021 17:13

Vše se dá naučit, pane Diviši.

Myslíte, že ti, co sedí v parlamentu už od sametu, že byli rodilí politici? A ti, co se dnes třesou na prezidentské křeslo, že jsou to političtí géniové? :-/

J. Pankovic 31.12.2021 16:47

...a navíc poroste víc stromů, co ten CO2 sežerou ;-)

L. Kuča 31.12.2021 16:22

Sorryjako ale věřící v Krista opravdu není genotyp, takže být křesťanem proti své vůli skutečně nejde. Tolerance a přátelství jsou do značné míry spíše psychologické kategorie, byť se s duchovními kategoriemi tak trochu prolínají. Nevěřící člověk se jimi může vyznačovat také. To, co tu naznačujete, je spíše něco jako vliv křesťanského civilizačního okruhu. Pokud člověk v určitém okruhu vyrůstá, tak jim je ovlivněn skutečně ať chce nebo ne. Nicméně křesťana to s ní nedělá. Kdo jim je, by bylo asi na delší debatu a poměrně obtížně se to vysvětluje.

Hardcore ‘Bibloid’ :-P

J. Krásenský 31.12.2021 16:08

Jistěee... Zatloukat, zatloukat, zatloukat, jak radíval Plzák.

Byli jsme naivní, nejen Gorbačov. Po převratu nás přesvědčovali, že nám chtějí pomoci, že v USA a na západě jsou tak charakterní lidé, že smlouvy se tam uzavírají podáním ruky. A mně, hlupáka, ani nenapadlo, jak se může v USA uživit ta "armáda" právníků? A to vše ke škodě nás i Ruska. Takže pokračujte - zatloukat, zatloukat a zase zatloukat. Prohrát nemůžete.

P. Diviš 31.12.2021 15:54

A je taky pokrokový, tošmyši. :-P

P. Diviš 31.12.2021 15:53

Ovšemže.

P. Diviš 31.12.2021 15:53

To je dobře, že máte trénink, až to do podobného stavu dožene zelená EU.

P. Diviš 31.12.2021 15:52

Na Hrad nestačí ekonomika, je potřeba i politika. A v té je slečna Lipovská velmi slabá, jak opakovaně předvedla.

V. Chrastina 31.12.2021 15:30

Člověka po dočtení tohoto rozhovoru napadne, lidé jako paní Hana Lipovská MA HRAD. Bohužel jich je jako pověstného šafránu, a ke všemu ne každý z nich je odhodlán a ochoten věnovat své schopnosti a života čas na oltář vlasti. Na druhé straně lidí, kteří touží usednout na hrad, aniž by k tomu měli morální právo a schopnosti, jako je třebas takový Drahoš, anebo Hilšer či Fišer, po případě dávno profláknutý frekventant plzeňské nevysoké školičky Marek Benda, by byla přehršel. Od nich raději co nejdál, nemyslí to s posláním hlavy státu poctivě, a nedejbůh aby někdo z nich byl shodou vyšinutých okolností, za jakých byla letos uvedena do parlamentu pětikolka, zvolen na hrad! Tož tak.:-/

H. Rybnická 31.12.2021 15:05

Jo tak jen tak na okraj toho chvalozpěvu paní autorky na české hrdinství. Skutečnou zimu jsem zažila v době socialistického ráje na zemi v 50tých a 60tých letech 20 století. Otec, za první republiky postavil rodinný domek. Uhlí, kterým vytápěl ústřední topení domku ( to tak tehdy bývávalo) dostal jen na příděl a ten byl tak mizivý, že se topilo jen na Vánoce nebo když byly pořádné mrazy (to také tak bývávalo). Vím že jsem jako děcko mrzla i v postýlce pod peřinou. A moc dobře si vzpomínám že otec jednou ve zlosti řekl, že za války byl příděl uhlí vyšší a takové problémy nebyly, než za vlády hrdinného pracujícího lidu poválečné CSSR..

J. Vlček 31.12.2021 15:00

Autorka je chytrá a moudrá žena. R^ [>-]

V. Povolný 31.12.2021 14:25

Už poněkolikáté se musím pozastavit nad hodnocením rozšiřování NATO po rozpadu SSSR. Je sice možné chápat ruskou nevoli, ale také je potřeba položit si otázku, proč státy bývalého sovětského bloku tak spěchaly do NATO a ne je jen kritizovat. Důvod je zřejmý, po zkušenostech se sovětskými bratry se každý snažil, aby byl od nich co nejdál a aby byl bezpečnostně zajištěn před případnými choutkami moskevského cara. S Ruskem je sice třeba vycházet, ale zároveň taky mít na paměti naše zájmy a bezpečnost. A nebýt jen příliš chápavý k ruským zájmům a metodám a naše ignorovat. Máme to sice těžké, pro Rusko nejsme partnerem k jednání, ale v podstatě témuž čelíme ze strany Německa. Měli bychom víc dbát o vlastní zájmy a držet směr a ne jen pořád typicky česky lavírovat a ještě se hádat mezi sebou.

J. Pankovic 31.12.2021 14:24

...proto muezzin pětkrát denně huláká, že "není boha kromě Alláha " a duševně nevyrovnaní idioti se přesvědčují že "Alláh je největší ", když páchají rituální vraždění :-P

V. Čermák 31.12.2021 14:20

V šišce máte sice jasno, tedy v té malé, co obsahuje vědomí, ale v té velké, v podvědomí jste holt Křasťan jako poleno...;-D

Š. Hašek 31.12.2021 14:19

Tutově 2011.

J. Pankovic 31.12.2021 14:15

Pane Mařáku, správný evropský pohanský Bůh, jako například Thor by nejspíš použil Mjölnir, aby tu šílenou sadistickou macechu národů Evropy rozmlátil na prach.

Tolik let shromažďuje hrdiny ve Valhalle na konečný boj proti ledovým obrům a tihle idioti bojem proti oteplování jeho dílo maří...

...no nezabil by ste je ??!!

;-)

M. Mařák 31.12.2021 14:13

To rozhodně nejsem, s bibloidy nemám nic společného.

Skol!

V. Mokrý 31.12.2021 14:02

R^:-)

:-)

V. Čermák 31.12.2021 13:58

Sám jste Křesťan, i když o tom nevíte. Křesťanství proniklo do světa skrze Římany, kteří je přijali a později skrze Svatou říši Římskou. Naši předci od 7 století až podnes jsou Křesťané a hlavní zásady křesťanství (Tolerance, přátelství, pozitivní energie) máme tudíž dávno všichni v genech, aniž si to uvědomujeme. Muslimové mají v genech dlouhodobě Jiné zásady, nelze je tudíž nějak převychovávat...;-D

V. Kučer 31.12.2021 13:55

R^

V. Čermák 31.12.2021 13:48

Tak to by nebyla dobrá volba. Ta naivní slečna na co sáhla, to pokazila...;-DRv