15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jsme kolonií Německa

Velké podniky jsou velké proto, že mají soustředěnou výrobu i kapitál, a jsou proto výkonnější a schopnější dodat levnější výrobky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 15.6.2018 8:47

Re: Ano, jsme. Prostřednictvím EU.

Špičkou a centrem takového celosvětového radění, tedy socialistického řádění, je Bilderberg. Na něm se tajně, naposledy na konci minulého roku na 3 denním jednání, domlouvají. Kdo to nechce vidět - nevidí, stačí však vyhledat všechno na netu a jen ignorant si myslí, že na tajném jednání si porovnávají, kdo má dražší slipy nebo hodinky. Dohodnou se a konají. A samozřejmě, že v první řadě ovlivňují politické dění všude ve světě tak, aby to jejich záměrům vyhovovalo. A jedním z jejich hlavních zájmů je samozřejmě Evropa.

Mimochodem, Macron pracoval přímo v administrativě Bilderbergu a tak není divu, že náhle z ničeho nic získal takovou podporu Francouzů prakticky neznámý člověk, když mu Bilderberg patřičně pomohl. Totéž platí o předsedovi francouzské vlády, který byl účastníkem Bilderbergu také. Také, o podle všeho vydírané, Merkelové. Každý si pamatuje, když vypukla aféra s tím, že ji sledovala roky tajně polostátní americká agentura, jak rychle změnila názor na jí před tím tolik kritizovaný mulitikulturalismus.

K. Janyška 15.6.2018 8:47

Ano, jsme. Prostřednictvím EU.

INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ, PROSTŘEDNICTVÍM EU ?

Název, jak z hororu, co ? A přesto popisující realitu. Co se tedy děje ?

Lidský svět, coby celek, se snaží zorganizovat (já vím, že marně, ono to nejde ze známých důvodů, je navždy lidmi nezorganizovatelným spontánním řádem, který řídí je, ne oni jeho) skupina nejbohatších lidí světa, tedy špičkových socialistů. Ano, bohatí mentálně propadnou dojmu, že když umějí zorganizovat tak obří a výnosné firmy a majetky, že by to mohlo jít i z celým lidským světem. A tak pilně zasedají v různých světových podivných institucích a radí se, jak to udělat.

P. Götze 15.6.2018 8:34

RE

Prestante lidem v tloukat nesmysly o silnem statu a podporte rodiny. Roidy si pomahaly mezi jednotlivymi generacemi. Dnes chce kazdy bydlet na svem, nejlepe ve vlastnim, na to nikdo nikdy penize nemel, ani v minulosti. Tyto veci se resily v rodinach. Dnes to nikdo v rodine nechce resit, protoze uz ani zadne nemaji. A chteji to po statu. A nejhorsi na tom je, ze stat to podporuje.

J. Fridrich 15.6.2018 7:19

Re: Ano, jsme kolonií Německa/EU, jejích původních zemí a

Tak k té německé kolonii, soudruhu Kotasi - Při " svatbě " VW s Škodovkou komouši řvali jak ji zlikvidují, seberou vývoj, nebude motorárna a pod. Tak trocha srovnání a pravdy - za Dr. Husáka-rudejch se vyrábělo cca 150 000 aut ročně - a jaká byla jejich úroveň si snad vzpomenou i naši soudruzi - a jak sháněli náhradní díly a jak jim naše škodověnky po zimě " kvetly-rezivěly " víme, tedy někteří... Nyní je to přes 1 000 000 aut evropské-světové úrovně a znepokojivě Škodovky konkurují své matce-Volkswagenu. Nebylo by fér to trochu přiznat a přiznat určitý podíl na tomto rozvoji a úspěchu naší firmy i Volkswagenu ? Jak vypadají nové haly u našich měst a jak se tam vyrábí na špičkových CNC strojích asi také nevíte nic, že soudruhu. Ono to v tom světě je jinak, než vám říkávaly vaše soužky učitelky na základce..

P. Selinger 15.6.2018 7:08

Re: Malé podnikání je na odpis?

Jsme národ kutilů, s pomocí Ládi Hrušky si ho namontuje sám....

D. Polanský 15.6.2018 7:06

Nejen s těma službami nemá pravdu

Stále chybí kvalitní řemeslníci. Je to vidět na trhu. Oslovil jsem čtyři firmy kvůli výměně umakartového jádra, tři firmy se mi ani nenamáhali odpovědět. Doufám, že čtvrtá mi necukne.

Kolonie nekolonie Německa. To není vůbec stěžejní. Stěžejní je jenom a jenom kvalitní pracovní síla. Pak je o vás zájem všude. Třebas v Německu.

Vzdělávání. Snažit se učit, to co frčí, je tak trochu sci-fi, jelikož učitelé stojí mimo praxi, ti jenom tuší než vědí. Jsou rádi, že jsou rádi. Spíš naučit jakýsi pevný fundament, univerzálně využitelný. Jako u lékařů, vystudují všeobecné lékařství a teprve po škole se specializují.

V. Kotas 15.6.2018 6:01

Ano, jsme kolonií Německa/EU, jejích původních zemí a

to od našeho vstupu do EU, místo rovnocenným partnerem uváděných států.

V. Kotas 15.6.2018 5:58

Kvalitní ruční práce, bude vždy žádaná.

Živnostníci, malé podnikání, by mělo tvořit základ střední třídy a proto podle toho odměňováno, státní správou, politiky bráno na vědomí, podporováno. Ne likvidováno, jak se občas děje.

V. Kotas 15.6.2018 5:54

Re: Malé podnikání je na odpis?

Ale i ten nový, mu musí někdo namontovat a zapojit.

P. Dvořák 15.6.2018 3:55

Re: Malé podnikání je na odpis?

Lepší koupit nový. Leda byste sehnal někoho, komu je tak 60+.

K. Pavlik 15.6.2018 2:43

Re: Malé podnikání je na odpis?

No on to zjisti az bude potrebovat opravit zachod.

V. Braun 15.6.2018 2:00

Malé podnikání je na odpis?

Malé podnikání je na odpis pro svoji malou produktivitu, tvrdí autor. K tomu dodávám - jak v kterém odvětví a jak která práce.