7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jen dvanáct imigrantů?

Dnešní Evropská unie je něco naprosto jiného, než byla ta, do níž jsme v roce 2004 po celonárodním referendu vstupovali. A to je to celé neštěstí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 22.6.2017 6:53

Dne se dějiny tvoří

v zalidněných málo rozvinutých zemích. Nějak podobně to bylo za Římské říše. Římané si mysleli, že jsou to oni, kdo tvoří dějiny, ale ve finále to byli barbarské kmeny, které zcela změnily dějiny a staly se jejich tvůrci. No a kdyby nebylo irských mnichů dnes bychom ani nevěděli, že nějaká řecká kultura byla. Cca před 1400 lety bychom byli na startovacích blocích.

I. Skolin 22.6.2017 6:50

Není co dodat !

Naprostý souhlas !

A. Pakosta 22.6.2017 6:40

Výborně, pane Chrastino

Podepíšu každé Vaše slovo!

A Tomáše Halíka si umím živě představit jako vrchního imáma Čechistánu - myslím, že sám se už v té funkci vidí, soudě podle "pravd", jež nám tu vnucuje.

J. Malá 22.6.2017 8:33

Re: Výborně, pane Chrastino

Nevnucuje nám je Halík, vnucuji nám je novináři Jinde by po Halíkovi podvodníkovi a lháři neštěkl ani pes.

S. Netzer 22.6.2017 8:54

Re: Výborně, pane Chrastino

Ale štěkl.

Viz různá ocenění a čestný doktorát oxfordské univerzity, které tento "podvodník a lhář" už nashromáždil.

O Monsignore Halíkovi platí dvojnásobně, že si český národ svých velikánů neváží, místo aby na ně byl hrdý.

T. Hraj 22.6.2017 10:31

Re: Výborně, pane Chrastino

Jak si vážit někoho, kdo relativizuje do té míry, že problémem je podle něj ateismus spíše než islám.

Ano, dostal významné ocenění. Bohužel to spíše než o Halíkových kvalitách vypovídá o tom, že Oxford se dnes patrně posouvá ideologicky směrem k Berkeley a podobným.

Je dnes vůbec veliký úpadek prestiže tradičních ocenění. Zářným příkladem je cena Nobelova.

S. Netzer 22.6.2017 11:46

Re: Výborně, pane Chrastino

To je stejná intelektuální nabubřelost jako u muzikanta a konspirologa Chrastiny, jehož protihalíkovská filipika nepřesahuje hloubku novinových titulků. Jste snad studovaný theolog a islamolog, že si dovolujete říct, že "Halík relativizuje do té míry, že problémem je podle něj ateismus spíše než islám"? Jste jen povrchní znalec, posedlý protimuslimskou hysterií.

A vrcholem nafoukanosti je vaše hodnocení úrovně oxfordské univerzity a "tradičních cen". Podívejte se na https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nobel_laureates_by_university_affiliation#University_of_Oxford_.287th.29 kolik Nobelových cen je na kontě universit v Berkeley a Oxfordu.

Výsledky pak můžete srovnat s Karlovou univerzitou :-P

T. Hraj 22.6.2017 12:07

Re: Výborně, pane Chrastino

Kritizovat může pouze odborník. Zajímavé.

Obávám se, že přesvědčovací prostředky islámu jsou velmi polopatické. Neodbornost a neznalost náboženství například nijak nebránila obětem teroristických útoků v tom, aby zemřely. Jejich pozůstalí, přestože jistě též neodborníci, mají většinou názory na islám velmi vyhraněné. Za "intelektuální nabubřelost" bych si to do jejich očí označit rozhodně netroufl. Doufám, že nejsem příliš hysterický.

Má kritika Oxfordu a Berkeley směřuje na jejich ideologizaci (a je jí směr) nikoli akademickou úroveň a výsledky.

S. Netzer 22.6.2017 12:51

Re: Výborně, pane Chrastino

Ty oběti, které zde zmiňujete, jsou oběti islámu nebo oběti terorismu?

A co má Monsignore Halík s obětmi teroru do činění?

Snad nechcete ve vašem protihalíkovském zápalu jít až tak daleko, že mu přiřknete spoluvinu na islamistickém teroru, protože on přece "relativizuje do té míry, že problémem je podle něj ateismus spíše než islám".

T. Hraj 22.6.2017 13:07

Re: Výborně, pane Chrastino

Konečně k jádru věci. Děkuji.

ad 1) Ano, jsou to oběti islámu, nikoli terorismu. Terorismus není ideologie, to je jen nástroj. Někdo by řekl radikálního islámu, ale muslimské authority zpravidla dělení na radikální a umírněný zavrhují.

ad 2) Jakkoli to zní příkře, tak s oběťmi co do činění má (ačkoli ničí smrt si samozřejmě nepřál). Islám v Evropě podporuje totiž ideologicky. Právě tím relativizmem. Podobná vina padá na politické představitele EU.

S. Netzer 22.6.2017 13:31

Re: Výborně, pane Chrastino

1) Jsou to oběti islamistického teroru který odmítají i ti, které nazýváte "muslimské authority".

2) Vaše obviňování jsou vykonstruovaná a s jádrem věci nemají vůbec nic společného.

Tímto končím. Dzp.

H. Lukešová 22.6.2017 16:26

Re: Výborně, pane Chrastino

Islamismus neexistuje, je jen jeden islám, násilný, teroristický a rozpínavý. Vymyšlený termín "islamismus" je vás, neomarxistů, konstrukt.

M. Těhanová 22.6.2017 13:14

Re: Výborně, pane Chrastino

Vy jste fakt neuvěřitelně tupá a nechápete psaný text. Měla jsem Halíka ráda, ale on se začal opájet sám sebou a svou slávou, načež začal plácat nesmysly, aby se od toho povlu ( což jsme my, obyčejní lidé) odlišil. Tak už se uklidněte v tom zápalu obhajoby.

S. Netzer 22.6.2017 13:32

Re: Výborně, pane Chrastino

Vy mi taky. Paní.

A. Nový 22.6.2017 16:06

Re: Výborně, pane Chrastino

Net zero: Ty oběti, které zde zmiňujete, jsou oběti islámu nebo oběti terorismu?

Oběti, které zde dotyčný zmiňuje, jsou oběti islámského terorismu, pí. Sybille Net zero.

P. Vaňura 22.6.2017 16:20

Uvědomte si, že mimo svůj obor není ani nositel Nobelovy

ceny odborník, ale pouhá celebrita. A celebrity mají daleko méně zdravého rozumu než normální člověk limitovaný tím, že se musí živit vlastní prací v běžných oborech.

Mám třeba autentický citát jistého G. B. Showa, z roku 1937, kde říká Američanům, aby se vůbec nestarali o dění v Evropě, ale soustředili se na vlastní problémy, protože žádná válka v Evropě ve skutečnosti nehrozí!

J. Berger 22.6.2017 17:31

Re: Výborně, pane Chrastino

Počet Nobelových cen, tedy vědeckého TECHNICKÉHO výzkumu ještě nesvědčí o reálnosti politického názoru. Uvedených univerzit si v oblasti vědeckého výzkumu velice vážím. Protiislamismus u mne nehraje roli, mám 3 velmi dobré přátele, MUDry., Palestince, žijící tady (nejí vepřové a nepijí pivo) , nejsou to žádní teroristé, pracují jako každý jiný Čech, takové vždy rádi uvítáme, ale vidím i jiné, spoustu "radikálů", kteří dělají atentáty. Zde je u mne jediné hledisko (a to by mělo hrát všude): kdo činí kriminální trestný čin (a tím - i sebevražedný - atentát jistě je), je hoden odsouzení (soudního), včetně jeho kompliců. Kdo ho byť morálně podporuje - okamžitě vyhostit. Bez ohledu na národnost a náboženskou příslušnost. Souvislost mezi fundamentálním islámem a terorismem je jasná, nevidět ji může jen zaslepenec (ovšem, ne každý islámec je fundamentalista - proto je třeba kus od kusu rozlišovat).

J. Kanioková 22.6.2017 13:10

Velikán ???

Schvalovači multikulti... velikáni ?

S. Netzer 22.6.2017 13:15

Re: Velikán ???

Vaší grandiozity samozřejmě nedosahuje, to je jasné.

P. Zinga 22.6.2017 13:15

Re: Výborně, pane Chrastino

Máte naprosto pravdu, Frau Netzer, jinak nelze vysvětlit, že Vás tady skoro všichni považují za blba.

S. Netzer 22.6.2017 14:02

Re: Výborně, pane Chrastino

Od vysloužilých bolševiků mě to obzvlášť rmoutí. :-P

P. Zinga 22.6.2017 14:09

Re: Výborně, pane Chrastino

To jsem rád, protože mě se to netýká.

A. Nový 22.6.2017 16:10

Re: Výborně, pane Chrastino

Ale týká. Neb všichni co mají jiný názor než pí. Sybille Net zero jsou vysloužilí bolševici. :-)))

K. Novák 22.6.2017 5:53

Článek (rozhovor) je o ničem.

Imigranti jsou taháni do Evropy z jiných důvodů než kvůli nějakému neomarxistickému multikulti. Islám s tím nemá co dělat, nejedná se o žádný muslimský nájezd na Evropu. Imigranti jsou muslimové prostě proto, že muslimové jsou blízko a jsou k dispozici. Členství v EU s tím také nemá co dělat. Kdyby ČR nebyla v EU, nátlak by byl prováděný také, pouze jiným způsobem. Rozhoduje to, komu patří naše ekonomika. Proto jsou do Německa taháni Syřané, Pakistánci a podobní a není zájem o Řeky nebo Španěly. Např. prodejny Lidl v Řecku i v Německu patří stejným majitelům, kdežto v Sýrii nebo Iráku Lidly nejsou. Jsou sem taháni spotřebitelé, na nějakých teroristických činech nezáleží, ty jsou mimo rozlišovací schopnosti. A děje se to proto, že si to lidi volí, viz nyní Francie.

J. Sinnreich 22.6.2017 17:20

Re: Článek (rozhovor) je o ničem.

Ona je to kombinace vsech pricin. Islamske invaze, evropske zbabelosti a predevsim zisku globlnich spolecnosti. Miliony "uprchliku" v Nemecku a jinde v Evrope je treba nakrmit a osatit. To uz jsou pekne prachy.

J. Kanioková 22.6.2017 2:30

Tak nevím.... zbláznil se Halík, nebo ta většina

běžné společnosti, která o žádnou "kulturní revoluci" rozhodně nestojí ? Nechápu, jak může křesťanský teolog být takovým příznivcem bezbřehého lidskoprávního aktivismu, a v podstatě i islámu. Dvou CIZORODÝCH a pro Evropu nesmírně NEBEZPEČNÝCH ideologií. On nevnímá, že to není pro Evropu nic příznivého ? On nevnímá, že Evropa je v ohrožení ? Źe exodus muslimů do Evropy neustává, pokračuje? Jeho budoucnost vlastního národa nezajímá?

Holt pravdoláskovník. Tahle vrstva intelektuálů je v tomto směru pro své národy nebezpečím.. To oni se nás snaží převychovat k tomu, abychom: „...přehodnotili svůj dosud preferovaný model etnicky a kulturně svébytného národa“.

Negativních příkladů dnes máme dost a dost... např. Francie - Francúzskych 572 „no-go zón„, oficiálne definovaných ako „citlivé mestské oblasti“, aj naďalej rastie a policajti, ktorí do nich vstupujú, často znášajú následky. Nedávno sa policajné auto dostalo do pasce a bolo zapálené, zatiaľ čo policajtom bolo bránené sa dostať von. Policajtom nadriadení povedali, aby sa v prípade napadnutia nebránili, ale utiekli. Mnoho policajtov organizovalo demonštrácie kvôli rozhorčeniu, že sa musia správať ako zbabelci. - http://jdem.cz/dah899

islamizacia-francuzska-2016/ - http://jdem.cz/dah9a7

JAK ZNIČIT NÁROD? NEOMARXISMUS NÁM DÁVÁ NÁVOD - http://vojtekova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=472176

J. Kanioková 22.6.2017 2:39

Re:

Sionisté mohou za požár Grenfell Tower, zaznělo na propalestinském pochodu Londýnem - http://jdem.cz/dah9c6

R. Morava 22.6.2017 12:41

Re: Tak nevím.... zbláznil se Halík, nebo ta většina

Nejhorší je, že toho Halíka skutečně hodně katolíků četlo a uznávalo. O to je horší, proto, že mate lid. Ale předpokládám, že lidé mají vlastní rozum a už ho odmítají. Ale kdo ví.

J. Kanioková 22.6.2017 13:21

No... to eurohujerství a sluníčkářství u Lidovců

mě docela nemile "překvapilo". Už od počátku jsem si uvědomila, že to jsou "internacionalisti".. kolektivisti..

M. Těhanová 22.6.2017 16:37

Re: Tak nevím.... zbláznil se Halík, nebo ta většina

Navíc, čím dál víc působí jako Mefisto, svou vizáží.