5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Duch doby směřuje k omezení demokracie

Nebyl jsem žádným obhájcem Nečasovy vlády, viděl jsem v ní spoustu kompromisů, spoustu náznaků, které ji vedly směrem, se kterým jsem nemohl souhlasit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Donát 25.4.2015 9:53

Re: Donate

Ano a myslím, že je zralá na porážku. Hlavně ať se to už nemnoží. I tak je blbosti na světě dost...

J. Jurax 25.4.2015 0:36

Re: Donate

BSE?

J. Kyselková 24.4.2015 23:24

Re: Díky.

Paní Baldová není třeba to tak přehánět. Škoda, že nemůžete promluvit přímo s panem Klausem. Hodně obvinění, které proti němu máte by vysvětlil. Má i kouzlo osobnosti..

Z. Baldova 24.4.2015 23:13

IVK ha ha ha ha ha

IVK    ha ha ha  tovarna na zamestnavani zlodeju a podvodniku

Z. Baldova 24.4.2015 23:11

Re: Díky.

A jak hluboko souhlasite s tou netovou nulou Kaniokovou? Copak Klaus delat rozbory umi horsi je to s jeho osobnim postojem ke vsemu Co rikate na jeho kolaboraci s ruskem na jeho zlodejny  a  ziskani maleho priplatku 600.000.000,. za zlocineckou amnestii???

Z. Baldova 24.4.2015 23:06

Donate

Pepiku ty by ses mel chytnout za packy s tou potrhlou Kainokovou oba dva jste Klausovi pucfleci a oba dva jste netovi sasci Ty jako pepek vyskoc akorat tomu rozumis  Tobe asi Klaus hodi sestak a ty budes skakat jak on bude chtet trubko

J. Kyselková 24.4.2015 20:48

Díky.

Analytický rozbor Václava Klause vždy vítám i když nepotěší, musím hluboce souhlasit.

J. Kanioková 24.4.2015 20:28

Jako vždy, velký souhlas..

J. Kanioková 24.4.2015 20:25

Sice neříkám, že zlatá RVHP,

ale v podstatě souhlas. EU = RVHP II

J. Kanioková 24.4.2015 20:23

:))))

J. Kanioková 24.4.2015 20:21

Re: Někdy důležitější KDO to říká, než CO říká

Vy byste se měli chytnout za packy s Baldovou a jít hrdě v ústrety EU socialismu..

J. Kanioková 24.4.2015 20:18

:))))))

J. Kanioková 24.4.2015 20:17

"Libertariánský"... ha ha ha ha ha

J. Tolman 24.4.2015 19:47

Mimikry selhalo

Washingtonský libertariánský think-tank Cato Institute ze svých řad vyloučil exprezidenta Václava Klause. Důvodem jsou Klausovy prokremelské postoje a podpora evropských krajně pravicových extremistů.

J. Tolman 24.4.2015 19:32

Re: Někdy důležitější KDO to říká, než CO říká

"Co v Prognostickém ústavu pozdější držitelé vesel a dnešní multimilionáři provozovali? Prý připravovali jakési modely ekonomických změn. Když si ovšem uvědomíme, že zřizovatelem jejich ústavu byl bělokamenný Kreml, pak se musíme ptát, jak zněly jeho příkazy pro plnění ruských zájmů. Nenapadá mě nic jiného než: Kraďte! Kraďte jako nikdo před vámi, kraďte tak, že se o tom komunistickým pohlavárům ani nesnilo, ukradněte nemocnice, obytné bloky, železárny, textilky, koleje a nádraží, zašantročte kulturní domy, vytunelujte horské hotely a lázně, parky a dětská hřiště dejte na pospas developerům, zaveďte si na své zločiny imunitu, dejte si odměny rovnající se tisícinásobku platu přednosty kliniky."

"Staňte se správci státních podniků a pak si je přivlastněte, drancujte a nahlas při tom mlaskejte chovejte se povýšeně a arogantně k vlastním voličům, dosaďte své kamarádíčky na pozice hejtmanů, starostů, členů městských rad a netrestejte jejich korupci - čím hůře tím lépe – až národ začne v dobrém vzpomínat na komunisty,až si lidé řeknou, že takhle bolševik neřádil, až se hlavy prostých lidí začnou otáčet na východ. Nažeňte nám je zpátky do náruče a co si nakradete je vaše."

J. Tolman 24.4.2015 19:28

Někdy důležitější KDO to říká, než CO říká

Václav Klaus se zasloužil o rozkvět levice v tuzemsku více než kdokoli jiný, a to tak, že učinil ODS skrze svoji osobu nevolitelnou po několik volebních období, během kterých levice získala zpět svoji moc. ODS dokázala nad ČSSD zvítězit teprve tehdy, až VK přestal být předsedou. VK se během svého politického působení postavil snad proti každému, s výjimkou komunistů a Ruska a organizovaného zločinu. Často si říkám, že pokud by KGB opravdu v Prognostickém ústavu připravovalo nějakého agenta s úkolem po převratu zdiskreditovat v ČR demokracii, Západ a rozbít pravicovou scénu v zemi, ten člověk by to nemohl udělat lépe než Václav Klaus.

S. Donát 24.4.2015 18:10

Re: Ztotožnění ODS s pravicí mne pobavilo

Tak pokud je něco na politické scéně nejvíc napravo, nazývá se to pravicí, to je celkem logické. I když souhlasím, že v době p. Topolánka už to moc pravicově nevypadalo. Co se týče síly pravice v devadesátkách, neopakovatelnost není ani tak vina pana Klause, jako spíš neopakovatelné historické souvislosti. Po 40 letech rudého svinstva tady nikdo neměl k levici zrovna kladný vztah...

V. Kusý 24.4.2015 16:45

Ztotožnění ODS s pravicí mne pobavilo

velmi, ale opravdu velmi.Chování Topolánkovo je v této souvislosti jen ukázkou "autenticky pravicového smýšlení".Zato hluboce pravdivá jsou slova o tom, že pravice už asi nikdy nebude v Čechách tak silná jako v devadesátých letech.Jen mi u toho chybí přiznání páně Klausovo, že na tom nese svůj nemalý viny díl.

Z. Baldova 24.4.2015 16:17

Pan Pepa Vyskoc alias deda Donat

Pane P.Vyskoc alias Donat uz jsem Vam jednou napsala ze chcipnou komunisti  a kolaboranti a to se presne hodi k Vam pepanku vyskocuv  a Vasikovi

J. Kučera 24.4.2015 15:42

Re: Zopakováno hlavní motto toho podivína

Nejvyšší bezpečnost? Vy snad máte fantas. Co řádění islamistů, dfavy zapalující vozy, drancující obchody. Chudáci frustrovaní?

J. Kučera 24.4.2015 15:37

Re: Kusá poznámka

Zlatá RVHP, no myslím, že jediné, co bylo na RVHP lepší než na EU byla obvyklá praxe vyjádřená slovy: "Soudruzi, v letošním roce se nám nepodařilo realizovat, ale v příštím roce tomu věnujeme zvýšené úsilí a jistě se to povede." A tímto způsobem bylo  možné rozhodnutí rusáků odkládat do nekonečna. Kéž by existoval takový trik, jak odkládat plnění rozkazů Brusele.

J. Kučera 24.4.2015 15:26

zlatá slova

přesto některé body vidím jinak: pokud podlehne Sobotkova vláda nátlaku EU a přijme uprchlíky podle "rozdělovníku" je po soc. dem. i Babišovi. Pak v příštích volbách zvítězí jakákoliv strana, která bude odmítat uprchlíky a provokovat Brusel. Lze pak od ní očekávat i referendum o odtržení, které bude voliči nadšeně přijato, protože "zatrhne" činnost těm "islamofilům". EU pak bude ustupovat, tak jako ustupuije jiným rebelům a bude nabízet kompromisi. Dobré vztahy s Čínou, ale i Brazilií a Indií, které rovněž rychle rostou mohou být ku prospěchu. Brusel není naše modla. Jsme členy, ale ne vazaly EU. Je pravda, že česká ústava je šitá horkou jehlou a je nejvyšší čas přijmout jinou, skutečně demokratickou. I když je podle Jana Wericha nevýhodou demokracie, že "dva blbci jsou víc než jeden moudrý". I to by chtělo reformu.

V. Vaclavik 24.4.2015 14:58

Re: Souhlas.

Vy si hlavne jako spravny pravicak vsimate tech, kteri k diskuzi nemaji co prinest, presne jako to delaval Klaus na jeho tehdy nove zrizenych webovych strankach (asi po roce jsem tam prestal navstevovat, ale nemyslim, ze pozdeji a dodnes je to tam jine). 

Takovy prispevek 'k diskuzi' jako tento vas spise vyzniva jako vyzva a prani si takovych utoku, protoze se na ne tak lehce odpovida stejnym... Mel byste vedet lepe a takove utoky naprosto ignorovat a namisto toho napsat svuj nazor, je to lepsi, produktivnejsi, nez ztracet cas nad hazenim bahna zpet a stat se tak stejnym, umazanym...

Š. Hašek 24.4.2015 14:27

Souhlas.

A nejvíc asi Václav Klaus vytočí ty rozvášněné diskutéry, kteří mu nemohou přijít na jméno, že tam úplně normálně napsal, že některé věci neví/nerozumí/nesleduje/nemá data/uvidí se.

To všeználky sicher na-ere.

V. Vaclavik 24.4.2015 13:58

Transformace

"Chce to transformaci, stejne jako jsme ji udelali po listopadu 89. Když chci v západní Evrope vtipkovat, reknu – chce to sametovou revoluci a my jsme na ni odborníci. Tak jestli chcete, poradíme, jak by se mela delat."

Pripomenul bych panu Klausovi, jak v devadesatych letech sam osobne velice prikre odmitnul nabidku podobne pomoci (ekonomickeho know-how) od americkych financniku, vcetne sefa FEDu... jak ironicke, ze sam se nyni naleza na opacne strane barikady a nabizi (byt i jen vtipkovanim) pomoc, reformni know-how evropskym socialistum... nemyslim, ze tito jsou o nic mene arogantni, nez byl tehdy pan Klaus.

Ale vazne. Mozna kdyby nase zeme mohla dnes jit hlavnim evropskym zemim prikladem ve sve ekonomicke uspesnosti, mozna kdyby dnesni situace EU nebyla uplne jina, nez ta, ve ktere jsme se tehdy nachazeli my, po padu komunismu, kdy socialismus bylo spinave slovo a socialiste byli jeste zalezli v dirach a ucili se hlaskovat slovo kapitalismus, pak mozna by nevyznelo jako vtipkovani, jenze vsechno je uplne jinak.

Jak dale a spravne rika, nejaky nahly pad Evropy vubec nemusi byt na poradu dne, stagnace se muze tahnout treba i cela dalsi desetileti, bohatstvi k vyvlastneni a prosustrovani je stale jeste dost a dost, pokud se mezitim karka neprevrhne, na coz se neda spolehat. Veci spise pujdou od desti k peti a tak dale pomalym psoukem, zahnivanim... 

K te analogii padu komunismu na konci osmdesatych let - ktere dnesni staty jsou dnes v roli tech zemi nasilim pridruzenych k SSSR a ktere jsou samy tim 'SSSR"? Ktere zeme dnes samy 'nemohou' provest reformy, protoze velky bratr z Bruselu jim v tom brani hrozbou nejake vojenske okupace, pred niz neni nerozumne sklonit reformni hlavu?

S. Donát 24.4.2015 13:39

Re: Nezapomínejte na amnestii

Chcípni, jeklíčku :)

Z. Baldova 24.4.2015 13:30

Re: Nezapomínejte na amnestii

Hlavne ze se tam vesel netovej pepek Vyskoc alias Donat proto ze opevuje toho podvodnika Klause

Z. Baldova 24.4.2015 13:29

Re: od Vas to sedi pane prezidentze.:

Donat  alias Pepek Vyskoc zrovna ty blbecku budes nekoho poucovat o pravopise   ty netova trubko  s mozeckem kurete

Z. Baldova 24.4.2015 13:25

Re: Nezapomínejte na amnestii

Pane Tolman   souhlasim s Vami Jen Klausovi pucfleci si to nechteji priznat      chi cha chi....Hlavne Klausuv olizovas Donat a potrhej Mrazek:):)

..

S. Donát 24.4.2015 13:15

Re: Ano, je !

Ano, kdyby si Václav Klaus popovídal tady s jeklíčkem, asi by ji zařadil někam mezi prvoky :)