2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Drahoš se nejspíš nebude bránit migraci

Podle kněze a teologa Tomáše Halíka padl v prvním kole voleb mýtus neporazitelného Zemana. „Nadcházející zápas dvou kultur – džetlmenství a barbarství – ukáže nám samým i světu, jaká je kvalita našeho národa, zač Češi stojí a jakou budoucnost si zaslouží,“ uvedl Halík. Co o těch slovech míníte?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Severa 23.1.2018 9:58

Pan Drahoš se včera v televizi

trochu rozhořčeně vyjádřil ve smyslu, že stále opakuje nutnost řešení migrantů mimo naši republiku. Přesnou citaci si nepamatuji, ale nikdy jsem od něj neslyšel zda migranty k nám pustit nebo ne.

T. Hraj 23.1.2018 10:35

Re: Pan Drahoš se včera v televizi

Pan Drahoš se rozhořčuje, že jednoznačné vyjádření k migraci již udělal. Naivně nechápe, že mu tato vyjádření nikdo nevěří. Jsou totiž jednak vynucená (byl kritizován za želéovitost v těchto otázkách) a také v rozporu s dřívějšími, nevynucenými a tudíž autentickými (výzva vědců).

J. Kanioková 23.1.2018 17:40

Zdravím,

Názor Jiřího Drahoše na přijímání uprchlíků v ČR - https://vimeo.com/251319473

Jiří Drahoš - dotaz z publika: referendum o EU - https://www.youtube.com/watch?v=_UM7ydiSWJ0 ....Volit Drahoše dle něj občané mohou, ale referendum o EU a NATO nemohou!!! (já nic proti NATO)

Jsem muslim a v těchto časech bych volil Zemana https://berrezouga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644824

Největší falešná zpráva o J. Drahošovi - https://renda.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644793

P. Chládek 23.1.2018 9:55

Podrácký a jeho podvraťácké názory. Patří tahle překroucená a lživá servilita na NP? Prolhanej Milouš není národní konzervativec, ale národní demagog a mezinárodní šašek.....

J. Vlček 23.1.2018 13:20

Re:

Milý pane Chládku, važte si svobody, kterou tady zatím máme. Jedna z významných svobod je svoboda slova. Měl byste si uvědomit, že díky této svobodě můžete pronášet bláboly odpovídající vašemu intelektu. V některých zemích, kde tuto svobodu nemají, byste pane Chládku mohl také sedět v chládku.

S. Netzer 23.1.2018 9:40

Jeden se zdráhá uvěřit,

že něco takového může být myšleno vážně.

"Konzervativní myslitel" Podracký sice přiznává že neví, co bude Drahoš dělat a že o něm nic neví, což mu ale vůbec nebrání v tom, aby opakovaně hlásal, jak kandidát Drahoš smýšlí ("zajímá ho solidarita s migranty, nikoliv s našimi lidmi") a co bude podnikat ("nebude nikdy hájit národní zájmy, je ideologicky zaměřen jinak, problémy jeho rodné země jsou až na druhém či jiném dalším místě").

Zlatým hřebem Podrackého mudrování je pak označení současného prezidenta za "národního konzervativce". :-))))

A. Reček 23.1.2018 9:53

Re: Jeden se zdráhá uvěřit,

Autor má už stejně starobní smýšlení jako prezident Zeman. Navíc rád produkuje své názory pro propagační žumpy typu Parlamentní listy, Nová republika a podobné. Viz tyto dnešní odpovědi pro PL.

S. Netzer 23.1.2018 10:04

Re: Jeden se zdráhá uvěřit,

Kdo jiný by taky ty jeho žvásty zveřejnil, než internetové žumpy?

R. Langer 23.1.2018 10:32

Re: Jeden se zdráhá uvěřit,

Tak hlavně ze tvých příspěvků je tady jak nas*áno, pátá kolono. Jsi tedy asi na správné adrese, jak je vidět. :-P

S. Netzer 23.1.2018 10:37

Re: Jeden se zdráhá uvěřit,

Podle tvého uhlazeného vyjadřování soudím, že jsi rovněž "národní konzervativec".

P. Zinga 23.1.2018 15:39

Re: Jeden se zdráhá uvěřit,

Reček, sdělte mi, prosím, které propagační žumpy navštěvujete Vy. Co je starobní smýšlení?

J. Kanioková 23.1.2018 18:19

:)))))))))))))

I. Schlägel 23.1.2018 8:34

Pane Podracký,

žijete v iluzi, Že Zeman je charakterní člověk, který drží slovo. Nasnadě je otázka, kolikrát Vám musí člověk ošklivě zalhat, abyste mu přestal věřit. Pan Drahoš dle mého názoru bude schopen korigovat své názory pokud zjistí, že se mýlil. A jsem přesvědčen, že to bude schopen i přiznat. Minimálně sám sobě. To od Mynáře, Nejedlého a Zbytka opravdu očekávat nemůžete. Ne, opravdu jsem při tom výčtu zlomku person, co spolu mluví, nezapomněl na Zemana.

M. Prokop 23.1.2018 9:01

Re: Pane Podracký,

Ta iluze mne, po dlouholetých zkušenostech se Zemanem, vždy překvapí.

Svět chce býti klamán.

V. Podracký 23.1.2018 12:12

Re: Pane Podracký,

Ano, Zeman může být jakýkoliv, nicméně zatím se choval statečně, když migrantům řekl, že nejsou vítáni a proto sem nešli. Sklidil nenávist všech multikulturalistů, kterým vlastně hatí plány. Drahoš je neznámý, proto je nebezpečné ho volit. Jediná známá věc je jeho Výzva. Podle té je vítač, proto pro mne nepřijatelný.

I. Schlägel 23.1.2018 12:51

Re: Pane Podracký,

Migranti u nás nezůstali ne proto, že to řekl Zeman, ale proto, že pro ně bylo a stále je výhodnější zaháčkovat se u našich bohatších sousedů. Vzhledem k tomu, že Zeman je notorický lhář a zároveň zkušený pragmatik, Jeho slovo nemá váhu, protože ztratil díky svým lžím důvěryhodnost. On Zeman má nějaké zvláštní znamení, podle kterého poznáte, že zrovna nelže? Které to je? To, že sklidil nenávist multikulturalistů nevypovídá nic o tom, jak vážně svá slova myslel. Já jsem naprostým odpůrcem islámu, nicméně pokud budu chtít být někam zvolen a budu účelově prosazovat multikultularismus v současné nehorázné podobě, dočkám se zase nenávisti antimultikulturalistů. Ne slova, ale činy jsou podstatné. Kombinace Bambergu, Zbytka a zdravice Haló novinám (atd., atd., atd.) jsou nepřijatelné zase pro mne a tyto informace jsou pro mne podstatnější než prohlášení před mikrofonem, které Zemana nic nestojí. Protože historie jeho lží a jeho personální politiky má násobně větší vypovídací hodnotu než věta "Jsem proti islámu.", jakkoliv tuto větu Zeman může myslet upřímně.

Z. Lapil 23.1.2018 13:05

Re: Pane Podracký,

Dovolím si souhlasit :-).

Z. Lapil 23.1.2018 13:03

Re: Pane Podracký,

Nezlobte se na mě, ale ten rozhovor by se mohl ukazovat jako vzorová demagogie. Píšete, že Drahoš "plní nějaké ideologické zadání" a zároveň mu vyčítáte tvrzení, že je plněno nějaké ruské ideologické zadání. Píšete, že je "nástrojem, jak sem imigranty dostat", že "solidarita by měla být na místě nebo v uprchlických táborech v Turecku" a naprosto přehlížíte, co píše na kandidátských stránkách (imigrace budiž řešena vně hranic EU). A vložit si úspory do banky že je totéž, jako kdyby rolník prodal pole? To snad nemůžete myslet vážně? Je vůbec pravda, že "V případě přijetí eura pak ČNB nebude mít již dozor nad bankami v ČR"? Ano, ČNB ztratí dozor nad stabilitou měny, ale troufnu si tvrdit, že dozor nad bankami je něco jiného.

Vstup do eurozóny máme povinný, jen co splníme maastrichtská kritéria. S tím žádný prezident nic nenadělá. Já Euro mimochodem taky nechci.

J. Schwarz 23.1.2018 15:28

Re: Pane Podracký,

Vložit si peníze do banky a dopustit, aby vaše peníze byly smíchány s penězi řeckých, italských a španělských bank není jako pole prodat, ale jako vyměnit pole za umělohmotný trávník kolem gumového bazénku od Mountfielda...

Z. Lapil 23.1.2018 16:00

Re: Pane Podracký,

Je pravda, že ta analogie vede dál. Mně celkem nevadí, že se moje peníze smíchají s jinými - teoreticky je mi to jedno (banka ať se postará, aby mi nezmizely; JAK se postará - její věc), prakticky dokonce znám to přísloví o vejcích v jednom košíku.

S čím mám problém: skrze přístup krásně charakterizovaný v Dilbertovi (Máme v plánu žadonit o vládní pomoc, jinak naše nafouklá mrtvola zakryje slunce) a zároveň skrze pojištění vkladů nemám ani náznak tušení, jak se mezi bankami rozhodnout. Jako malý střádal nepotřebuju extra informace, stačí prostá úvaha "čím větší úrok z vkladu, tím větší riziko".

Jestli je banka česká, německá nebo nadnárodní je mi na první pohled fuk. Teprv na druhý pohled začínám uvažovat, jestli pořídit horší produkt (jogurt, auto, vklad do banky...) jen proto, že je mi majitel/producent sympatický nebo nikoliv. A to je ještě otázka, co je to český produkt, když třeba škodovku vlastní Němci a je dělaná z ruské(???) rudy tavené v Ostravě skrze polské uhlí, a to v podniku indického majitele. Ani do toho nemusíme tahat investiční fondy z Baham.

F. Houžňák 23.1.2018 15:56

Drahoš jako vzdělanec ovládající němčinu určitě zná

německou citaci z Fausta "Die Botschaft hör' ich wohl, mir allein fehlt der Glaube". A tak je to i s jeho stránkami.

D. Stirský 23.1.2018 7:57

Jaký obsah může míti

jednání neuropatického, vulgárního, sebestředného a mstivého starce?

E. Kovářová 23.1.2018 10:06

Re: Jaký obsah může míti

Taky budete starý, a možná Vás postihne neuropatie... Pak si vzpomeňte na svá slova :-)

Není slušné posmívat se druhým za to, že jsou staří či nemocní, je to vulgární, sebestředné (asi si myslíte, že každý musí být mladý, zdravý a krásný, jak Vy, že?) a je to i mstivé... Takže jste vlastně promluvil sám o sobě...

Bylo by příliš optimistické Vás směrovat na to, že je důležitější obsah než forma... Asi byste to stejně při své mladosti a kráse pochopit nechtěl :)

P. Zinga 23.1.2018 15:33

Re: Jaký obsah může míti

Zhuštěná argumentace antizemanovců. Píšu antizemanovců a ne prodrahošovců, neboť jim by bylo jedno, kdo by proti Zemanovi stál. Třeba Brežněv.

J. Kanioková 23.1.2018 17:45

Jste hulvát !

S. Netzer 23.1.2018 18:02

Slušnost není nutná vlastnost,

tvrdí Eliška Hašková Coolidge.

:-))))

J. Kanioková 23.1.2018 19:00

No A ?

Proč štěkáte na webech v Česku, když tu nežijete, nikdy jste nežila. Nejste tu doma, proč si neštěkáte doma v Dojčlandu ?

J. Václavíková 24.1.2018 0:38

Re: No A ?

Nedivím se, že pro vás je slušnost spíš na obtíž!

D. Polanský 23.1.2018 7:16

Já sice budu také volit Zemana, ale

zase až takový génius, jak jej opěvuje autor jistě není. Drahoš mi nesedí, tak volím Zemana. Navíc Drahošovi intuitivně nevěřím. Toť vše.

E. Kovářová 23.1.2018 10:00

Re: Já sice budu také volit Zemana, ale

Přesně tak to cítím také, pro mě není Drahoš persona, spíš vyumělkovaný panák tak, aby se líbil co nejvíce lidem, ale chybí mi tam obsah, drajv, jiskra... To uměle naimplantovat nelze :-) chválabohu!