6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Dělají ze společnosti stádo ovcí

Za nejvážnější na rozhodnutí Ústavního soudu považuji fakt, že volební zákon se stal jeho zásahem nefunkčním. Volby nyní nemohou být, aniž bude zákon doplněn. Politická reprezentace by nyní měla zákon dopracovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 7.2.2021 22:50

Který odborník by měl psát a schvalovat zákony za zákonodárce?

J. Krásenský 7.2.2021 19:20

No, je to málo. Jen si spočtěte - návrh, první čtení, druhé čtení, třetí čtení, hlasování, senát, opětovné hlasování sněmovny a podpis presidenta, a to vše ve stavu nejistoty, jak bude konečný návrh vypadat, aby bylo možné vytisknout a rozeslat hlasovací lístky. Času je méně než málo.

J. Vorlický 7.2.2021 15:45

AstraZeneca má prý konečné řešení ve věci covid - a všech podobných virů. Včera tuto zprávu zveřejnila BBC (jen anglicky). Jde prý o to, že naším nepřítelem nejsou viry jako covid, ale to, že nás kdysi dávno napadla viru zvláštní forma - nutkání se společensky stýkat, tzv. spolvir (comvirus anglicky).

Naše těla a mysl se pak nemohou bránit spolvirem vyvolané potřebě jako chodit do hospody, stýkat se s prarodiči, divadla, koncerty a sportovní akce, kde se do sytosti vyřváváme, zpíváme, hrajeme fotbal a nadáváme na politiky. Teď, když kvůli covidu (viry prý teď už budou furt a různý vlny, jen se budou jinak jmenovat) nemůžeme učinit zadost spolviru, dochází k našemu pomatení mysli a hromadí se těla těch, co již tomuto spolviru někde opuštění podlehli. AZ se rozhodla tyto životy zachránit, a vyvinula vakcínu, která tento spolvir spolehlivě zabije a my už nebudeme mít potřebu chodit jinam než do práce, nakupovat a na záchod. Nebezpečí covidu pomine úplně samo.

Tato vakcína, trms-1, má dokonce i vedlejší účinky a to, že prodlouží délku našich životů. AZ garantuje všem, co se nechají naočkovat, prodloužení jejich dožití během 10 let na 127 let.

Má to prý jen jeden háček, a to, že Švýcaři dopředu vykoupili dvouletou produkci trms-1. Toto považuji od Švýcarů za krajně nefér, protože oni zcela evidentně jistě v celé Evropě jsou spolvirem nakaženi úplně nejméně! a dokonce již začali s důchodovou reformou!

J. Vintr 7.2.2021 12:44

To, že nám velí Brusel, je oficiální fakt. To, že Bruselu velí Německo sice není oficiální, ale musí to být jasné každému, kdo používá mozek.

P. Han 7.2.2021 11:16

Pokud jsem se vám snažil něco "vnutit", lépe řečeno doporučit, tak to bylo pouze ono zmíněné vzdělání. Marně.

I. Polák 7.2.2021 11:13

Většina diskutujících, včetně Jakla ,prostě nikdy neviděla, jak se umírá pomalým dušením bez kyslíku. Po takovém zážitku si ještě rád nasadíte roušku, i kdyby měla jen malý účinek. Nikomu to nepřeji, ale neschopnost mých spoluobčanů alespoň minimální empatie je naprosto děsivá. Nejhorší je, že to odskáčí ti zranitelnější.

P. Čech 7.2.2021 9:19

Ono jde o jednu zcela zásadní věc, kterou mnozí naši občané nechápou. Konkrétně o definoici pojmu "demokracie" a prohlášení, že demokracie nerovná se anarchie. Socialistická anarchie, která je zavedena u nás.

P. Čech 7.2.2021 9:17

ÚS nijak konkrétně do znění zákona nezasáhl. Pouze zrušil jeho některá ustanovení. a nechal zase na politických stranách a hnutích, aby se s věcí vypořádaly. Dopadne to stejně jako v roce 1995, kdy tento zákon vznikal. "Garant" ústavnosti bude zase mlčet a bude čekat na nějaké podněty. Podněty, které nepřijdou, protože nemají od koho přijít. Přesně to je ten český Kocourkov! jediné, co totmuto státu může pomoci je vypracování zcela jiné, nové ústavy a to podle vzoru Švýcarska.

P. Čech 7.2.2021 9:12

A co dělal ten náš "garant" ústavnosti v době, kdy ten zákon vznikal a byl schvalován (v době od roku 1995)? Nedělal nic! Proč? Protože není garantem ústavnosti v ČR. Je takto zcela zbytečným orgánem moci soudní, který se jako garant ústavnosti jen tváří.

P. Čech 7.2.2021 9:00

Není třeba měnit voliče. Je třeba jediné. Zrušit volnou soutěž politických stran a zavést přímé většinové volby do všech orgánů státní správy a samosprávy, do moci zákonodárné a výkonné. Vlastně je třeba ještě jedné zásadní věci. Kvalitního a ničím neomezeného zákona o obecném referendu, jehož výsledky musí být obecně závazné. Nic jiného potřeba není.

O. Uživatel 7.2.2021 6:04

Uživatel požádal o vymazání
J. Vintr 7.2.2021 3:23

Formulace "přibylo nových případů" je zcela lživá. Přibývá pouze případů pozitivních testů u aktuálně testovovaných lidí. Absolutně nic to nevypovídá o nějakém vývoji nákazy. Na to by musela být zvolena zcela jiná metoda a také by ty testy musely dávat spolehlivé výsledky.

J. Vintr 7.2.2021 1:56

On už je vytvořen návyk i na tu buzeraci. Jen se podívejte, kolik lidí chodí s hadrem na hubě i když široko daleko od nich není ani živáčka.

J. Vintr 7.2.2021 1:49

Je to jako v Orwelově Zvířecí farmě. Tam vládnoucí prasata vyhrožovala ostatním zvířatům, že se vrátí zlý statkář. Nás zase straší přeplněnými nemocnicemi. A ovce sborem bečí, čtyři nohy dobré, dvě nohy špatné....

J. Urban 6.2.2021 20:32

Tak jest. Vono jako soudruhum s PS 8 mesicu do voleb je malo?? Slysel jsem v radiu mluvit kohosi, ze kdyz se to necha dotvorit odborniky, bude to jednoduche a raz dva hotove. Pokud ovsem zasahne poslanecka "tvorivost"... Koneckoncu v gruntu jde jen o to, navratit volebni zakon do stavu pred tim oposmluvnim klauso-zemanovsko-rychteckym zprznenim.

Š. Hašek 6.2.2021 19:28

R^

P. Čech 6.2.2021 19:02

To není k smíchu, to je fakt. Potvrzuje to příklad Švýcarska. Proč myslíte, že se politické strany nejen u nás tak zoufale brání systému, kde je vůle většiny občanů svatá? Vůle většiny, vyjádřená výsledky referend či všeobčanských hlasování. Občanských hlasování, jejichž výsledky jsou obecně závazné a které musí menšina ctít. To je totiž ta skutečná demokracie

P. Sura 6.2.2021 18:50

Pokud dojde k ústavní krizi, pak nikoli díky ÚS, ale díky Parlamentu. ÚS jen určil, která ustanovení volebního zákona v něm nemají být. Pokud Parlament bude vymýšlet, co tam místo nich flákne, aby na tom zase někdo vydělal, místo toho, aby volební zákon upravil podle rozhodnutí ÚS, jde ta krize za Parlamentem. Jen se v plné nahotě ukáže, jak málo jde Parlamentu o prosperitu státu proti prosperitě kapes politiků.

P. Hofman 6.2.2021 16:42

Kohoutku chápu, že pro vás je Jakl přední kikinointelektuál, kterého obdivují i vaše slepičky.

Nevnucujte ho prosím ale jiným, kteří mají v hlavě fungující mozek.

V. Kain 6.2.2021 16:04

Černá mě příspěvek smazali,ale pan Jakl měl 100%tní pravdu v tom koho premiér poslouchá.

P. Han 6.2.2021 16:00

Vy zíráte, my zíráme. Vzdělání je prospěšné vždy. A až na vás i každému.

V. Kain 6.2.2021 16:00

Černá ono úplně stačí,že se jedná o pana Jakla který je hned spojován s panem Klausem.Kdyby se jednalo o někoho z ANO tak byste si to nedovolila.Ale ona je to pravda,že telefon mezi Babišem a Merkel nevychladne.

V. Kain 6.2.2021 15:55

Lukavský vaše srovnání je hloupé.Víte co je tady lidí kteří by zakázali všechno,ale pokud se to netýká přímo jich?

V. Kain 6.2.2021 15:52

Stehlik pan Jakl měl na mysli restrikce které jsou v rozporu se zdravým rozumem a těch tady za tu dobu bylo dost.

A. Renjascu 6.2.2021 15:42

Tunelování a rozkrádání zde bylo i za vlády tunelknížete Schwarzenberga a nemělo to s deregulací nic společného. Tyto jevy jsou zde kvůli nefunkčnímu či ještě hůře zkorumpovanému soudnímu systému a morálnímu marasmu politické i občanské společnosti. Deregulace sama od sebe slouží pouze k odblokování či rozpohybování trhu a nenese nějaké morální či trestní přívlastky.

P. Hofman 6.2.2021 15:38

K Jaklovým "vyzím" je potřeba vzdělání? Tak to čumím.

P. Čech 6.2.2021 15:36

Jiné strany u nás neexistují. A volební systém diktuje volit politické strany a hnutí. je to dobře vymyšleno a do ústavy nadiktováno "bývalými" komunisty. Vymyšleno tak, aby to normálním způsobem nešlo změnit.

Š. Hašek 6.2.2021 14:00

Trefná poznámka.

P. Čech 6.2.2021 13:44

Nemocnice nemusí nutně být "v každé vesnici". Musí jich být ovšem dostatek a pokud není, tak tady začíná role státu. V Číně vybudovali a vybavili ve Wu Chanu nemocnici za týden. Všechno je totiž věcí priorit. Tam, kde však je prioritou nezhlavnější "volná soutěž politických stran" něco takového možné není. Tedy, stačí, aby nemocnic byl dostatek a taktéž léků. Jiných opatření není třeba, každý občan by se měl o sebe postarat, pokud může, sám.Těch, kteří opravdu nemohou je málo. O ty se musí starat stát. A "pandemie"? To je ošemetné slovo. Koronavirus je pandemie jen proto, že se vyskytuje na celém světě? Rakovina se také vyskytuje na celém světě a umírá na ni více lidí než na COVID-19. A mluví se v souvislosti s ní o pandemii? Nemluví! Všdchno je věcí názoru.

O. Uživatel 6.2.2021 13:26

Uživatel požádal o vymazání