2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Babiš čelí Kubiceho zprávě číslo 2

Dívám se na ně pouze jako na návrhy závěrů neboli drafty čili dokumenty pracovní, předběžné, které právně nemají žádnou hodnotu, pouze ilustrují určitou fázi posuzování nějakého problému, jde tedy jen polotovar (o němž navíc ani není jisté, že bude někdy dotažen do právně relevantní formy).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Mach 28.6.2019 23:27

HOAX

Co čekat z tzv. Parlamentních listů, než lži a rozhovory naoko, které si "někdo" zaplatí? Je to samozřejmě snůška lží.

J. Kraus 28.6.2019 21:59

"..ataky jsou takového druhu,

že člověka chtě nechtě staví na Babišovu stranu.." Přesně. Díval jsem se včera na TV Barrandov, na rozhovor p.Soukupa s p.Babišem. Vydržel jsem to asi pět minut. Člověk se až stydí na toho Babiše dívat, jak je utrápený, rozklepaný, zbytečně mnohomluvný, nesebevědomý a proto útočný, dokonce i na inteligentního a vlídného (když ze sebe nedělá šaška) pana Soukupa. Přitom logika dějů kolem Agrofertu je soudnému člověku od začátku zřejmá a spíše než o politiku, i když dlouhodobý tlak na oslabení a zničení slovanských zemí je značný, jde především o zničení obrovské a prosperující národní firmy, která navíc má tu neodpustitelnou drzost, že si dovolila velkou akvisici v Německu. Skutečných mafiánů nám za ta léta media ukázala dost, pan Babiš se jejich obrazu vymyká, připomíná spíše bílého koně, a bez ohledu na etiku dílčích kauz není pochyb, že právnicky má vše dobře ošetřeno. Odbočme k té etice - způsob, jakým jistý kníže zjevující se coby symbol Pravdy a Lásky vysoudil na své příbuzné majetek české větve jejich rodu, byl vyloženě hnusný.

Pokus o rozmluvu s demonstrantem je frustrující - ví co nechce, neví co chce a když ho chci někam dotlačit, hněvá se. Logicky uvažujících starců přirozenou cestou ubývá, mladých a vzdělaných chaotů přibývá. Ti vše vidí jinak, v dějinách standardní situace. Pokusy prodlužovat život umírající době byly vždy kontraproduktivní, proto nechme rodící se dobu rozpěnit a zahltit vše předešlé. Má přežít jen zlomek lidstva na Zemi, mladí jakoby to podvědomě tušili a proto jim neházejme klacky pod nohy.

Autorovi díky za článek a redakci Psa díky za otištění.

J. Svoboda 28.6.2019 21:02

Re: Vinen či nevinen, nevím?

Zkuste si to ztotožnit se svazky agentů STB a jse hned doma :o)

Pěkný den.

P. Grigar 28.6.2019 19:07

Re: Vinen či nevinen, nevím?

Bureš, Bureš.. kterejpak to je? V naší politické louži takové jméno nenacházím.

P. Pavel 28.6.2019 19:05

Jinými slovy, rusácká podržtaška schneider

hledá další zdroj příjmů.

R. Šindler 28.6.2019 17:59

To mne vubec nepřekvapuje kolik STBákovych kolaborantů má strcenou hlavu v jeho zadnici.

M. Prokop 28.6.2019 16:48

Re: Tohle nebudu číííííst!

Ve vašem případě hlavně myslet.

M. Prokop 28.6.2019 16:47

Re: Vinen či nevinen, nevím?

Bureš toho "má na triku" podstatně víc, než za co je obviněn.

Kmotři byli, jsou a budou, Bureš je jeden z nich, zdaleka ne jediný.

J. Ptáček 28.6.2019 15:10

Vinen či nevinen, nevím?

Já osobně na vinu či nevinu Babiše názor nemám a ani si na něj netroufám.

Je možné, že Babiš má na triku vše z čeho jej obviňují, že ukradl 50 melounů na Čapí hnízdo a že si přihrává dotace pro Agrofert. (I když, Agrofert je v tom asi nevinně, pokud nějaké zemědělské firmě zrušíme dotace, tak ji posíláme ke dnu. Když ostatní zemědělské firmy dotace budou dostávat, nemůže firma bez dotací na trhu uspět - zkrachuje.)

Na druhé straně je ovšem možné, že na Babiše šijí boudu, neboť "rozšlapal bábovky" všem dřívějším mocným politikům a ti situaci chtějí za každou cenu zvrátit. Zejména dřívější nejmocnější strany ODS a ČSSD. Kdyby jejich politiku neřídili kmotři, mohli se klidně dalších padesát let pravidelně střídat v řízení země. Komu ovšem není rady, tomu není pomoci. Ale posoudit jak to vlastně s Babišem je, to nedokážu bez fabulace.

J. Dostál 28.6.2019 14:59

Že jsou audity útokem na suverenitu našeho státu?

Tak opravdovým útokem na suverenitu našeho státu už byla třeba Lisabonská smlouva. Řešila to BIS? Já to nevím, ale pokud ano, tak z toho zjevně nic nebylo. Zažíváme smršť evropských směrnic a nařízení. Některé jsou k užitku, jiné opět zavání omezováním naší suverenity. Řeší to BIS? Zjevně ne, ale pokud ano, tak na první pohled to není nic moc platné ...

J. Richtter 28.6.2019 14:00

Re: Revoluce zdvihá kal od dna

kde vy, poskoci komunistického práskače pořád berete? vy snad tady máte hnízdo?

Č. Berka 28.6.2019 13:58

Re: Revoluce zdvihá kal od dna

jenže rozsudek v babišově případě nestál na svědectví estébáků- ti k němu nic neřekli- jeden řekl, že je po dvou mrtvicích a tak si nepamatuje ani mnohé lidi, s kterými byl v STB, ( tak si těžko bude pamatovat, co bylo v roce 1985), druhý řekl, že Babiše nezná). Rozsudky v Babišův prospěch stojí na posudcích znalců- že jeho spis je veden formálně, jsou v něm zpětně dopisovány záznamy a v jeho spisu NENÍ ŽÁDNÁ BABIŠOVA ZPRÁVA či podpis. Soud přihlédl i k tomu, že STB v roce 1986 zjistila, že pracovníci podvádějí a vykazují jako agenty lidi, kteří nevykazují žádnou činnost po prověrce bylo vyřazeno velké množství takovýchto agentů, někteří byli ponecháni "pro strýčka příhodu" , protože pracovali v "objektech zájmu" . Mimoto od roku 1985 byl Babiš cca 16 let mimo republiku- byl v Maroku. Soud tedy rozhodl v jeho prospěch- ve spisu nejsou žádné Babišovy zprávy, které by svědčily o tom, že s STB vědomě spolupracoval jako její agent. ... Ústavní soud nařídil tento rozsudek zrušit z důvodu, že NÁHLE ZJISTIL, ŽE ÚSTAV PAMATI NÁRODA ŽALOVAT NELZE.

A. Trick 28.6.2019 13:33

Tohle nebudu číííííst!

Taková kontrarevoluce!!! My všichni uvědomělíííí a státotvorníííí víme jak to všechno je.

Hlavně myslet politicky!!!

J. Svoboda 28.6.2019 13:06

Re: Pane auktore

Takže názor anarchisty a ne socialisty na dezinformačním webu.

Budete se divit, ale udělal jsem si obrázek hlavně o vás :o)

Pěkný den.

M. Prokop 28.6.2019 12:56

Re: Pane auktore

No pozdrav pánbůh, anarchisti a Májíček ...

M. Prokop 28.6.2019 12:54

Re:

Pan Schneider se objevil zároveň s Burešem.

J. Richtter 28.6.2019 12:39

to vížejo ty estébáčku

šnajdere..

R. Šindler 28.6.2019 12:01

Už jsem dlouho nečetl rozhovor s větším blbem.

J. Pokoutný 28.6.2019 11:55

Re: Pane auktore

https://a2larm.cz/2019/06/antikapitalisticky-a-klimaticky-blok-na-letne-jsou-snahou-o-obnovu-levicove-politiky/

(Jan Májíček)

J. Novák 28.6.2019 11:44

Re: Autor pořád nechápe či spíše nechce

- Vytvořil opravdu Babiš holding, nebo je jen něčím bílým koněm?

- Šel do politiky dobrovolně?

- Může z politiky odejít, aniž by dopadl jako Stanislav Gross?

M. Prokop 28.6.2019 11:16

Re: Platí stále to samé,

IMHO se nemýlíte.

J. Ptáček 28.6.2019 10:51

Kdo umí, umí

Být trestně stíhán za zneužívání dotací EU, být ve střetu zájmů, soudit se u nás i na rodném Slovensku, zda jsem byl nebo nebyl udavačem, to je silné kafe. Pro mě, pro ty co se mnou souhlasí, ale i pro mé zásadní odpůrce. A makat můžu jak chci. Moudrý Jan Werich řekl kdysi, že pilný hlupák nadělá mnohem víc škody, než hlupák líný. Na to je potřeba mít hroší kůži. A tu nemám já, ani lidé smýšlející jako já, ani mí zásadní odpůrci, představující zhruba polovinu národa. A to ani ti, kteří mně případně rozhořčeně odpoví. Přesně proto ani my v jednom dresu, ani naši rivalové ve dresu opačném nemají to, co má on a proto ani nemohou dělat premiéra.

F. Kusák 28.6.2019 10:40

Platí stále to samé,

že český svět je, ve vztahu k Babišovi, rozdělen na dvě množiny, jejíž průnik neexistuje. Nebo poetičtěji, je to diskuze dvou hluchých. Jen mně ty proti babišovské argumenty připadají více nenávistné. Ale mohu se mýlit.

B. Rameš 28.6.2019 10:11

Schneider nepřekvapí

což se dá v této rozkomíhané době považovat za příjemnou jistotu.

M. Klas 28.6.2019 9:23

Re: cedulky

Kdo tam byl, viděl různé improvizované transparenty a plakáty (i psané rukou), nic jednotného, rozdávaly se tam jen "placky" na oděv, mimochodem dost vyvedené.

M. Klas 28.6.2019 9:10

Teplý bonz

Já myslím, že: Z hlediska vyššího principu mravního není udání podané na udavače (spolupracovníka StB) zavrženíhodným.

J. Lukavsky 28.6.2019 9:09

cedulky

"když tam lidé mávají stejnými cedulkami, které někde vyfasují" No na Letné byly cedulky velmi různé a na vlastní oči jsem viděl i jak si je lidi dodělávali v autobuse cestou. Byl jste tam, tedy na Letné? Trošku mi to připomíná, když kdysi na červené papíry nad hlavami lidí někdo chytrý napsal, že je musela dodat USA ambasáda. Asi netuší, že i v malém městečku v papírnictví koupíte balík papírů červených, bílých, zelených, modrých. žlutých atd. Pravda jsou všechny stejné. Autobus si také můžete objednat na funus, svatbu, výlet či demonstraci bez problémů, bumážku od UV KSČ už na to nepotřebujete, kupodivu. J.L. end

J. Svoboda 28.6.2019 9:07

Re: Pane auktore

Tak sem s linkem :o)

Pěkný den.

J. Svoboda 28.6.2019 9:05

Na dotaz o uvěřitelnosti, že Babiš neví o funkcích

manželky ve sv. fondech expert odpovídá, že je to kampaň a účelovka :o)

Pěkný den.

P. Han 28.6.2019 9:02

Re:

Výborně. Vyhrál jste koblihu s čokoládovou polevou.