2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 9.6.2009 12:59

Re: Kocáb je v případě "nepřízpůsobivých" dost

Ale kdež, není naivní. On se prostě ten cikánský rasismus právě nosí, proto i Kocáb bučí jak doba žádá. Snad si nemyslíte, že on sám věří tomu co žvaní, jen když z toho žvanění mu plynou prachy. O cikány mu vůbec nejde. Navíc je to Havlův kašpárek.

yt 9.6.2009 9:46

z

Bylo by chválihodné, kdy IB nečíhal na cokoliv sporného jen u osob, které se nějak mihly u zelených.

Jura Jurax 9.6.2009 12:31

Re: z

Samotný fakt byť jen mihnutí se u zelených cvoků zakládá oprávněnou domněnku spornosti dotyčného ... :-P

Jakub S. 9.6.2009 12:48

Re: z

...přesně.

huhu 9.6.2009 9:41

pujde Kocáb sedět ?

Kocáb má teď zase nějaké finanční nesrovnalosti...:-/

Glosator 9.6.2009 9:40

Geniální text

Bohužel pravdivý

Stav "Es schau'n aufs Hakenkreuz voll Hoffnung schon Millionen" ještě naštěstí nenastal... Ani v Litvínově ne.

Z 9.6.2009 9:36

Smutně se připojuji

I když bych s autorem asi v mnohém nesouhlasil, s tím Kocábem mu musím dát zapravdu. Taky už nesnáším muziku Pražského výběru. Už jenom pro ten šok, když si vybral mluvčí, která se v TV vyslovila pro toleranci vůči ženské obřízce. Jsem zhnusen. Jsem pro toleranci, ale všechno má své meze a obávám se, že už byly dávno překročeny. RvRvRv

BJ von Wolfenstein 9.6.2009 10:02

Re: Smutně se připojuji

Ta štětka obhajovala ženskou obřízku? Prosím, dejte sem nějaký odkaz. Jestli je tohle pravda, tak to už je vážně vrchol8-o.

Z 9.6.2009 10:20

Re: Smutně se připojuji

Bylo to v rozhovoru myslím na Nově. Nemohu přesně citovat, je to už nějakej ten pátek, ale bylo to asi v tom smyslu, že když se seznámila s reáliemi v těch zemích, kde se obřízka provádí, tak že už se k tomu nestaví odmítavě.

KK 9.6.2009 10:25

Re: Smutně se připojuji

Něco o jejím postoji k ženské obřízce je na:

http://ona.idnes.cz/kocabova-mluvci-lejla-abbasova-cernosi-mi-nevoni-fux-/ona_ony.asp?c=A090224_163528_ona_ony_jup

z 9.6.2009 11:56

Re: Smutně se připojuji

Zajímavé čtení, dík za odkaz. Nechtěl jsem se už pouštět do žádných diskusí, ale v tomhle případě reagovat musím. První dojem, který jsem po přečtení měl, byl totiž docela dobrý. A v tom je to nebezpečí. V dobrém dojmu. Ženy mají schopnost mluvit tak, aby to, co říkají, vyznělo pěkně nebo v jejich prospěch. Muži tu schopnost nemají - když řeknou nějakou hloupost, je to vidět na první pohled. Proto také muž ženu nikdy nepřehádá.

K tomu odkazu - napadá mě paralela. Když se Boromir (nebo jeho bratr, nepamatuji si jména) snažil přesvědčit Froda, aby mu půjčil prsten, Frodo mu odpověděl: "To, co řekneš, bude znít rozumně, ale moje srdce mě varuje." A stejný pocit mám u toho rozhovoru - ono to zní rozumně, ale člověk cítí, že tam něco není vpořádku. Že ta pravda, která se nám podává, je natolik nalakovaná na růžovo, že už nemá s pravdou mnoho společného. A je potřeba věnovat velké duševní úsilí (což ale většina lidí neudělá), aby člověk dokázal pod tím nátěrem rozeznat podstatu věci.

K té podstatě: Není možné omlouvat zlo tím, že jsou na něj všichni zvyklí. To bychom stejně mohli začít omlouvat zloděje a násilníky tím, že vyrůstali v komunitě, kde jsou krádeže a násilí zcela běžné, a že v životě nic jiného neviděli. Budeme jim to kvůli tomuto vysvětlení tolerovat ? A největší faleš vidím v takzvané snaze pomáhat těm ženám "které se samy rozhodly obřízku nepodstoupit". O čem to proboha mluvíme ? Která z těch žen o tom rozhoduje ? Dělá se to holčičkám, které nemají vůbec žádnou možnost jakkoliv projevit svůj názor, natož se nějak bránit. Když to domýšlím do důsledků, tak se vlastně obhajuje nečinné přihlížení zlu. A z toho je mi blivno.

Jenda 9.6.2009 14:57

Re: Smutně se připojuji

bychom mohli zacit omlouvat? Ale vzdyt to uz roky delame. V pripade nasich socialne slabych kulturne vyloucenych.

Jenda 9.6.2009 15:04

Re: Smutně se připojuji

Na druhou stranu s tim pseudoritualem ma pravdu. Zvyky se znaz meni nez rusi. Podivejte se treba na vanoce a velikonoce. Ty svatky tu byly davno pred krestanstvim, myslite, ze kdyby je krestani zakazali a slavili/pripominali si narozeni a popravu Jezise Krista nekdy jindy, ze by ty zakazane svatky jen tak zmizely? Ani nahodou. Tak se holt pozmenily.

BJ von Wolfenstein 9.6.2009 15:49

Re: Smutně se připojuji

Díky za odkaz. To je fakt síla.

andy 9.6.2009 11:14

Re: Smutně se připojuji

Tanečnice od tyče je jistě tou pravou kompetentní osobou vyjadřovat se k čemukoliv

Dana B. 9.6.2009 9:06

Kdyz nic neumi, muze akorat skodit, kdyz chce upoutat pozornost

Michal Kocab udelal vse, aby byl stredem pozornosti, ve Vyberu se mu to darilo, dale to byla jen fraska, protoze prisvojovat si zasluhy za logicky odsun sovetskych vojsk nebo to, co provadel se svym fondem Trend, tristni obdobi, kdy prosazoval svou milenku Dadu Trapasovou, kterou se neuspesne pokousel zharemovat se svou manzelkou, to bylo k placi, stejne tak pamatuji jeho snahu na sebe opet strhnout pozornost pri nalezeni jakehosi hudebnika po ztrate pameti, ve kterem Kocab bezpecne poznal sveho kolegu (hlavne, ze se zas ukazal v TV), pritom slo o cizince, kt akorat, jak se pozdeji ukazalo, trochu hral na klavir nebo hudebne bezradne pisnicky, ktere naordinoval sve dceri, kde je jasne slyset, ze jakakoliv invence, pokud nejaka kdy vubec byla a nebylo to vse Pavlickovo dilo, se z Kocaba vytratila.

Hystericky Kocab proste udela vse, aby na sebe strhl pozornost, o nic vic, krome prachu a prebend mu nejde. Je mi z nej smutno, protoze ve drevnich dobach to byl opravdu fajn chlap, nez ho zkazila slava a prachy. Bohuzel, uz nema nic, cim by toho dosahl kladnym zpusobem, ani invenci hudebni, politickou, ani financni, takze muze jako vandalove opravdu akorat skodit.

Charlie 9.6.2009 9:59

Středem pozornosti ?

No, kdyby se oběsil, tak by byl (na čas) také středem pozornosti.  To bych mu pochválil, tento nápad !

bebe 9.6.2009 8:05

Ten dacan a lhář Kocáb

Přiznám se, že  už ani nemůžu kvůli Kocábovi poslouchat starý "Pražský výběr".  Když  mi  v autu  začala hrát jedna z jeho písniček, musel jsem to přeladit. Prostě nemůžu.>->->-

těchňik 9.6.2009 8:24

Re: Ten dacan a lhář Kocáb

Taky už mi ten "Ropotámo" leze krkem ve všech podobách.

havránek 9.6.2009 8:54

Re: Ten dacan a lhář Kocáb

nechápu, proč to má zapotřebí, ale myslím si, že si to ani ve své prostotě neuvědomuje.Rv

yt 9.6.2009 9:44

Re: Ten dacan a lhář Kocáb

Co je zajímavého na tom, že si přeladíte hudbu, kterou nemusíte? To dělá každý, jen o tom neinformuje ostatní.

Lišák FOX 9.6.2009 11:53

Re: Ten dacan a lhář Kocáb

Mě se Pražský výběr hudebně velmi líbil ale další Kocábovy aktivity mi při jeho poslechu přidávají nechutné asociace, které mi dojem také zcela zoškliví.

Charlie 9.6.2009 10:05

Ruku na srdce bebe, byl jste volit ?

A kterou stranu jste volil ?  Nemusíte odpovídat, stačí, když odpovíte svému svědomí !

bebe 9.6.2009 14:24

Re: Ruku na srdce bebe, byl jste volit ?

Čárlí, byl jsem volit. Vím, nemusím  odpovídat, ale svému svědomí a tobě to řeknu: nevolil jsem zelené, ani žádnou  stranu, která získala poslance.>->->-

Štváč 9.6.2009 8:03

ne demagogu Březino,

nesrovnávejte co se stane jednou, oproti neustálé a několikaleté diskriminaci. Víte to dobře, jen popichujete zdejší méně chytré k reakci. Jste hajzlík.

těchňik 9.6.2009 8:28

Re: ne demagogu Březino,

Někteří by holt potřebovali osobní zkušenost - aby jim párkrát nějací Gáboři rozhodili sandál. To by hned by byla změna názoru, že.

honzak 9.6.2009 8:58

Re: ne demagogu Březino,

ty vole blbej, běž bydlet s Cikánama a pak něco krafej! Víš howno bruselský, pravdoláskovej magore!

sam 9.6.2009 10:31

Re: ne demagogu Březino,

Kdyby makali, nikdo je diskriminovat nebude. Maji spatnou povest uz od stredoveku. Zbavi se ji jenom pokud ONI SAMI budou chtit.

martina 9.6.2009 19:42

Re: ne demagogu Březino,

R^

Diana 9.6.2009 7:45

Bravo

Plně s autorem souhlasím - bílé oběti nikoho nezajímají, to, co provádí "utiskovaná" menšina je opravdu děsné - ovšem bílí musejí držet hubu a krok, na spravedlnost nemají nárok. Ministr Kocáb je naprosto zbytečný ministr. Vecpal se někam, kde ho nikdo nechce, kde je nejen zbytečný, ale i škodlivý.