26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
komantsch 9.7.2007 21:03

Re: Re: Junior jak je vidět na to také nestačí

Cruton  = pata kolona Moskvy(Y)

kacir 9.7.2007 18:12

CO JE TERČEM?

Pan doktor kalkuluje s moznosti, ze rakety v Polsku mohou zasahnout ruske balisticke rakety a tim ziskat rozhodujici prevahu. Ale to je omyl. ... Vsichni experti, vcetne pana Radara, mluvi o tom, ze je nemozne sestrelit bal. rakety  vypustene z Ruska (otazkou zustava, zda-li by se mohly predefinovat parametry protiraket) , ale hlavnim argumentem zustava, zde jiz zmineny termin MAD (vzajemne silene zniceni), nebot obe strany disponuji i pres pocitane ztraty raket, mnozstvim, ktere by znicilo soupere FRA ani VB by nezustaly stranou (NATO), ani CINA .

vita 9.7.2007 19:18

Re: CO JE TERČEM?

MAD je vzájemně zaručené zničení.

Vzhledem k novým těžko detekovatelným americkým Tomahawkům je možné zničení značné části ruského potenciálu tak, že zbytek už bude zachycen antiraketami. Tedy - to je samozřejmě cíl amerického "deštníku". Jenže Rusové reagují, vyvinuli RS-24 pro 10 samostatně navaditelných hlavic, zadali do sériové výroby TopolyM sice jen s jednou hlavicí, ale účinnějším maskováním a testují Bulavy pro ponorky. Všechny odpalovací systémy mohou být mobilní.

Takže cíle nebude dosaženo, ovšem za cenu dalších závodů ve zbrojení, kterí se budou opět napravovat nějakým tím Reykjavíkem a nějakou smlouvou - jež tu byly, ale USA na ně kašlou. A za cenu snížení obecné bezpečnosti.

qwert 9.7.2007 21:02

Re: Re: CO JE TERČEM?

jestli ten přechod od RS-24 k Topolu není jen takovým potvrzením toho co jsem napsal. Proč přijít hned o 10 jaderných náloží. Zajímalo by mne o co se opírá premisa, že vystřelenou raketu je nutné zničit. Je snad v celku jasné, že výhodnější ji nějakým způsobem dostat do stavu, kdy nálože nebudou iniciovány. Otázkou je zda to lze, zda to lze udělat na dálku, jak se ruské brání, zda mají nějaký autodestrukční mechanizmus.

Farniente 9.7.2007 20:02

Re: CO JE TERČEM?

Parametry předefinujete, ale balistiku a fyzikální zákony ne.

JK 9.7.2007 16:54

Chybná premisa a žádný závěr

Článek vychází z premisy, že Rusko má historické právo připravovat jaderný útok na USA, potažmo západní Evropu. Proto také vyznívá jako omluva Ruského postoje.

Pro mě je Ruský postoj tím nejhnusnějším projevem imperialismu. A to je taky základní východisko Putinovy strategie. Proto bychom se měli ptát, proč nevadí Putinovi íránské a korejské rakety a proč mu vadí, že bude monitorováno Rusko z hlediska nenadálého útoku.

vita 9.7.2007 17:38

Re: Chybná premisa a žádný závěr

Rusko má stejné právo připravovat jaderný úder na USA, jako mají USA právo připravovat jaderný útok na Rusko. Nic imperiálního v tom nevidím. Prostá obezřetnost.

mik 9.7.2007 18:31

Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

Ma taky rusko pravo nas zastrasovat znicenim jadernym uderem pokud si na svem uzemi nechame postavit OBRANNY radar? Rusko je dnes odporna fasisticka diktatura, ktera teroriszuje a vrazdi sve vlastni obyvatelstvo doma i v zahranici a ma snahu totez provadet s obyvateli svych byvalych koloniich. Bud se nechame zas terorizovat nebo se spojime s nekym kdo je ochoten rusku vzdorovat. Ja hlasuji vsema deseti pro druhou variantu.

Cruton 9.7.2007 18:50

Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

1) Rusko nás nezastrašuje. Rusko jen říká co nás potká, když na svém území necháme vybudovat americký radar. Rusové říkají, že v případě amerického útoku na Rusko všechny prvky protiraketové obrany USA nemilosrdně zlikvidují ať jsou kdekoliv - tj. i na našem území.

2) Odkud jste vzal, že v Rusku vládne "odporna fasisticka diktatura"? To vycházíte z nějakého renomovaného zdroje nebo to jsou jen Vaše ujeté pindy?

komantsch 9.7.2007 19:27

Re: Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

Soudruh Cruton plka sva moudra. Ano soudruhu Crutone, soudruh plukovnik KGB RasPutin je skutecny demokrat. Sem tam necha nekoho otravit plutoniem, nepohodlnou zurnalistku dal zastrelit, cto vot? Ale rusaku se skutecne bat nemusime, Vzdyt jsme si na ne uz zvykli, ne? Crutone  jsi c*rak!;-D

Cruton 9.7.2007 19:49

Re: Re: Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

Sprostý ubožáčku.

komantsch 9.7.2007 21:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

Mozna ze jsem sprosty ale ty jsi zradce naroda.

Cruton  = pata kolona Moskvy

Cruton 9.7.2007 21:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

Jsi sprostý a navíc i zrádce národa. To ty, švýcarský emigrantíku, chceš ČR prodat Američanům.

komantsch 9.7.2007 21:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

Mylis se! Cechy jste zaprodali Rusakum vy, komunisti. Soudruzi jste splachovaci.

Cruton 9.7.2007 22:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

Pláčeš skutečně dojemně, ale na nesprávném hrobě - nejsem komunista.

komantsch 9.7.2007 22:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

Tak jsi rusky "lobbyista". Rusko melo vzdy imperialni choutky.

pbla4024 9.7.2007 18:33

Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

USA připravují jaderný útok na Rusko? Odkdy?

vita 9.7.2007 18:55

Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

Rusko připravuje jadený útok na USA? Odkdy?

pbla4024 9.7.2007 20:53

Re: Re: Re: Re: Chybná premisa a žádný závěr

To jste naznačoval vy v 17:38.

komantsch 9.7.2007 16:18

Soudruzi

Kdyby se vas 1988 nekdo zeptal chcete-li v CSSR Americany nebo Rusaky, co byste odpovedeli? (Y)

vita 9.7.2007 15:53

Celkem rozumná analýza,

proto tak zuřivě dole odmítaná - a na závěr lapsus...

Rusko má za důvod "ochranu své zvrácené a imperiální cti", takže JEHO reakce na americkou akci je špatná...

Rusko prostě dělá to, co USA - udržuje si svůj jaderný potenciál na takové úrovni, aby každého potenciálního útočníka (nedělejte si iluze, že američtí stratégové nepromýšlejí "šílené scénáře - třeba jaderný protiúder jako reakci na ruský první úder nebo náš úder, ruský protiúder, náš protiúder na ruský protiúder...) přešla chuť zaútočit. Funguje to tak od konce 40. let a časem se tomu dostalo i akronymu - MAD. Kupodivu, funguje to spolehlivěji než všechny smlouvy, svazky, pakty a dohody.

A to je vše...

mik 9.7.2007 18:37

Re: Celkem rozumná analýza,

Jak uz tu bylo receno byla doba kdy USA byly jedina jaderna mocnost a mohly s bolsevickym systemem zamest - neudelaly to (bohuzel). Proc by to mely delat ted kdyz je vyzbrojeny tak, ze by mohl znicit celou Zemi nekolikrat?

Generalove na obou stranach jsou povinni zvazit vsechny mozne varianty, ale kazdy nezaslepeny civilista vi, ze pokud nekdo rozpouta jaderny konflikt tak to bude jen imperialisticke rusko.

vita 9.7.2007 19:01

Re: Re: Celkem rozumná analýza,

Jestli to nebylo tím, že neměly jak a čím ty svoje bomby na Rusko donést. A jestli třeba neř´čekaly, až budou těch bomb mít ještě víc - a Kurčatov je setsakra zaskočil.

Inu, není nad sebevědomí - hlavně když se uznáte za nezaslepeného civilistu, který jediný ví, co a jak. Máte pravdu - když se nepochválíte sám, kdo to za vás udělá? Já rozhodně ne...

Cruton 9.7.2007 19:05

Re: Re: Celkem rozumná analýza,

"Nezaslepený civilisto"! Můžete nám vysvětlit proč by Rusko mělo rozpoutat konflikt s USA? Co by tím Rusové získali? A naopak, můžete nám vysvětlit počínání "mírumilovných" USA, které mají přes 700 základen ve více než 60 zemích světa? Jejichž podíl na celosvětových výdajích na zbrojení činí 48%, tj. téměř celou polovinu? Můžete nám vysvětlit proč Američané vyhlásili doktrínu preventivních úderů a otevřeně vyhlásili ochotu použít jaderné zbraně jako první?

komantsch 9.7.2007 19:30

Re: Re: Re: Celkem rozumná analýza,

Pata kolona  Moskvy zacala propagacni sichtu. Crutone, cesky narod bude litovat ze sv*ne jako jsi ty po sametovem podvodu neodpraskli.(Y)

Cruton 9.7.2007 20:29

Re: Re: Re: Re: Celkem rozumná analýza,

1) Odpovědi na otázky se jako obvykle nekonají.

2) Jen se dál shazuj! Shazuješ nejen sebe, ale i všechny ostatní (tj. slušné) zastánce radaru.

komantsch 9.7.2007 21:06

Re: Re: Re: Re: Re: Celkem rozumná analýza,

Cruton  = pata kolona Moskvy

Komnetare 9.7.2007 14:46

Nejlépe zjevně mlčet

Média vytvářejí dojem, jako by šlo o jakousi americko-ruskou hru, kde Rusko dělá potíže z nesmyslných prestižních důvodů. Ale nejde jenom o Rusko, ve hře je i Čína. I podle čínských expertů polsko-český obranný raketový systém není   namířený proti Severní Koreji a Íránu, ale jednoznačně proti Rusku. Obdobný systém, jako druhé křídlo toho středoevropského, Washington plánuje i v Asii. Plánované americké raketové a radarové systémy v Japonsku a Australii umožní Američanům sledovat odpalování raket na čínské hlavní testovací   základně v provincii Shanxi.

USA usilují o schopnost zničit dalekonosný nukleární arsenál Ruska a Ćíny prvním úderem a integrální součástí tohoto strategického systému ma být právě systém u nás a v Polsku. Zacelí se jím   mezera v celkové US kapacitě  spustit první zničující  úder na ruská nukleární zařízení

Proto Rusko je znepokojeno US plány ve střední Evropě, Čína zase v Asii. Obě země evidentně mohou a budou koordinovat politiku v této záležitosti. Rovněž Čína je rozhodnuta akcelerovat vývoj vlastního raketového programu, pokud bude US asijský raketový obranný systém vytvořen. Vice se lze dočíst v analýze M K Bhadrakumara v Asia Times.

Na co mají podle J. Mlejnka čeští politici v mocenské hře nad protiraketovou obranou zjevně stačit? Obávám se, že jejich prvořadým úkolem je držet ústa a krok když mluví dospělí, a to zejména pokud jde o naši klientskou vládu.

Blabol 9.7.2007 13:44

Zastáncům radaru pokládám otázku:

Co jste schopni udělat a co jste ochotni obětovat proto, abychom byli bezpečnější. A neříkejte mi, že vše co uděláte bude, že amíkům dáte pár hektarů půdy.

Xaver 82.117 9.7.2007 14:11

No, protože islamofašisté jsou schopni obětovat život,

tak musíme počítat, že na nás taky může dojít. Já s tím počítám. A vy? Jinak amíkům se žádná půda nedá, radar chrání především jejich území (území spojence) a nedělejte si iluze, že když budete na islamofašisty a podobnou chásku hodný, tak oni vás nechají.