26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bzum 3.4.2009 10:09

Re: Odpůrci radaru naivně

Mám humanitní vzdělání. Ale nemíchejte mě mezi ty poblázněné puberťáky a strouchnivělé bolševiky.

vita 3.4.2009 10:26

Před dvaceti lety se jednalo

o nejúčinnější obranu - jedinou účinnou obranu proti masivnímu jadernému útoku - a sice zabránění takovému útoku.

Zabránění jistotou "Zaručeného vzájemného zničení". MAD.

A to bez ohledu na to, koho považujete za potenciálního útočníka. Mimochodem - SS-20 (RSD-10 Pioněr) stejně jako Pershing II nebyly součástí MAD.

Vašek 3.4.2009 10:32

Re: Před dvaceti lety se jednalo

s tím naprosto souhlasím, ovšem s vyjímkou útoku z území muslimských fundamentalistů

vita 3.4.2009 10:59

Re: Před dvaceti lety se jednalo

Ti můžou dopravit jadernou bombu do jakéhokoli přístavu nebo vůbec k pobřežnímu městu jednodušším způsobem. Kontejner se stěnami vyloženými olovem se mezi stovkami jiných ztratí. Obětují-li loď i s posádkou (to mohou být nic netušící nevěřící) a jednoho pozorovatele, který bombu iniciuje před příchodem celníků, neriskují nic. A zařízení může být mnohatunové - nejste omezen nosností rakety, nemusí se miniaturizovat.

Ostatně ani jaderná bomba není nutná. Loď naložená složkami binárního nervového plynu by byly skvělá zbraň. Počasí se dá odhadnout, šíření taky.

Nebo co taková loď s LNG? Kalifornie staví další terminály, aby utáhla plynové elektrárny. Jeden sebevrah s RPG - a výbuch zvíci menší jaderné bomby je tu. Ani nemusí na tu loď proniknout.

vita 3.4.2009 11:03

že já nejsem terorista...

zrovna mě napadla iniciace pomocí GPS. Ve chvíli, kdy bomba zjistí, že je kde má  být - bum. A stačí s přesností na stovky metrů, takže klidně i při rozmazaném civilním signálu.

Jediná obrana - práskač na druhé straně.

gerontusinza 3.4.2009 13:12

Přečtěte si znovu ten svůj blábol a pak si ujasnite jestli jste Re: Odpůrci radaru naivně

pitomec nebo ignorant........ a pokud si skutečně myslíte že někdo bude stříle rakety na USA přes atlantik z Asie, i když malé ;-), tak su tu parkanovou a Topolánka skutečně zasloužíte.... Podpis raději jsem volem než idiotem  kterému chybí to nutné mezi ušima...;-D

xy 3.4.2009 13:17

Re: Odpůrci radaru naivně

Vytvoření pásu amerických vazalských států od Baltu po Balkán není v zájmu sjednocení Evropy. Stejně tak není v zájmu bezpečnosti Evropy vytvoření teroristického narkostátu v Kosovu. Stačí se podívat, kde všude mají USA základny - Kosovo, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko, má být v ČR a Polsku. Že by členství v NATO automaticky znamenalo vzdát se vlastní suverenity?

Vašek 3.4.2009 14:12

Re: Odpůrci radaru naivně

a kdo tady chce sjednocovat Evropu???

Jan 3.4.2009 20:18

Re: Odpůrci radaru naivně

A kam se řadíte vy?Vypadá to na technické vzdělání, kombinované s něčím od zoologie přežvýkavců.Ta druhá polovina vám ale sedí evidentně lépe!

karel-smichov 3.4.2009 11:35

Re: Odpůrci radaru naivně

JSEM  PRO  RADAR >->-

vita 3.4.2009 9:25

Je mi jasné, že pan Šedivý reakce nečte,

ale stejně by mě zajímal odkaz na JEDINÝ úspěšný test jaderného deštníku jehož součást má stát v Brdech, který byl proveden v REÁLNÝCH podmínkách.

Sleduju to několik let, už v době, kdy naši politici odleva doprava a zpět zapírali jak Clinton Moniku - a nenašel jsem takový test. Myslím test, který byl skutečně úspěšný, ne který byl prohlášen za úspěšný. Virtuální sestřelení virtuální raketou, nad čímž si pustila do gatěk Radarová Pěnice, to opravdu není.

Bzum 3.4.2009 10:10

Re: Je mi jasné, že pan Šedivý reakce nečte,

Zkuste použít kouzelné slůvko: google...

vita 3.4.2009 10:20

Neumíte číst?

Píšu, že americký protiraketový deštník sleduju už od doby, kdy naši politici ještě o nějakém radaru u nás drželi hubu jak Fučík v Pečkárně. Pochopitelně znám publikované výsledky uskutečněných testů.

Pan Šedivý ale píše, že ten deštník má solidní účinnost - takže nepochybně musí vědět o něčem, co jsem v otevřených zdrojích nenašel. Protože tam nebylo ani o jednom testu v reálných podmínkách, tedy bez radiového nebo GPS naváděče na cíkové hlavici, při letu po běžné dráze ICBM, při použití více hlavic a zejména klamných cílů a maskování atd.

xy 3.4.2009 9:20

Obrana státu?

Jestli náhodou nejde o to , co říká paní Fedoroffová, která byla poradkyní bývalé americké ministryně zahraničí Condoleezzy Riceové a nyní tuto funkci vykonává pro Hillary Clintonovou.

„Je nutné rostoucí počet lidí redukovat, planeta více lidí nemůže uživit,“  viz http://www.novinky.cz/zahranicni/165524-planeta-je-preplnena-lide-potrebuji-geneticky-upravene-potraviny-rika-vedkyne.html

masi 3.4.2009 8:56

Obama v Praze radar nepohřbí

Obama už radar dávno pohřbil v "Moskvě" ;-D Dvojí pohřeb netřeba. Propagandistická masáž pro český plebs je už zbytečná.

president Beneš 3.4.2009 9:25

Re: Obama v Praze radar nepohřbí / projev z Londýna 1941

Dr. E. Beneš uvedl v projevu 24.června 1941 (kniha - Šest let exilu a druhé světové války):

Co se stalo od Mnichova. Měli jsme smlouvu s Francií, s malou dohodou a Sovětským svazem. Velká Britannie byla spojena s Francií. Polsko mělo smlovu s Francií, ale její smysl a význam zničil Beck r. 1934 dohodou s Hitlerovým Německem. Byl jsem přesvědčen, že válka se blíží.

Katastrofa ne naše, ale celé Evropy přišla, a jeden pod druhém, kdo nezůstali na linii našeho odporu, začali od roku 1939 padat:

Nejdříve Polsko, pak Francie, pak Norsko, Belgie, Holandsko;pak bylo podrobeno za své vlastní spoluúčasti Maďarsko a Bulharsko, pak padlo Rumunsko, pak Jugoslávie a konečně se bránící Řecko. Velká Britannie byla téměř isolována a ubránila se jen s největším vypětím všech sil. A nyní konečně došlo na Ameriku a Sovětský svaz.

Dobře to řekl Winston Churchil v neděli, když zdůraznil, jak v Evropa lehkomyslně a bázlivě dovolila zbrojení a válečný rozmach nacistických zločinců a násilníků, aby pak jeden stát po druhém byl jimi rozdrcen.  

ZŠB 3.4.2009 8:52

Rozhořčení..! xD

zdravíme:-PJsme rozhořčeni tím,že by se v České republice měl¨postavit radar;-Opokazí akorát českou republiku¨a její krásnou přírodu.;-(;-(Brdy takové krásné místo..;-)A oni by ho chtěli takhle zkazit?!:-/NO nevím nevím..:-(Jsme Český národ a budeme BOJOVAT!!!!!;-)Na nás se můžete spolehnout..R^

Zdraví holčiny z Bushe..xD

ZŠB 2 3.4.2009 8:58

Re: Rozhořčení..! xD

Kdyby chtěl český národ opravdu bojovat, bylo by to fajn, to bychom radar nepotřebovali. Ale mspoléhatz na to že se nám nemůže nic stát nebo že za nás bude bojovat někdo jiný to není nejchytřejší.

ZŠB 2 3.4.2009 9:01

Re: Rozhořčení..! xD

jo taky zdrvím ,jasně budeme bojovat:-DVV>->->->->->-,mohli bysme vyhlásit válku USA šli byste se mnou ?>->->->-VVVV

Marta 3.4.2009 12:24

Re: Rozhořčení..! xD

Jedna koule za plotem Brdám nic neudělá a protože český národ nemá BOJOVÁNÍ v krvi, tak ať je rád, že bude mít na ochranu alespoň radar.

Ludva 3.4.2009 8:48

Rovnováha sil

Generace, které prožily válku, už odchází a my ostatní si ji v podstatě ani nedovedeme představit, protože prožíváme dlouhé období - 64 let - míru. Jenže mír nespadl z nebe, byl vynucen jakousi rovnováhou sil, hrozbou zničení světa zbraněmi hromadného ničení mezi USA a SSSR. Ač ta rovnováha někdy visela na vlásku, tak fungovala a ke přímému střetu velmocí naštěstí nikdy nedošlo. Po rozpadu SSSR se situace změnila. Rusko je slabší a USA silnější. Je zřetelná snaha tu převahu vystupňovat a ziskat rozhodující výhodu. Rusko už má jen možnost jaderného odstrašování - to je mít schopnost zasáhnout několik desítek cílů (velkých měst?) v USA. Jestli se jim tato možnost protiraketovým deštníkem vezme, budou zahnání do kouta a mohou se chovat nevyzpytatelně. Každopádně, toho už jsme svědky, bude další zbrojení a studená válka. Nelíbí se mi, že zrovna naše země se na tomto musí podílet. Ničit to, co funguje, se nemá. A obrana proti teroristům ? Co by asi tak mohlo být účinnější než společný postup USA a Ruska ? Jenže o teroristy tu evidentně nejde.

Majkkl 3.4.2009 9:02

Re: Rovnováha sil

Jak rozvláčně píšeš, tak jseš blbej. Jestli ti ještě nedošlo, že se sovětské impérium rozpadlo právě proto, že je Reagan uzbrojil, pak radši zanech rozborů. Naivní myšlenka, že se nevyzpytatelní Rusové budou podílet na obraně proti teroristickým státům, z nichž mnohé usilovně v rámci své velmocenské politiky podporuje, je z jiného světa...

Ludva 3.4.2009 9:11

Re: Rovnováha sil

Zato vy jste ten chytrej, americké zbraně u teroristů nenajdete ? Kdo vyzbrojil Taliban ? Proč asi Obama jedná s Medveděvem, neměl byste mu poradit ?

Midori 3.4.2009 10:52

Re: Rovnováha sil

Díky, Ludvo, jsem rád, že aspoň jeden rozumný člověk se ještě dá najít.

Hezký den přeje J.Midori.

berg 3.4.2009 10:59

Re: Rovnováha sil

to je dobře, že se ti to nelíbí, protože to je potvrzení, že šedivý má pravdu, a ty "strategické" úvahy? blb zaorálek má asi z takových radost

Tvrdas 3.4.2009 8:05

Šedivče tvoje planovani akcí pro Gruzii

....bylo mizerné a NATO tě vzhnalo svinským krokrm. Neopruzuj , jsi lempl

vlasta.232 3.4.2009 8:09

Re: Šedivče tvoje planovani akcí pro Gruzii

Chcete tvrdit- Vy nýmande, že píšete přímo ze štábu NATO???????????? řežu se smíchy!!!

Muki 3.4.2009 8:42

Re: Šedivče tvoje planovani akcí pro Gruzii

Proc ne. Alespon on tomu urcite veri

vlasta.232 3.4.2009 7:59

musím se smát

jak rudí - strejcové a tetky- z HORNÍCH- DOLNÍCH, kteří v životě nic nedokázali si tu otírají své promitivní tlamy o onteligentního člověka jako je pan Šedivý! JSTE SMĚŠNÍ!!!

vlasta.232 3.4.2009 8:00

Re: musím se smát

OPRAVA: primitivní huby