Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Puck

28. 1. 2008 11:32
Objektivně

Vládní přesvědčovací kampaň je placená z rozpočtu. Z které výdajové položky ? A čí volební program obsahoval zmínku o těchto výdajích?

0 0
možnosti

memosk

28. 1. 2008 11:33
Re: Objektivně

Us rozpocet ;-P Cia rozpocet? ;-D

0 0
možnosti

PetrK

28. 1. 2008 11:17
Co jiného čekat od Rusů,

než snahu cpát se všude, kam je to jen trochu možné, za účelem svých imperiálních ambicí. Je s podivem, že se ještě najdou lidé, kterým 40 let "věčných časů" nestačilo k tomu, aby to pochopili.

0 0
možnosti

I-Worm

28. 1. 2008 11:20
Re: Co jiného čekat od Rusů,

něco takového by Angličané, Američané, Němci, Francouzi nikdy neudělali? Nebo třeba staří Římané...

0 0
možnosti

mleziva

28. 1. 2008 10:47
Qui bono?

Stačí se zamyslet nad tím, proč NE základnám šíří ty své nesmysly. A z lásky k bližnímu to opravdu asi nebude...

0 0
možnosti

memosk

28. 1. 2008 10:52
Re: Qui bono?

Taky byli s tema dvaceti bilboardma vele uspesni...

0 0
možnosti

StandaT

28. 1. 2008 10:46
Ne základnám je umělá záležitost

Běžně to funguje tak, že cosi rozvíří veřejné mínění a následně pak se lidi sdruží do nějakého sdružení nebo organizace, která proti tomu bojuje. Tady to je naopak - u nás vzniklo Ne základnám, které formulovalo veřejné mínění proti radaru - do té doby nikdo o radaru nevěděl. Noviny o tom nepsaly, lidi se to nezajímali, opoziční politici si nebrousili ostrovtip. Tedy úplně opačná geneze.

Ne základnám je konglomerát skupinek, které spolu nemají nic společného, a tedy žádný přirozený argument, ideu, která by je sblížila natolik, aby vytvořili - samy o sobě a ze své vůle - takovouto organizaci. Prakticky ze dne na den tu máme vytvořenou strukturu která přes rozdíly a osobní animozity vůdců pevně drží po hromadě, ačkoli jsme každou chvíli konfrontovánï s rozpady mnohem a mnohem homogenějších struktur.

Nepotřebuji znát zákulisí financování. Nepřirozenost tohoto seskupení mi stačí na to, abych ho neakceptoval jako autentického/přirozeného hlasatele odporu proti radaru - je to umělý, neautentický a tedy falešný konstrukt.

0 0
možnosti

Jara London

28. 1. 2008 10:56
Re: Ne základnám je umělá záležitost

Stanislave, obvykle se tomu říká "občanská iniciativa", je to naprosto legitimní součást politického prostředí, svědčí to o objektivně existující demokracii v zemi. Právě ta podle Vás "nepřirozenost" ukazuje na to, že skopiny vznikly živelně, z různých popudů a byly zorganizovány různými lidmi za jediným cílem - zabránit podle nich špatné věci. Proto je také jen velmi malá pravděpodobnost nějaké "organizovanosti" jejich vzniku. Považujete sdružování lidí za určitým cílem za špatné? Tak co třeba myslivci, rybáři, včelaři a podobně. Tohle jsou nepřirozená uskupení, některá z nich mají dokonce činnost upravenu zvláštním zákonem (o myslivosti).

0 0
možnosti

Jara London

28. 1. 2008 10:44
Bylo by asi stejně zajímavé

podrobněji rozebrat, kdo a jak financuje hnutí "Ne raketám". Je to otázka, která by měla zajímat nejen občany ČR, ale zejména jejich politickou reprezentaci nejen z bezpečnostního hlediska. Zatímco otázka financování hnutí "Ne základnám" je spíše věcí zpravodajských služeb, financování aktivity "Ne raketám" může být věcí vyšetřování korupce ve státní správě a závažné hospodářské kriminality. Pane Pacnere, co vzít tuto myšlenku jako námět budoucího článku? Vzhledem k tomu, že základna není v zájmu Ruska, má tato země stejné "právo" bojovat všemy dostupnými prostředky proti jejímu vybudování, jako USA mají "právo" bojovat včemi dostupnými prostředky za její prosazení. Otázka zní, jaká je vlastně pozice ČR v tomto "boji" a co z toho budeme jako její občané mít kromě rizika, že uprostřed mapy ČR bude jednoho dne zakreslena obrovská plocha vysoce radioaktivního území přibližně kruhového tvaru v mýstech bývalých Brd.

0 0
možnosti

Jara London

28. 1. 2008 10:45
Re: Bylo by asi stejně zajímavé

.... sakra, "v místech"!

0 0
možnosti

espena

28. 1. 2008 9:55
AMI

Mě by dost zajímalo jak je to s firmou AMI Communications a s její propagací radarové základny u nás. Velice zajímavé je že mezi její klienty patří i Lockheed Martin??????

0 0
možnosti

kapitán

28. 1. 2008 10:03
Re: AMI

Tak si to zjistěte a pořád to tu nevykřikujte.

0 0
možnosti

Jura Jurax

28. 1. 2008 9:52
Pro Moskvu bylo vždy výhodnější

a hlavně levnější vybudit užitečné idioty než dělat technická protiopatření, tak proč by se toho nedržela ... a někteří ti idioti jsou docela samobudící ...

0 0
možnosti

kapitán

28. 1. 2008 9:56
Re: Pro Moskvu bylo vždy výhodnější

Moskva ale zároveň FINANCOVALA některé komunisty na Západě, ostatně teď má nato díky ropě spostu peněz

0 0
možnosti

Patrick

28. 1. 2008 9:51
Jen boj o uzemi vlivu

Od zacatku bylo jasne, ze euroasiati s exKGB nacelnikem pujdou takovym smerem. Metody plateb jsou dobre zname.  Rusove, stejne jako sexy mozek Roko se nemuzou smirit s tim, ze ztratili, co mohli. Tak bojuji o uzemi, ktere jim nikdy nepatrily. A je u nas spousta naivnich, kteri veri idiotske myslence o velke risi Slavu tam, kde jde jen o moc, stejne jako Rokovi. A Nova-ci, ti jim musi verit

0 0
možnosti

Balvan

28. 1. 2008 9:37
stará koncepce

Ne základnám - užiteční idioti - nic nového - tohle používal už Lenin od dvacátých let minulého století.

0 0
možnosti

-ferry-

28. 1. 2008 9:34
Nechápu o čem je řeč ...

... Záležitost s radarem vidím takto : tisíce lidí v okolí jeho plánovaného vzniku nechtějí mít u svých baráků podivné monstrum a desítky (později jistě stovky a tisíce) amerických vojáků.Proto dělají pro to všechno,co lze.Další lidé pak zase dělají vše pro to,aby to u svých baráků měli.Sem patří - a to nechápu - třeba pánové Svěrák,Smoljak,T"opfer a jiní,kteří jsou finančně závislí na tomto režimu.Psát o tom,kdo tu akci Ne základnám platí je nesmysl.Rusové,nebo Eskymáci ... My se taky neptáme,kdo platil Havlovi s disentu vůbec pivo,když tito synci a cérky nepracovali ...

0 0
možnosti

BM

28. 1. 2008 9:52
Re: Nechápu o čem je řeč ...

Chcete povedat, ze TERAZ sa uz nepytate, pred 1989 ste si o tom viedli HRUBE fascikle.

"Psát o tom,kdo tu akci Ne základnám platí je esmysl.Rusové,nebo Eskymáci ... " NAOPAK toto je jadro pudla.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz