1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
www racek 20.6.2007 16:35

Re: Re: Re: Dokud

no, hloupému napověz ... chytrému poraď. rok 2007 je už i v rusku, příteli.

komantsch 20.6.2007 16:28

Re: Re: ps,

Zatim co Polaci bojovali proti SSSR (myslim ze 1925) jim "hodni" Cesi zabrali Tesinsko. Nema se cim chlubit, soudruhu.

komantsch 20.6.2007 16:07

Re: Re: Dokud

Stejne jako v C(SS)R, soudruhu.

www racek 20.6.2007 16:03

Re: Dokud

komanči, v moskvě vládnou komunisti? ale, toť novinka .... probuď se, je už o 15 let víc ...:-D

www racek 20.6.2007 16:02

Re: racku,

je tam chybička, ivane. rusko hrubé síle rozumí. ono ji totiž má pořád dost.

ŽA 20.6.2007 15:23

Re: karle,

Američani byli na válku perfektně připravení - např. v Pearl Harbour v roce 1941 to Japoncům nandali neskutečně - Ivane Vy jste fakt rakouský odpůrce Temelína dle Schwarzenberga...

Roman 20.6.2007 15:20

Re: karle,

"Dokonalá znalost" dějepisu a tehdejších reálií. Pán je schizofrenik?

komantsch 20.6.2007 14:39

Dokud

Dokud nezakazete KSCM (patou kolonu Moskvy) a nevyrovnate se s totalitni minulosti je to beznadejne.

komantsch 20.6.2007 14:38

Re: Re: Kdy už...

Cesi si komunisty zvolili 1946. Stalinovi nas zaprodal Benes 1943. A jak se na to divam blbi Cesi tam chteji znova. Tak demagogu Cato nedavejte vinu na nasi mizerii druhym.

Cato 20.6.2007 14:24

Re: Kdy už...

tři velmoci se o vlivu nad ČR dohodly už nejméně dvakrát: v Teheránu a na Jaltě. Nebýt USA a VB, které nás tak snadno nechali Stalinovi v pařáteech, nemuseli jsme mít 50 let komunismu.

Díky, velcí bratři, výspy západní demokracie, hlasatelé blahobytu (tedy svého) dosaženého cestou utrpení (tedy cizího).

Cato 20.6.2007 14:20

Re: ps,

proto si okamžitě po Mnichovu ukousli z ČR Slezsko.

Doplňte si dějepis (tedy pokud již máte za sebou alespoň 5. třídu)!

Cato 20.6.2007 14:19

Nové trendy oblbování

Zdá se, že nejnovější mystifikace o nutnosti radaru, která je založená na tezi "Dokažme Rusům, že se jich nebojíme tím, že si k nám natáhneme americkou vojenskou základnu"  je široce rozeseta po všech masmediích s americkou nebo izraelskou kapitálovou účastí a zřejmě ji také brzo najdeme úplně všude, třeba i v konzervách pro psy.

Zřejmě nikomu z autorů této nešikovné propagandy nedochází základní jev české povahy, tj.že tím vyvolají sílící protiamerickou náladu. Pokud vláda v čele s ODS radar do ČR občanům diktátorsky vnutí (protože k jednání o radaru nemá voličský mandát-neměla to v programu) stráví v opozici hezky dlouho, protože všem ostatním stranám (i koaličním) bude stačit říct: to my ně, to oni ODS, a občané to ODS nezapomenou.

Americký radar totiž není Knižní velkoobchod!

Haui1 20.6.2007 13:28

Re: Dobré ne?

Na to jste přišel sám nebo vám to poradili v Komsomolu?

Ivan Nový 20.6.2007 13:22

ps,

Poláci si to uvědomovali vždy, i za komunistů.

Libor Supcik 20.6.2007 13:19

EXKLUSIVNI VZTAH s DEMOKRATICKOU VELMOCI

Exklusivni vztah je obvyklym zpusobem podrbani o ktere bezny zastupce lidu usiluje. Citujme z www.angle.cz: americký ekonom Anthony Downs, čelný představitel „Školy veřejné volby": „Strany nevyhrávají volby, aby formulovaly své politické programy, nýbrž formulují své politické programy, aby vyhrály volby". Obdobne vojska v demokraciich neutraci aby branila, ale hledaji kde branit aby utracela. /viz zmena strategickeho obranneho planu a nasledna koupe Grippenu/ Nelze li jiz utratit vic doma nabidnou se "exklusivni vztahy " do zahranici.

BAL 20.6.2007 13:18

Re: Kdy už...

Riku, shanim politickeho komentatora pro svuj soukromy politicky internetovy tydenik. Pokud byste mel zajem se stat jednim ze stalych dopisovatelu, dejte me prosim, obratem vedet na adresu REDAKCE@IREPORTER.CZ. Dekuji

ps 20.6.2007 13:07

Re: karle,

Šance tu byla. A Beneš ji zahodil.

ps 20.6.2007 13:05

Re: Re: Re: item: Teletubbies

Lepper a Giertych jsou sice excelentní blbci a ve jménu popularity a udržení se ve vládě jsou s to přijít s nevídanýma hovadinama, ale jako návrat do středověku bych to neviděl. Za prvé, žádný z těch "nápadů" ještě neprošel (a pravděpodobně ani neprojde, takže se nadá mluvit o tom, že "Polská vláda něco ralizuje") a za druhé, do středověku mají jednotné uniformy, zákaz interupcí apod. přece jen daleko.

Ivan Nový 20.6.2007 12:56

karle,

kdyby existovalo spojenectví Polska a Československa s patronací USA před Druhou světovou válkou, žádná válka by nebyla. Hitler by neměl kam zaútočit.

Ivan Nový 20.6.2007 12:54

Viz slavné Technické středisko v Brně :-))))

pod správou KGB :-)))))

Ivan Nový 20.6.2007 12:52

racku,

no a co. Rusové už jiní nebudou. Rozumí jen hrubé síle. No a místo konfliktu bude samozřejmě jinde. Tam, kde nebudou USA radary a vojenské základny. Tak to zatím probíhalo vždy. V Afganistánu, v Kuvajtu, v Iráku, ve Vietnamu, Korei.

www racek 20.6.2007 12:46

Re: Re: item: Teletubbies

milý ps, tanky v budapešti jsou jen blbou reakcí na maďarskou nehoráznou protislovenskou kampaň. to co realizuje poská vláda, začalo lehce a začíná to být naprosto šílené. prostě návrat do středověku.

www racek 20.6.2007 12:44

no, včera v televizi hovořil

dnešní čelný ruská politolog mizarjan, má blízko k putinovi. on prohlásil ... víte, ten radar a raketxy jsou jednoznačně zaměřeny proti rusku, kdyby byly proti iránu, tak jsou jinde. my prostě na tuhle hrozbu zareagovat prostě musíme, naše obrana je na prvním místě našeho zájmu. jistě, zaměříme na vás rakety. není to nic proti čechům, vás máme rádi, ale   radar a antirakety bychom v případě konfliktu museli zničit v první řadě.

parafrázuji, jistě.

tedy, fakt vám není jasné, že usa i rusko si prostě přesunuly místo svého konfliktu na cizí území? že to nemá nic, ale vůbec nic společného s obranou evropy? a že tohle místo je pár kilometrů od hlavního města ...

krysa 20.6.2007 12:42

Re: Jde o obranu. Ale nejen o ni

stačí definovat ne který je, ale který NENI! dále se pak můžeme bavit o tom, který je svobodnější a který není, a ne o tom, že BUD USA nebo NIC NEEXISTUJE! takže by mne zajímalo, kdo tady asi tak blábolí?!!! kecy o kvílení sockomančů nejsou argumentace ale jen kecy! ostatně na webu podporujícím USA a Izrael, kam nedostanete ani odkaz na Britské listy, což jistě krásně souhlasí se všema svobodama projevu, že??? USA jsou možná "demokratické" což NIC nevypovídá o svobodě projevu a podobně! A podle mne se jejich "svobody" po Patriot Act a podobných zákonech, které zde zásadně ignorujete, blíží době, kdy si ty bílý hvězdičky budou moct nahradit takovejma krásnejma bílejma hákovejma křížkama!!! Čím se pak bude lišit svoboda vyjadřování v USA a v Číně? Tím, co se povolí na internetu??? Té demokracie, že??? Jinak řečeno: můžete si svobodně říkat co chcete, když to není nic proti současné vládě, a jinak si následky přičtěte sami, že???? Což byste rádi zavedli i u nás... aneb za chvílu každej bude muset "ukazovat ptáka, zda ho má modrýho"! Všichni ostatní budou teroristi, fašisti, komunisti a rozvracet nám náš kapitalismus v čr!

karel 20.6.2007 12:29

Re: Re: item: Teletubbies

Jasně. V podstatě souhlasím, jenže proč spolupracovat rovnou s tím největším blbem. Podívejte se do západního tisku za posledních pár měsíců: Lepper, Giertych a Kachny tam v blbosti jasně a vytrvale vedou nad celým zbytkem východní EU. A proč nakonec nespolupracovat s někým ze západní kontinentální Evropy? Na tom se zchudnout nedá.

karel 20.6.2007 12:20

Re: Re: item: Teletubbies

Já nemluvím o ideálech, ale kulturním rozdílu mezi Západem a Východem. Tento rozdíl není moc patrný na Východě, ale je dost jasný na Západě. Podle mě je na výsost pragmatické nepoškozovat image Česka spojenectvím s polským kabinetem plným středověkých úletů.

Radar je pak podružný, EU i Rusko si na něj rychle zvyknou a Německo nijak neumenší. Jen aby radar někdo vůbec postavil, Bush už to nestačí a jeho nástupce (Demokrat?) může mít úplně jiné nápady.

Ani nechápu, proč pořád oslabovat Německo. Francie se o to tvrdě snažila po 1.sv.válce, a skončilo to Hitlerem. Naopak USA po další sv.válce usilovaly o silné Německo, a pokud vím, tato linie se příliš nezměnila.

ps 20.6.2007 12:18

Re: item: Teletubbies

Myslíte, že Lepper a Giertych jsou horší než Mečiar a SLota? Jsou "tanky v Budapešti" o tolik lepší než výroky na téma teletubies? Myslím, že ne. A přece nás kde kdo spojuje, v myslích mnoha lidí na západě pořád existuje Československo a ne Česko. Máme se kvůli dvěma kreténům ve SLovenské vládě zcela od SLovenska oddělit, nespolupracovat naprosto v ničem, nebo jak?

Rik 20.6.2007 11:54

Re: item: Teletubbies

Co se týká Teletubbies - já mluvím o pragmatické zahraniční politice, Vy o ideálech. V tom je právě ten rozpor. Pochybuji, že si někdo na západě spojuje radar s touto věcí. A nám může být fuk, co si myslí blázni v Polsku, pokud se to týká jejich vnitřních záležitostí. Za druhé, právě proto, že "na to nemáme", je třeba zapojit do hry další spojence. Zvláště když o to stojí (jako je tomu v případě radaru). Váš postoj mi přijde nekonzistentní. Na jedné straně tvrdíte, že jsme příliš slabí abychom něco ovlivnili a na druhé straně odmítáte spolupráci s Polskem, protože se na svém území chová jinak, než bychom si přáli.

Sumo 20.6.2007 11:49

Re: U pana Zahradila se mi líbí

On mu to nevyčítá on to připomíná a nám vyčítá že mu všechno tupě a naivně odkýveme

Sumo 20.6.2007 11:47

Re: Pane Zahradile, nestačím se divit na co všechno nepřijdete při vyhánění čerta ďáblem.

Přečti si to ještě jednou blboune