2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

RADAR: Buď zdráva, Ameriko

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Yaroukh 15.6.2007 20:47

podepisuju

R^

BU 15.6.2007 17:31

Souhlas

Americká trička opravdu vyšla z módy, měla by se zavést povinná voj.služba, protože jak ukazuje praxe, vyhrát při nenadálém přepadení není tak těžké, ale obsadit území dá fušku. Teprve potom dojde na ruční zbraně a na cínové futrály pro vojáky útočníka. Měli bychom na ty Iránce být připraveni.

Již Havel za nás slíbil, že nebudeme chtít nic zadarmo od EU, nachtějme to ani od USA. Postavme si svoje radary, rakety. Tanky a BVP to jsme již uměli. Hajme své zájmy a posilujme střední třídu, aby měl, kdo vládnout. Tady nám mocní světa překážejí a brání vzniku silné střední třidy. Máme tu jen pár miliardářů, vrstvu nespolehlivých byrokratů a umělců a ostatní nadavají. Jak takový režim udržet. Poraď strýčku Same.

franta 15.6.2007 4:48

prosim vas neblbnete, tady prece nejde o Iran nebo o Koreu ale o...

Americke smirovani Ruskeho raketoveho provozu. Podivejte se, Americe dochazi prirodni zdroje, prusery maji dokonce i s prachobycejnou vodou, dovazeji pres 50% ropy, to same se zemnim plynem, a o surovinach nemluve. Proto je Rusko na tapete, jako mozny a bohaty zdroj toho co Amerika prosustrovala.

Ti z vas kteri nejsou uplne blbi, si jiste pamatuji, jak se Americane ulizovali v 90 letech kdy se Rusko bortilo, a jak si rozdelovali co ktera spolecnost si z Ruska ukroji -- (neremcejte prosim ze to neni pravda, sleduji zde Americkou televizi, a videl jsem to na vlastni oci) ovsem po alkoholikovi Jelcinovi prisel Putin, zarazil rozkradani (tunelovani) ruskeho hospodarstvi - vetsinou v tom meli prsty rusti zide - (zase kdo neveri at se presvedci kam mnoho z nich ted uteklo).

proste ted americanum nezbyva nic nez se vratit ke studene valce, ovsem ne tak docela studene, a protoze Putin obnovuje obranou infrastrukturu, tak se Ruska i kdyz neni rude stava zase nepritel.

ono je toho vic, ale mnozi z vas vi o co s temi radary jde, a ti ostatni to vi take ale ve sve nenavisti k rusum predstiraji ze nevi.

Nevim, kdo je horsi Rusko ci Amerika, ale pro budoucnost bych se radsi priklonil k te zemi ktera mi bude schopna dodat zakladni suroviny, a neee ideologicke kecy o demogracii, kterou nota bene same nepraktikuje. Myslim, ze Nemecko to dela spravne.

češka 14.6.2007 0:59

long story short

Rekla bych: jsme mala republika,nikdo jiste neceka ze budeme stavet letadlove lodi,doufam ze staci kdyz posilame vojaky do Afganistanu a Iraku plus nemocnici a chemickou jednotku. Proc nepostavi radar treba v Italii? Italove sice maji mafii ale bez viz se do USA dostanou. Proc nepostavi radar treba v Madarsku? Urcite je blize blizkemu vychodu nez Cesko. Protoze vedi ze jedinni cesi se srdcem na dlani a bigotni polaci si nechaj bez kecu ozarovat sve uzemi zarenim ktere je rakovinotvorne a zbavi se sveho velkeho uzemi za ktere nechteji ani korunu za pronajem. Samozrejme ze kdyby se stal americanum nejaky "pruser"(havarie,trestny cin apod.)tak prosimvas se na to musi hned zapomenout protoze si nemuzeme dovolit znepratelit si nase ochrance americany a delat mezinarodni ostudu. Shrnuti jak to dopadne: viza nam kongres nepovoli zato radar tu bude(pres vsechny hezky cesky diskuse) a Iran ani Korea nikdy na stredni evropu strilet nebudou, namirej si to rovnou na USA, k cemu by jim byla Hiroshima z CR.

Harry 14.6.2007 13:03

Re: long story short

Pokud madam nejste ministrini narodni obrany CR tak se hned hlaste na Hrade. Vase znalosti o Iranu a Korea jsou obdivuhodne. Mozna muzete delat i doktora, vase poznatky o rakovinotvorbe radaru jsou pro lekarstvi niove, mate doma mobil, pardon rakovinotvorni stroj? A ci rakovinotvorma mikrovlnka? Take Vase znalosti z orava sjou uzasne, smlouva jeste neni ani v 1. navrhu v cistopise ale Vy uz vite  jake budou pravni postihy... proste uzasne znalosti a nevyuzite obavam se.

češka 14.6.2007 15:12

Re: Re: long story short

slaboduche. o realne hrozbe odkudkoliv at uz z Iranu nebo Koree vime vsichni bohuzel kulovy, vy i ja. o tom ze mobil neni obri radar taky nebudu mluvit(postavte si tam chaticku:). a mily pane, co se tyce prava, tak i kdyby bylo ve smlouve slibeno prvni posledni nejkrasnejsi, tak realita bude takova ze s americany se nikdo za jeji poruseni soudit nebude! zijte prosim v realite a ne ve snech. 

Kubeš 13.6.2007 20:22

Zbytečné dotazy

Zjednodušil bych to asi takto: USA by tady chtěly mít radar, žádají nás o to, jednají s námi a pokud je to možné, ať ho tady mají, jistě ví proč. Jsou to naši spojenci. Naproti tomu okupanti se nikoho neptali, dělali si tady co chtěli a kdyby někdo protestoval, skončil by za katrem. Dnes protestují "hrdinové" (většinou zblblí minulým režimem), poněvadž si to mohou dovolit.

darny 13.6.2007 20:11

Ach jo.......

Bohužel rudý komanči, Vy jste doopravdy militantní deviant.

komantsch 13.6.2007 20:41

Re: Ach jo.......

Ale odpoved jste zustal dluzen, ze?

darny 13.6.2007 21:49

Re: Re: Ach jo.......

Pokud máte na mysli, do kolika států se nacpali amíci a nebo kolika státům, resp. poskokům cpaly peníze-podporovaly militantní skupiny a v kolika zřídily převrat pomocí agentů CIA, militantních skupin a nastolily US demagokracii, tak těch je nespočetně, tedy oproti bývalému CCCP a dnešnímu rusku.  Ale to zajisté víte. Také zajisté víte, že USA po II.sv. válce schovávala méně nebezpečné německé vědce, kteří pomáhali s vojenským výzkumem, který nestačili v německu dokončit. Ty hledanější nacistické pohlaváry odsunuli pod cizí identitou do jižní ameriky. Ale to zajisté taky víte, vzhledem k tomu, že máte rudohnědé spodky s modrou stuhou a chodíte hajat se samopalem.

Lazarus 13.6.2007 20:04

pacifist

POpravit pacifisty? Dobrý nápad;-D

loula 13.6.2007 19:17

Dotaz

Já s vámi i souhlasím, objevilo se nové nebezpečí v podobě teroristických států, které jsou schopny vyrobit jednotlivé rakety, ba i na několik atomových pum dosáhnou. A radar a polská základna takovému nebezpečí přiměřeně čelí. Souhlas. Ale potom mě vysvětlete, proč zůstává plně v provozu arsenál studené války (letadlové lodě, ponorky, balistické rakety s tisíci hlavic), ba dokonce se tento arsenál rozšiřuje (Rusko, nová ponorka a možná další, USA letadlová lod Reagan, k další položili kýl). Tento arsenál je naprosto nepoužitelný v případě, kdy taková Lybie vypustí raketu někam do Evropy. Ano, může vzápětí Lybii vymazat z mapy, ale to na teroristy asi moc neplatí, když jdou dobrovolně do sebevražedných akcí.

komantsch 13.6.2007 19:32

Re: Dotaz

loulo moulo

Letadlove lode starnou, kdyz jedna doslouzi, nastoupi dalsi. Proc treba nepises ze  koncem brezna vyradili USS Kennedy (CV-67)? Letadlove lodi slouzi k projection of power, k zastrasovani diktatoru (Putin, Paroubek, Klaus) pripadne aby Spojene Staty mohli rychle reagovat  na jakekoliv nebezpeci ze strany zlocinnych statu, C(SS)R, Rusko, Korea, Iran atd. Na rozdil od C(SS)R Americane Rusakum neveri (Americani se dokazi z dejin poucit, hloupi Cesi samozrejme ne).

Rusaci samozrejme stavbu skutecne letadlove lodi nikdy nezvladli (neumi postavit fungujici katapult, i Franouzi je kupuji v USA).

darny 13.6.2007 19:37

Re: Re: Dotaz

Dobře, že jste napsal k "zastrašování". Ono to zastrašování je volně přeloženo i jako vyhrožování a od vyhrožování k napadení je to kousek. Důvod si stejně nějaký vymyslíme, že?

komantsch 13.6.2007 19:47

Re: Re: Re: Dotaz

Soudruhu, zastrasuje vas sef Putin. Kolik statu obsadili od konce druhe svetove valky USA a kolik vasi soukmenovci?

loula 13.6.2007 19:38

Re: Re: Dotaz

To samozřejmě vím, že lodě ( nejen letadlové stárnou). Samozřejmě vím o tom vyřazení CV-67. Ale pořád jste neodpověděl na otázku, proč je třeba udržovat arsenál jako ve vrcholové fázi studené války. Nebo studená válka pořád trvá a bude dále eskalovat?

komantsch 13.6.2007 19:41

Re: Re: Re: Dotaz

Myslim ze vuci Rusku a Cine je treba opatrnosti. Nikdo nevi jak to v  Cine skonci a z Ruska se opet stava agresivni moloch touzici po svetovlade.

komantsch 13.6.2007 19:44

Re: Re: Re: Dotaz

Si vis pacem para bellum.  Belli gerant alii tu felix austria nube, pro nas uz neplati.

Qakin 14.6.2007 17:43

Jak se dokazali poucit Americane ????

To je videt hlavne na tom, jak po Vietnamu a Africkem dobrodruzstvi v 95. perfektne zvladaji Afganistan i Irak. ;-( Bohuzel u vesla je banda tupounu v cele s vypatlancem. Nadeji na zlepseni po volbach nevidim, jeden kandidat lepsi nez druhy a zkusenosti na mezinarodnim poli 0.

BU 15.6.2007 17:13

Re: Re: Dotaz

kOMANTSCH je vrchní poradce náčelníka generálního štábu US army, alias Pavka Bábovka. Mohl by uspěšně spolupracovat s p.Šináglem a uzavřít s ním registrované partnerství,neboť baba mu nepochybně zdrhla. Byli byste úžasná dvojka. Reg,partnerství, u nás schválil i bolševik a pomohl nám mezi vyspělé demokracie.

Cato 13.6.2007 18:27

Díky Ameriko

Díky Tvé prozíravosti na konferenci v Teheránu jsme měli 50 let komunismu. Díky Ameriko, že ses na nás vždy, když šlo do tuhého,  vybodla,  protože díky tomu víme, že tak tomu bude i v budoucnosti a můžeme tedy s hrdostí a jako rovnocený partner říct

RADAR? NO, THANKS!

>-

komantsch 13.6.2007 18:39

Re: Díky Ameriko

Americane u nas 1946 manipulovali volby ve prospech KSC? Meli se 1968 michat do vnitrnich zalezitosti nejake sovetske gubernie? To by si nekteri soudruzi asi spatne vylozili.

darny 13.6.2007 19:34

Re: Re: Díky Ameriko

Komanči-rudochu, Vy jste doopravdy sbírka. V 1956 je maďaři přímo žádali, o čemž byl nedávno dokument (ale Vy jste ho asi nechtěl vidět) a američani se na to taky vykašlali. Jen vzkázali: Vydržte ještě čtyři dny. A když se nechtěli míchat do záležitostí "nějaké sovětské gubernie", tak proč lezli do Korei, Kambodži, Vietnamu, Afghanistánu?

Vy si doopravdy vidíte tak max. na pindíka, když jej obléváte vlažnou vodou, aby jste nedostal mrtvičný záchvat.

Popřeji Vám hezký večer pane rudohnědý s modrou linkou.

komantsch 13.6.2007 19:56

Re: Re: Re: Díky Ameriko

Meli kvuli madarsku rozpoutat atomovou valku?

Asi jste to na  VUMLu nemeli ale Korea byla rozdelena (hranice 38 rovnobezka). Severokorejsti komunisti (s ruskou pomoci) na jizni Koreu zautocili a skoro celou ji obsadili (az na pusanskou kapsu). Proti komousum v Korei bojovali (na zaklade rezoluce OSN) vedle Americanu, Britove, Turci, Rekove atd. O Kambodze, Vietnamu (take nebyli cleny varsavske smlouvy a uz vubec zadnou sovetskou gubernii) si prectete sam.

Do Afganistanu vlezli az 14 let po rusacich, soudruhu.

komantsch 13.6.2007 20:02

Re: Re: Re: Díky Ameriko

Ohledne prirozeni. Bud jste latentni homosexual nebo trpite nejakou jinou sexualni deviaci, necekate u skol a lakate male chlapecky na cukratka ze jim neco hezkeho ukazete?

Qakin 14.6.2007 17:47

Re: Re: Díky Ameriko

Napriklad Roosevelt odklepl Stalinovi anexi pobaltskych republik a uzemni zisky v Evrope, Moldavii, Podkarpatskou Rus atd.

Magor Milda, Dr.Sc. 13.6.2007 18:44

Re: Díky Ameriko

milý soudruhu Cato- Kavane, jako ministr jsi byl koruptní, jako politik jsi byl vždy ve službách východních temných sil. Protože o novou vládu těchhle syčáků, jako jsi ty, nestojíme, říkáme Wellcome, United States of Freedom!

komantsch 13.6.2007 18:57

Re: Re: Díky Ameriko

From the halls of Montezuma to the shores of  Tripoli/ We fight our country's battles in the air, on land and sea/ First to fight for right and freedom/ And to keep our honor clean/ We are proud to claim the title of  United States Marines

karel 13.6.2007 17:58

zaverecna slova: "společně porazíme světový terorizmus."

Jakýto srdceryvný slogan! Jenže válka proti terorismu se dá vyhrát stejně snadno jako válka proti drogám, kriminalitě, světové chudobě a blbosti. Autor je pak důkazem toho posledního.

kuki 13.6.2007 21:01

Re: zaverecna slova: "společně porazíme světový terorizmus."

To nevíte , že na světovou chudobu nejlépe zabírá moderní letadlová loď a na drogy rakety?