Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PRŮZKUM: Koalice SPOLU má problém

Lze usuzovat, že by se ne všichni voliči vládních stran koalice SPOLU rozhodli pro koalici hlasovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

M83i20r78e40k 69P98e28s42a94t

16. 4. 2024 15:02

"Nic proti tomu, to je v demokracii normální."

moje celozivotni zkusenost mi rika, ze ti co se nejvice ohani demokracii jsou ti nejvetsi bolsevici/modrobolsevici/slunicka/parta lzi a nenavisti, tedy "lide" co zasadne meri dvojim metrem.

0 0
možnosti
MP

M52i64r17e23k 10P27e74s70a83t

16. 4. 2024 13:12

"Tak to už jsou fakt bláboly.

Odvolání zástupce uprostřed období? Co je to za hloupost? Každá vláda má nějakou strategii právě na celou délku svého mandátu. Když jí odvoláte v polovině, z té strategie zůstane pouze to špatné a není čas na to, aby se projevilo to dobré. Naděláte tak více škody než užitku."

Pokud je mi znamo tak vsechno co modrobolsevici/slunicka/parta lzi a nenavisti slibili volicum tak vse svou politikou porusili. Co je mi znamo jak jedinou "strategii" co modrobolsevici/slunicka/parta lzi a nenavisti maji je nenavist k soudruhu Babisovi.

0 0
možnosti
MK

Vy jste zjevně vládní strany nevolil. Jejich činy tak poměřujete pouze podle toho, zda vám se to líbí či nikoliv. A protože jste je nevolil, tak většina jejich činů se vám prostě nelíbí. Nic proti tomu, to je v demokracii normální.

Jen tak dál. Respektujte demokratickou volbu a příště bude třeba zvolená parta, se kterou souzníte a která bude vydin naopak mně. Tak už to v životě chodí.

Ale volební období je čtyřleté a každý zvolený by měl mít tuto dobu k realizaci svého programu. Nějaké svrhávání vlády a odvolávání uprostřed volebního období jsem nikdy nepodporoval.

A mimochodem, ten program Antibabiš jedou skvěle.

0 0
možnosti
VM

Kanda 9:26

Aby byl respekt k pravidlům a zákonům, musí jít příkladem politici, státní správa, justice !

K tomu domovské právo, chudobinec, šatlava, přímá volba starostů, referendum a to nejlépe v historických hranicích = 3země + Praha - viz 1. republika/ČSR.

!

0 0
možnosti
MK

A co když někdo nechce vámi zvolené historické hranice a raději by preferoval třeba Rakousko-Uhersko nebo Svatou říši římskou?

A mimochodem historické hranice počítají i se Slovenskem a s Podkarpatskou Rusí. Jak chcete tato území kooptovat do vašich plánů?

0 0
možnosti
VP

Pro pana Kandu: vaše nevole k referendu je pozoruhodná. Hodnotil byste stejně negativně naše referendum o vstupu do EU? Zatím jsem od žádného odpůrce referenda neslyšel negativní hodnocení. Zřejmě je to dáno výsledkem, který byl "správný". Správné referendum je jen takové, které má "správný" výsledek. A vzhledem k tomu, že "správné" výsledky se příliš nedají očekávat, je i odpor k referendu pochopitelný. A EU je na tom podobně. Kdy naposledy se EUpolitici na něco ptali občanů? To bylo ohledně euroústavy a skončilo to naprostou blamáží. Tedy nesprávným výsledkem. Od té doby se už EUpoliciti občanů na nic neptali a ani ptát nebudou - nesprávný výsledek je příliš pravděpodobný.

A co volby? To je svého druhu taky referendum. A hlasují v něm ti stejní občané, co neznají všechny souvislosti, jak říkáte. Nemyslíte, že by se volby měly zrušit, protože hlasující občané nemají potřebnou kvalifikaci?

0 0
možnosti
MK

A kolik voličů tu Euroústavu opravdu četlo? Mizivé procento. A jak chcete něčemu rozumět, když si to ani nepřečtete? A jaká je záruka, že po přečtení tomu opravdu porozumíte a pochopíte, co to přinese do budoucna?

A ty volby? Jsou takové jaké jsou. Největší chybou dvacátého století nebyly světové války, ale všeobecné volební právo. Ono totiž existuje dost lidí neschopných hospodařit se svými penězi. A i takoví mají právo hlasovat o veřejných věcech a přeneseně i státním rozpočtu. A podle toho to pak tady vypadá.

0 0
možnosti
Foto

Jak by taky neměla mít, ti velcí potřebují ty malé, aby jich bylo dost na Babiše a ti malí za to chtějí více, než by jim mělo patřit. Tak to je. Pamatuji, že má babička říkala: Spolky ani čert nemiluje.

0 0
možnosti
OK

Babiš a „pětikoalice” jsou dvě stany stejné mince. Mezi nimi se nic rozumného vybrat nedá.

0 0
možnosti
VC

Tak výsledky celkem očekávané, jen pořád nechápu proč STAN Dozimetr volí skoro 6 procent voličů.

Piráty volí samozřejmě mladí homosexuálové a rudá mládež kterou si Evropa vždy umí vytvořit A TOP09 je snobská verze Pirátů pro Pražáky.

0 0
možnosti
MV

Nakonec bude mít problém Babiš. Buďto opět do opozice nebo s Pitomiem. To ale přijde o paní Schilerovou.

0 0
možnosti

P40e62t48r 76Č41e65c35h

16. 4. 2024 8:21

Ano, problém bude mít Babiš, pokud nedostane rozum a neutvoří předvolební koalici s SPD, Trikolórou a Přísahou. Proti předvolební koalici ostatních aktérů sám nemá šanci. Oni ti "bývalí" komunisté nebyli vůbec hloupí, když tento systém vytvořili.

0 0
možnosti
MK

V minulých volbách měly vládní strany dohromady 43%. Jejich nynější součet je cca 39%. Já tam tedy žádný dramatický pokles nevidím.

Když navíc vezmeme v úvahu, že v této fázi volebního cyklu se nejvíce projevují nutná nepopulární opatření, tak ten výsledek vůbec není špatný.

A ještě lepší bude, až se před volbami udělá nějaká mimořádná valorizace nebo nějaké jiné rozdáváníčko. To zabere vždycky. Současná opozice by mohla vyprávět.

0 0
možnosti

P61e65t42r 55Č43e89c40h

16. 4. 2024 8:18

Výsledek není špatný? Tady máte asi pravdu. Výsledek je katastrofální! Ve státě téměř nic nefunguje jak by mělo, jsou drahé energie, potraviny, nefunguje zdravotnictví, právní stát atd, atd. Tyjí z toho jen nadobčané a jejich politické strany a hnutí. To je snad podle Vás ukazatelem dobrého výsledku?

0 0
možnosti

P35e39t54r 52Č30e74c94h

16. 4. 2024 8:00

Koalice SPOLU nemá žádný problém. Problém má Česká republika. Ten problém se jmenuje volební systém. Systém, v němž nejsou voleni kandidáti na zástupce občanů přímo, ale voleni jsou kandidáti na zástupce politických stran a hnutí. Tdy je zakopaný pes, kterého je třeba vykoppat a řešit. Je třeba opustit systém v němž volené programy politických subjektů jsou po volbách k ničemu, protože jsou nahražovány nějakými programy vyhabdlovaných koalic. Programy, které nevolil ani jeden občan a které následně schvalují poslanci a senátoři, tedy pouhých 281 lidí. Nadobčané! Nadobčané, které také nikdo nevolil (s výjimkou senátorů). Voleny byly jen jejich (nikoliv naše) politické subjekty. Toto vše je potom základem nefunkčnosti celého našeho politického systému, který je v podstatě stejný již od roku 1920.

0 0
možnosti
MK

A vy si myslíte, že jeden volební zástupce splní voličům každé jejich přání? Svatá prostoto. Pro prosazení aspoň nepatrného procenta svých zájmů by se museli spojovat do mnohem bizarnějších koalic a spolků, než si vůbec dokážeme představit.

A co když váš konkrétní kandidát onemocní nebo nedejbože zemře? Pak jste nahranej.

To je mi ten současný systém mnohem milejší. A když v systému není žádný subjekt, který má nadpoloviční podporu, tak vždycky budou muset část svých zájmů obětovat pro splnění těch ostatních. Nic špatného na tom nevidím. V běžném životě také nemáte všechno, co byste mít chtěl.

0 0
možnosti
FN

Problémy Pětikolky by byly mnohem větší, kdyby aktivistická média otevřela aféry Dozimetr a Kampelička. Zatím o nich zarytě mlčí (čest výjimkám) a stereotypně mlátí prázdnou slámu Čapího hnízda.

0 0
možnosti

P50e29t19r 67Č76e94c25h

16. 4. 2024 8:05

Asi nechápate základní zásadu činnosti našich politických stran a hnutí SATN. Jejich jediným programem je AntiBabiš a AntiOkamura. Nic jiného neumí, jak správně říkáte. A "naše" média? Ta jsou ovládána zcela politickými stranmi jako ostatně vše, co se zde děje. V rozporu s čl. 2, odst. 1 naší ústavy.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz