7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

PROTESTY: Budíček! Levice – vstávej!

Ve sladké Francii o tomto víkendu proběhlo již sedmé (!) kolo stávek a demonstrací proti důchodové reformě. Po celé zemi proběhlo více než dvě stě protestních pochodů a demonstrací, kterých zúčastnilo okolo milionu nespokojených lidí!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Havel 14.3.2023 8:58

To jsem netušil, kam až může právník zajít.

Mj. frantíci si nezažili socík a moc po něm touží. My jej měli.

P. Diviš 14.3.2023 8:49

Kecáte. Demonstrace jsou každou chvíli, tolerovány, jak praví zákon, i když je občas zneužívají agenti té cizí mocnosti, tedy Ruska.

P. Diviš 14.3.2023 8:48

Levice dnes není ČSSD nebo odbory, případně dokonce komouši, ale Piráti, zelení a stoupenci zeleně socialistické přerozdělovací a korupční EU.

P. Diviš 14.3.2023 8:46

V podstatě ano. Ale věřím, že většina lidí tam byla hlavně proto, že se domnívají, že demonstrováním lze bídu zakázat, seslat na jiné nebo něco podobně pošetilého.

P. Diviš 14.3.2023 8:45

Ty "asociální kroky" jsou vidět hlavně zleva, od komunistů. Při pohledu ze středu nebo dokonce mírně zprava se jedná o velmi mírné napravení skutečnosti, že jsme dlouho žili na prožíraný dluh. A po něčem takovém zákonitě nastává čas placení tak škodlivého postupu. V tom je vláda bohužel ještě příliš mírná a kroky nedostatečné. Jetli panu Kolmanovi chybí některé zvyky "hrdých" Francouzů, jako pálení aut a blokování komunikací nebo infrastruktury, tak mně ne. Nic dobrého z toho nepojde.

M. Kanda 14.3.2023 8:05

To nebyla demonstrace proti bídě, to byla demonstrace na podporu Ruska. Takovou však naše zákony nedovolují organizovat. A tak jí nazvali "proti bídě" (a nalákali tam spoustu dezolátů, kteří by tam jinak nešli) a proruský obsah dodali na místě.

O ČSSD si sice nemyslím nic dobrého, ale k takové sviňárně by se nesnížila.

E. Tkadlec 14.3.2023 7:34

Levice nespí. Naopak. Uskutečňuje kulturní revoluci, proto na demonstrace nemá čas. Vládní nebo mimovládní, to je jedno. Chudé lidi z venkova už nehájí dlouho. Teď mají v hledáčku městského liberála.

P. Hák 14.3.2023 7:03

"proč pro pět ran do Středuly, nepořádají vlastní protestní akce, nejlépe po celé republice"

Mj. proto,pane autore, že pro naši vládně-mediální establishment je KAŽDÝ, kdo projeví s vládou nespokojenost, hned agent či aspoň příznivec cizí mocnosti. A těm se nějaké demonstrace, slovy ministra vnitra, nesmí tolerovat.

Ptal jste se za Palachova týdne, proč protesty nepořádá tehdy povolená Strana socialistická?

No... asi jste tehdy ještě měl jiné stzarosti, vypadáte dost mladě.

V. Mokrý 14.3.2023 5:52

Odbory jsou jak beránek, proti těm v Německu, Francii.

A ČSSD ?

Ta současná, je jenom parodie na levici.

V. Mokrý 14.3.2023 5:50

;-DR^

R. Langer 14.3.2023 5:41

Proč by levice pořádala demonstrace, když vesele vládne? ;-D

J. Pilny 14.3.2023 5:25

Já si myslím, že u nás žádná levicová ani pravicová strana neexistuje. Je pouze mafie č. 1- ODS a její příznivci a mafie č. 2- Babiš a jeho příznivci. A všechny ty tanečky jsou pouze souboj mafií o to, kdo bude tento stát ovládat a ždímat z něj více peněz.

I. Mentlík 14.3.2023 5:10

Především, extremisté se zúčastní a projeví na jakémkoliv protestu proti jakémukoliv vládnímu angažmá. Tomu nezabráníte. A za druhé, přestaňte dnešní vládní koalici říkat pravicová. Pak Vám možná dojde, proč ta Vaše levice nevstává. Nemá totiž proti čemu protestovat. Ono obecně, proti vysílaným signálům, navíc vysílaným zřídkakdy (když nevyjdou, přepracuje se programové prohlášení), a nic jiného jsme dosud neviděli, se vlastně protestuje blbě, Za všechno pak může například ukrajinská vlajka na muzeu.

J. Novak 14.3.2023 5:07

Cssd je mrtva.