19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

PROJEKT: Donašeči profesionálové

Legrace ale končí, když z dálného Bruselu přinesou poslové zprávu, že místopředsedkyně Komise a komisařka pro hodnoty a transparentnost připravila návrh Nařízení a Soubor opatření , jehož součástí bude dohled nad fungováním médií v jednotlivých zemích EU. A zprávy z Prahy sdělují, že na Úřadu vlády ČR vniká Akční plán pro boj s dezinformacemi a kde úmyslné šíření dezinformací je definováno jako trestný čin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 4.1.2023 11:32

To máte pravdu, ale Putin je pořád daleko, a "Brusel" máme doma a přímo ničí naši zemi!

R. Polášek 4.1.2023 12:38

Putin nijak zvlášť daleko není. Už dnes některé rakety vypouštěné nad Kaspickým mořem mohou dolétnout až k nám. A nechat Ukrajinu osudu, nejpozději loni v létě stojí ruské tanky na polsko, slovensko a rumunsko ukrajinské hranici. A obsazují Moldavsko. A my bychom řešili totéž, co museli řešit Ukrajinci v rově 2014, proti prakticky úplné ruské armádě s prakticky neztenčeným vojenským vybavením. protože Putin s euž mnohokrát vyjádřil, že jeho cílem je obnovit impérium bývalého Sovětského Svazu včetně ovládnutí bývalých socialistických satelitů včetně České republiky.

Další problém v rozdílech mezi Ruskem a Bruselem je ten, že v Rusku vládne pokročilá totalitní diktattura ztělesněná Putinem a jeho vládnoucí klikou, která prosazuje své cíle automaticky silou, která je ochotna násilím, likvidací a mučením ničit své odpůrce a která se bude držet u moci automaticky násilím a když to bude třeba, i krvavým zabíjením v rámci nějaké občanské války.

Zatímco v Bruseli je teprve plíživě pomalu nastupující totalita, která se tam teprve začíná prosazovat. Její představitelé zatím nejsou ochotni používat jakékoliv násilí a zatím se budou násilí všude možně vyhýbat. Takže různým organizovaným i neorganizovaným plošným odporem se zatím dá v Bruseli získat všelijaké ústupky a korigace současného stavu. I volby zatím určitým způsobem fungují. V Bruseli by se nejdřív museli usídlit radikální zastánci totality ochotni používat pro své udržení u moci násilné metody a takoví tam zatím ani náhodou nejsou.

Proto je nesmysl se odklonit od Brusele a přiklonit k Rusku.

V. Petr 4.1.2023 12:50

Brusel např. nechal navézt do Evropy tisíce kriminálníků, kteří zcela závažně ovlivnili kvalitu života v postižených zemích. V Německu např. spáchali přes 500 vražd. A snahy je "přerozdělit" pořád trvají. V Rusku byli někteří odpůrci režimu zavražděni, ale jsou to zatím jen jednotlivci. Jinak, znáte jméno Kevin Crehan?

J. Anděl 4.1.2023 12:33

Mimochodem - Hitler chtěl některé etnické skupiny vyhladit a nahradit jinými etnickými skupinami. A to nikoliv nějakou postupnou migrací, nýbrž zcela bezprostřední a přímočarou systémovou genocidou.

Já bych byl při tvrzení, že snad Brusel Hitlera "překonává", velmi opatrný.

R. Polášek 4.1.2023 13:02

Přesně tak.

Pokud se někdo v tom směru blížil Hitlerovi, tak to byl Stalin a dneska svým tříděním Ukrajinců na dobytém území a jejich vězněním nebo rozesíláním do vzdálených končin Ruska Putin.

V. Petr 4.1.2023 13:18

Putina bych k Hitlerovi a Stalinovi nepřirovnával. Je to klasický imperialista, uvažující v pojmech imperií a jejich "zájmových sfér."

Nezapomeňte na "karibskou krizi." Pokud bychom to vzali dnešními pojmy, měli Chruščov a Castro plné právo na to umístít na Kubě tolik jaderných zbraní, kolik uznají za vhodné a Američanům do toho nic nebylo...

J. Anděl 4.1.2023 13:38

Souhlas.

Lidský svět má fraktální povahu. Určité vzorce, archetypy, se projevují na více úrovních - na státní, korporátní, církevní, v rámci určité sociální a/nebo mediální bubliny, v rámci nějakého spolku či organizace, v rodině, nebo pak u jednotlivce.

Jistě všude na světě lze najít nezdravé vzorce, připomínající leckterou slavnou totalitu lidské historie. A lze je najít i ve fungování EU, nebo ve fungování některých západních organizací (viz třeba mediální obraz instituce Barnevernet).

Ale málokde je tak všeprostupující, aby totalitní moc prostoupila větší množství až skoro všechny výše zmíněné úrovně, od státu (impéria) a dominantní církve, přes organizace a spolky až k rodině a jednotlivci.

Lze porovnávat míru. A jak píšete ve svém dalším příspěvku, v Bruselu mnohé tyto procesy teprve tuhnou a usazují se. A nemůže přijít jeden člověk, který pohne celkem doleva či doprava dle svého momentálního "rozmaru".

V. Petr 4.1.2023 13:53

Dokonce ani Stalin nemohl všechno, Hitler také ne. Systémy, které vytvořili jejich jednání také deteminovaly.

J. Anděl 4.1.2023 14:07

Ano, to máte pravdu. I diktátoři jsou produkty skupinové karmy a svobodu mají pouze v jejím rozsahu - pokud ji překročí, skončí.

To jsem vyjádřil tím, že jsem slovo rozmaru dal do uvozovek.

J. Jurax 4.1.2023 15:17

Hitler chtěl některé etnické skupiny vyhladit a nahradit jinými etnickými skupinami. A to nikoliv nějakou postupnou migrací, nýbrž zcela bezprostřední a přímočarou systémovou genocidou, pravíte.

No, s jistou nadsázkou by se dalo říct, že jednak rozdíl je v metodě - postupná migrace vypadá humánněji - a jednak v nahrazované etnické skupině - nejsou to jen Židé, ale všichni domorodí Evropané.

R. Langer 4.1.2023 15:55

No, mně připadá, že Brusel chce rozhodně některé etnické skupiny nahradit jinými. Dokonce příkazem. Vám to tak nepřipadá? 8-o

Z. Lapil 4.1.2023 17:48

Jste si tím jist? Hitler rozhodně přímo likvidoval Židy a pár dalších etnik a pár ještě dalších se chystal vystěhovat z Evropy. A Stalin lidmi definovanými dle národnosti šíboval ve velkém.

J. Hajský 4.1.2023 10:40

Vynikající, článek, děkuji paní autorkoR^

F. Hasek 4.1.2023 10:31

cenzura je stále jen cenzura .At si jakýkoli režim uzurpuje právo na to , jak to nazývat .

Je to vlastně jen STRACH z myšlenek a názorů a faktů ,kterých se jakýkoli režim BOJÍ.

A to je celé!!!!viz,historie .

O. M. 4.1.2023 10:07

Technická: v 90. letech v KRNAPu nezaměstnaní z okolí?

Prdlajs, polští bratři, rajbující to borůvčí hřebenama pro kšeft.

P. Diviš 4.1.2023 10:22

Ti i oni ...

V. Kolman 4.1.2023 10:36

Napadlo mě totéž a děje se to dodnes:-(:-(:-(

M. Grundmann 4.1.2023 9:26

Ze Západu se k nám šíří nová vlna křesťanského puritanismu a cenzura je její normální součástí. Nemylme se, i u nás má tento puritanismus hluboké kořeny. Stále více jsou lidé kritizováni pro špatný morální kompas, šílí se kolem plagiátorství nebo je hlavním tématem prezidentských voleb osobní chování kandidátů před 40 lety. Impulz sice přichází ze Západu, ale padá na živnou půdu.

P. Diviš 4.1.2023 10:23

Křesťani mne nijak neberou, ale tu vlnu vidím spíš na socialisty nového, dobroserného odstínu.

M. Grundmann 4.1.2023 10:25

Progresivismus je jenom nová forma radikálního křesťanství. Tito noví socialisté jsou ve skutečnosti noví křesťané. Nový zákon obsahuje všechny ideje komunismu a komunismus má křesťanské kořeny.

L. Harvánek 4.1.2023 10:57

Není, to jen určitá část progresivistů se snaží ovládnout a pozměnit křesťanství. K jejich neštěstí to nebudou mít snadné a brzy budou hledat nový způsob jak se zviditelnit. Jsou to psychopati, jímž dělá dobře nasírat druhé.

V. Kuhaj 4.1.2023 9:06

Vlastně je dobře, že ten zákon připravují. Teď už by mělo být jasné každému, co jsou zač.

P. Dvořák 4.1.2023 10:44

To lze snadno rozeznat i bez takového zákona.

D. Polanský 4.1.2023 8:19

Hurá zvrhli jsme jednu diktaturu, a hle už se připravuje nenápadně k převzetí moci druhá diktatura. Připomíná mi to závěr série Hunger Games. Diktátor je svržen, ale vůdkyně rebelů se přehlásí za "dočasnou" prezidentku, že až bude klid, že vyhlásí nové volby. Naštěstí hlavní protagonistce z řad rebelů to dojde a zastřelí ji šípem z luku. Velice poučný konec.

V. Petr 4.1.2023 11:48

Totéž byl film Sto pušek. Diktátor byl svržen a vůdce vzbouřenců se začal proměňovat v nového vojenského diktátora,

P. Skřivan 4.1.2023 8:13

Popravdě se nám dostává do ruky nástroj jak bezpečně rozeznat hlupáka. Totiž pokud někdo fandí této snaze o cenzuru a ještě se vám snaží vysvětlit že to bude přínos v klidu tohoto člověka můžete dát do ranku hlupák. Před tím se toto dalo aplikovat i na fanouška greendealu ale tam se opravdu dalo nalézt malé procento těch co opravdu chtějí chránit přírodu.

Ovšem tento návrh (schovat cenzuru za boj s desinformací) co dozajista zničí svobodu slova tak tam je to poměrně jednoznačné fanda cenzury = hlupák.

P. Hák 4.1.2023 9:53

Bohužel nemusí být hlupák. Také může být bezskrupulózní grázl.

P. Diviš 4.1.2023 10:24

Bezskrupulózní grázlové to organizují, hlupáci souhlasí či podporují.

J. Rybník 4.1.2023 8:12

Pranýřovat zaváděnou cenzuru na příkladech uvedených autorkou? Tohle se vám hodně nepovedlo. Vy v tom pražsku víte kulový.

D. Polanský 4.1.2023 8:20

Bojí se sáhnout do přítomnosti, nechce si ušpinit kostýmek.