Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PROJEKT: Donašeči profesionálové

Legrace ale končí, když z dálného Bruselu přinesou poslové zprávu, že místopředsedkyně Komise a komisařka pro hodnoty a transparentnost připravila návrh Nařízení a Soubor opatření , jehož součástí bude dohled nad fungováním médií v jednotlivých zemích EU. A zprávy z Prahy sdělují, že na Úřadu vlády ČR vniká Akční plán pro boj s dezinformacemi a kde úmyslné šíření dezinformací je definováno jako trestný čin.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KF

Společnost pro obranu svobody projevu - Společnost pro obranu svobody projevu byla založena v návaznosti na petiční iniciativu Stop cenzuře. Naším posláním je podpora svobody slova jako základní podmínky demokracie a obrana proti novým formám cenzury na sociálních sítích, které se stávají hlavními veřejnými fóry občanské diskuse. (sosp.cz)

0 0
možnosti
RP

Tak rybářská a myslivecká stráž je defakto cechovní stráž. Ta má se státem jen málo společného, v první řadě je zřizována těmi cechy a má udržovat správné vykonávání té činnosti mezi svými členy, rybaření rybáři a myslivost členy mysliveckého spolku. Pokud přistihnou členy svého spolku při nějaké nesprávné činnosti, třeba rybáře při nepovoleném rybaření, pokud to nepřekročí hranici, kterou si stanovil stát pro svůj zásah, řeší se to uvnitř toho spolku. Logicky když přistihnou nečlena, nerybáře při rybaření nebo nemyslivce při lovu, logicky nad ním nemají žádnou exekutivní pravomoc a logickytoho člověka tak musí předta státu.

Je to v podstatě totéž jako jsou třeba revizoři v MHD. Když přistižený černý pasažér prokáže svou totožnost a souhlasí s pokutou, je t potom jenom mezi níma příslušným Dopravním podnikem. Když odmítne prokázat svou totožnost nebo revizora napadne, řeší to potom policie.

0 0
možnosti
KK

Rybářská stráž, .... za mých mladých let se tomu říkalo porybnej, a oblíbení byli jako osina v (_!_). Já jednoho málem zlikvidoval. Bylo to na Sázavě, kde máme chatu. Na dálku bylo vidět jak buzeruje rybáře, tak jsem vzal prut, odepnul háček a navázal místo něj flašku piva. S tím se se posadil na náš břeh. Přišel a začal . "Rybářský lístek " Já, co ??? " rybářský lístek !!!! " Já, "Na co ? Nemám !, Nechal jsem ho řvát asi ještě čtvrt hodiny, rybáři postávali kolem a moc se bavili, .... viděli co jsem do řeky spustil, ... Nakonec jsem řekl, "mě to už nebaví jdu domů. A vytáhl jsem pivo. Chlapi kolem začli řvát smíchy a porybnej byl asi milimetr od infarktu.

0 0
možnosti
Foto

Být vyloučen ze společnosti kvůli svým názorům a přijít o spoustu "přátel" kvůli témuž je skoro totéž, jako být ve vězení. Tam ale na rozdíl od prvního máte zajištěnou alespoň stravu a bydlení.

0 0
možnosti
JA

Pane Havránku, ale to se přece dělo vždycky, tak funguje lidská společnost. Ve svém středu si drží jedince konformní, na svůj okraj vytlačuje ty nekonformní. Naprostá svoboda je vždy vykoupena životem na okraji společnosti.

I proto třeba Ježíš připomíná, že do nebe vede cesta úzká a strnitá a nikoliv široká a pohodlná.

Omylem všemožných aktivistů - a dnes i některých bojovníků za svobodu slova - je, že má existovat jakási utopická společnost, která zajistí širokou cestu do ráje všem.

To je podstata omylu (nebo úmyslné lži) všech socialismů a genderově, rasově či nábožensky rozmanitých či inkluzivních ideologií.

!!

0 0
možnosti
VP

Řekněme si to rovnou, již dnes jsou lidé ZAVÍRÁNI pro názory, které se nelíbí rudozelené pakáži. A veřejnoprávní média hýkají nadšením. Připomíná mi to počátek normalizace, to také byli lidé stíháni za všemožná "hanobení," např. "hanobení ekonomického stavu republiky."

A kolik pitomců volí Slepenec, hlavního pachatele tohoto zla! To se liší od té normalizace, normalizátoři byli dosazeni cizí agresí!

Kdo volí kandidáty podporované Slepencem, volí cenzuru a teror!

0 0
možnosti
JA

Řekněme si to rovnou, již dříve byli lidé ZAVÍRÁNI pro názory.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-propagaci-nacismu-dostal-v-brne-35-roku-vezeni-45277

Link je příklad, nejsem si jistý, jestli dotyčný do vězení doopravdy nastoupil.

0 0
možnosti
JA

Složitý článek, jablka s hruškami, mezi tím obilí a písek.

Velký problém vidím obecně v tendenci reagovat na konkrétní akutní problémy snahou změnit zákony, na místo snahy důsledně aplikovat zákony stávající.

Nezamýšlenými důsledky snahy novým zákonem vyřešit nějaký aktuální problém (ať už jím byl předtím Covid, nebo nyní ruská válka) pak budou postihy lidí v absurdních situacích. Třeba pokutou za neobratné informování o dopadech použití hřebenu na sběr borůvek.

Zatímco profesionální lháři stejně přijdou na způsob, jak své lži formulovat tak, aby stávající legislativou postižitelné nebyly.

P.S.: to neznamená, že legislativa nemá reagovat na vývoj. Například je asi nutné jasně (jasněji) definovat třeba pozici sociálních sítí. Je to veřejná služba typu telefon? Nebo je to něco jako zpravodajské médium? To je ale obecná klasifikace, to není zbrklá reakce na to, že Rusko zahájilo válku a dezoláti mu otevřeně fandí.

0 0
možnosti
VP

Mnozí fandí Rusku proto, že se jim hnusí Brusel s jeho šílenostmi, které co do škodícího potenciálu překonávají i Stalina a Hitlera. Ani jeden z nich např. nechtěl nahradit etnické Evropany černochy ze subsaharské Afriky jako Timmermans!

0 0
možnosti
JH

J47a88n 76H73a62j32s21k81ý

4. 1. 2023 10:40

Vynikající, článek, děkuji paní autorkoR^

0 0
možnosti
FH

cenzura je stále jen cenzura .At si jakýkoli režim uzurpuje právo na to , jak to nazývat .

Je to vlastně jen STRACH z myšlenek a názorů a faktů ,kterých se jakýkoli režim BOJÍ.

A to je celé!!!!viz,historie .

0 0
možnosti
OM

O41. 60M33.

4. 1. 2023 10:07

Technická: v 90. letech v KRNAPu nezaměstnaní z okolí?

Prdlajs, polští bratři, rajbující to borůvčí hřebenama pro kšeft.

0 0
možnosti
MG

Ze Západu se k nám šíří nová vlna křesťanského puritanismu a cenzura je její normální součástí. Nemylme se, i u nás má tento puritanismus hluboké kořeny. Stále více jsou lidé kritizováni pro špatný morální kompas, šílí se kolem plagiátorství nebo je hlavním tématem prezidentských voleb osobní chování kandidátů před 40 lety. Impulz sice přichází ze Západu, ale padá na živnou půdu.

0 0
možnosti
PD

Křesťani mne nijak neberou, ale tu vlnu vidím spíš na socialisty nového, dobroserného odstínu.

0 0
možnosti
VK

V67. 28K27u78h57a85j

4. 1. 2023 9:06

Vlastně je dobře, že ten zákon připravují. Teď už by mělo být jasné každému, co jsou zač.

0 0
možnosti
Foto

To lze snadno rozeznat i bez takového zákona.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz