5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

PROHIBICE: Bezmezně cynická drzost našich politiků

Miloslav Kalousek pronesl: "Odpovědnost za své zdraví má především každý sám. A potom je odpovědnost na prodejcích tohoto zboží." Stejně tak by mohl Miloslav Kalousek tvrdit, že potravinářská inspekce je jen pro ozdobu, přičemž jídlo ať si každý vyzkouší na sobě samotném, zda není škodlivé. A také bychom mohli zrušit SÚKL (Státní ústav pro kontrolu léčiv) a nechat na tržních silách, aby rozhodly o tom, který lék je účinný a který nikoliv

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 24.9.2012 11:44

Skutečný cynismus a pokrytectví politiky

Zděšení na ministra financí, po zjištění, že občané reagovali na další zvýšení spotřební daně z alkoholu (tabáku...) radikálním snížením spotřeby by bylo výjimečně zcela nefalšované. On si totiž zisk z toho zvýšení předem započítal do kolonky příjmů státního rozpočtu. Při zjištění že díky nevyhnutelnému přesunu části spotřeby na "černý" trh se jeho hrdinný daňový boj proti alkoholu stal finančně ztrátový by patrně omdlel a z požadavku, že na boj s takto vyvolaným nárůstem vlivu mafií musí vynaložit další peníze by ho ranila mrtvice.

S výrazným poklesem spotřeby se tedy nepočítá, a s nárůst daňového zisku ohrožujícím nárůstem nákladů na nákladná opatření v boji proto mafiím také ne. A tak jsou všichni spokojeni dokud nevznikne např. metanolová chybička. Až se na ni zapomene, budou spokojeni zas.

P.S. Příčinou těchto negativních jevů je tedy deformace trhu, způsobená příliš vysokým a velmi rozdílným zdaněním spotřebního zboží.

To, že v přesocializovaném EU je zvýšení (celkových) daní pouze projevem zhoubné politické korupce, při níž jsou za daněmi uloupené peníze kupováni a hromadně vytvářeni na státu závislí voliči levice je obecně známo. Jenom si všichni neuvědomují, že při překonání cca 50% hranice výskytu těchto parazitů se stát (demokracie) neodvratně zhroutí.

K. Krbálek 23.9.2012 14:47

alkohol škodí zdraví

žádný stát neodradí lidi od toho, aby chlastali. A alkohol prostě škodí zdraví v množství větším než malém, i když tedy nezabíjí na místě jako metanol. Takže pokud chtějí lidé něco zodpovědně udělat pro své zdraví, prostě nechlastají.

J. Novotný 23.9.2012 11:22

Pan Payne je idealista

Předpokládá, že stát je tu od toho, aby sloužil občanům. Tak tomu ovšem není a ani většina občanů si to nemyslí: stát je něco nadzemského, něco neomylného, a i kdyby občan tisíc let v kuse přemýšlel, k čemu je vlastně stát dobrý, nepřišel by na to. A naopak, občan musí především řádně platit daně - v tomto se ministr financí trochu plete, povinnost starat se o sebe je takto u občana až na místě druhém. Ale, řekněme si to tu, občan zároveň nesmí dělat některé věci, které by snad do onoho "starat se o sebe" mohl ve své naivitě zahrnovat. Nesmí například urážet stát tím, že se sám bude bránit lumpům! To je prakticky přímá urážka státu, která je také vždy adekvátně trestána! Vždyť jak daleko je od tvrzení: "Stát nedělá, co by dělat měl!" ke kriminalizujícímu výroku:  "Když stát nedělá to, co by dělat měl, nespí, jak by se mohlo zdát. Nýbrž zákonitě dělá to, co by určitě dělat neměl!" A to už je poplašná zpráva a veleurážka majestátu státu ...

J. Dvořák 22.9.2012 22:51

Avšak já mám za to že by

tlupa šimpanzů zastala práci vlády a parlamentu stejně dobře ne-li líp !

M. Bílý 22.9.2012 23:20

Už jste se přihlásil, pane Dvořáku? (22:51)

M. Bílý 22.9.2012 21:00

Abych se odreagoval od pana Payna, vygooglil jsem si hudbu mého mládí (čtyřicátá léta min. stol.) hranou dnes stejně pěkně jako tenkrát.

http://www.youtube.com/watch?v=1FGEnCNcIN8&NR=1&feature=endscreen

Jsou tu ještě nějací pamětníci?

J. Kanioková 23.9.2012 2:37

Jezuskote, kráááása

bych tančila, až bych brečela :)))

M. Bílý 23.9.2012 7:58

Re: Jezuskote, kráááása // Tohle též není špatné

http://www.youtube.com/watch?v=KnnbYagLaXM&feature=related

Palba začíná od druhé minuty.

P. Skřivan 22.9.2012 21:00

Kalousek je mistr světa v drzosti,

tj. on řekne cokoliv, aby si udržel sesli a zbavil se odpovědnosti. I kdyby měl pravdu, tak se měl postarat o výběr daně, takže na jeho místě bych byl ticho. Jeho ekonomické výsledky jsou na takové úrovni, že by dost možná stejných dosáhl první ožrala z nejbližší hospody, ... a jsem zvědav, zda mi tu někdo bude oponovat konkrétními argumenty, proč nemám pravdu, tedy co pan Kalousek pro tento stát udělal takového, že si zaslouží ještě smrdět na MF.

Opravdu nechápu, kdo tohle individum může volit.

M. Martin 23.9.2012 17:43

Re: Kalousek je mistr světa v drzosti,

Řekl bych že podle těch vašich ubohejch keců jste mistr světa vy.

P. Skřivan 23.9.2012 21:34

Re: Kalousek je mistr světa v drzosti,

Bravo ! Tomu říkám konkrétní argument. ! :-)))))))))

J. Pospíšil 22.9.2012 18:49

nesouhlas

Vážený pane doktore,

stát musí upozornit občana na nebezpečí poškození zdraví nebo dokonce smrti, když nerespektuje jeho varování.To stát udělal( mimo jiné nevím proč to má dělat ministerstvo zdravotnictví).Pokud občan nerespektuje tato upozornění, zodpovídá sám za sebe, a zdravotní komplikace-následky musí  hradit sám.Bylo by neetické aby  nezodpovědný občan

byl finančně podporován  ostatními daňovými poplatníky.

.

P. Skřivan 23.9.2012 5:38

Re: nesouhlas

To je fakt, když někdo spadne do studny, protože si nekoupil pořádné lano, tak ho tam necháme. Státní pohřeb bude spočívat v tom, že tu studnu jen zahrneme. Minimální náklady, maximální efektivita ... .

... už vidíte, jaký jste hlupák ?! Myslete na to, až pojedete po silnici jak to prase a nebudete dodržovat předepsanou rychlost ... .

J. Pospíšil 23.9.2012 15:57

Re: nesouhlas

Pokud někdo jde do rizika, tak bere na sebe zodpovědnost, že  dojde -li ku poškození zdraví k úrazu a pod., veškeré akce na jeho záchranu musí hradit sám . To jsou základní pravidla, respektovaná ve slušné společnosti

M. Martin 23.9.2012 17:48

Re: nesouhlas

Pane Pospíšil naprosto s vámi souhlasím.jenom bych ještě dodal že těm co chlastají podezřelej alkohol nikdo po otravě neodpírá zdravotní péči, ale na nějaké odškodnění od státu můžou zapomenout.

P. Skřivan 23.9.2012 21:38

Re: nesouhlas

Vážení, fakt Vám nemohu za to, že Vaše názory nic nemění na právních faktech. Vaše nápady jsou možná bezva, ale kromě toho, že nepatří do civilizované společnosti, což vás oba řadí tamtéž, nejsou v souladu s naším právem ... . ... takže jste předvedli akorát to, co nosíte pod čepicí ... . :-))))

J. Pospíšil 23.9.2012 21:50

Re: nesouhlas

dovolím si ještě poznámku.

Náš vynikající psychiatr a psycholog- prof. MUDr Vondráček DRsc

výrazná osobnost naší společnosti- ve svých publikacích i přednáškách zdůrazňoval: " I ten nejlepší zákon má v sobě minimum morálky a etiky"

J. Schwarz 22.9.2012 14:19

Starejte se, pane Payne,

o koho chcete ale nenuťte k tomu všechny ostatní.

M. Bílý 22.9.2012 14:59

Paynům to nevysvětlíte.

M. Bílý 22.9.2012 13:30

Jsem odpovědný občan České republiky. Nechlastám hnusný alkohol, dbám o své zdraví (dle IZIPu čerpám třetinu nákladů na lékařskou péči co mí vrstevníci) atd atd ...

.... a dbám i o své duševní zdraví (na př. nečtu články MUDr PhDr Jana Peyna) rád bych se totiž dožil (za tři roky) alespoň devadesátky jako mnozí mí mlynářští předkové.

Ke čtení doporučuji knihy MUDr Františka Koukolíka PhD, na př Homo sapiens stupidus. Tam na str. 249 ve druhém odstavci je pan MUDr PhDr Jan Payne přesně charakterizován.

M. Bílý 22.9.2012 12:10

Tohle je na dnešních Novinkách.cz Jde to do krajnosti, ale vystihuje to podstatu problému

Názor s nejvíce nesouhlasnými hlasy (148) Ota Brabec, Praha Sobota, 22.září 2012, 10:02:00   Volič levice by vypil i mrtvému oko. Přirozená selekce je základní zákon evoluce.

M. Vojtíšek 22.9.2012 15:47

Re: Tohle je na dnešních Novinkách.cz Jde to do krajnosti, ale vystihuje to podstatu problému

Hloupé kecy :-). Nechtějte nikdy zažít přirozenou selekci.

M. Bílý 22.9.2012 18:32

Při přirozené selekci, pane Vojtíšku (15:47) kdy stát nepodporuje hloupé, líné, neschopné a vyžírky, maji tito vyjmenovaní naději přežít, budou -li je (proti tomu nelze nic namítat) podporovat příbuzní.

Zažil jsem komunistickou selekci. Pracoval jsem jako projektant a byl jsem (při prověrkách v r. 1958) určen (pro svůj buržoazní původ) do výroby. Nejenom, že jsem přežil (to i mnozí jiní) ale díky svým znalostem, schopnostem a manuální zručnosti jsem se vypracoval mezi montážnickou elitu s vynikajícím finančním ohodnocením. Po dvou letech jsem se (patřičně nakapsovaný) vrátil zase do projekce.

Z uvedeného je zřejmé, že bych se přirozené sekce (nejsem ani hloupý, ani líný, ani neschopný, natož vyžírka) nemusel obávat. Strašíte mne marně a zbytečně.

M. Bílý 22.9.2012 18:47

omlouvám se: selekce, ne sekce (v posledním odstavci

M. Vojtíšek 22.9.2012 20:25

Re: Při přirozené selekci, pane Vojtíšku (15:47) kdy stát nepodporuje hloupé, líné, neschopné a vyžírky, maji tito vyjmenovaní naději přežít, budou -li je (proti tomu nelze nic namítat) podporovat příbuzní.

A co selekce na základě věku?

M. Bílý 22.9.2012 23:04

Ptáte se, pane Vojtíšku (20:25) A co selekce na základě věku?

Nemám problém. Jediná selekce (?), která by mě mohla potkat je, že bych nedostal důchod. Něco mám v "Kampeličce", současně bych obnovil svůj utlumený živnostenský list a nabídl své služby. Pod inženýrskou činností lze dělat spoustu (pro lidi potřebných) věcí, při kterých věk (87 let - vyjdu 5x za sebou do 5. patra) není na překážku. Výhodou je, že nepotřebuju zaměstnance. No a kdyby došlo k hodně zlému, dvě děti a čtyři dospělá vnoučata se postarají. Nevyznávají vykořisťovatelské socialistické idee! Ani neplivají na Václava Klause.

Máte ještě jiný dotaz?

J. Kanioková 23.9.2012 3:03

dobrý :)))))))))

M. Vojtíšek 24.9.2012 12:29

Re: Ptáte se, pane Vojtíšku (20:25) A co selekce na základě věku?

To Vám přeju. Tak buďte rád. Vysokej věk je primárně genetická výhoda. A mnoho lidí ji prostě nemaj. Můžou se chovavat racionálně, sportovat, starat se o tělo i duši a stejnak budou v 50 chabrus. Taky máme v rodině dlouhověkost. Praděda se dožil 98, děda 97, z druhé strany je to těsně pod 90. Tzn pravděpodobně budu mít taky podobnou genetickou výhodu. Ale rozhodně to nebude moje zásluha. A určitě v tom nehraje roli to jestli mám rád Klause nebo ne, nebo politický či filosofický názor.  Jen doufám, že se mi nepřihodí to co se děje většině starých lidí. Že je obelže vlastní mozek a začnou si myslet, že jsoudostatečně staří na to mít pravdu.

M. Martin 23.9.2012 17:36

Re: Při přirozené selekci, pane Vojtíšku (15:47) kdy stát nepodporuje hloupé, líné, neschopné a vyžírky, maji tito vyjmenovaní naději přežít, budou -li je (proti tomu nelze nic namítat) podporovat příbuzní.

Podle těch vašich přiblblých argumentů soudím že nejste Vojtíšek ale pořádný Vojta.

M. Vojtíšek 24.9.2012 12:33

Re: Při přirozené selekci, pane Vojtíšku (15:47) kdy stát nepodporuje hloupé, líné, neschopné a vyžírky, maji tito vyjmenovaní naději přežít, budou -li je (proti tomu nelze nic namítat) podporovat příbuzní.

Za to já ty Vaše posoudit nemohu.:-).