19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

PRÁVO: Zmatený Kalousek, zmatený Gazdík

Na veřejnosti již několik dní koluje a ze všech stran je horlivě probírán a komentován dopis z r. 2006 tehdejšího ministra financí Bohuslava Sobotky o možnosti ministerstva financí zjišťovat ceny neobvyklých komodit, např. vojenských zařízení a výrobků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kolář 19.6.2012 6:31

Pane Křeček,zmatení

jsme asi my všichni.V normálním státě by se nemohlo stát,aby se ministrem obrany stal absolutní diletant.Ale paní Parkánová není jedinou adeptkou na tento titul.Právě tento diletantismus vede potom k pochybnostem o poctivých úmyslech jmenované.Stejně tak je na tom i pan Sobotka,jeho kvalifikace na strážce pokladu byla podobná.Ministr totiž musí v první řadě respektovat zájmy státu a ne pokyny stranických sekretariátů.V praxi to potom vypadá tak,že po vítězných volbách si nový ministr přivede sebou i svoje lidi,kteří mají možná ještě méně kvalit než oni sami a pro než jsou tato koryta odměnou za politickou práci.Jaksi bylo opomenuto,že stát není jenom politický ale taky ekonomický subjekt.Žádný prosperující podnik si nemůže dovolit mít neschopné úředníky.Ale naše Česká republika ano.

V. Venc 19.6.2012 11:30

Re: Pane Křeček,zmatení ad Kolář

V. Venc 19.6.2012 11:31

Re: Pane Křeček,zmatení ad Kolář

No dobrá, ale co dál?! Takto to prostě je a bohužel i nadále (v parlamentní demokracii) bude.

P. Kolář 19.6.2012 12:17

Re: Pane Křeček,zmatení ad Kolář

Poslanci přece přísahali věrnost republice a ne politické straně.A v naší zemi je většina ministrů také poslanci.Problémem jsou zpolitizovaná celá ministerstva,málem až po vrátné.

P. Fiala 19.6.2012 19:05

Závislé pilíře moci výkonné a zákonodárné

Je to protiústavní.

Ve vládě je připraven zákon v duchu partaje největší v poslanecké sněmovně stejní partajníci odsouhlasí.

J. Boleslav 19.6.2012 14:52

Re: Pane Křeček,zmatení

Máte pravdu, ale není to žádná naše specialita. Když jsem kdysi na toto téma nadával v Rakousku před kamarádem, který tam od 68. žil, tak pravil: co máš z toho, u nás je ještě hůř. Nejenom, že si každý nový ministr jako u Vás přivede na úřad svoji suitu a starou vyhodí. U nás si novou přivede a starou ponechá. :-)