26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. J. 19.8.2008 20:49

Jukněte na "Křečka" trochu o tom vím, tak jsem to tam napsal, jak to bylo s tou,"Národní krví a plasmou".

hrošík 19.8.2008 19:15

lumpárna

Jak mohl být rozhodcem kámoš p.šťávy?Není to trochu divné?

Gaston 19.8.2008 18:45

Je opravdu sladké být politikem

 či vysokým úředníkem státu. Moc veliká, provize značné, odpovědnost žádná. No řekněte, nežijí oni opravdu, ale opravdu v opravdovém ráji?

Alfons 19.8.2008 18:33

Zvýšíme regulační poplatky ve zdravotnictví a máme to v kapse.

Zvýšíme daně a ceny všeho možného a je to vyřešené. Vláda umí. Utáhneme si opasky a máme to v kabeli. :-D

valtrucha 19.8.2008 16:45

bohužel ano

Celkem přesné hodnocení: směs arogance moci, břídilství, hlouposti a asi i korupce, to je běžný obrázek fungování naší výkonné a bohužel často i zákonodárné moci. Jedině osobní odpovědnost politiků svou kariérou, majetkem a případně svobodou může pomoct. Když budem jen nečinně přihlížet, jak se vyšetřování různých čunkáren a grossáren zastavuje, nikdy to nebude lepší.

Lada 19.8.2008 12:07

Nechapu

proc tech 8 miliard nezaplati zainteresovani politici ze sve kapsy? Proc to ma byt placeno z mych dani, kdyz nejaky Stava je mi u analniho otvoru?

Niky 19.8.2008 12:06

Píši poněkolikáté,

že V.Špidla udělil firmě Diag Human licenci,bez této licence nemohla tato firma na uzemí Česka podnikat,kdo nemůže podnikat nemůže také žalovat,proto také Stráský klidně souhlasil z arbitráží on dobře věděl,že bez licence nemá D.Human žádnou šanci!

Xury 19.8.2008 14:00

Re: Píši poněkolikáté,

Můžete napsat z titulu jaké funkce udělil Špidla v roce 1990 DH licenci?

Niky 19.8.2008 18:07

Re: Re: Píši poněkolikáté,

V r.2000 odvolal Miloš Zeman ministra zdravotnictví Davida a pověřil Vladimíra Špidlu aby dočasně řídil ministersto zdravotnictví a první Špidlův čin na MZ bylo udělení licence firmě Diag Humen,to koukáte,že Špidla udělil licenci až v r.2000!M.Součková to opakovaně u soudu říkala,proto byla pokaždé osvobozena!

Niky 19.8.2008 18:14

Re: Re: Re: Píši poněkolikáté,

Politici,politologové,novináři a úředníci MZ ti všichni znají pravdu a přesto nechají M.Součkovou vláčet soudy,ačkoliv vědí,že má rakovinu,nejhorší ze všech je ten gauner Špidla!

ra.ri.ta 19.8.2008 9:17

BLBOST BEZ HRANIC

je potěšitelné, že blbost nemá politické hranice

ivo h. 19.8.2008 9:12

A co kdyby se na tu částku složili

Bojar se Stráským, kteří ji mají na triku? Případně jim mohou pomoci voliči modrých komunistů, ale to jsou obvykle důchodci, takže o tom dost pochybuji. Není jediný důvod, proč by měl daňový poplatník stále cvakat modré zlodějny. Stačí, že cvakal po neschopném Klausovi 800 miliard rozkradených v bankovním sektoru.

Xury 19.8.2008 9:20

Re: A co kdyby se na tu částku složili

Když pominu ty jiné blbosti, které jste napsal, tak proč by se měl Stráský s Bojarem skládat na 9 mld., když ještě dlouho po Stráském byla celková částka odhadovaná maximálně na stovky milionů?

milan007 19.8.2008 16:40

Re: Re: A co kdyby se na tu částku složili

on myslel , že jim přispěje Součková a Fišer.

glosátor 19.8.2008 9:00

Jinak

to ani dopadnout nemohlo. Priority rozhodců byly jasné: dáme za pravdu státu, nedostaneme nic. Podržíme Diag, dostaneme desátek, je konečně z čeho brát. Tak to v Čechách chodí a bylo by s podivem, kdyby tomu  v tomto případě bylo jinak.

Karel 19.8.2008 8:37

Naši postbolševičtí političtí zlatokopové nás v čele s kLausem stáli - MAJLANT......Blbečkové, hlavně ti, kteří opravdu tvoří, nebo tvořili hodnoty to ovšem opět rádi zaplatí, že.........

Autorovi článku a Prokopu Bubnovi děkuji, že vyjádřili i můj názor - jen pro doplnění vláčkový expert jako ministr zdravotnictví za ODS Stráský v této aféře sehrál druhou základní roli 

Franta 19.8.2008 8:21

Dojemné.

Takže Martin Bojar udělal v dobré víře chybu. Aha. Když udělá chybu kdokoliv z nás, nese následky. Martin Bojar asi ne. Takový hodný chlapec, co????? A ostatní tzv. ministři ? Jak se vůbec v té naší slavné republice někdo stane ministrem? Aha.

Xury 19.8.2008 8:31

Re: Dojemné.

Počítám, že vám bude asi tak 20, ne? V době, napsání dopisu vám tak mohlo být něco kolem 3 let. To by tak odpovídalo míře vaší informovanosti.

Frank 19.8.2008 8:08

Urbane, nějak vám mezi plejádou jmen vypadl Stráský.

Je to sklerózou nebo fanatismem? A ten je přece po Bojarovi hlavní postava. Na fotce vypadáte jako mimozemšťan a vaše některé příspěvky tomu sekundují bývalý disidente. Poloviční pravdy bývají horší, než lži. Smlouvu za stát o arbitráži podepsal tehdejší ministr Stráský. To byl moment, kde se dalo vše změnit. Nestalo se tak. Proč? To musíte jako znalec všeho přece určitě vědět.

Xury 19.8.2008 8:35

Re: Urbane, nějak vám mezi plejádou jmen vypadl Stráský.

Stráský nepochybně nebyl nejlepší ministr zdravotnictví, kterého jsme měli. Na druhé straně byl ekonom a o tom, zda má nebo nemá podepsat takovou smlouvu se asi nerozhodoval na základě svých znalostí, ale podle doporučení právního oddělení ministerstva. To je prostě klasická otázka odpovědnosti ministra,která může v podobných věcech být jen politická a nikoliv právní.

Abraham 19.8.2008 10:15

Re: Re: Urbane, nějak vám mezi plejádou jmen vypadl Stráský.

To je podstata této i budoucích kauz. Pokud bude odpovědnost za peníze daňových poplatníků pouze politická,. nikoliv právní, budeme si zde stýskat při další kauzách..

A pokud se týká exministra Stráského jako dobrého ekonoma?  V té době bylo spoustu dalších podstatných chyb. Na příklad. systémové chyby ve financování lůžkových zýdravotnických zařízení.      

Xury 19.8.2008 13:57

Re: Re: Re: Urbane, nějak vám mezi plejádou jmen vypadl Stráský.

Já jsem nenapsal, že byl Stráský dobrý ekonom, přečtěte si laskavě pořádně můj příspěvek.

Jinak odpovědnost ministra může být jen těžko jiná než politická (pochopitelně za politická rozhodnutí - ne za přijetí úplatku nebo evidentní porušení zákona). Když to budu demonstrovat na tomto příkladu : Bojar napsal zahraniční firmě, že podle jeho informací naní DH seriozní společnost. Vzhledem k informacím, které předpokládám, že měl, to dost dobře nelze považovat za pomluvu. Jiná věc je, jestli může ministr něco takového napsat (osobně si myslím, že ne). V každém případě je sporné, zda Bojar porušil zákon. Stráský na základě doporučení zaměstnanců ministerstva rozhodl, že spor budou řešit rozhodcové a ne soud. Jako neprávník jim v tom těžko mohl oponovat. Nemluvě o tom, že se říká, že dva právníci mají na stejnou věc tři právní názory. Nicméně i tak, pokud by stát zaplatil již po prvním nálezu nebo se dohodl s DH, tak by samozřejmě škoda byla o dva možná tři řády menší. Tyto okolnosti ovšem už Stráský nemohl ovlivnit. Takže je rozhodně nejasné, jaký podíl na celkové částce má jeho rozhodnutí.

pra 19.8.2008 14:42

Re: Urbane, nějak vám mezi plejádou jmen vypadl Stráský.

Z mnoha odpovědí vyplývá, že si kdekdo myslí, že při soudním projednávání by byl výsledek jiný než při arbitráži.

Soud by však měl stejné podklady jako arbitři. Pouze projednávání by probíhalo dvou až tříkolově, tudíž déle. Úroky by narůstali a dluh státu by se zvětšoval. Výsledek by ovšem na základě stejných podkladů byl pravděpodobně stejný - v právním státě.

Přece hlavní je protiprávní skutek a to pomluva firmy CONECO panem ministrem Bojarem.

figura 19.8.2008 7:44

Ten Kalvoda...

...to je pro mě už jenom třešnička na dortu. Skvělá sranda. Svědčí mi to o všem v této zemi. Kdybych to nemusel platit.

Mirek 19.8.2008 6:25

Naivní?!

Tady nejde o nnaivitu ale o blbost a korupci. Prvním korupčníkem byl Havel, který se nechal zkorumpovat mocí a patolízalstvím svých kamaradíčků a komunistů a sám korumpoval rozdáváním míst a tedy moci. A ti ostatní jsou uže jen zkorumpovaní všehoschopní darebáci. Tak co chceme. Jsme prostě v (Y) a na klopě máme Va svět se nám ;-P

PROKOP BUBEN 19.8.2008 4:41

MÁM ZA TO

Že je nutno přiznat autorovi značný díl pravdy.....Naši postbolševičtí političtí zlatokopové nás v čele s kLausem stáli - MAJLANT......Blbečkové, hlavně ti, kteří opravdu tvoří, nebo tvořili hodnoty to ovšem opět rádi zaplatí, že.........

gerontusinza 19.8.2008 11:49

No rádi ......Re: MÁM ZA TO

:-/ale zaplatíme jako vždycky, když nemáme sílu volit jinak než jsme zvolili........ jen nevím jestli tento pán je to, co bych rád četl.......    jestliže ivšem rozhodci sdělí že dna jistou část důkazů budou hledět jako by neexistovali je to víc než zajímavé..... ekonomika není politika a věci se buď stali nebo nestali..... rád bych znal důkazy na které tito rozhodci hodili bobek......:-/

gerontusinza 19.8.2008 11:51

sakra už aby ty dvě iy zrušili, ta klábosnice je úplně blbá.....Re: No rádi ......Re: MÁM ZA TO

:-/

Josef 19.8.2008 2:18

Pravni Stat !

Doufam jen, ze se jiz nebudeme hloupe snazit, vyplacenim miliard, nekomu dokazovat, ze jsme pravni stat ! Ze jsme spravedlivejsi nezli to slavne USA, kde vyplaceji za rozlite kafe jen 9 mil. dolaru. Ze jsme svetejsi nez Papez ! CSSD mela pravdu, kdyz poslala Altnera do pr. i s jeho pozadavkem 13 mld. za jeho poctive vykonanou praci! Doufam, ze udelaji to same i se Stavou !! 

mol 19.8.2008 2:10

jakou chybu

Ten člověk byl tehdy hledaný německou policií, podezřelý z x věcí. Někomu takovýmu přece nesvěříte tak významnou věc, to by byla podle chyba. Já furt nechápu, z jakýho nároku si Diag Human myslí, že tu zakázku dostat musel.