10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

PRÁVO: Vyměnit svobodu za iluzi bezpečí? Nechci

V posledních měsících se to ve sněmovně doslova hemží vládními návrhy zákonů, za které by se nemusela stydět ani totalitní normalizační vláda v letech sedmdesátých. Služba je služba, a když dostane policejní orgán rozkaz „zlikvidovat diverzanta na motorce s koženou brašnou“, není čas lámat si hlavu otázkou, kdo je kdo...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Frys 16.5.2016 18:25

O zbraních

Žádný svobodný člověk nesmí být vyloučen z možnosti mít zbraň. Nejpádnějším důvodem pro to mít právo držet a nosit zbraně je pro krajní případ ochrany před tyranií vlád. Thomas Jefferson

Svobodní lidé by nejen měli být ozbrojeni a disciplinovaní, ale měli by mít dostatek zbraní a munice, aby uhájili svou nezávislost před kýmkoliv, kdo by je chtěl utlačovat - včetně jejich vlastní vlády. George Washington

Tento rok se zapíše do historie. Vůbec poprvé zavedl civilizovaný národ úplnou registraci zbraní. Naše ulice budou bezpečnější, naše policie efektivnější a celý svět nás bude následovat vstříc budoucnosti! Adolf Hitler, 1935

L. David 16.5.2016 13:17

Omezovat, omezovat, omezovat.

A k tomu občanům diktovat nesmyslná nařízení !

Socani se dnes už vůbec neliší od komunistů před převratem.

P. Selinger 16.5.2016 10:43

Kdyby v té hospodě v Uherském Brodě

byl mezi hosty někdo s legálně drženou zbraní, který by se nebál ji v sebeobraně použít, nemuselo být mrtvých 8.

V. Kain 16.5.2016 12:54

Re: Kdyby v té hospodě v Uherském Brodě

Ozbrojení tam byli dva policejní rekové co se chovají statečně když dávají někomu pokutu.Čekali na příjezd speciální jednotky a střelec nikým nerušen pokračoval ve střelbě na živý cíl.Jinými slovy byli to obyčejní zbabělci a už dávno měli být vykopnuti od policie.Bohužel nejsou.

A. Richtr 16.5.2016 14:13

Takze na miste, kde byl ten strelec byli dva ozbrojeni policiste? Jako ze cekali a slysely ty vystrely a rev lidi? Pokud ano tak bylo s nimi karne rizeni nebo to maji v narizeni? Jako treba; pockat az sileny strelec lidi postrili a pote mu nabidnout kavu a pomoc psychologa?

J. Frček 16.5.2016 14:51

Re: Kdyby v té hospodě v Uherském Brodě

Matně si vzpomínám, že alkohol a zbraně nějak nejdou dohromady. Už je to asi 10 let, co jsem četl zákon o zbraních a střelivu, ale dám krk na to, že to je nějak v tom zákoně ošetřený. Poldové dávají dýchnout i myslivcům na honu, zda nechlastaj, například.

Takže zákonů dbalý majitel zbraně nemá v knajpě co pohledávat, leda by tam nekonzumoval alkoholické nápoje, to by byla jiná... To by pak ten šílený střelec měl asi smolný den. Bohužel tady nejsme v juesej, takže i ten obránce by běhal dlouhé roky po soudech a při troše štěstí by jej možná nezabásli...

Ještě k tomu článku. Zákon, který není v souladu s Listinou základních práv a svobod bych rozhodně ignoroval. Měl by se na to podívat nějaký šikovný právník. Levičáci si většinou nelámou hlavu s kolizemi zákonů, takže nebude takový problém tuto "divokou domovní prohlídku" rozcupovat třeba u ústavního soudu?

S levicovou EU za zadkem se nám nebude dobře žít...

F. Netopil 16.5.2016 10:24

Je neuvěřitelné jakých výšin může dosáhnout lidská blbost !

Takže aby se člověk cítil svobodným, musí mít možnost vlastnit pistoli? Ale nebuďme troškaři. Když pistoli, tak proč ne samopal? A co takhle kulomet nebo menší dělo ? Taky nášlapné miny by se někdy hodily. Dzp.

P. Švejnoch 16.5.2016 10:56

Re: Je neuvěřitelné jakých výšin může dosáhnout lidská blbost !

"Takže aby se člověk cítil svobodným, musí mít možnost vlastnit pistoli?"

A které pasáži té věty nerozumíte?

R. Gramblička 16.5.2016 11:12

Re:

cit:"Je neuvěřitelné jakých výšin může dosáhnout lidská blbost !"

ano, na svém příspěvku jste to demonstroval dostatečně :-P

P. Papež 16.5.2016 18:22

Re:

Úplný souhlas. Je neuvěřitelné, co za "lidi" se zde v diskuzi prezentuje.

R. Langer 16.5.2016 11:55

Re: Je neuvěřitelné jakých výšin může dosáhnout lidská blbost !

A vy se cítíte jak? Nebolí vás třeba hlava?

V. Povolný 16.5.2016 12:19

pane Netopile

právo vlastnit zbraň je odjakživa právem svobodného a zodpovědného člověka. Právo vlastnit zbraň nemají poddaní a vazalové. Proto také za komunistů neměl právo na zbraň prakticky nikdo kromě ozbrojených složek státu. Ono to take souvisí s tím, že svobodným a (možná) ozbrojeným občanům se hůř vládne. Vládcové totalitního státu nestojí o samostatně myslící občany. A ozbrojené, tak to už vůbec ne. Je to výmluvný indicator toho, kam máš stát i celá EU směřuje.

J. Aspirin 16.5.2016 12:42

Re: Je neuvěřitelné....

... ano, právo na sebeobranu se zbraní bylo vždy právem svobodného člověka. Stačí se podívat do historie kdo toto právo neměl. Také je dobré se podívat do historie, kdy a za jakých okolností bylo právo vlastnit zbraň omezováno. Vždy to byl jeden z prvních kroků k daleko masivnějšímu omezování.

Pokud chcete i v budoucnosti psát do diskuzí své (nikým jiným neschválené)názory a otázky měl byste být velmi citlivý na každé omezení práv a svobody a nebagatelizovat to.

K. Kovář 16.5.2016 14:44

Re: Je neuvěřitelné jakých výšin může dosáhnout lidská blbost !

Netopíl co kdyby ses utopǐl? Navrhni vypustit rybníky dokud je. Čas!

D. Nowodny 16.5.2016 9:33

Pomalu ale jistě:

BUDOVÁNÍ POLICEJNÍHO STÁTU !!

K. Janyška 16.5.2016 9:07

Ano, v České republice řádí socialisté Stejně jako jejich

bratři ve zločinu, ti v EU... Dzp.

P. Lenc 16.5.2016 8:55

Dík za článek.

Čím dál větší omezování občanských práv pod záminkou "větší bezpečnosti občanů" pod taktovkou EU a radostně realizované nynější koalicí je otevřeným útokem na svobodu občanů.Fašizace evropského prostoru nabírá na obrátkách.

A. Richtr 16.5.2016 8:38

Pred nejakym casem se mi stalo to, ze jsem se zrovna vracel ze strelnice zrelaxovat se svoji flobertkou a zastavila mne hlidka policie... Kontrola probehla v poradku a tak si rikam oni znaji vice zakony tak se jich zeptam: "Muzu se zeptat ja vlastnim tuhletu flobertku a muzu s ni strilet jen na strelnici nebo I treba na zahrade? Jak na to zakon?" ... Ale stalo se neco co jsem necekal, policista vyskocil ruku polozil na svou zbran a povida: Mate zbrojni pas? ... Rikam vam ze je to flobertka vzdyt to vidite ten deleny bubinek... Policista: A mate zbrojni pas povidam?... Nakonec jsem mu vysvetlil zakon ale to ze ho nezna me dorazilo, takze uplne vidim situaci ze se vracim domu a tam je otevreny barak, vse rozhrabany a jen kvuli tomu ze nejaky dobry obcan me videl na zahrade cistit flobertku a vse nahlasil a bylo duvodne podezreni... Priste to bude bude neco jineho... EU a jeji poskoci chteji vzit lidem zbrane protoze lepsi je pro ne krotit uzovku a ne kobru a az nastanou islamske nepokoje v nemecku tak nebudou chtit mit ozbrojene nemce ci cechy...

J. Vintr 16.5.2016 13:06

Re:

Skutečně naivita, ptát se policajta na zákony. Podle toho, co provádějí (a co píšou do diskuzí na netu), tak policajty učí jen dva "zákony" - policajt má vždycky pravdu a policajt si vůči (obyčejnému) občanu může dovolit cokoliv ...

K. Kovář 16.5.2016 14:48

Re:

Španělsky se řekne policie los debilos, a městská policie los debilos amateros!

J. Schwarz 16.5.2016 8:14

Bezpečí, právo

a spravedlnost - jaká jsou to pěkná slova! Kdekdo se domnívá, že čím víc "opatření ke zvýšení bezpečnosti", čím detailnější právo tím líp. Všechna ta bohulibá "opatření" se zdůvodňují rčením "i kdyby to mělo zachránit jediný lidský život...". Jenže když se moc tlačí na pilu tak se ani nenadějete a proberete v nebezpečné zemi kde vládnou zvůle a bezpráví.

D. Polanský 16.5.2016 8:01

Je potřeba vytvářet optimální

podmínky pro zločince. Ale přesto z vlastní zkušenosti bránit se moc nedoporučuji. Také jsem se "pobavil", když mi ukradli mobil, dcera mi tam nějak blbě nastavila limit, tak mi vybrali přes jakési operace po 99 Kč cca 3000 Kč během 10 minut. Dál jsem si udělat u operátora výpis, bylo jasné, že kam peníze šly, za tím musel být konkrétní účet a člověk. Policie mi sdělila, že kdepak, že nemá nárok požádat o identitu a vlastně že jde o malou částku. Ale ještě lépe fungovala za Ivana Langra z ODS. Ten měl vše vzorně pod kontrolou. A jak vždy s oblibou říkal: Zákon jsem neporušil, vše podle zákona. Policista musel vzorně nahlásit, proti jakému zločinci chce zasáhnout a ministerstvo mu sdělilo, zda ano či ne. Za Nečase to již bylo lepší. Také na to doplatil.

P. Hlosta 16.5.2016 7:58

Opět paskvil práva!

Je to obdobné, jako s ochranou zdraví s pomocí zákazů kouření. U toho se postupně přejde k pašovaným cigaretám za levné peníze, policie nebude stíhat represi kuřáků a tak se nakonec přijme fakt, že zákon se nedodržuje. U zbraní to dopadne tak, že kdo bude chtít, ten si raději pořídí zbraň na černém trhu a doma mu kontrola tím pádem nebude hrozit. Bude klidně porušovat předpisy o uložení zbraně, způsobu nošení a všechny povinnosti legálního držitele zbraně. Ono při sebeobraně nakonec jde o život a ten je podstatnější, než tresty za použití zbraně poté, co zbraní zneškodníme útočníka. Jistěže magoři byli, jsou a budou a ti zbytečně použijí zbraň. Mít legálně zbraň a vystavit se riziku prohlídek a buzerace, to už je skutečně na pováženou. Racionálně uvažující si pořídí zbraň načerno!

V. Kusý 16.5.2016 19:02

Re: Opět paskvil práva!

Máte zcela pravdu.Bohužel všem "kompetentním" poněkud uniká, že ti, kdož si chtějí zbraň pořídit k tomu, aby provedli nějakou všivárnu, to většinou policii nehlásí.A ta samozřejmě, jak jste napsal, nemůže mít podezření, ergo bude hledat úúúúplně jinde, t.j. u slušného, zákona dbalého a tím i blbého občana.

T. Pansky 16.5.2016 3:18

Autorka ma naprostou pravdu. Dalsi priklad: uz tolikrat ...

... debatovany zakon o koureni. Tam si stat prosazuje, ze nam bude diktovat, jak smime a nesmime podnikat, jestli ve vlasnim podniku smime mit kuraky nebo ne. Autorka ma naprostou pravdu, ze nam levice ukrajuje svobodu po malych kouscich. Zaroven je treba pripomenout, ze prave ODS se podilela na vytvareni koalic s CSSD a prinutila volice unikat do neprozkoumanych vod ANO (levicova korporatni politika). Takze dnes sklizime to, co jsme zasevali pred nekolika roky - lide jsou unaveni a popsane levicove upevnovani moci jim nedochazi, nevsimaji si toho.

I. Hil 16.5.2016 10:17

Re: Autorka ma naprostou pravdu. Dalsi priklad: uz tolikrat ...

Podnikat si můžete jak chcete, ale na blba, který mě otravuje cigaretou od vedlejšího stolu nic jiného než zákaz neplatí!

Z. Lapil 16.5.2016 10:29

Re: Autorka ma naprostou pravdu. Dalsi priklad: uz tolikrat ...

Von na něj neplatí ANI ten zákaz. Viz zastávky pražské MHD; fakt je, že málokdy, ale rozhodně i v centru, kde bych - na rozdíl na zapadlé zastávce na znamení - nějakého toho policajta čekal. Co by mi řekli na 158, kdybych ohlásil tuto nezákonnou činnost, netuším. Možná bych sehnal hasiče, kdybych "cítil kouř".

J. Kohoutek 16.5.2016 11:21

Re: Autorka ma naprostou pravdu. Dalsi priklad: uz tolikrat ...

Blb je ten, kdo leze do kuřácké restaurace a pak se diví, že se tam kouří.

R. Langer 16.5.2016 11:58

Re: Autorka ma naprostou pravdu. Dalsi priklad: uz tolikrat ...

A na bolševického blba vašeho formátu neplatí vůbec nic. Ani doporučení, aby mezi ty "blby", co ho tím kouřením tak obtěžují, nejlépe vůbec nelezl. :-P

I. Hil 16.5.2016 13:11

Re: Autorka ma naprostou pravdu. Dalsi priklad: uz tolikrat ...

Každý máme svoji pravdu. Jenže kuřák prostě obtěžuje okolí, to neokecáte.

A co poradíte těm, kteří mají ve vsi jednu hospodu? Ať si koupí pivo v plastu?