7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Vláda opět potvrdila covidový chaos

Další nedostatečnou si zaslouží kabinet Andreje Babiše za současné chaotické rozvolňování. Je fakt, že vláda od pondělí tohoto týdne zrušila většinu omezení a otevřeny jsou už i vnitřní prostory v restauracích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Obojzivelnik 2.6.2021 10:16

R^R^R^

S. Ševeček 2.6.2021 9:44

covid19 je nemoc, kovidismus je zločin.

P. Hatina 2.6.2021 9:28

Soudruh Hamáček zapomněl na slavnou minulost své strany, jejíž spolky se scházely právě po hospodách..

Ale asi už na ty 4 procenta své partaje nespoléhá. Asi předpokládá, že Babiš, až ho zase prezident Zeman jmenuje premiérem, si Hamáčka vezme do vlády stejně jako experta na podrazy všeho druhu ;-D

Š. Hašek 2.6.2021 8:59

Souhlas!

Malinko je problémek v tom, že na Vaše rozhodování a zdraví (i moje), si již brousí zuby politici a zdravotní koncerny. Docela a plně. Víc a víc.

A také se ví, že pokud nabídnu cukrátko a strach, stanou se z části voličů zas malé děti. A často to ještě zhorší papírové novovzdělání a radiopojítko posledního typu a poslední aktualizace. Jak malé děti.

Š. Hašek 2.6.2021 8:54

Trefné.

J. Vintr 2.6.2021 8:26

Ta omezení, která poškodila ekonomiku a výcvik lidí v poslušnosti, jsou jedním z důvodů, proč byl virus vypuštěn do světa. Naši politici jen plnili tento záměr. Nějspíš ne zcela záměrně, jen se opičili po ostatních zemích, které se obecně opičily po Číně.....

P. Hatina 2.6.2021 8:20

To asi těžko. Pokud by toho objednal až moc, a ta maximální zátěž nepřišla, tak potom co, myslíte si že si ty suroviny vezmou ve skladech zpátky? To se brzo zkazí a pak to musí zlikvidovat.

Takže bych spíš řekl, že naopak, a až podle toho kolik lidí příjde, pak pošle do nejbližšího Kaufu pikolíka nakoupit.;-D Mimochodem, nebyla by to žádná rarita, v řadě států to tak živnostníci dělaj...

P. Hatina 2.6.2021 8:13

Jak se říkávalo kdysi, úhlavními nepřáteli našeho státu jsou jaro, léto, podzim, zima, a imperialismus.

Tudíž, i v případě těch zahrádek výrazně pomohlo, že byla v minulých týdnech zima a mokro, takže se tam občané skutečně ve větší míře neshlukovali. A proto také nemuseli být bdělými orgány podrobováni důkladným kontrolám :)))

R. Langer 2.6.2021 8:12

Přesně! Jsou to bolševici, že jim to leze ven i ušima. A užiteční idioti jim na to skáčou. ;-€

J. Nevrkla 2.6.2021 8:11

Už dávno měla vláda nechat na lidech samotných, kam půjdou a jak se budou chránit a chovat, nejsou malé děti.

P. Hatina 2.6.2021 8:09

Jasně, obecně máte pravdu.

Tohle je taková krajní situace. Pokud by šlo o běžný zákon, tak to soud řešit nebude, odkáže na politickou zodpovědnost vláďi, a ať si potom lidi z jejího příkazu ty vzorce počítají třeba v římských číslicích :)

Pokud by šlo o opatření za nouzového stavu, tak taky ne, protože za něj, si taky může vláda naporoučet chce a soudu bude stačit, že to vláďa prohlásí za nezbytně nutné (pokud tedy nezačne třeba střílet do lidí)

Zatímco, omezení podle pandemického zákona tedy odůvoďnovat musí - a jak tedy uvedl soud, jednotlivě a konkrétně - proč tedy právě toto opatření - když v jiných podobných činnostech to jde). Což už tedy, jak píšete, notorietou nelze, a soud to činit nebude. Ono totiž, jak se dalo dočíst v médiích, ani odborníci na MZ ten důvod neznají a odkazují se na doporučení lidí z MeSES..

A na závěr, ani s tím matematickým vzorem to zase není tak definitivní. Asi se dá shodnout že kdyby třeba spadnul barák, tak nad jeho konstrukčními výpočty se odborníci u soudu pěkně vystřídají.

Jenomže,u nás úplně stačí státní maturita z matematiky, tak jak jí mastí Cermat. I tam se může stát, že študáci použijí nějaké odlišné řešení a pak se budou soudit, proč jim nebylo uznáno...:))))

R. Langer 2.6.2021 8:08

Co má ANO společného s pravicí, a ODS s přímou demokracií? ;-D

P. Vébr 2.6.2021 8:08

Nazývat ANO pravicovou stranou je jako nazývat Hitlera dobrodincem lidstva (no, možná trochu přehnané srovnání, ale jenom trochu).

R. Langer 2.6.2021 8:06

Hm, to u nás bylo na zahrádkách nabito ještě dávno před nějakým uvolňováním. Asi nenavštěvujete ty správné podniky. Ale naštěstí místní městská policie i politici byli dost rozumní na to, aby to neřešili. Kupodivu, žádná morová epidemie a tisíce mrtvých se nevyskytli, navzdory tvrzení, že se virus šíří nejvíce v zavřených hospodách.

Už byste si ty pohádky mohli odpustit, a přestat buzerovat normální zdravé lidi, soudruzi. :-P

V. Dosoudil 2.6.2021 7:56

R^R^

M. Mucha 2.6.2021 7:33

R^

L. Hančar 2.6.2021 7:10

Každé totalitní nařízení zvýší entropii společenského života a tato entropie se už NIKDY nevrátí na původní hodnotu. Zákony termodynamiky. Polopatě:

Zavřete hospodu. Otevřete, je vám dovoleno otevřít, vrátí se 60% hostů, ti ostatní už mají jinou kulturní náplň, zpravidla čučí na bednu s lahváčem.

Hřebíček na hlavičku udeřil už dávno Hamáček: my musíme zamezit lidem se scházet. Společenský život, komunikace není v plánu NWO. Stačí přeci jeden správný názor na svět, ostatní názory jsou konspirace.

D. Krajíček 2.6.2021 7:09

Pokud má být hospodský připraven na otevření, musí být připraven na maximální zátěž, i kdyby nepřišla. Takže vytí je naprosto oprávněné.

J. Dostál 2.6.2021 6:29

U toho zdůvodňování se bohužel může stát, že pro jedny to bude nedstatečné a pro druhé nepochopitelně složité. Pravděpodobně jen když soud chce, tak něco prohlásí za samozřejmé (notorietu). Otázkou je, jestli soud v některých případech posuzování nedostatečnosti zdůvodnění nepřekračuje svoji kvalifikaci. Jako krajní případ uvedu, že by vůbec neměl posuzovat matematické důkazy atd.

L. Písařík 2.6.2021 6:26

Nevidím jinou pravicovou stranu a mám odpor proti ODS, kde Fiala touží po premiérském křesle jako raftlík po uzence.

J. Jirka 2.6.2021 6:24

Při volbách to hodíte jako vždy komunistům, jen se to stydíte přiznat...

L. Písařík 2.6.2021 6:23

Rozhodnutí soudů bývají v právní společnosti respektovány. Po uvolnění na zahrádkách jsem ve společnosti přátel navštívil dost známou a dobrou restauraci v Brně a pokaždé jsme po dobu cca 3 hod. byli skoro jediní hosté. Jen občas se někdo zastavil na 1 plzeň, aby spláchl červa. Ani v jiných zahrádkách nebylo narváno. A tak si myslím, že celé to vytí po uvolnění bylo dílem hospodských a zainteresovaných pisálků.:-P

R. Langer 2.6.2021 5:54

Hm, a proč tedy nevolíte někoho, kdo má tu přímou demokracii rovnou v programu? Je to tuším několik stran, přičemž jedna zaručeně. Babiš to není zcela určitě, tak jak byste toho chtěl jinak dosáhnout?

Jestli vy o té přímé demokracii jenom nekecáte, a ve skutečnosti se jí bojíte jako čert kříže. Třeba že by vám lidi shodili ten slavný pandemický zákon úplně, a vy byste bez těch úžasných vládních opatření ještě umřel na kovid, protože se o své zdraví sám neumíte postarat. A že je takových neschopných ubožáků, co sem chodí kňučet strachy z kovidu a ze své neschopnosti opravdu dost. Včera se tady rojily jako včeličky.

To je samozřejmě jenom modelový příklad, který se vás určitě netýká, ale proč tedy chcete volit zrovna ANO by mě docela zajímalo. ;-D

V. Církva 2.6.2021 5:34

Ale blbost! Nejen vláda. Toto jsou jasné důkazy bo...lu v našem Tatarstánu. Že opozice mydlí vládě schody i kdyby to mělo stát občany miliony a měly být tisíce mrtvých, že jsou u nás nepřehledné zákony a tak si u nás soudy dělají co chtějí!....

Možná byl pandemický zákon připraven špatně, ale možná by jiný neprošel u opozice a nový nikdo nepřipravil protože by neprošel určitě.

Pokud nebude možno volit přímou demokracii, budu volit ANO.

P. Hatina 2.6.2021 2:27

Chybičky se vloudí. Ono totiž za prvé, jak doufám zřejmé, soud nerušil předešlá omezení z plezíru, , ale protože nebyla zdůvodněna.

Což je tedy průšvih nikoliv politiků, ale odborníků (z MeSES, či na MZ), že taková zdůvodnění nedokázali vypracovat. Tedy přesněji, že se je ani neobtěžovali vypracovat, protože přece "covid", takže poslouchejte vrchnost a její elity, Čecháčkové.

No a za druhé, ono je sice hezké že podnikatelé by měli by začít podávat na vládu žaloby. Jenomže, doufám že si je pan zastupiteli ODS vědom , že do voleb se to rozhodně vyřídit nestihne. takže (a pokud se dostane do vlády), bude to vedení jeho strany, kdo pak bude za ty žaloby cálovať, takže rovnou můžou začít přemýšlet, kde na to (ze státních zdrojů) vezmou .Že by třeba těm podnikatelům na to konto zvedli daně?:))))