5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

PRÁVO: Těžká minela doktora Ištvana

V polovině června vypuklo zemětřesení. ÚOOZ podnikl razii za účasti 400 policistů a zatkl několik osob, které skončily ve vazbě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 30.7.2013 16:59

Evropský soud odsoudil českou policii za nelidské zacházení

Evropský soud odsoudil českou policii za nelidské zacházení

"...Podle Candiglioty byla policejní inspekce nečinná a podezření řádně nevyšetřila. "Například policisty vyslechla inspekce až po třech měsících," dodala právnička. Doplnila, že nezávislé vyšetřování nezajistila ani Generální inspekce bezpečnostních sborů, která vznikla jako samostatný útvar v roce 2012 a která není jako dřívější policejní inspekce podřízena ministerstvu vnitra. "Podle našich poznatků se nezměnilo personální obsazení ani metody nové inspekce, a ta nadále kryje nepřiměřené násilí policistů," zdůraznila právnička. ..." (ČTK)

M. Malovec 30.7.2013 8:34

Pane Polanecký,

samozřejmě, že nějaký Ištván nebude vyštván, ani neabdikuje. Nenahradí škody způsobené lidem této země ročními akcemi. Vyštván budete za čas (až ještě více utuhne) Vy. Pro Vás si přijdou soudruzi s klepety. A pro všechny, kteří se zde pod své kritické příspěvky podepisují. 

J. Kadeřábek 29.7.2013 22:35

Je tady ještě nějaká drobnost.

150 milionů ke kterým se údajně nikdo nehlásí a nespecifikované kilogramy (nebo tuny či gramy?) zlata. Nějak to utichlo.

A. Reček 29.7.2013 18:21

Co to je ta minela?

To že se Ištván pominul? Neslyšel jsem ještě takového slova.

J. Svoboda 29.7.2013 18:31

Re: Co to je ta minela?

Pane Rečku, nic na plat, pan Polanecký je světák, ví všechno a když se ho budeme držet, všechno nás naučí, pokud ovšem budeme chtít. Já za sebe mohu říci, že nemám zájem.

L. Novák 29.7.2013 19:26

Re: Co to je ta minela?

Vy jste kecálek k neuvěření! :-D

P. Han 29.7.2013 19:43

Re: Co to je ta minela?

Neučte se. Vy jste absolutně klasickej. Nic starého nezapomněl, nic nového se nenaučil. No a s věkem nakonec i to staré zapomenete... :-P

Koho zajímá minela, má ji zde. Vy to radši nezkoušejte.

http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=7387

J. Svoboda 29.7.2013 19:47

Re: Co to je ta minela?

Hlavně pane Hane, nezapomínejte, že vzdělání je to, co v člověku zůstane, když zapomne to, co se naučil. Asi nebudete souhlasit, ale zkuste popřemýšlet.

J. Kombercová 29.7.2013 20:32

Re: Co to je ta minela?

Tomu nerozumím, když zapomene, tak jako by se nic  nenaučil... takový protimluv, mohl byste svou myšlenku rozvést?

J. Svoboda 29.7.2013 21:07

Re: Co to je ta minela?

Paní Kombercvá, je to složitější, než na tuto diskusi. Vzdělání je hlavně to, jak se člověk staví k událostem, jak se v nich umí orientovat, rozhodovat se, zda proti prostředí bojovat, nebo se s ním smířit a přizpůsobit se. Je to také otázka, jak člověk řeší problémy, jak třídí informace na důležité a nadbytečné, všechno stejně nikdo obsáhnout nemůže. Věci, které jako to, čemu Vy říkáte "naučil", si může kdykoliv kdekoliv najít. Když někdo bez vzdělání začne hledat informace, je velmi pravděpodobné, že jich najde tolik, že se v nich utopí a lidskému konání bude konec. Samozřejmě, že člověk základní penzum vědomostí potřebuje, ale důležitější složkou přitom je myšlení a ochota (leckoho myšlení bolí) a snaha myslet.

Paní Kombercová, omlouvám se za následující. Mám dojem, že Váš názor je dán nízkou úrovní školství. Naše školství dlouho a často i nadále spočívalo v biflování a mentorování pro život zbytečných skutečností. Matematika se smrskla na tupé biflování postupů, místo toho aby žáky nebo studenty vedla k přemýšlení a vymýšlení těch postupů. Podle mého názoru je vzdělání např. umění, orientovat se v problému a potom člověk snadno nahlédne, jaké vlastně informace chce hledat. Pokud se člověk před matematickým, nebo jakýmkoliv  problémem rozhoduje, jakou kuchařku pro jeho řešení použije, je to nedostatek vzdělání v daném oboru.

Podobně tro parafrázoval pan Werich v jedné z forbín: Blbí mají čas si pamatovat. Chytří musejí vymýšlet.

M. Prokop 29.7.2013 21:34

"Vzdělání je hlavně to, jak se člověk staví k událostem, jak se v nich umí orientovat, "

Škoda, že se vám jaksi to vzdělání vyhnulo.

P. Han 29.7.2013 22:14

Re: Co to je ta minela?

Ale jděte. Nemůžete třídit a vyhodnocovat informace, odmítáte-li je získávat. Pak žijete ve virtuálním světě, který si sám vytváříte na podkladě svého "vzdělání", ať tím myslíte cokoliv.

P. Vaňura 29.7.2013 23:00

Nataša Tánská vydala knihu "Úvod do štikologie"

Tam je hrdinkou Štika a jako opak její kamarádka Cecílie. Vystoupení pana Nováka na schůzi vyhodnotí Cecílie jako "pan Novák je plný elánu" a Štika jako "pan Novák se bude rozvádět." Štika vyhodnotí takto vystoupení, protože se už "něco povídá" a pan Novák chce jít rozjíždět provoz v jiném městě.

P. Vaňura 29.7.2013 22:54

Máte samozřejmě pravdu, ale k tomu potřebujete

i určité IQ. Mám osobní zkušenost s tím, že ani docent humanitních věd nepochopí věci, které mi byli jasné, když mi bylo 15. Nejen inženýři, ale třeba i lékaři to chápou totéž okamžitě.

J. Václavíková 29.7.2013 23:11

Re: Co to je ta minela?

Dost výstižné.

A. Reček 29.7.2013 21:34

Re: Co to je ta minela?

Díky za informaci. Skutečně jsem se s tímto výrazem nesetkal, ale stejně ho používat nebudu. Je to zcela nezvyklé.

P. Han 29.7.2013 22:03

Re: Co to je ta minela?

Také ho nepoužívám. Sportovní novináři jsou kapitola sama pro sebe.

V. Petrová 29.7.2013 18:08

Proč by měli platit daňoví poplatníci,

proč ne pan Ištván a spol. ? Navrhuji utvořit skupinu, která po poradě s vedením Sněmovny na to dohlédne. V krajním případě navrhuji, aby to zaplatil stát a předepsal to Ištvánovi k úhradě. A dohlédnout, aby pan Ištván zaplatil. Potom si rozmyslí, než na někoho uvalí vazbu... 

J. Svoboda 29.7.2013 18:41

Re: Proč by měli platit daňoví poplatníci,

Paní Petrová, Vám bych přál, aby Vám stát předepsal k úhradě to, co pánové Jonoušek, Rittig, Novák, Bém, Dlouhý, Oulický, Jančík, Grygárek a další rozkradli. Nevím sice, co by měl pan Ištvan podle Vás platit, ale pokud vůbec, byly by to drobné proti tomu, co naše politická reprezentace dovolila shora uvedeným mužům rozkrást.

Pro úplnost - jste paní Petrová informována, co zaplatili viníci za vazbu paní Věry Jourové, která byla asi 6 až 7 krát delší (myslím ta vazba) a žádný Nečas ani nikdo takový, ba ani Vy, proto neřvali jako pominutí, jak řvou dnes.

L. Novák 29.7.2013 19:29

Re: Proč by měli platit daňoví poplatníci,

Miluju blbce, kteří vědí, kolik toho kdo rozkradl, ale není jim divné, že Ištvan a spol. strčil do vazby nevinné lidi a skuteční zloději běhají na svobodě.

J. Svoboda 29.7.2013 20:08

Re: Proč by měli platit daňoví poplatníci,

Jak prosté Watsone (nebo pane Nováku) . Já tedy blbce nemiluji (srážku s blbcem pokládám za masivní havarii) a to ani Vás. Že pan Ištvan chtěl někoho trestat, což má v popisu práce, mi vůbec není divné. Proč? Že mu to NS překazil, není jeho vina. Na to, proč zloději běhají na svbodě, se neptejte mě. Já bych to také rád věděl. Vysvětluji si to ale tak, že je to proto, že politická reprezentace jim umožnila vystavět za pdostatnou část nakradených peněz okolo sebe pevné a těžko proniknutelné hradby. A částečně asi proto, že se ta politická reprezentace bojí, aby na ně něco neprasklo.

Slyšel jste otázku pana Schwarzenberga na pana Topolánka: Kdo je to ten pan Dlouhý, že si za dvacet let stačil nahospodařit víc, ne náš rod za tři sat let?

Kdo toho kolik nakradl, mne zas až tak moc nezajímá. Vycházím z mnohokrát opakovaného odhadu. Vy jste si možná vytvořil lepší (přijatelnější) odhad. Podstatné je to, že se krade, ani poledne se nesvětí a na druhé straně politická reprezentace říká, že si musíme (ovšem až na některé) utahovat opasky.

P. Vaňura 29.7.2013 22:51

Jediným Ištvánovým cílem bylo povalit vládu a teď

se ještě snaží získat pro Rusnoka podporu komunistů. Alternativní vysvětlení by bylo, že je naprostý blb a tomu nevěřím.

Má li být toto výsledkem práce 400 elitních policistů za rok a půl práce, měli by se vrátit k pochůzkářům, kde by alespoň byli užiteční.

P. Han 29.7.2013 19:46

Re: Proč by měli platit daňoví poplatníci,

Kdo co rozkradl, měl by zaplatit. Platí to i na toho, kdo záměrně způsobí škodu. Jako Ištvan.

J. Svoboda 29.7.2013 18:45

Re: Proč by měli platit daňoví poplatníci,

Ještě něco, paní Petrová. Podíváte-li se na připojené video, možná Vám trochu svitne. Je sice dvouhodinové, ale obsahuje zajímavé informace.

http://tv.sme.sk/v/27372/pod-lampou-preco-sa-v-cesku-zatykalo.html

L. Severa 29.7.2013 15:08

Pokud se mýlím, tak mne laskavě opravte. Pokud možno slušně.

Imunita se vztahuje na to, že se poslanec vzdá mandátu, ovšem, jestliže tomu rozumím, musí to být ve sněmovně. Stejně tak může na parlamentní půdě domlouvat co za to. Pan Ištván pokračuje v kauze, protože si myslí, že může dokázat, že k domluvám došlo mimo sněmovnu. Zaráží mne to, že když již ty důkazy měl, proč neřekl Nejvyšší soude jakápak imunita, tady mám důkazy na které se imunita nevztahuje. Jestliže  ovšem za několik měsíců vyšetřování  takové důkazy nemá, tak si nedovedu představit že by dodatečně vykouzlil nějakého svědka, nebo odposlechy(?)nebo nevímco k definitivnímu potopení těch obviněných. Proto nechápu ty argumenty i od odborníků, že máme počkat – hin sa ukáže, až se vše vyšetří. U těch odborníků mám dojem, že na ně sedí to přísloví o těch vranách, které si vzájemně neublíží. Takže se obrňme trpělivostí, Rathova kauza budiž nám vzorem.

P. Vaňura 29.7.2013 15:29

Ale KSČM PODMIŇUJE svou

podporu Rusnokové vládě potrestáním exposlanců, nebo alespoň pokračováním v jejich stíhání.

To je nutné k tomu dodat!

L. Novák 29.7.2013 16:14

Re: Ale KSČM PODMIŇUJE svou

To zadala KSČM Miloši Zemanovi jako politický úkol? :-D

P. Běhounek 29.7.2013 14:48

DEN ODEDNE TO VYPADÁ VÍCE JAK POLITICKÁ OBJEDNÁVKA

Šlachta: více jak před měsícem v OVM: "máme na ně daleko více závažnách obvinění" - dodnes nic nebylo předloženo.

Ištván: "kvůli případu jsem vytvořil odvážnou právní konstrukci" - tak to mluví samo za sebe.

F. Matousek 29.7.2013 13:28

jaký je zde rozdíl ?

Je mozné podat zalobu na Rusnoka a nové ministry, nebot prijali od Zemana trafiky, za to ze ho podporovali pri volbe presidenta?? A kdo dokáze, zda ho trebas nepodporovali i proti svému svedomí??!

Ách jo. Ceské závistivé lúze, zastoupené nekterými zde prítomnými diskutéry, je mozné predhodit i tu nejvetsí pitomost, aby se jí chytla jako slepice flusu?

Mafiáni utíkají záchodovejma okénkama, a kradou s vystrcenou bradou! A na bábu jdou s tezkoodencema! Ze se nestydí celej István a jeho klika neoestébákú, za tu ostudu.

P. Vaněk 29.7.2013 13:31

Re: jaký je zde rozdíl ?

Zlatá slova pane Matousku!