6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Šlachta, nebo jachta?

Údajný boj s politickými kmotry se dostává do absurdní roviny. V České republice podle všeho neexistuje jediný právní precedens, o nějž by se policie a státní zastupitelství v případě politických trafik pro Petra Tluchoře, Ivana Fuksu a Marka Šnajdra mohly opřít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 1.7.2013 15:55

Celá fraška

ziscenovaná Ištvánem a spol.bude mít asi takové rozuzlení.Všimněte si jedné věci, neustálé výslechy Nagyové.Protože je i Ištván a spol.vedle s bývalými poslanci, tak bude na Nagyovou tak dlouho tlačit a pokračovat ve "výsleších", až dotyčná na něco kývne.Zdá se to přitažené za vlasy?Nevěřte tomu.Pan Ištván potřebuje nějaké vítězství, ať to stojí cokoliv.Jde mu o existenci.Ve světle těchto událostí je zákon o st.zastupiteství nebezpečnou zrůdností. A Janoušek s Rittgem?Pouhá zástěrka, hledat po třech týdnech nějaké důkazy je směšná představa.To co pro ně bylo nebezpečné je již dávno uklizené.

V. Bok 1.7.2013 11:53

No, velkej omyl

že se Janoušek s Rittigem smějí, bych moc nevěžil. Podle mě serou strachy. Oni totiž nemají moc kam utéct. Ve všech slušnejch zemích je totiž vydají.A dopadnout jako Krejčíř, smažit se v nějaký špinavý prdeli, nechtěj. V tomto případě si myslím, že policajti už mají dávno vše pohromadě. U těch co sedí ovšem ještě není skončeno vyšetřování.

L. Novák 1.7.2013 13:15

Re: No, velkej omyl

A oni snad někam utíkají? :-) Proč na ně neuvalili koluzní vazbu jako na 3+1, kteří jsou vyšetřováni z něčeho, co vůbec zatím nebylo prokázáno, není to ani trestným činem, a doba, kdy se to mělo stát už je přes půl roku pryč? :-)

Neměli by je rovnou pověsit, abyste byl spokojen?

V. Bok 1.7.2013 15:27

Re: No, velkej omyl

Měli. Já Janouška v rodině nemám.

L. Novák 1.7.2013 19:13

Re: No, velkej omyl

Vy jste nejspíš z rodiny, která po komunistickém puči 1948 křičela, ať tu Horákovou pověsí i bez soudu, že?

V. Hajková 1.7.2013 8:12

To, že tento policejní tyátr

sloužil  od  počátku   ke  svržení  vlády  , tu  píši  od  prvního  okamžiku. Zvláště  po  vyslechnutí  tiskovky  IŠTVÁN- ŠLACHTA-   JSEM  BYLA  NAPROSTO  ZDĚŠENÁ!  Zásah   400  policistu  -  jsem  pokládala   zprvu  za  nutný-  neb  jsem  se  domnívala,  že  se  zatýká  pul  republiky  všech  možných  podvodníku!   A  Ejhle-   p. Janoušek   v  té  době  byl  už   několik  dnu  na  jachtě-  v  CHORVATSKU-  p.  RITTIG  -  v  Monaku  ve  svém  sídle!  Přesto  v  prvních  dvou  větách  tiskovky  je  označil  p.  IŠTVÁN  , JAKO  ""HLAVNÍ  PRODUKTY"  -  exposlance  a  Nagyovou  jako  " PRODUKTY  VEDLEJŠÍ"  . Co  je  to  za  policejní  blaf,  že  až  při  odposlechu  ""hlavních  produktu  "  SE  zjistilo ,  že  p.  '' ŠNAJDR   a  FUKSA-  pracují  v  dozorčích  radách  polostátních  podniku  -  což  bylo  každému  známé   již  několik  měsícu!  Do  dnes  nechápu-  za  co  je  zalígrovaný  TLUCHOŘ-  který   od  počátku  odchodu  ze  sněmovny -  pracuje  v soukromé  firmě !!   Není  nic  jednoduššího-  si  tuto  skutečnost  dohledat! 

L. Novák 1.7.2013 9:40

Re: To, že tento policejní tyátr

Celý tyjátr pádu Nečasovy vlády je nutno oddělit od skutečné kriminality.

Stačí si promítnout do časové osy vyhlášení Zemana před nástupem do funkce, že mu jde o předčasné volby (rozuměj pád Nečasovy vlády).

"Boží  bojovník" Šlachta vypuštěním dezinformace o zabavených milionech a zlatu vyvolanou hysterií levice v médiích shodí vládu.

Na tahu je opět Zeman, který má možnost držet v šachu celou zemi vymýšlením neprůchodných "řešení situace".

ČSSD v řádných volbách na plné čáře vyhraje volby a s KSČM rozhazováním peněz na dluh přivedou ČR k definitivnímu státnímu bankrotu....

V. Hajková 1.7.2013 11:08

Re: To, že tento policejní tyátr

Jak  nemám  ráda  spekulace-  nejde  si  vše  nějak  nespojit- přesně  jak  píšete!

V. Bok 1.7.2013 11:54

Re: To, že tento policejní tyátr

No, názor udělat během několika hodin 33 domovních prohlídek jedním chlapem a jeho psem je taky názor.

L. Novák 1.7.2013 13:17

Re: To, že tento policejní tyátr

Jasně, lidi by měli zavírat už jenom na základě vašeho anonymního obvinění na netu. :-)

O. Malstoka 1.7.2013 7:19

Humbuk na druhou

Již jsem se dříve zmínil, že celý humbuk kolem Nagyové byl hlavně účel svrhnout Nečase. Pan prokurátor Ištván se chtěl po vzoru své šéfky pochlapit a tak rozjel akci, která připomíná grotesku. Celé to divadlo pokračuje hledáním nějakých důkazů se zabavených materiálů, ale to měli pánové mít jistotu, že něco takového existuje, nebo to měli mít zjištěné. Pokud se nic závažného a skandálního nenajde, budou se muset muset Šlachta s Ištvánem něco vymyslet, jinak by to bylo na odchod.

L. Novák 1.7.2013 13:06

Re: Humbuk na druhou

U Ištvána to není poprvé. Už jednou měl podobný problém s Čunkem.

P. Novák 1.7.2013 4:59

2 autor

Z Temelína se valí pouze pára!!

L. Novák 1.7.2013 2:43

Článek je příliš mělký a plný nedoložených dojmů

Už byly napsány mnohem kvalitnější a podložené analýzou konkrétních obvinění. Tady není skoro nic.

P. Han 1.7.2013 7:21

Re: Článek je příliš mělký a plný nedoložených dojmů

Dokonce ani ta konkrétní obvinění zatím nepadla. Jediné, co padlo, je vláda.

M. Vondráček 1.7.2013 10:48

Re: Článek je příliš mělký a plný nedoložených dojmů

Napište lepší. Dokážete to ??

L. Novák 1.7.2013 10:56

Re: Článek je příliš mělký a plný nedoložených dojmů

Určitě! :-)

V. Bok 1.7.2013 11:57

Re: Článek je příliš mělký a plný nedoložených dojmů

Kvylitní články jsou ovšem jen ty, které mluví o nevinně obžalovaných, ničení krásné lásky premiéra (tzv. kazišuci) a skvělých následuhodných pohnutkách obviněných bývalých poslanců. Těch už bylo opravdu dost.

L. Novák 1.7.2013 12:46

Re: Článek je příliš mělký a plný nedoložených dojmů

Těch o prokázané vině je zatím .... nula. Všichni jenom blábolí bez důkazů. :-)

L. Krajicek 1.7.2013 1:57

A no, zřejmě je to tak.

"V České republice podle všeho neexistuje jediný právní precedens, o nějž by se policie a státní zastupitelství v případě politických trafik pro Petra Tluchoře, Ivana Fuksu a Marka Šnajdra mohly opřít."

Když pominu, že náš právní systém není založen na precedentech, tak i přesto je logické, že vždycky musel být některý první. Jinak řečeno, není-li precedens, lze ho rozsudkem vytvořit. Spíš se obávám, že už jsme ztratili společensko-právní cit pro to, abychom sviňárnu nazvali sviňárnou a svině u koryt už klidně můžou chrochtat na celé kolo, aniž by někdo byl schopen zkonstatovat, že žerou za naše peníze. Ne za svoje. Nejprve za naše a až se nažerou, jsou teprve jejich.

DŮSLEDEK: než začnou žrát, na ně nesmíme, když žerou, tak na ně také nesmíme a až se nažerou, tak to už na ně vůbec nesmíme.

L. Novák 1.7.2013 2:32

Re: A no, zřejmě je to tak.

Vaše přání ještě neznamená, že konkrétní pochybné obvinění vůbec bude schopen žalobce prokázat. Náš právní systém sice není založen na precedentech, ale pokud neexistuje na konkrétní obvinění žádná judikatura, tzn. že za daný čin nebyl dosud ještě nikdo odsouzen, tím pochybnější je celá kauza, nebyl-li skutek v obvinění řádně popsán. Poslanci zcela zbytečně sedí v koluzní vazbě a je jisté, že pokud jim nebude prokázán trestný čin ani jeho příprava, bude jim stát muset vyplatit nemalou náhradu za bezdúvodné držení ve vazbě. Na zbavení občana ČR svobody nemůže a nesmí stačit pouze fakt, že Šlachta se považuje za "božího bojovníka" a v mobilu mu vyzvání hustitský chorál... :-P

L. Krajicek 1.7.2013 2:51

Re: Já jsem nevyslovil žádné přání.

Jen jsem popsal situaci, jak to vnímám.

Bohužel jsme tak zmasírovaní polistopadovou "demokracií", že pokud něco není hned trestným činem, nemůže se přece jednat o sviňárnu. Peníze padají z nebe.

L. Novák 1.7.2013 8:04

Re: zmasírovaní polistopadovou "demokracií"

Potíž je, že to, o čem píšete vy, zatím nedokázala přesněji popsat ani Policie ČR resp. státní zastupitelství, a lidé jsou drženi ve vazbě možná úplně zbytečně. Skuteční zloději a darebáci (i z té "drobné" trestné činnosti) však běhají spokojeně na svobodě.

A jestli vaše volená partaj dělá sviňárny, a ta od konkurence ne, tak změňte své voličské preference. Třeba si nakonec vyberete tu "jedinou čistou jako lilium" - KSČ(M). :-)

Z. Švrček 1.7.2013 11:57

Re: A no, zřejmě je to tak.

Už se těším, jak zpětně až do roku, kdy by mohlo být vše promlčeno (ani na tohle ale nebude precendens) budou "odstíháni" a "realizováni" od starostů malých obcí přes magistráty , kraje a dosavadní vlády všichni, kteří na komunální i velké úrovni "spáchali"  všechny ty koalice za pomocí korupčních jednání ve formě trafik typu "ty mně pomůžeš prosadit Pepu na náměstka (radního, hejtmana, ministra atd.) a já ti dám dozorčí radu, nebo místo v komunálním podniku (krajské nemocnici, vodohospodářské společnosti, ČEPRu, ČEZu atd). Snad s výjiomkou nebožtíka Havla to opravdu mohou být všichni. Stát se tím vyčistí od těch zlých politiků a zavládne nepolitická politika, která svojí láskou a čistotu zvítězí nad tou lží a nenávistí. Rozzáří se utopické slunce, zazní zlatý jasný zvonec a pohádky by mohl být konec, jenže lidi jsou lidi a i v této utopii se bude krást, podvádět, "škubat daňové poplatníky" a podplácet o 106. 

F. Navrátil 1.7.2013 12:20

Re: A no, zřejmě je to tak.

Pane Krajíček za naše peníze jsou živi i ti policajti a státní zástupci, kteří dodnes kromě nesouvislých oznámeních pana Ištvána a policisty Šlachty dokázali položit vládu. Pokud se některé zahraniční tajné službě podařilo zinscenovat tuto frašku, tak všechna čest její práci. Jestliže vás tak irituje to chrochtání sviní, které žerou za naše peníze, tak si laskavě uvědomte, že Nečasova vláda byla tou první od roku 89, která dovolila policii a státním zástupcům, aby mohli nerušeně vykonávat práci, kterou mají. Zatím však to co předvedli je  velmi rozporuplné. Jsou zde smotány dohromady věci, které zatím nedávají žádnou souvislost. Nevím jak vám, ale mně čím dál tím víc vadí když slyším skřehotavý hlas pana Bárty, který nám dává lekce jak si počíná správný a morální politik. Když si představím jak "lékař práv " Stan. Gross dovedl vydělat více než sto milionů aniž by porušil zákon. Doufám, že další demokratické vlády pod vedením našeho všeho schopného presidenta nám předvedou jak rychle lze přivést tuto zemi k bankrotu. Já mám jednu nespornou výhodu, že vzhledem ke svému věku se již nedožiji toho, abych poslouchal moudra nových disidentů. Většina těch našich slavných disidentů pomáhala komunistické totalitě a v roce 89 vybojovala tuto demokracii, která s rostoucí silou levice začíná chřadnout.