6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Protiústavně zvýhodněná KSČM

Poslankyně soudružka Marta Semelová je řadu let známa svými výroky, které propagují komunistický totalitní režim a popírají jeho zločiny. Naposledy si sdělovací prostředky všimly jejího vystoupení v televizi dne 13. února 2014.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sládeček 26.2.2014 21:27

A proč by měli býti lidé ve svobodné společnosti

souzeni za slova a názory?

V. Plocek 25.2.2014 21:16

PRÁVO: Protiústavně zvýhodněná KSČM

Kdo neviděl zmíněný  Hydepark se soudružkou neuvěří. Kdo viděl, jen se chytá za hlavu, že po roce 1989 Havel a spol bolševiky nezlikvidovali. Supertěžká chyba, kterou nyní potvrzuje vystoupení drzé soudružky. Je to výsměch všem slušným lidem A jak znám komunisty tak počítejme se zvyšováním tohoto typu agitace ve sdělovacích prostředcích. Vždyť jim v tom níkdo nebrání. Čekal jsem okamžitou reakci vedení ČT, a hlavně Rady pro TV vysílání. A NIC. Což mimo jiné ukazuje význam Rady pro ČT - je nulový. A kdyby nebylo jediné osoby, která podala trestní oznámení tak celá záležitost zapadla. A reakce oficiálních kruhů - nulová. To vše cca 25 let po sametové revoluci.  Výborně!!!!

I. Hil 25.2.2014 16:03

Ale jdi ty brebto!!!

A pak ses probudil a měl ruku v nočníku, viď......

P. Kmoníček 25.2.2014 14:14

Pane Steinere,

omlouvám se.Paní Šabatová skutečně členkou KSČ nebyla.Pochází pouze z komunistické rodiny.Promiňte prosím.

I. Hil 25.2.2014 16:04

Re: Pane Steinere,

Ale nic..............

M. Steiner 25.2.2014 14:06

členství v KSČ

Paní Anna Šabatová ombudsman zcela určitě nikdy v KSČ nebyla.

Naopak byla vězněna pro obranu lidských práv a svobod.

P. Kmoníček 25.2.2014 14:08

Re: členství v KSČ

Tak soudruh P.Uhl také nebyl členem KSČ,protože byl vězněn?

L. Severa 25.2.2014 14:05

100 x opakovaná lež.

Domníám se, že jde o cílenou záležitost, která má ovlivnit mladé a některé zapomínající. Jak zde již někdo uvedl je i jakousi zkouškou kam až můžou komunisté ve svém lhaní jít. Pokud jim to někdo nezatrhne budou tu " kampaň "  zesilovat a pokračovat podle nacistického, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

P. Kmoníček 25.2.2014 13:56

Pane Steinere,

nedivte se.President-bývalý člen KSČ,předseda Ústavního soudu býv.čl.KSČ,ombudsman býv.členka KSČ,předseda nejsilnější vládní strany býv.čl. KSČ,dva hejtmni totéž atd.Ještě jednou:NEDIVTE SE!!

P. Maleček 25.2.2014 9:49

Problém nejsou současní komunisté,ale ......

No pane autore samozřejmě máte pravdu. Komunistická strana - s jakýmkoliv přívěškem měla být dávno zakázána a její exponenti měli skončit v kriminále.

To by ale v čele demokratických partají i státních, tj. údajně demokratických institucí nesmělo být tolik pánů a dam s temnou minulostí o níž ti dnes nepřekabátění komunisté moc dobře vědí. To včetně našich prezidentů Havla, Klause i Zemana. A není to minulost jen komunistická, ale i ta post komunistická, v které se ti dnešní prý demokrati na úkor státu a jeho občanů pěkně napakovali.

No a když teď někdo z těch prý demokratů zkusí na dnešní komunisty udělat byť jen bu bu bu, tak ti jen výstražně zvednou prst - "nedivoč nebo začneme nahlas vzpomínat". No a v tu ránu je po snaze komunisty byť jen umlčet, natož zakázat nebo dokonce pozavírat.

Však nám to také soudružka Semelová názorně předvedla.

Z. Bureš 25.2.2014 7:09

Kokud se chce ČR zařadit mezi tzv. "právní státy".......

.....tedy mezi země, kde jsme si před zákonem VŠICHNI rovni (nikoliv někteří rovnější)tak MUSÍ buď :

1) Nestíhat nikoho za nošení hákových křížů a dalších symbolů nacismu a fašismu a musí povolit uctívání A. Hitlera a R.Heidricha a dalších představitelů NSDAP..........

nebo .....v opačném případě

2) Zakázat i KSČ(M) - coby extrémistickou stranu .....a Semelovou a další, co naplnili skutkovou podstatu trestných činů - zavřít, až zčernají !!!

Žádná třetí možnost NEEXISTUJE !!!

J. Dvorská 25.2.2014 17:26

Re: Kokud se chce ČR zařadit mezi tzv.

Velmi s Vámi souhlasím, tato strana nemá právo na existenci, její příznivce vystěhovat do KLDR!

J. Vozábalová 25.2.2014 1:00

Právo na názor!

S autorem ze srdce souhlasím, ale dokud bude propagace zločinného režimu, který má na svědomí nesčetné oběti (které neprovinili ničím jiným než odlišným názorem). vydávána za "právo na názor" a "projde jim to", dotud není naděje a máme se čeho bát. A to o to více, že už přece jen uplynulo dost let a mladší lidé, kteří jsou dnes samozřejmě hybateli veřejného dění, už zažili minulý režim jen jako děti a mohou dnes vnímat KSČM jako neškodnou, ba přímo demokratickou, stranu a soudružka Semelová se jim může jevit jako bizarní osoba, která to nemá v hlavě tak docela v pořádku.

Jenže, ona má a hodně. A je soudruhům velmi užitečná. Jednak samozřejmě oslovuje tvrdou část voličské základny, jak je uvedeno v článku, ale navíc je dobrým testerem, co si soudruzi mohou dovolit, kam až popřípadě mohou zajít a zároveň té tzv. "umírněné" většině politiků KSČM umožňuje tvářit se jako demokraté (co jsou ve skutečnosti, na to stačí si poslechnout jen pár slov z projevů na jejich shromážděních).

No a tak tu máme ony příslovečné dvě možnosti - buď někdo konečně vezme v úvahu dávno platné §§ o zločinnosti komunistického režimu a použije je (trestní oznámení byla podána) nebo se nám komunisti dál budou vysmívat do obličeje, tvářit se schovívavě a říkat, že každý má přece právo na názor. A to je jen to nejmenší zlo, ke kterému může dojít přehlížením a tolerováním  jejich  názorů a projevů.

Teď jsme časově zhruba v době, kdy se dospělé a dospívající děti v Německu začali ptát "jak jste to mohli dopustit" a to vedlo k definitivnímu očištění společnosti. U nás se nikdo neptá a bohužel ptát nebude, komunisti jsou plně legitimizováni a ještě si dovolují nám "udělovat lekce demokratického chování".

T. Kočí 25.2.2014 9:10

Re: Právo na názor!

Smutné je, že redaktoři ČT neumí ani argumentovat. Filipes se na ně obořil, že prostě Semelová má názor a basta.Že veřejné hlásání takových názorů je protizákonné, na to se nezmohla. Nevím ,kdo to byl, ale je opravdu slabá.Hlídací pes demokracie(sdělovací prostředky) je bezzubý.

F. Navrátil 25.2.2014 12:02

Re: Právo na názor!

Nechápu co je divného na tolerování zločinné komunistické ideologie. To se přece v této zemi praktikuje a toleruje od roku 1938. Politické cíle Hitlera a Stalina byly naprosto stejné a rovněž tak dopady na svobodu občanů a počty zavražděných. Samozřejmě názory paní Semelové jsou ryze komunistické a logickou anomálii vidím pouze v tom, že jsou krajně levicové a nacistické jsou krajně pravicové. Stejné jako, že v naší zeměkouli je ještě jedna, která je daleko větší. Z této logiky vychází pak i to, že členové KSČ, kteří v roce 1968 nezvládli prudkou zatáčku doleva, se stali t.zv. disidenty a bratři Mašínové vrahy které je nutno odsoudit a zatratit. Pak už nám nezbývá než oslavovat a stavět pomníky bývalému pres. Benešovi, který podepsal Mnichovskou dohodu bez souhlasu parlamentu a v roce 1943 nám nasadil Stalinův chomout. Jak praví bible "po ovoci poznáte je". Dokud většina našich levicových intelektuálů povede tento národ tak jako dosud, není se čemu divit.

M. Stuchlik 25.2.2014 12:15

Re: Právo na názor!

Nacistické, neboli nacionálně socialistické, názory se od komunistických liší jen nepatrně. Fakticky platí, že metody a cíle mají stejné a osoby, které je hájí a používají jsou stejného ražení. Proto je potřeba s nimi zacházet stejně.

V. Zatloukal 25.2.2014 14:36

Re: Právo na názor!

Protože si zuby nechal (hlídací pes - konkrétně ČT) vylámat (politický tlak proti němuž protestovala Drtinová, Veselovský a spol.) Kdo zvítězil? Komunisti...