8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

PRÁVO: Proč Jakeš nelepí pytlíky na Mírově

Tímto navazuji na úvahu MUDr. Tomáše Vodvářky z 14.5.2016 (Patří Milouš Jakeš na jeviště festivalu?), kde je uvedeno, že soudruh Milouš Jakeš v každé normální demokracii by byl dávno ostrakizován, v modernějším pojetí by patrně stále lepil pytlíky na Mírově. V současné slabé demokracii se mu zřetelně dobře daří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 17.5.2016 8:32

Ale prosimvás, co zase blábolíte,

abych nepoužil výrazu "lžete", ti "nacističtí zločinci" žili sedmdesát let v Německu neobtěžováni jako vážení a dobře placení občané a většinou státní úředníci, i když to o nich všechny německé vlády a všechny příslušné úřady věděly, spokojeně se dožili důchodu a dostávali tučné penze, kde jim byla započítána i léta ve službách nacistického Německa. Často dali Němci po válce německé občanství nacistickým zločincům z jiných států, jako z Estonska, Lotyšska, Litvy, Holandska, Dánska, Francie ap., aby ti mohli bez obtěžování žít v Německu a nemohli být k potrestání vydáni do dotyčných zemí, i když tam byli za svoje zločiny právoplatně odsouzeni. A teď hrajou Němci obvyklý německý tyjátr pro neněmce a důvěřivé hlupáky (abych zůstal u té příznivější varianty) jako je Maleček a občas vytáhnou nějakého stoletého dědka a "soudí" ho, poté, co se sedmdesát let "skrýval" v nějakém německém městě, kde to o něm všichni z jeho generace a všechny úřady věděli a kde zastával významné místo v městské správě.

A. Alda 17.5.2016 9:01

To je také pravda.

Ale i to občasné vytažení nějaké starce k soudu považuji za hanebné. Co se nesoudilo hned, nemá se teď soudit. Ne z důvodů právních, ale z důvodů politických: jejich potomci to cítí jako křivdu a budou hledat satisfakci a tuto touhu budou předávat svým potomkům ve zvětšené podobě a jako resonance to bude sílit od generace ke generaci.

F. Houžňák 17.5.2016 9:10

No vždyť je to taky jenom tyjátr,

aby Němci ukázali, jak se "vyrovnávají s minulostí" a aby pak takoví Malečkové po celé Evropě mohli vyzpěvovat, jak se s ní skvěle vyrovnali a jak my Čechové jsme svině, že jsme to taky neudělali. Němci jako národ i jako spousta jednotlivců jsou pokrytci a svatouškové, že jim není rovno.

A. Alda 17.5.2016 9:25

Tak to s Vámi zas tak moc nesouhlasím.

Němci jsou pokrytci možná méně než ostatní.

Tragedií Němců je jejich v srdci vážně chované heslo Treu ist meine Ehre. Oni jsou prostě loajální k vládě, věří své vládě a podporují ji. A to je vážně tragedie. To je přivedlo do války i zvěrstev v ní vykonaných. To je nutilo k poslušnosti Hitlerovi bis zum bitteren Ende.

Oni své vládě prostě věří a ne že ne.

Šílené, nikoli však pokrytecké.

F. Houžňák 17.5.2016 9:40

To jo, Němci obecně své vládě

a svým novinám věří, to je úplně jinak než v Čechách, takový ten skepticismus k úmyslům vrchnosti tady skoro úplně chybí. Jako pokrytci se chovají ve spřeženectví s vládou, všichni dohromady. Vykládají společně věci, kterým nevěří a podle nichž se nechovají. Němec ví zcela přesně, že on má vždycky pravdu, ostatní (tedy Neněmci) jsou hlupáci, lenoši a nevzdělanci, on ví vždy přesně, co kdo kdy udělal špatně a jak to měl udělat dobře. Mám doma knížku ze sovětských časů a Izraeli, to je úplně stejné: Židi dělali všechno špatně, Arabové dělali všechno špatně, Američani, Britové a Francouzové dělali všechno špatně, jenom Sověti udělali vždycky všechno přesně správně. Úplně jako ti Němci. Jsou mezi Němci výjimky, ale je jich málo, možná v mladší generaci je těch výjimek víc. Každý den to můžu sledovat v rádiu, v novinách a v televizi. Onehdy mě jeden starší Němec poučoval o tom, jak funguje ústřední topení, asi byl mínění, že jako Ausländer o něčem takovém slyším poprvé. Abyste ale neměl špatný dojem, že je pomlouvám, Němci jako individua jsou slušní, solidní, přátelští, to si člověk nemůže stěžovat. Ale to velkoněmectví z nich občas vykoukne, třeba loni při té blbé soutěži, jak to letos přiklepli té Tatarce, aby dožrali Rusy, tak to Němec (nebo Němka, už nevím) taky projel, a u manželky při obědě se jedna laborantka, jinak vcelku normální, vyjádřila, že za to můžou ti zas.r.aní Východoevropané (Drecksosteuropäer), protože nevděčně nehlasovali pro Němce, i když je, jak všeobecně známo, Němci všechny živí. Němka jako vyšitá, a takových je spousta.