29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

PRÁVO: Proč český stát straní pachatelům?

A že nepřeháním, ukazují události z posledních dní. Dne 23. března 2012 opilý pan Roman Janoušek srazil autem ženu na ulici, ublížil jí na zdraví, neposkytl jí první pomoc a z místa činu ujel. Policie ho vyslýchala opilého a pustila ho ihned na svobodu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 29.3.2012 17:10

On není pachatel jako pachatel, pane!

Neboť už zase jsou si někteří rovnější. A ti někteří mohou nás ostatní klidně beztrestně zabít, jako to mohla ve středověku udělat šlechta s poddanými. Akorát ve středověku se musela platit pokuta za prolitou krev. To už nová šlechta nemusí.

J. Ráž 28.3.2012 20:50

Velmi zajímavé bude pokračování

Bookmakeři už vyhlašují kurzy: 1) Janoušek dostane jen formální podmínku = kurz 1,6:1

2) Janoušk dostane 2 roky nepodmíněně = kurz 3,5 :1

3) Janoušek dostane od Kaluse milost = kurz 2:1

4) Janoušek bude obviněn s nedbalostního činu, finančně se vyrovná s poškozenou a zůstane bez trestu = kurz 2,5:1

Kurz bookmakerů je nejreálnější ocenění toho jaký je názor veřejnosti na uplatňování  spravedlivosti  v ČR Já si vsadil na kurz 3,5:1 s vědomím, že se  Janoušek  bude několik let odvolávat a následně s tichým souhlasem všech se bude  úspěšně vyhýbat nástupu trestu (zdravotní důvody, včetně léčení v zahraničí a pod.) až  kausa vyšumí a nástup trestu už nikdo nebude požadovat. Trpkou realitou je, že hodně mocných má strach, že když Janouška  nechají vymáchat se v bahně naplno, tak promluví. To nemohou dopustit a vzhledem k tomu, co se ví o pražských soudcích, nebude problém zajistit kompromisní řešení se kterým bude J. souhlasit a veřejnost se uchlácholí.....no nechejme se překvapit.

J. Urban 29.3.2012 17:12

Re: Velmi zajímavé bude pokračování

Největší - a tedy nejprachatější - gaunery v této zemi obhajuje již tradičně Dr. Sokol. Takže bych vsadil na to osvobození - ať už z jakýchkoliv důvodů (procesní, nepříčetnost atd.).

V. Vlach 28.3.2012 16:36

Protože český stát

už nejsme My.Díky našemu hloupému přístupu k volbám.Dokud budou lidé volit rozumářsky "menší zla",dostaneme se velmi brzo k bodu,z kterého již není návratu.Pokud budou platné volby,kdy přijde třeba i 40% voličů,je na řadě Ulice.Pokud bude všeobecně platit,že do politiky se dostane pouze "člověk s penězi" a dalšími předsudky(nakrásně vychytrale vyargumentované a doložené "realitou" s buhulibým poukazováním,že "všude je to stejné"),tak není východisko!Jedno je ale jisté - dosavadní Systém se musí pozměnit,už jenom z pricipu,aby se zachránil vůbec.Jinak Bůh s námi....

J. Schwarz 28.3.2012 18:32

Re: Protože český stát

Protože český stát sám je největším gaunerem a lupičem. Chtít zrovna po státu spravedlnost a ochranu je tragickou slabomyslností.

J. Kanioková 28.3.2012 16:18

"...podezření, že celý právní systém je nastaven tak, aby k takovým případům docházelo"...

No, samozřejmě nechci nikoho hájit, ale.... Proč ti lidi nejednali jako Vy, autore? Proč jsou důvěřiví či naivní?

Fakt rozumím, že je to kruté, ale obávám se, že stát NIKDY nebude mít možnost každého ochránit, že prvotní je úsilí každého jedince o svou vlastní ochranu, tudíž nepodepisovat slepě něco, v čem se sám pořádně nevyznám ! Těch případů je takové velké množství, prostě vždycky je nutno reálně posoudit situaci a nečekat, že na světě jsou jen andělé.. To bylo, je a bude...

V tom je jádro pudla...

V. Vlach 28.3.2012 16:47

Re: "...podezření, že celý právní systém je nastaven tak, aby k takovým případům docházelo"...

..ale ničím jste nepřispěla a nic neiniciovala.Víte,říkejte si co chcete,ale dokud média(o ty zde jde)nebudou podnikat ve smyslu podněcování diskuzí a nových a nových iniciativ(ze kterých by se mohla rodit nová uskupení-strany,chcete-li-,dokud nebude tomuto dáván hlavní(!!!)prostor a bude lidem pod i nad prahově vtloukáno do hlav,že média jsou součástí zločinného Systému,jsou placeni jím,tak lidé podlehnou deziluzi a nastane prudký nárůst všeobecného nihilismu,včetně jeho apokalyptické progrese(vytracení Života,komunity živlů v kanálech, jejichž jediný smysl bude všemi prostředky ničit svět Nahoře) a Vy dobře víte,jak to může skončit....

J. Kanioková 28.3.2012 18:25

Jaksi nerozumím, co tím myslíte, že jsem ničím nepříspěla...

Proč bych měla něco iniciovat? Já mám vybráno koho volit, to si musí každý sám za sebe.

Něco svolávat, iniciovat... proč? Pro mě je důležitý demokratický systém s volebními obdobími. Já nepotřebuji defenestrace, revoluce, barikády.

Já respektuji volby..

A vám schází v médiích diskuze? Proboha, je jich tolik, že ani nestíhám ke všem článkům se zajímavými tématy, svůj názor napsat...

Asi máte jinou představu o demokracii... nevím.. Já si svým dílem přispěla a něco činila proti minulému režimu, šlo mi o demokracii a konec socíku...

J. Milota 28.3.2012 20:56

Re: Jaksi nerozumím, co tím myslíte, že jsem ničím nepříspěla...

Přesně jako Klausův tlampač se jeví paní Kanioková. Špínu odstraníme tak, že ji překryjeme ještě větší špínou.

J. Kanioková 28.3.2012 21:37

a čí tlampač jste vy?

Pokud jsem tlampač, tak vždycky SVÝCH názorů !

Nepotřebuji volit cizí názory. A že se můj názor shoduje s jinými... vaše ne? Vy si myslíte něco zcela jiného, než všichni ostatní?

I. Malypetr 28.3.2012 23:52

Re: "...podezření, že celý právní systém je nastaven tak, aby k takovým případům docházelo"...

Jádro pudla je v tom,že autor je postarší,vzdělaný a díky tomu slušně zajištěný pán který si může dovolit nechat poradit.Jistě,poradit si může nechat každý.Nicméně úloha státu v těchto případech selhává.Že si senioři soustavně kupují deky,hrnce a jiné roztodivnosti za destinásobek je s prominutím jejich blbost a potud s vámi souhlasím.Ale když je početná skupina obyvatel oloupena o celoživotní úspory nebo půjčky to už je jiná káva.Tady musí zasáhnout stát prostřednictvím právního systému.A to má autor na mysli.Tristní výsledky práce naší justice vámi svobodně volenou jsou popsány v článku.Není vám divné když slyšíte nebo čtete že byl s velkou slávou po sedmi,deseti či více letech odsouzen ten či onen lump aby jste se druhý den dozvěděla že je všechno jinak,že to vyžší instance zrušila?To je ten malér vámi milované české demokracie.Závěrem vám přeji aby jste nikdy nepadla do spárů naší justice.Není to dobrý zážitek,to mi věřte.

B. Hamal 28.3.2012 11:51

V kulisách demokracie

Nedá se jen tak říct, že český stát (nebo podobný režim) straní pachatelům. Není pachatel jako pachatel. Je-li pachatelem třeba nějaký "vlivný mafián", nebo jeho lidi, jako možná tenhle  Honza Oušek, tak snad. Ale třeba takový pachatel, který počmárá politické plakáty nesprávným stranám, tak trestu neunikne. Z toho je vidno, že u nás vymahatelnost práva má stále šanci a že ze soudů si každý legraci dělat nemůže.

O. Uživatel 28.3.2012 14:03

Uživatel požádal o vymazání