5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

PRÁVO: Policejně-prokurátorský stát

Policie a státní zastupitelství v několika málo posledních letech stále silněji ovlivňují chod politického života, státní správy i ekonomických subjektů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Dvořák 23.8.2015 20:51

Stopka pro obě dámy?

Dojem, jak  konala  paní Vitásková až do okamžiku,kdy "přitrafikovala" do svého úřadu Renátu Veseckou, byl veskrze dobrý. Tím jmenováním se paní Vitásková přiznala, kam patří. Pro mne je součástí státní mafie, kterou zřídila ódéeska na ochranu zájmů svých kmotrů. Paní Vesecké ve spolupráci s Rampulou i Grygárkem se podařilo nejen "uhrát" do autu  "čunkiádu" , ale i další kauzy, které kmotři modré partaje vykoumali.  A volič to poznal a modré partaji dal červenou kartu. Paní Vesecká byla odejíta a světe div se, opět se vynoří a kde jinde,  ne  kde se opět točí "velký prachy". Byl to volič, kdo vyloučil l ódéesku i s jejími příznivci  (Íčko),včetně paní Vesecké ze spravování tohoto státu. A ona je tu znova. Po "bobošíkovsku" .  A tak vznikl dojem, že paní Vitásková jednu  energomafii dusí, zatímco jinou,  tu jí blízkou, obhajuje.

Obě by měly odejít. Tento stát má dostatek vzdělaných a kompetentních lidí, kteří paní Vitáskovou lehce nahradí. A paní Vesecké by měl někdo říci, že pro práci ve státních službách má stopku. Ona to dosud nepochopila.

B. Rybák 21.8.2015 16:53

Děkuji panu Jemelíkovi, že to nevzdává!

Co už se vítězné mafii státních zástupců může stát, když jí protiústavní sestřelení Nečasovy vlády nejenom prošlo, ale nezastavilo ani nárůst její moci v připravované "prokuratuře", která podle jejího návrhu bude moci zasahovat do všech procesů a nebude se v této zemi zodpovídat nikomu!

Paní Vitáskové, Vesecké a zbylým čestným úředníkům, státním zástupcům a soudcům držím své "palce". Obávám se, že to budou mít stále těžší!

B. Holubec 21.8.2015 16:41

Urban opět nezklamal - polopravdy a lži

Jediná úplná pravda je podpis autora. Zásada Goebbelse - stokrát opakovaná lež se stává pravdou - je standardem autora při psaní o JUDr. Máchové. Ne polopravdy, ne pololži, ale vyslovené lži a manipulace přes své přátele. Čeho se ale bojí - buď tyto své "názory" obhájí, nebo bude za pomluvy pykat.

Jeho právní bolševismus nemá v novinářské obci obdoby - jako za komunistů - tehdy ÚV KSČ, dnes Urban a spol. určují vinu či nevinu předem. Chce si hrát si na morálního arbitra, ale k tomu má daleko, hodně daleko. K jeho článku:

1. Pravda není, že státní zástupkyně dokázala v kauze „Opencard – Svoboda“ vyměnit senát - výměnu provedl Vrchní soud. Soudce městského soudu, kterému byl případ přidělen, se zachoval jako politik – tedy naprosto neprofesionálně. Proč autor necituje z rozhodnutí Vrchního soudu, proč rozhodl k výměně? Podezírá i soudce Vrchního soudu z jakési podjatosti a spiknutí? Nebo policejní orgán, který je jiný, než ten, který řešil problematiku tzv. „5 úředníků Opencard“.

2. Pro osvěžení paměti o připravovaném „nespravedlivém procesu“ "Opencard – Svoboda": V roce 2009 se "Bémovo" vedení Magistrátu zabývalo problémem Opencard. Po jednáních se společností Haguess dosáhlo úpravy smluvních vztahů. Řada činností Opencard tak nejen že mohla, ale dokonce ze zákona musela být soutěžena. V návaznosti na to počátkem roku 2010 bylo ještě za tohoto vedení Prahy vypsáno veřejné výběrové řízení na provoz kartového centra Opencard. Po volbách 2010 nové vedení v čele s exprimátorem Svobodou (ODS), toto výběrové řízení zrušilo. Dva roky noví "zachránci" nic nedělali, až roce 2012 začali „zachraňovat“ Opencard a to tak, že v rozporu se zákonem zadali tuto zakázku přímo společnosti Haguess za předraženou cenu. Byl to záměr – tunelovat Opencard „osvědčeným způsobem“, za který bylo souzeno „5 úředníků“ nebo neznalost ani vlastních smluv, ani zákona? Proč autor neseznámí čtenáře se stanoviskem ÚOHS - je dle něho také součástí spiknutí s JUDr. Máchovou?

A tak je to v celém článku.

F. Kusák 21.8.2015 16:09

Také si myslím,

že Alena Vitásková leží někomu hluboko v žaludku, tedy zejména fotovoltaické lobby. Co má tedy dělat normální smrtelník je-li proti policii a části justice naprosto bezmocný.

P. Selinger 21.8.2015 12:15

Kdy už konečně zmizí

Olomoucké vrchní zastupitelsví i s Ištvánem?

F. Lesniak 21.8.2015 7:05

Je opravdu zajímavé, že policejně-prokurátorský stát

zrovna vadí Jemelíkovi alias Stín, který jako agent STB takovýto stát aktivně podporoval. Nebo Jemelík prozřel a obrátil se jako kdysi Ferdyš Pištora?

F. Doušek 21.8.2015 8:56

Re: Je opravdu zajímavé, že policejně-prokurátorský stát

Je-li to tak, už ho nečtu. Stejně s ním téměř nikdy nesouhlasím.

B. Rybák 21.8.2015 16:38

Re: Je opravdu zajímavé, že policejně-prokurátorský stát

Zřejmě máte informace přímo z první ruky. Obávám se, že jste si je vycucal přímo z vlastního prstu, když nevíte ani to jestli pan Jemelík obrátil, či neobrátil! To dobře informované osoby vždy vědí!