26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

PRÁVO: Pohoršení vzbuzující Andrej Babiš

Čekal jsem napjatě, jak žalobce Jaroslav Šaroch naloží s obviněním Andreje Babiše teď, kdy již není předsedou vlády, když kdysi dávno jeho trestní stíhání zastavil. Nejistota skončila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Šír 25.3.2022 0:28

Alena Vitásková... Zemanova oblíbenkyně... žalovala údajné „zašantročení“ sochy maršála Koněva... atd. atd. ... zakladatelka Institutu Aleny Vitáskové... ředitelkou této instituce byla Nela Lisková, která proslula zejména založením samozvaného konzulátu neuznaných útvarů Luhanské lidové republiky a Doněcké lidové republiky v ČR.

https://www.forum24.cz/zemanova-favoritka-vitaskova-zastankyne-konevovy-sochy-a-agentka-eva-s-obskurnim-institutem/

A. Šír 25.3.2022 0:22

Ona paní Vitásková je přinejmenším silně kontroverzní osoba. Její "nevědomá" spolupráce s StB... "Aleně Vitáskové, v půli osmdesátých let obyčejné techničce státního plynařského podniku, její spolupráce s StB s největší pravděpodobností otevřela na sklonku totality cestu k vrcholům tehdejší kariéry – do komunistických podniků zahraničního obchodu. „Budeme podporovat její dobré styky v pražských PZO,“ píše Macháček." (Macháček, její řídící estébák) Přečtěte si to celé, je to dlouhé, zajímavé povídání. https://www.respekt.cz/tydenik/2007/17/vitaskova-jedna-kariera

A. Šír 25.3.2022 0:06

"Ale pokud by v době trestního stíhání resignovala na funkci, znehodnotila by výsledky své práce za několik let. Přibližně totéž se týká Andreje Babiše." Výsledky práce Andreje Babiše?? "Best in covid??" atd. atd. atd.

"Ostatně jeho domnělý skutek je velmi starý a nemá nic společného s jeho veřejnou činností." Pan Jemelík ví ještě před výrokem soudu, že Babišův souzený skutek je jen domnělý, tudíž se vůbec nestal. Soud je tedy zcela zbytečný - stačí se zeptat pana Jemelíka.

J. Herink 24.3.2022 23:35

Soud s paní Vitáskovou je důkazem kombinace neomezené moci a zvůle soudcovské mafie a zkorumpovaných politiků. Pokud by tato dáma kandidovala na prezidentku má můj hlas jistý!!

A. Šír 25.3.2022 0:30

Volte radši Babiše, ten je taky předmětem zvůle justice.

J. Kouk 24.3.2022 20:49

Článek jsem nečetl a ani nebudu. Věřím, že soud spravedlivé rozhodne nikoli měsíc před nějakými volbami. O provozních pana Pokcaka odmítají hovořit, nevím, když si účtuje za setkání s jinými poslanci 47 tisíc na hodinu, neuctuje za setkání europoslance 470 tisíc které má zaplatit náš stát. Mimochodem Babiš dotace vrátil už před několika lety, vrátí ty peníze i Polcak?

L. Netolická 24.3.2022 22:22

Polčák se jich vzdal, ale malinký rozdílek zde je. Polčák na ty peníze měl smlouvu, na smlouvu musí být dva a Polčák peníze neukradl, neudělal podvod, ale je to hanebné chování.

L. Netolická 24.3.2022 20:43

Nadpisem článku jsem si už i myslela,že autor článku konečně dostal rozum. Nedostal.

A. Šír 25.3.2022 0:06

R^

L. Písařík 24.3.2022 17:18

Jemelíku, přestaňte se pohoršovat a vyčkejte na soudná výrok.:-/

J. Chaloupka 24.3.2022 11:40

Proč není stíhán ten, kdo dotaci přiklepl? Anebo kontroloval?

J. Vorlický 24.3.2022 12:44

Proč není stíhán ten, kdo to přiklepl a kontroloval? To proto, že stát by musel stíhat sám sebe! Bez spolupráce nebo bez správně konané práce úředníků, jejichž podpisy budou na všech dokumentech, by k zatím údajnému podvodu nemohlo dojít. To je přece jasné jako facka. Člověk by si myslel, že lidé jejichž podpisy jsou na přiklepnuté dotaci, by byli vyšetřováni jako první.

Teoreticky je možné, že pan Babiš měl na potřebné úředníky složku a že je vydíral. Ovšem o něčem takovém není zde řeč.

Podobný případ jako Vrbětice. Došlo k obrovskému výbuchu, údajně zemřeli jen dva lidé (není mi zřejmé, jak při takové explozi si někdo může být jist, že zemřeli jen dva; to jako někdo našel jen zbytky dvou lidí?) a nic se nevyšetřovalo?! Bizarní? Ne méně než kauza Čapí hnízdo.

P. Skřivan 24.3.2022 19:12

Protože ten nevyplnil žádost se zjevným úmyslem se obohatit ? :-)

V. Kolman 24.3.2022 11:19

Je pan Babiš vinný, nebo nevinný - nevím. Nemám dostatek důkazů, abych mohl tak, či onak soudit. Důkazy má/bude mít - aspoň doufám - nezávislý soud.

Nepříliš důvěryhodně na mě ale působil fakt, že na konkrétní dotazy pan Babiš vykřikoval místo věcných odpovědí (cituji): "To je lež!...Kdo vás platí!.....Účelovka!"

U posledního výkřiku "účelovka" bych se trochu pozastavil. "Účelovka"? Ano! Ale "Účelem" byl konkrétní dotaz na to či ono a adekvátní odpovědí by měla být diskuse, která by osvětlila nastolený problém. Nikoli pouze nicneříkající výkřiky!

"Pohoršení vzbuzující Andrej Babiš"?

Z mého pohledu spíš nedůvěryhodný.

J. Ptáček 24.3.2022 10:15

Andrej Babiš zatížený podpisem spolupráce s STB a postupně obviněný ze všeho možného, se vyšplhal na špičku státu ekonomicky, ale především mocensky. Pomohl mu k tomu faul za červenou? Pravděpodobně. Potom další faul, rovněž za červenou, tentokrát od protistrany, lze pochopit. I když to na červené nic nemění!

P. Skřivan 24.3.2022 19:17

Pan Babiš pracoval na PZO. To samo o sobě znamenalo, že je komouš až na půdu a v podstatě součást StB. Takže tajná spolupráce proti třídnímu nepříteli, jaksi postrádala smysl, jelikož všichni věděli, kde pracuje. Mohl tedy donášet akorát tak na soudruhy, a to je otázka, zda je to i z dnešního hlediska vlastně špatně. :-) Chtělo by to chápat souvislosti a pak hovořit ... .

Na základě velmi vlídného přijetí v USA a návštěvu v Langley, bych usuzoval na zcela jiné důvody. :-)

R. Polášek 24.3.2022 9:07

Problém je v tom, že pro zaryté Antibabišovce jakožto relikty předchozí opoziční kampaně DEMO stran, součást dnešního vládního Pětislepence, bude soud správný a objektivní pouze tehdy, když Babiše odsoudí natvrdo aspoň na 5 let. Pro příznivce stany ANO bude soud správný a objektivní pouze když Babiše velice rychle osvobodí.

A pouze pro velmi malou třetí skupinu bude soud správný a objektivní, ať dopadne jak chce a nevzniknou kolem toho pochybnosti.

P. Skřivan 24.3.2022 19:19

Pokud pan Babiš dotaci vrátil, pak se cítí vinen. :-) Uvidíme, co na to soud. Vy a já si můžeme myslet co chceme.

M. Kanda 24.3.2022 9:00

Dokud byl Babiš ve vládě, mařil a protahoval vyšetřování jak jen to šlo. Proč asi? Stačilo by mu ještě jedno volební období ve vládě a kauza by byla promlčená. Chová se takto člověk s čistým svědomím?

Naštěstí mu to nevyšlo.

V. Čermák 24.3.2022 12:13

A to protahování dělal Jak?

A. Jaroš 24.3.2022 14:52

Tak to ví jen pan Kšanda a ten to nepoví!

M. Kanda 24.3.2022 16:08

Pane Jaroši, vaše mentální úroveň je ubohá.

M. Kanda 24.3.2022 16:10

Nebudu vám suplovat Google. Jistě si rád najdete sám, jaká byla jeho ochota účastnit se jednotlivých úkonů a jak svými omluvami jakož i omluvami svých kompliců celé řízení protahoval.

V. Čermák 24.3.2022 18:36

To dělá Každý, že se omlouvá, či vymlouvá. Myslím, že zrovna Babiš, který má na všechno právníky to nedělal. A že by premiér mohl něco, co jiný nemohl to je váše fantasmagorie. Kdyby byl tak mocný, jak tady naznačujete, nejspíš by se sám osvobodil, né?

M. Kanda 24.3.2022 20:02

Svatá prostoto !

L. Netolická 24.3.2022 20:35

Např. poslal svého syna na Krym, aby nemohl vypovídat.

P. Čech 24.3.2022 8:22

" že trestní stíhání Andreje Babiše má napravit to, co jeho protivníci nedokáží politickými prostředky: má být touto cestou vypuzen z politického života státu."!!!

Ano, to je jediné, co je od samého začátku politiky politických stran sledováno a za čím tito otevřeně jdou. Odstranit Babiše z politiky touto odpornou cestou, když to normálním způsobem nejde. Zde je zcela jedno kdo to trestní oznámení podal, z které politické strany to vzešlo. Zda to byla ODS, TOP09, ČSSD, KSČM či KDUČSL. Piráti, ani STAN v té době snad ještě ani neexistovali. Ti se přidali až časem.

Nezbývá než doufat, že jsme skutečně právním státem a že soudy rozhodnou spravedlivě. To znamená proti vůli jmenovaných politických stran a hnutí a jejich představitelů.

R. Polášek 24.3.2022 9:18

Tak ono to je hlavně zájem Brusele, mít takové vlády v "druhosledových" státech EU, jako je Visegrad, které se dají z Brusele snadno ovládat tak, jak chtějí "hlavní" státy EU, Německo a spol. Ať už zastrašit nebo nějak bruselskými dotacemi uplatit nebo třeba oblbnout. Babiš, když pomineme kontroverzní vedení jeho Agrofertu, se takhle ovládat nedá. Nedá se uplatit, protože je příliš bohatý a úspěšný, nedá se příliš zastrašit, zase proto, protože byl z minulé činnosti příliš úspěšný. Nedá se taky oblbnout, jako se například dá oblbnout levnými řečmi Čaputová na Slovensku. Dá se jen velmi omezeně ovládat na základě ekonomického pragmatismu pro jeho firmy, a to Bruseli nestačí. Proto musel pryč a proto je taky v zájmu Brusele nějak zajistit, aby se po kariéře předsedy vlády nevyhoupl ještě výš.

Uvidíme, jak se v tom směru nakonec zapíše Fiala. Jeho cesta do Kyjeva byla defakto protibruselská, ukázal samostatné myšlení a ochotu jednat nezávisle na Bruseli. Ale spousta jeho ministrů jsou bruselští eurohujeři a slouhové.

L. Netolická 24.3.2022 20:42

Víte vy, vůbec, že jsme členy EU a že záleží na nás co přijmeme nebo ne? To není jako když jsme patřili do sféry ruského vlivu. Tam jsme museli poslouchat a být zticha.A sami nic nezmůžeme v dnešním světě.

J. Vorlický 24.3.2022 8:22

Sám jsem zvědavý, jak to dopadne. Pro přesnost, předsedou vlády nebyl pan Šaroch, ale pan Babiš.