27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
idol 14.9.2009 10:22

Re: Klausova další hloupost, či vědomá lumpárna?

........... nemáš pravdu! Bylo by to na 3/4 roku - do termínu původně uvažovaných voleb. Není důvod uvažovaný termín měnit!

Talián 14.9.2009 10:20

Peníze...

kazí lidi. Doplnil bych ústavu o dodatek, kterým se zakazuje deficitní rozpočet a naopak přikazuje vytvářet 10% rezervu pro případ mimořádných událostí. Pokud to politici nedodrží, měli by být zbaveni mandátu pro neschopnost a nahrazeni v doplňovacích volbách. Odvolaní by byli distacováni doživotně, neboť kdo selhal, selže zas. Myslím, že by se to trochu pročitilo, jako za přemyslvců, kdy se posílaly hřivny stříbra a tur domácí do raichu.

Ludva 14.9.2009 10:10

Šlo by to i tak

Nakonec ani poslance nepotřebujeme. Najdeme nějakého osvíceného monarchu a ten si s tím poradí lépe než rozhádaný parlament. Ovšem je to protiústavní, chce to revoluci(feudální). :-D To je zajímavé, kolik hlasů si zde myslí, že parlamentní systém je k ničemu - ale pozor, těžko najít lepší ! Čím déle se bude protahovat, tím hůře.

Talián 14.9.2009 10:09

Re: Voliči by měli

Nedávno jsem se setkal s bývalým kolegou, který vyšplhal v politice dost vysoko a tak jsme zašli na kávu. Celou dobu mlel jak modlicí mlýnek o aktuální politické situaci a výhledech do budoucna. Shledal jsem, že mu nerozumím ani slovo a nechápu obsah jeho sdělení. Jeho newspeak mě dokonale vyděsil. Z jeho pohledu byly moje podnikatelské problémy nicotné. Konstatuji že ten člověk je patrně již delší čas zcela mimo realitu. Stručně shrnuto: Totálně zblbnul vlivem prostředí. Navrhoval bych omezit volitelnost na jedno funkční období s následnou rehabilitací jako drvoštěp, nebo sběrač borůvek, aby byl dostatečně vzdálen od politiky.

Šerlok Homeless 14.9.2009 10:00

Re: Jak na to

Oprava: To se tedy pletete.

Šerlok Homeless 14.9.2009 9:59

Re: Jak na to

To se tedyete. I v trestním právu platí zákaz retroaktivity, a to výslovný!

Článek 40 odst. 6 Listiny:

Trestnost činu se posuzuje a trest se ukládá podle zákona účinného v době, kdy byl čin spáchán. Pozdějšího zákona se použije, jestliže je to pro pachatele příznivější.

Tomas Pansky 14.9.2009 9:56

Re: Selhavajici pojistky politickeho systemu

To se omlouvam, to mi uniklo.  Ale asi o tom nikdo nevi - nikde se o tom moc nepsalo. 

Šerlok Homeless 14.9.2009 9:49

Re: Klausova další hloupost, či vědomá lumpárna?

To by nebylo na 3/4 roku, ale na 4 roky. Další volby by se konaly o5 na podzim, takže by o5 byl problém, kdo schválí rozpočet na další rok (jak si všiml clay, abych mu nekrad myšlenky).

Šerlok Homeless 14.9.2009 9:46

Re: Plán B?

Mohlo. Pokud by např. stanovovala, že puchejř bude císařem a Margarita následnicí trůnu.

Šerlok Homeless 14.9.2009 9:44

Re: ještě je tu jeden důvod

R^R^R^!!!!!!To je fakt. Kdo bude schvalovat rozpočet v r. 2013, 2017, ...????

fox 14.9.2009 9:22

Odpovědné je se nerozpustit!

Vcelku dobrý článek,rozumný názor.Autor si to ovšem značně zjednodušuje.Situace je daleko složitější.Nebere vůbec v úvahu faktory:Paroubkové gravidita,datum slehnutí,penězotoky ČSSD,Soukupa,Zubaté náklady na idiotské debillboardy,omezenost tam uváděných hesel,riziko vyčpění,konfrontace Janotových velmi rozumných návrhů s bláboly Sobotky,Havla a samozřejmě puchejře.

idol 14.9.2009 9:21

Re: Klausova další hloupost, či vědomá lumpárna?

... jakého "konzervativce" myslíš? Snad ne Klause - trojnásobného škemrala o přijetí do KSČ?

idol 14.9.2009 9:19

Re: Dotaz

......... s Klausem je to přesně, jako za komunistů - usilovně a neúspěšně, se řeší problémy, které by bez Klause /bez komunistů/ vůbec nevznikly! Především domluvil s Paroubkem odvolání legitimní vlády v nejnevhodnější době - při našem předsedání EU a nyní řešíme, co Klaus s Paroubkem a komunisty letos v březnu vyvolali! Jestli si na 3/4 roku můžeme zvolit "stejné debily", jako jsme měli předtím a nenecháme vládu s inteligentním Fischerem, kde stačí zrušit ministra finančního podvodníka Kocába, tak k čemu to občanům bude?

PS ...... jestli naznačuješ něco o idiotovi, platí to 100% na tebe!

dvd 14.9.2009 9:01

Dotaz

Tím "předčasné volby na 3/4 roku" jste chtěl říci co? Že ta zvolená sněmovna po 3/4 roce zanikne a bude se opět volit v původním termínu? A když sněmovna odhlasovala zkrácení volebního období, tak měl Klaus říci "s*ru na vás a žádné volby nebudou protože je nevyhlásím"? Neměl byste změnit svůj nick idol na nějaký podobný, co začíná stejně?

PETR 14.9.2009 8:58

Voliči by měli

jednoznačně říci, že, pokud se  Snemovna tento týden rozpustí,  nesmějí dosavadní poslanci kandidovat v nových volbách.  Protože se chovají jak malí kluci a ne jako odpovědní lidé, neřku-li státníci.  Do června, k řádným volbám už není tak dlouho, tak se dejte konečně dohromady a vytvořte pořádný volební zákon !!!

clay 14.9.2009 8:51

Re: Plán B?

vy jai ani číst neumíte, jak byste ji pak měl chápat...;-DRv

clay 14.9.2009 8:51

Re: Jak na to

jsem netušil, že vrazi maj nějaké volební období....;-DRv

JK 14.9.2009 8:50

Re: Mám vážné pochybnosti o právním vědomí našich občanů.

Myslím, že mu rozumím a pokládám ho za blbost. Ústavní soud se jen vymezuje a tím škodí. To, co v Česku zcela chybí je státnický nadhled. Každý vyvozuje svoji sílu jen podle toho, jak může uškodit. Zájmy země jsou každému zcela vedlejší - Paroubek, Klaus, Melčák, Zubová, Tlustý, Rychetský ...

clay 14.9.2009 8:49

Re: Moc starostí ...

a jak to víte, že bude nějaká "nová vláda"? Pravděpodobnost nového patu, máme-li věřit Paroubkovi, že se nespojí s komančema, se blíží jistotě. Nové volby jako zapravení Paroubkova renonsu je trochu chabý důvod.

JK 14.9.2009 8:46

Re: Selhavajici pojistky politickeho systemu

Chybí Vám tam podstatná věc, a to že ČSSD odmítli pokus o sestavení nové vlády. To je právě ta možnos, kterou ústava zcela pomíjí.

clay 14.9.2009 8:45

Re: Klausova další hloupost, či vědomá lumpárna?

takto to dopadá, když si "konzervativec" osvojí revoluční řešení....

clay 14.9.2009 8:44

ještě je tu jeden důvod

4) Termín voleb se přesouvá z jara, resp. léta na pdzim i napříště. To je napováženou

Kačena 14.9.2009 8:21

Re: Plán B?

Mohlo  by se stát, že  novou ústavu by  ÚS zrušil s ohleden na čl. 9 odst.1 ústavy.

Ivan Nový 14.9.2009 8:05

Re: Jak na to

Každý zákon funguje retroaktivně, protože mění očekávání. To je důsledek rozhodnutí ÚS. Například když se změní trest za vraždu, je tu retroaktivita pro vrahy, kteří se rozhodují vraždit a nebo, kteří vraždili a nebyli odhaleni.

Ivan Nový 14.9.2009 8:02

Plán B?

Nová ústava, ta dnešní je paskvil.

idol 14.9.2009 7:20

Klausova další hloupost, či vědomá lumpárna?

........... předčasné volby na 3/4 roku dle Klause, je další z  hloupostí, které od svého druhého dosazení /ne zvolení/ na Hradčana nepřetržitě vyvádí na úkor zájmů obyvatel ČR! Potvrzuje se již známé - dokud bude nesolidní Klaus na Hradě, ČR nebude státem seriozního konzervativního demokratického typu a nebude činit kroky ve prospěch většiny obyvatel!!

JaS 14.9.2009 7:17

Re: Vzít klacek

Předběhl jste mě. Rozpustit? Nerozpustit? Nebo rozehnat?

EVa 14.9.2009 6:27

Vzít klacek

a vymlátit tu bandu nenažraných egoistů, kterým jde především o koryta a ne o lidi. K čemu jsou volby, když si stejně každá partaj dělá co chce. Všechny hádky a spory jsou jenom na oko a v zákulisí se dělí o koryta a snaží se jenom o to, aby moc nemlaskali. Kdybych byl mladší, asi bych se vystěhoval někam hodně daleko. Jenomže kam ?

Tomas Pansky 14.9.2009 1:54

Selhavajici pojistky politickeho systemu

Situace je vazna.  Jak jsme se tam dostali?  CSSD, ktera vyslovila vlade neduveru uprostred evropskeho predsednictvi a ekonomicke krize.  Prezident se rozhodl ignorovat Ustavu a vyhlasil volby.  Ustavni soud musel proces vyhlaseni voleb prohlasit za neustavni, nebot pravo je slepe.  A co dal?  Lod ceske statnosti se znacne kyva.  Prezident ve sve nadutosti samozrejme chybu neprizna; ba naopak, muze se pokusit o omezeni pravomoci US - rozumej, s ODS a CSSD v zadech ma podporu na to, aby vysachoval US z budouci moznosti prohlasit ustavni zakony za neustavni - cesta k politickemu prevratu je otevrena.  Dale je to prilezitost pro ODS a CSSD se spojit a ve velke koalici delat, co uznaji za vhodne - z moznych dopadu se vymluvi na krizi.  V tomto okamziku, ani jedna z techto dvou stran nemysli na obcany.  ...  Ale coz, mame to, co jsme chteli nebo protoze jsme byli lini.  top0625top@hotmail.com   

Vladimir 14.9.2009 1:40

Moc starostí ...

Pan Kment si dělá myslím moc starostí - co s rozpočtem, vládou , atd.

Budou -li volby začátkem listopadu (nemyslím, že by byly zneplatněny a už vůbec ne kvůli rozpuštění sněmovny - to by už bylo za hranicí soudnosti jakéhokoliv soudu), tak vláda podává demisi až USTAVENÍM SNĚMOVNY t.j. vedení sněmovny a nějaké výbory. Vláda vzniká až poté a do jmenování nové vlády funguje stará. Schválení rozpočtu k 31.12. může být sice ohrožené (ale není prý vyloučeno, že se to stihne), takže leden by byl v provizoriu, ovšem nová vláda a nový parlament budou mít (kromě prosince) ještě např. celý leden na schválení, takže podle rozpočtu by vše běželo od února. Tam moc velká chyba nemůže být.

Nebo snad už po 1. lednu nesmí být schválený rozpočet ??