27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Občanská válka o církevní majetek

To, co se dnes odehrává nad církevními restitucemi, má téměř rozměry občanské války. Barikády se sice nestaví, ale nějakým tím vězením se hrozí (proč by se jinak podávala trestní oznámení?) a nenávistný duch se šíří. Věcné argumenty v takové atmosféře bohužel prohrávají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Štrobl 18.8.2012 9:29

Před projednáváním zákona o církevních restitucích

jsem bral socialisty jako lidi s jiným, byť pro mne často nepochopitelným, názorem. Nyní jimi pohrdám. Socialisté jsou ta nejhorší sebranka, která nám po komunismu zbyla. Levicová ODS také není nic moc, ale alespoň se blíží chápání evropských hodnot. Socialisté u nás se vyznačují asiatickým vnímáním světa podobně podobně jako postbolševici v Rusku. Když se podívám na tváře lídrů ČSSD, vidím svazáky, kteří vyhazovali po osmačtyřicátém své spolužáky ze studií. Jako by to byli ti samí po osmačtyřicátem i po osmašedesátém. Líbezné naivní tvářičky a nůž v ruce schovaný za zády. Falešní mesiáši jejichž cílem není spasení bližního, ale vybrání jeho kapes.

F. Pavlis 18.8.2012 7:29

Zdejší

počet příspěvků odpovídá přesně situaci. Na věcnou informaci není reakce. Funguje jen mystifikace. A levice u nás to ví.  A ty "holiny" ? Stejně nakládají s půdou velké farmy, které ji mají pouze v pronájmu. Celá bída naší současnosti je v totálním nedostatku slušnosti a elementárních pravidel dobrých vztahů. Za to velkou měrou vděčíme právě komunistům tehdejším i dnešním, kteří svými revolučnímu kroky zničili  aspoň relativně slušnou kontinuitu. Je neodpustitelným hříchem /korupcí/ pana B.Sobotky a jeho  vedení, že tak sprostě  manipuluje veřejností, která prahne po třídní nenávisti a odplatě...Byť jinou formou než po roce 1948. S rokem 1918 to strovnávat nelze.

F. Svoboda 18.8.2012 10:07

Re: Zdejší

Pane Pavlisi - vaše úvodní věta bohužel již úplně neplatí, našel se první arogantní blbec, níže uvedený J.Mrázek.

P. Kolář 18.8.2012 6:20

Pro normálního člověka

je to perfektní a naprosto dostatečný argumentace pro vydání církevního majetku.Ještě by to chtělo,aby se pan Sobotka,Zaorálek a spol.naučili číst.Zjevně jim to dělá značné potíže a jak je vidět,tak jim k té základní znalosti prozatím nestačí ani akademické tituly.Ostatním k tomu musí stačit i obecná škola.

B. Hudzieczek 18.8.2012 0:32

Souhlas

jenom ten příměr s fotbalisty pokulhává. Do kostela chodí cca 20% obyvatel ČR, fotbal a potažmo sport, protože nejenom o fotbal tu jde, sleduje procenticky daleko větší podíl národa.

P. Sulc 18.8.2012 5:20

Re: Souhlas

Mate ovsem pravdu, v narode je priliz mnoho fotbalovych blbu. Pivo a fotbal, to je v Cesku to nejdulezitejsi, proto si politici delaji co chteji, rozkradaji kde co ale fotbalovi idioti jen brblaji u piva.

J. Hejna 18.8.2012 12:02

Re: Souhlas

Ještě že vy, neidiot, to zachraňujete.